KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Lieto – Kattolumet pois mielenrauhaa järkyttämästä

Kattolumet voivat järkyttää talon omistajan tai taloyhtiöiden osakkaiden mielenrauhaa, sillä joinain talvina katolle voi kertyä lunta niin paljon, että sen paino uhkaa kattorakenteita. Pakkaslumi ei ole kovinkaan painavaa, joten yleensä ei tarvita edes tasakaton lumenpudotusta niin kauan, kuin lumi on puuterista pakkaslunta. Tilanne muuttuu lumen kastuessa ja tiivistyessä kevään vesisateiden myötä. Nuoskalumi voi painaa monta kertaa enemmän kuin pakkaslumi, joten paksu suojalumikerros on hyvä syy tilata lumenpudotus korkealta katolta (tilanteen mukaan myös matalammalta). Kattolumitöiden ansiosta ei tarvitse jännittää saumavuotoja tai katon painumista luokalle.

Lumenpudottajiimme kannattaa olla yhteydessä huopakaton, tiilikaton tai peltikaton lumenpudotusten tiimoilta myös silloin, jos lumi uhkaa pudota alas katolta. Ihannetapauksessa lumet ovat katolla kevääseen asti, ja sitten kevätaurinko sulattaa ne hallitusti vedeksi, mikä soljuu pois sadevesijärjestelmää pitkin. Lumiesteiden asennus ja kunnossapito (eli lumiesteiden huolto ja korjaus) auttavat pitämään lumet katolla koko talven ajan, joten lumiesteet ovat tätä nykyä pakolliset jo kattokaltevuudessa 1:8.

Lumiesteet voivat pettää, jos katolla on hurja määrä nuoskalunta. Katolta voi pudota vaarallinen määrä lunta myös silloin, jos lunta on kertynyt lumiesteiden väärälle puolelle. Talonomistajan kannattaakin tarkkailla lumen jakautumista, määrää ja koostumusta, jotta painava lumi ei missään vaiheessa pääsisi aiheuttamaan vaurioita ja/tai vaaratilanteita.

Lumen pudottamiseen liittyy lukuisia riskejä, joten autokatoksien, taloyhtiöiden (rivitalojen, paritalojen ja kerrostalojen), omakotitalojen, kesämökkien ja muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotukset Liedossa kannattaa tilata meiltä. Me teemme pitkän kokemuksemme ansiosta aina yhtä turvallisesti ja sujuvasti onnistuvat kattolumityöt myös Liedon naapurikunnissa Aurassa, Kaarinassa, Marttilassa, Paimiossa, Pöytyällä ja Turussa. Kesämökin ja omakotitalon lumenpudotuksista saa kotitalousvähennystä (vaikka lumenpudotus olisi tehty nosturiautolla), ja koko urakan voi maksaa yhteistyökumppanimme kautta huolettomasti järjestyvällä rahoituksella.

Ekologinen ja näppärä tapa jäänsulatukseen katolta ja ränneistä Liedossa

Liiat lumet kannattaa pudottaa katolta, ennen kuin katto esimerkiksi painuu luokalle – ja ennen kuin lumen alas putoaminen aiheuttaa vahinkoja katolle, ohikulkijoille tai talon läheisyyteen pysäköidyille autoille. Jään poistoa katolta voidaan perustella samantapaisilla syillä, sillä katolla oleva jää voi johtaa vaikka kattovuotoon estämällä lumen sulamisesta syntyvää vettä poistumasta katolta. Jää voi myös pudota alas katon reunalta – siksi erityisesti jääpuikkojen poistaminen on tärkeä talvinen kattotyö.

Poistamme jään katolta ja ränneistä tekemällä jäänsulatuksen, eli emme ala hakata jääkertymiä hakuilla tai kirveillä. Katon ja rännien sulatus tapahtuu vesihöyryllä, eikä millään ympäristömyrkyllä. Kuuma vesihöyry on näppärä tapa poistaa jää katolta Liedossa, sillä se ei ole sellaista jäätä, mitä kuuma höyry ei sulattaisi suorastaan käden käänteessä. Kuuma vesihöyry on myös ekologinen tapa hankkiutua eroon tiilikatolla, peltikatolla, huopakatolla tai esimerkiksi räystäskouruissa olevasta jäästä.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.