KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Lieto – Aluskatteen tiiviys vaalimisen arvoinen asia

Taloyhtiöiden (eli paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), kesämökkien, omakotitalojen ja muiden kiinteistöjen aluskatteiden tiiviys on niin tärkeä asia, että sitä kannattaa vaalia. Miten peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatteen tiiviyden vaaliminen sitten käytännössä tapahtuu?

Aluskatteen tiiviyttä vaalitaan jo aluskatteen asennusvaiheessa. Teetä uuden aluskatteen asennus tai aluskatteen osittainen uusiminen Liedossa meidän ammattilaisillamme, niin aluskate on oikein asennettu myös läpivientien kohdalta. (Jos huomaamme vanhan aluskatteesi olevan väärin asennettu savupiipun tai vaikka kattoluukun kohdalta, ei hätää: voimme korjata aluskatteen läpiviennin kohdalta ja varmistaa siten aluskatteen toiminnan). Alan asiantuntija osaa myös laittaa aluskatteen tarpeeksi kireälle, eli juuri tarpeeksi kireälle johtaakseen mahdolliset vuotovedet ulos katolta, mutta olematta silti vaarassa revetä.

Peltikaton ja tiilikaton aluskate kannattaa tavan takaa tarkastaa, vaikka aluskatteet eivät vaurioidu hevillä. Voi kuitenkin olla, että aluskatetta pitää korjata jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta, tai että aluskate tarvitsee jotain muuta korjausta ja paikkausta. Syyllinen reikään voi löytyä katon alle päässeestä linnusta, joka on innostunut nokkimaan kattoasi – tai ehkä aluskate on haurastunut päälleen kertyneiden roskien siihen sitoman kosteuden takia. Tällaisten vahinkojen todennäköisyydet voi minimoida tiivistämällä katon harjan ja räystäiden tuuletusaukot. Asennamme aukkoihin sellaiset tiivisteet, mitkä eivät vaikeuta välikaton tuulettumista, mutta mitkä pitävät roskat ja pikkulinnut pois katon alta.

Läpivientien ja saumausten tiivistyksen, kourusaneeraukset ja aluskatteen paikkaukset ovat kotitalousvähennyskelpoisia kattotöitä. Mikäli tahtoo urakalle maksuaikaa, voi kotisivujemme kautta hakea urakalle rahoitusta – näin kaikki kattotyöt Liedossa, Aurassa, Kaarinassa, Marttilassa, Paimiossa, Pöytyällä ja Turussa päästään aloittamaan mahdollisimman nopeasti.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Liedossa – miksi näihin kattotöihin kannattaa panostaa?

Astianpesukoneen alle kannattaa laittaa vuotokaukalo, ja jokaisen vesikaton alle aluskate. Sekä vuotokaukalot että aluskatteet ovat olemassa mahdollisten vuotojen varalta. Kaikki astianpesukoneet eivät vuoda, ja vesikatotkin onnistuvat yleensä tehtävässään pitää vedet katon ulkopuolella. Järkevä talonomistaja tai taloyhtiö varautuu kuitenkin kaikkeen, ja suojaa rakenteet kosteudelta.

Vuotokaukalo tuuppaisi astianpesukoneesta mahdollisesti vuotavat vedet astianpesukoneen etupuolelle, eli lattialle. Näin vedet tulisivat heti huomattua ja kuivattua. Aluskate ei ohjaa vesikaton läpi mahdollisesti vuotavia vesiä lattialle, vaan oikopäätä räystäille ja siten ulos katolta. Mitään kuivattavaa ei synny, päinvastoin. Aluskate on heti tiili- tai esimerkiksi peltikaton alle pingotettava, vedenpitävä tuote, mikä kuuluu nostaa jokaista kattoläpivientiä (kuten IV-hormia tai piippua) vasten. Näin aluskate voi ohjata kaikki vuotovedet ulos katolta, eikä kosteus-, home- tai lahovaurioita pääse syntymään Liedossa. Kattovuodon korjaaminen onnistuu paljon edullisemmin, kun katon korjaamiseksi riittää vesikatteen tiivistys, eikä esimerkiksi lahonneiden puurakenteiden uusimiselle ole tarvetta.

Jotta aluskate toimisi joka olosuhteessa odotetulla tavalla, kannattaa aluskatteen asentamiseen ja uusimiseen sekä mahdolliseen korjaamiseen panostaa. Meidän kauttamme saat luotettavaa asiantuntemusta kaikkiin aluskatteeseen liittyviin töihin.

Toinen syy kiinteistön aluskatteen asentamiselle Liedossa

Aluskate kannattaa asentaa kerrostalon, omakotitalon, rivitalon ja muiden kiinteistöjen vesikaton alle myös eräästä toisesta syystä kuin kattovuotojen takia – etenkin, jos kyseessä on peltikatto tai tiilikatto. Peltikattojen ja tiilikattojen alta voi (varsinkin kevättalvella) löytyä niin sanottua kondenssivettä. Kondenssivettä voi syntyä silloin, kun kylmään tilaan päätyy lämmintä ilmaa, mikä ei saman tien tuuletu ulos. Aluskate ohjaa lämpimästä ilmasta tiivistyvän – eli ”kondensoituvan” – kosteuden pois välikatolta, missä se voisi saada aikaan kosteusvaurioita. Aluskatteen lisäksi kannattaa tarkastaa eristeiden ja välikaton tuuletusratkaisujen riittävyys, jos välikatolta tavataan kondenssikosteutta Liedossa. Me teemme vaikka katon korotuksen tuuletuksen parantamiseksi!

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.