KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Lempäälä – Tiivis aluskate nasta kaveri

Tiivis ja oikein asennettu aluskate on nasta kaveri – varsinkin, jos kerrostalon, vapaa-ajan rakennuksen tai vaikka omakotitalon katto sattuu vuotamaan Lempäälässä. Uudehko ja/tai säännöllisesti huollettu katto ei ole erityisen vuotoaltis, mutta kannattaa olla valmiina kaikkeen – myös äkilliseen kattovuotoon, mikä voi johtua vaikka myrskyn tekemistä tuhoista. Taloyhtiöiden (eli paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), kesämökkien, omakotitalojen ja muiden kiinteistöjen aluskatteet ovat olemassa juuri kattovuotojen varalta. Aluskate toimi siten, että se ottaa vastaan ulkokaton läpi mahdollisesti valuvat vedet. Se ei kuitenkaan kerää niitä päälleen (tai jos se tekee niin, on aluskate väärin asennettu), vaan ohjaa vuotovedet kohti räystäitä. Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskate estää siis kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kastumisen väliaikaisesta kattovuodosta huolimatta. Kastuminen voisi johtaa laho- ja jopa homevaurioihin, joten on varsin nastaa, että talossa on ehjä aluskate.

Tänä päivänä aluskate asennetaan yhtä aikaa vesikatteen kanssa, ja sillä on kaikki mahdollisuudet kestää yhtä pitkään kuin vesikate – kenties pidempäänkin. Jos kuitenkin tarvitset aluskatteen uusimista, aluskatteen korjausta jiirin (eli katon sisätaitteen kohdalta), aluskatteen osittaista vaihtoa tai jotain muuta aluskatteen korjausta ja paikkausta, ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun Lempäälässä. Korjaamme peltikattojen ja tiilikattojen aluskatteet tapauskohtaisesti, eli voimme toteuttaa vaikka aluskatteen korjauksen jonkin kattoläpiviennin (kuten savupiipun tai kattoluukun) kohdalta – koko aluskatetta alamme uusia vain poikkeustapauksissa. Aluskatteisiin liittyvistä töistä voi hakea kotitalousvähennystä, ja aluskatteen korjauksen – kuten myös läpivientien ja saumausten tiivistyksen sekä muut kattotyöt Lempäälässä, Akaassa, Kangasalla, Pirkkalassa, Tampereella, Valkeakoskella ja Vesilahdessa – voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Lempäälässä – asia, mistä ei kannata tinkiä

Aluskate on niin tärkeä osa mökkiä, paritaloa, rivitaloa tai esimerkiksi rintamamiestaloa, että siitä ei kannata tinkiä. Aluskate kannattaa ehdottomasti asentaa yhtä aikaa vesikatteen kanssa. Mikäli aluskatetta ei ole asennettu vesikaton asentamisen yhteydessä, voidaan aluskate usein jälkiasentaa. Huonokuntoisin aluskate voidaan uusia, mutta selvitämme paikan päällä, voitaisiinko aluskate saada korjattua paikallisesti. Tärkeintä on olla jättämättä kattoa ilman ehjää aluskatetta, sillä aluskatteen puuttuminen voi pahentaa kattovuotojen aiheuttamia kosteusvaurioita ja niiden korjauskustannuksia. Jos katon alla ei ole aluskatetta, voi mikä tahansa kattovuoto kastella puurakenteet ja saada ne lahoamaan. Eristeet altistuvat puolestaan homeelle. Hometta voi syntyä yläpohjaan jo viikon kestäneen kosteuden jälkeen.

Valitse laadukas ja kestävä aluskate, ja teetä sen asentaminen, korjaaminen tai uusiminen meidän ammattilaisillamme. Näin suojaat kattorakenteet ja muut katon alla olevat rakenteet Lempäälässä parhaalla mahdollisella tavalla. Me osaamme asentaa aluskatteen niin, ettei se ole liian kireällä, mutta ei myöskään kerää vettä päälleen. Toteutamme oikeaoppisesti myös aluskatteen läpiviennit, mikä ei ole aivan yksinkertaista.

Kiinteistöjen aluskatteet Lempäälässä suojaavat myös toisesta suunnasta tulevalta kosteudelta

Kuten edellä tuli todettua, suojaavat peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteet kattorakenteita kattovuodoilta. Kattorakenteet voivat kastua Lempäälässä myös toisesta suunnasta tulevalta kosteudelta. Varsinkin tiilikattojen ja peltikattojen alta voi löytyä kondenssivettä, eli lämpimästä ilmasta kondensoitunutta kosteutta. Lämmin ilma on peräisin omakotitalon tai muun rakennuksen sisätiloista – lämpöä karkaa aina jonkin verran, paksusta eristekerroksestakin huolimatta. Kondenssiveden syntymistä voidaan torjua tehostamalla eristystä ja yläpohjan tuuletusta. Asentamalla tai korjaamalla aluskate voidaan estää lämpimän ilman kondensoituminen talven viilentämälle katon alapinnalle. Uusimmat aluskatteet ovat vielä parempia kondenssikosteuden aiheuttamien pulmien ehkäisemisessä, sillä ne haihduttavat kosteutta lävitseen kuivattamalla siten yläpohjaa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.