KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Lohja – Aluskate vaatii vähän, mutta antaa paljon

Taloyhtiöiden (eli paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), omakotitalojen, kesämökkien ja muiden kiinteistöjen aluskatteet eivät ole kovin vaativia kavereita. Jos perusasiat ovat kunnossa, toimii tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskate yhtä pitkään kuin vesikate – mahdollisesti pidempäänkin.

Ei ole kovin tavallista joutua uusimaan aluskatetta kesken kaiken. Edes aluskatteen korjaus ja paikkaus ei ole kovin yleistä Lohjalla. Siltä varalta, että aluskatetta pitäisi korjata esimerkiksi jiirin (katon sisätaitteen) kohdalta, kannattaa aluskate tarkastaa usein. Tiilikaton ja peltikaton aluskatteet on helppo tarkastaa katon kunnon tarkastuksen yhteydessä. Tuo kattotyö tulisi tehdä kaksi kertaa joka vuosi, siksi olemmekin päättäneet tarjota sen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme (kuten läpivientien ja saumausten tiivistyksen) yhteydessä. Kuntotarkastuksen päätteeksi saatat saada tarjouksen vaikka aluskatteen osittaisesta uusimisesta Lohjalla, Inkoossa, Karkkilassa, Raaseporissa, Salossa, Siuntiossa, Somerolla, Tammelassa tai Vihdissä.

Kun aluskate tarkastetaan ensimmäisen kerran, selviää, onko aluskatteen asennus tehty aikoinaan oikein. Yksi melko yleinen syy korjata aluskate läpiviennin kohdalta on se, että aluskatetta ei ole nostettu kattoläpivientiä (esimerkiksi savupiippua, kattoikkunaa tai kattoluukkua) vasten. Me voimme korjata tilanteen – tietenkin kilpailukykyisellä ja kotitalousvähennyskelpoisella hinnalla. Lisää maksuaikaa aluskatteeseen liittyville töille tai muille kattotöille saa kotisivujemme kautta löytyvän rahoituksen myötä.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Lohjalla – mitä aluskate vaatii?

Aluskatteet eivät vaadi paljoa huolenpitoa, mutta niiden asentamis- ja uusimisvaiheessa pitää olla tarkkana. Teetä uuden aluskatteen asentaminen tai vanhan aluskatteen uusiminen Lohjalla meidän ammattilaisillamme, niin kaikki menee kuten pitää. Koska emme ole ensimmäistä tai toista kertaa asialla, saamme aluskatteen riittävän kireälle – vetämättä sitä kuitenkaan niin tiukalle, että se voisi revetä. Muistamme myös aluskatteen läpiviennit, mitkä pitää toteuttaa niin, että aluskatetta nostetaan kaikkia hormia tai esimerkiksi putkia vasten.

Jatkossa riittää, että aluskatteen kunto tarkastetaan katon kunnon tarkastuksen yhteydessä. Aluskatteella on todennäköisesti kaikki hyvin, mutta kannattaa varmistaa, ettei se ole kerännyt päälleen vettä tai roskia, ja etteivät linnut ole päässeet nokkimaan sitä. Harjan ja räystäiden tuuletusaukkojen tiivistäminen estää lintujen sekä roskien pääsyn katon alle, joten kannattaa harkita lintuverkkoja ja harjatiivisteitä.

Mitä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskate antaa Lohjalla?

Kuten sanottu, aluskatteet vaativat vähän, mutta antavat paljon. Aluskatteiden tärkein tehtävä Lohjalla tai missä tahansa päin maailmaa on suojata katon alla olevia rakenteita kosteudelta. Jos katto vuotaa, voi kosteus kastella ja lahottaa kattorakenteet, sekä saada yläpohjan lämpöeristeet homehtumaan – paitsi, jos katon alta löytyy ehjä aluskate. Aluskate ohjaa kosteuden oikopäätä tiilikaton tai esimerkiksi aaltopeltikaton räystäille, joten katon alapuoliset osat säilyttävät kuivuutensa. Katon paikkaaminen on huomattavasti edullisempaa, jos esimerkiksi vuotavan piipunjuuren korjaamiseen ei liity kattorakenteiden kuivattamista tai homeisten eristeiden uusimista.

Kattorakenteiden kastuminen voi johtua myös kondenssivedestä, mitä saattaa syntyä talon sisältä karkaavasta lämpimästä ilmasta. Lämmintä ilmaa karkaa sitä enemmän, mitä vähemmän yläpohjassa on eristeitä. Jos yläpohja ei tuuletu tehokkaasti, voi karkaava lämpö tiivistyä kosteudeksi, eli kondenssivedeksi. Tiilikattojen ja peltikattojen aluskatteet ohjaavat tuonkin kosteuden pois yläpohjasta, joten aluskatteista on myös tällaisten vesivahinkojen estäjiksi.

Jos katon alapuolisissa osissa esiintyy kondensoitumista, on kauaskatseista puuttua myös eristeiden niukkuuteen ja tuuletuksen tehottomuuteen. Katon lisälämmöneristys voi maksaa itsensä takaisin jo muutamassa talvessa. Se, miten yläpohjan tuulettumista voidaan tehostaa Lohjalla, selviää paikan päällä. Kyseeseen voi tulla katon korotus tai esimerkiksi alipainetuulettimen (esimerkiksi harjatiilituulettimen) asennus.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.