KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Lieto – Vuotavaa kattoa ei saa jättää oman onnensa nojaan

Mikäli autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Liedossa, ei sitä saa jättää oman onnensa nojaan. Vaikka kyse ei olisi sen kummemmasta kuin piipun juuresta vuotavasta katosta, voi kosteus päästä vesikaton alle saaden aikaan laho- ja jopa homevaurioita. Vuotava kattoikkuna, vuotava kattoluukku tai vuotava antennin juuri (tai jokin muu vuotamaan ruvennut kattoläpivienti) pitää korjata mahdollisimman pian – näin säästetään sekä aikaa, rahaa että kattoa. Jotta mikään kohta, ei edes katon viemärintuuletusputki, ei vuotaisi kauaa, kannattaa katon kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastus voi kertoa katon vuotavan jiiristä (eli sisätaitteesta), tai sitten se voi kertoa huolto- ja korjaustarpeista, joilla katon IV-putken vuotaminen ynnä muut kattovuodot voidaan ehkäistä.

Jos mietit, miten katon tarkastaminen joka kevät ja syksy vaikuttaa katon kokonaiskustannuksiin, voimme iloksemme kertoa, että ei mitenkään. Tiilikatot, peltikatot ja bitumikatot pitää joka tapauksessa huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Koska meillä on tapana tarjota jokaisen kattohuollon ja muun kattotyön yhteydessä ilmainen kattotarkastus, saat kattosi tarkastettua aivan ilmaiseksi niin Liedossa, Aurassa, Kaarinassa, Marttilassa, Paimiossa, Pöytyällä kuin Turussakin.

Kaupanpäällisen lisäksi haluamme tässä yhteydessä kertoa myös kotitalousvähennyksestä. Kaikki kattokorjaukset ja esimerkiksi kattohuollot oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä Verohallinnolta. Varsinkin isommille kattokorjauksille ja kattoremonteille voi kaivata rahoitusta, joten yhteistyökumppanimme on valmiina sellaisen järjestämään.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – neljä mahdollista syytä vesivuodolle Liedossa

Sille, että tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa Liedossa, voi löytyä selitys vaikka kovasta tuulesta. Rajuilma saattaa irrottaa kattopeltejä, kattosiltoja tai vaikka ilmanvaihtohormeja paikoiltaan, ja vesi löytää tiensä katon alle siihen syntyneistä rei’istä.

Kerrostalon, paritalon tai kesämökin katto voi vuotaa myös siksi, että lumen paino on rikkonut tiiliä jiiristä tai rasittanut jotain katon läpivientiä. Lumen paino voi tuhota kattoa myös silloin, kun lumi putoaa katolta kevään tullen. Painava ja vauhdikkaasti pitkin lapetta liukuva lumimassa voi irrottaa niin kattotiiliä, räystäskouruja kuin kattoturvatuotteitakin aiheuttaen kattovuodon.

Kolmas syy kattovuodolle löytyy usein asennusvirheestä. Uuden katon asennus ja uusien läpivientien asennus kannattaakin jättää alan ammattilaisille, jotka osaavat tehdä työt saavuttaen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Myös kattokorjaukset ja vuotavien läpivientien korjaukset kannattaa teettää ammattilaisvoimin, jotta katto saataisiin kerralla kuntoon.

Neljäs mahdollinen syy katon vesivuodolle on katon rakenteiden ikääntyminen ja haurastuminen. Kaikki katot kuluvat, vaikka kattohuolloilla katon kulumista voidaankin hidastaa. Kuluminen näkyy muun muassa halkeamina, venyneinä kohtina ja huokoisiksi muuttuneina tiilinä.

Kattoläpivienninkin vuotamiselle on kolme korjaustapaa Liedossa

On kolme tapaa korjata kattovuoto Liedossa – silloinkin, kun kyse on ”vain” kattoläpiviennin vuotamisesta sateella. Jos toimeen tartutaan jo aikaisessa vaiheessa, voidaan katto saada kuntoon pelkän vesikatteen tiivistämisen avulla (tässä tapauksessa esimerkiksi korjaamalla vuotava piipunjuuri).

Astetta isompi kattokorjaus on tarpeen, jos kosteus on jo päässyt kastelemaan katon alla olevat puurakenteet ja eristeet. Märät eristeet pitää vaihtaa, ja kattorakenteitakin voidaan joutua uusimaan, jos niistä jo löytyy lahoa. Katon vesivahingon kunnostamiseen Liedossa liittyy myös aluskatteen korjaus tai sen osittainen vaihto, sillä kosteus ei olisi saavuttanut kattorakenteita, jos aluskate olisi ollut ehjä.

Kolmas korjaustapa kattovuodolle on kattoremontti, minkä teemme aina merkille pantavan hyvällä hinta-laatusuhteella. Kattoremontti on tarpeen, jos katto on vaurioitunut pahanlaisesti, tai jos katolla on jo sen verran ikää, ettei sitä ole järkevää enää korjata.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.