KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Lemi – Ehjä aluskate on nasta juttu

Ehjä aluskate on nasta juttu, sillä vain tiiviistä aluskatteesta on suojaamaan katon alla olevia rakenteita, jos katto sattuu vuotamaan Lemillä. Kattovuoto ei ole mikään tuulesta temmattu uhka, vaan mikä tahansa katto saattaa vuotaa saumoista tai esimerkiksi piipun juuresta. Juuri tällöin tarvitaan aluskatetta, sillä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskate estää ulkokaton läpi tulevia vesiä kastelemasta kattorakenteita. Aluskate pitää myös eristeet kuivina, joten niihinkään ei pääse syntymään hometta. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteilla on tärkeä rooli myös kondenssiveden ohjaamisessa ulos katolta – se on vettä, mitä voi tiivistyä aluskatteen alla oleviin osiin, jos niihin päätyy paljon lämmintä ilmaa talven aikana.

Uusi aluskate asennetaan jo kattoa asentaessa tai uusiessa, mutta jos rakennus on vanha, saattaa aluskate uupua. Aluskate voidaan asentaa paikoilleen omana palvelunaan, tai esimerkiksi yhtä aikaa läpivientien ja saumausten tiivistyksen kanssa. Aluskatteen on tarkoitus kestää jopa pidempään kuin vesikate, mutta esimerkiksi katon alla pääsevät linnut voivat aiheuttaa tarpeen aluskatteen korjaukselle ja paikkaukselle. Aluskatteen korjaaminen Lemillä, Lappeenrannassa, Luumäellä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella voi tarkoittaa aluskatteen osittaista uusimista, koko aluskatteen vaihtoa tai aluskatteen täsmäkorjausta – esimerkiksi aluskatteen korjausta jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta.

Moni aluskatteen korjausurakka liittyy aluskatteen asennuksen korjaamiseen – tällaisia ovat esimerkiksi aluskatteiden korjaukset läpivientien (kuten savupiippujen ja kattoluukkujen) kohdilta. Kannattaa olla yhteydessä meihin, tarvittiinpa sitten taloyhtiöiden (eli paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), kesämökkien, omakotitalojen tai muiden kiinteistöjen aluskatteiden korjausta, asennusta tai uusimista. Yksityisasiakkaita tahdomme muistuttaa kotitalousvähennyksestä. Myös se on huomion arvoista, että kotisivujemme kautta kattotöille voi hakea rahoitusta, ja että jokainen kattourakka viimeistellään ilmaisella kattotarkastuksella.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Lemillä muistuttaa vesikatteen asennusta ja vaihtoa

Alus- ja vesikatteilla on paljon yhdistäviä tekijöitä – muitakin kuin se, että molempiin liittyvät työt Lemillä kannattaa tilata meidän kattopalvelultamme. Aluskatteita ja vesikatteita, mitkä asennetaan päällekkäin, yhdistää muun muassa niiden asentamisen ja uusimisen haasteellisuus. Jos jompikumpi on asennettu tai uusittu väärin, voi katto vuotaa niin, että kattorakenteet kastuvat. Esimerkiksi aluskatteen asentajan on osattava asentaa aluskate riittävälle kireydelle, jotta kaikki vedet valuvat pois aluskatteen päältä – lisäksi hänen on osattava asentaa aluskate oikein jokaisen läpiviennin kohdalta, jotta aluskate suojaisi myös vuotavilta kattoikkunoilta ja erilaisten putkien sekä hormien kohdalta alkavilta kattovuodoilta.

Aluskatteita ja vesikatteita yhdistää myös se, että molemmat voivat tarvita jonkin sortin korjausta ja paikkausta, ja siksi ne kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Meidän asiakkaamme saavat veloituksettoman kattotarkastuksen aina, kun he tilaavat meiltä jonkin kattotyön Lemillä, ja tuon kuntotarkastuksen yhteydessä käydään tarkastamassa myös yläpohjan kunto (mikäli katon alle pääsee jotain reittiä myöten).

Kiinteistöjen aluskatteiden toiminnan salaisuus Lemillä

Aluskatteen toiminta ei perustu sen paremmin taikauskoon kuin mihinkään vaikeasti selitettävissä olevaan reaktioketjuunkaan. Paljastakaamme tässä huopakattojen, peltikattojen ja tiilikattojen aluskatteiden toiminnan salaisuus – tämä pätee niin Lemillä, Lemin naapurikunnissa kuin muuallakin. Aluskate suojaa kattorakenteita kosteudelta ja kosteusvahingoilta, koska aluskatteet pitävät vettä. Oikean asennustavan ansiosta aluskate on heti vesikatteen alla oleva vedenpitävä kerros, mikä valuttaa kaikki ulkokaton läpi mahdollisesti vuotavat vedet katon alaräystäille. Aluskate ohjaisi yläpohjasta pois myös lämpimästä ilmasta tiivistyneen (eli kondensoituneen) veden. Nykyaikaiset aluskatteet ovat hengittäviä, joten ne kykenevät haihduttamaan kosteutta pois altaan. Näin ei ole vaarana, että kondenssikosteus pääsisi aiheuttamaan katon puurakenteiden lahoamista tai yläpohjan eristeiden homehtumista.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.