KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Lempäälä – Vuotavaa kattoa ei pakko uusia

Vuotavaa kattoa ei ole pakko uusia Lempäälässä, sillä nopean ja asiantuntevan kattokorjauksen avulla on mahdollista saada katto kondikseen jollain muulla tavalla. Jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Lempäälässä, ota yhteyttä meihin, joilla on pitkä kokemus kattovuodoista, kattojen vesivahingoista ja niiden korjaamisesta. Tulemme paikan päälle selvittämään, miten katto on paras korjata ja kunnostaa. Paikan päällä Lempäälässä – tai esimerkiksi Akaassa, Kangasalla, Pirkkalassa, Tampereella, Valkeakoskella ja Vesilahdessa – selviää, mistä katto vuotaa ja millaisia vahinkoja kattovuoto on aiheuttanut. Mitä nopeammin esimerkiksi piipun juuresta vuotava katto korjataan, sitä vähemmän vahinkoja ehtii syntyä. Hyvällä tuurilla katon alla ei ole lainkaan kosteutta vuotavasta piipun juuresta, vuotavasta kattoikkunasta tai esimerkiksi vuotavasta kattoluukusta huolimatta. Miten on mahdollista, ettei katon alla ole kosteutta vuotavasta läpiviennistä huolimatta? Tästä saadaan kiittää aluskatetta, mikä kannattaa asentaa kaikkien kattojen alle siltä varalta, että katto vuotaa antennin juuresta, tai että esimerkiksi katon viemärintuuletusputki alkaa vuotaa sateella. Aluskate ohjaa vesikatteen läpi tulevat vedet räystäille, joten katon alapuoliset osat saavat pitää kuivuutensa. Vuotava ilmanvaihtoputki ja muut kattovuodot kannattaa silti korjata nopeasti, sillä aluskate voi haurastua pitkään jatkuvan kosteusrasituksen takia, eikä siitä enää haurastuneena ja rikkinäisenä ole suojaamaan kattorakenteita kosteudelta, laholta ja homeelta.

Vuotavan jiirin (eli katon sisätaitteen) tai jonkin muun kattovuodon korjaamisen voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja kerrottakoon jo tässä yhteydessä mahdollisuudesta kotitalousvähennykseen. Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen, minkä tarkoitus on varmistaa, ettei peltikatto, tiilikatto tai huopakatto vuotaisi enää uudestaan. Kattotarkastuksen aikana tarkastamme kaikki liitoskohdat ja muut vaaranpaikat mahdollisten huolto- tai paikkaustarpeiden varalta!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – kolme mahdollista syytä kattovuotoon

Sille, että tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa Lempäälässä, voi löytyä lukuisia eri selityksiä. Otetaan tässä esille kolme tyypillistä syytä kattovuodolle. Ensimmäinen, hyvin yleinen syy kattovuodolle on katon haurastuminen. Mitä vanhempi katto rivitalossa, omakotitalossa tai vaikka ulkorakennuksessa on, sitä helpommin se voi alkaa vuotaa sateella. Peltikatto ruostuu vanhetessaan, ja ruoste muuttaa kattopellit ruskeiksi, ohkaisiksi, vääntyneiksi ja reikiintymisalttiiksi. Tiilikaton ikääntyminen näkyy tiilien haurastumisena ja halkeilemisena. On hyvin yleistä, että tiilikatto vuotaa rikki menneiden tai katolta pudonneiden tiilien kohdalta. Huopakaton ikääntyminen näkyy kattovuotien kuivumisena ja kovettumisena. Kun vuodat ovat kovettuneet tarpeeksi, voi pienempikin rasitus saada aikaan halkeaman ja kattovuodon.

Toinen yleinen selitys kattovuodolle on myrskytuuli, mikä voi irrottaa niin kattopeltejä, -tiiliä kuin -varusteitakin. Tuuli voi repiä huopavuotia tai jopa irrottaa koko katon, joten poikkeuksellisen raju myrsky voi saada uudenkin katon vuotamaan Lempäälässä.

Kolmanneksi listamme lumen, minkä paino voi saada katon jiirit, saumat tai kattoläpiviennit vuotamaan. Keväällä lumi putoaa katolta, ja sen mukana voi irrota kattovarusteita. Kattoon jäävät reiät voivat johtaa vesivuotoon ja -vahinkoon.

Taloyhtiön tai pientalon kattovuoto Lempäälässä – kolme tapaa korjata

Taloyhtiön tai pientalon kattovuodon korjaamiseen on periaatteessa kolme eri tapaa. Ensimmäinen ja samalla kevyin tapa korjata kattovuoto Lempäälässä on tiivistää vesikate, eli tapa A tarkoittaa esimerkiksi kattoreiän paikkaamista. Muuta ei tarvita, jos aluskate on ohjannut kosteuden pois katon alta. Jos katon alla on kosteusvaurioita, on valittava tapa B kosteusvaurioiden korjaamisineen ja aluskatteen tiivistämisineen. Tapa C olisi kattoremontti, mitä suosittelemme erityisen vanhojen tai vaurioituneiden kattojen kohdalla.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.