KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Lohja – Kattovuoto kuntoon ennen tummuvaa sisäkattoa

Rakennuksen arvo on vaarassa laskea Lohjalla, jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa. Ota yhteyttä katonkorjauspalveluumme, olipa kyse vuotavasta jiiristä (siis katon sisätaitteesta) tai vaikka vuotavasta piipun juuresta. Me korjaamme niin vuotavat läpiviennit kuin kaikki muutkin kattovuodot Lohjalla, Inkoossa, Karkkilassa, Raaseporissa, Salossa, Siuntiossa, Somerolla, Tammelassa ja Vihdissä. Jos vuotavaa kattoikkunaa tai muuta vuotoa päästään korjaamaan pian vuodon alettua, ei kosteus ehdi päästä katon alle, missä se voisi aiheuttaa eri asteisia kosteusvaurioita. Kosteus voisi saada kattorakenteet lahoamaan ja katon eristeet homehtumaan, ja ajan kanssa sisäkattokin voisi tummua ja alkaa tippua vettä. Mitä enemmän rakenteisiin pääsee kosteutta, sitä kalliimpia vahinkoja vuotava kattoikkuna, vuotava antennin juuri tai vaikka vuotava viemärintuuletusputki voisi aiheuttaa.

Miten sitten saada tieto siitä, että katon IV-putki vuotaa, tai että katto vuotaa harjalta? Paras tapa saada tieto kattovuodoista tai sellaiseksi muuttua uhkaavista vaurioista on tarkastaa katto kaksi kertaa vuodessa. Meidän asiakkaamme saavat kattotarkastuksen ilman erillistä veloitusta aina, kun he tilaavat meiltä joitain kattotöitä – olivatpa ne sitten rännien puhdistuksia, piipun pellityksiä tai vaikka kattopesuja. Kannattaa siis olla asiakkaamme muistakin syistä kuin nopean ja ammattitaitoisen kattopalvelun takia – tai kauttamme helposti järjestyvän rahoituksen takia. Kesämökin ja omakotitalon katon korjausta tarvitsevia tahdomme muistuttaa kotitalousvähennyskelpoisuudesta.

Miksi huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Lohjalla – viisi yleistä syytä kattovuodoille

Vuotavan katon korjaaminen Lohjalla ei voisi olla tämän helpompaa: ota yhteyttä, jos huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa, niin me tulemme korjaamaan katon avaimet käteen -pakettina. Samalla teemme kattotarkastuksen voidaksemme varmistaa, että katto saadaan kerralla kuntoon – sellaiseen kuntoon, ettei uusia kattovuotoja ole odotettavissa.

Asennusvirheet ovat yksi yleinen syy kattovuodoille. Uusikin katto voi vuotaa, jos vesi- tai aluskate on asennettu väärin, tai jos kattoläpivientien asentaja ei ole tehnyt optimaalisia tiivistyksiä.

Toinen yleinen syy tiilikatto- tai vaikka palahuopakattovuodoille löytyy myrskyvaurioista. Kova tuuli voi irrottaa kattopeltejä tai kattoturvatuotteita, jolloin talon katto saattaa vaurioitua niin, että vesi löytää tiensä katon alapuolisiin rakenteisiin.

Kolmas tavallinen syy vuotavalle katolle on talvi. Katot kestävät hyvin talvea, mutta poikkeuksellisen raskas tai epätasaisesti jakautunut lumitaakka voi saada katon vuotamaan. Kun kattolumi valuu katolta, saattaa se repiä irti joitain kattotuotteita, jolloin katto saattaa vuotaa.

Neljäs syy liittyy normaaliin kulumiseen. Mitä vanhempi katto, sitä enemmän se on haurastunut, ja haurastunut katto voi vuotaa kohdatessaan uusia rasituksia.

Viidenneksi nostamme esille väärällä tavalla tehdyt kattohuollot. Kattohuollot hidastavat vesikaton kulumista, mutta esimerkiksi liian rajusti toteutetut kattohuollot voivat viedä niin sanotusti ojasta allikkoon.

Piipun juuresta alkaneen kattovuodon korjaus Lohjalla – riittääkö katon tiivistys?

Jos vuotavaa piipunjuurta päästään korjaamaan jo varhaisessa vaiheessa, voi kattovuodon korjaamiseksi Lohjalla riittää vesikaton ja piipun liitoksen tiivistys. Jos aluskatekin on vaurioitunut ja vuotanut, on kattokorjaukseen liitettävä kosteusvaurioiden korjaamista – sekä tietenkin aluskatteen korjaus ja paikkaus. Aluskatteen tehtävä on estää kattorakenteita kastumasta ja vaurioitumasta, mutta ajan kanssa aluskatekin voi haurastua ja epäonnistua tehtävässään.

Mikäli tiilikaton, huopakaton tai peltikaton alle syntyneet kosteusvauriot ovat laajamittaisia, voi paras ratkaisu olla koko katon purkaminen ja uusiminen. Kattoremontti on kahta todennäköisempi vaihtoehto, jos katolla alkaa olla jo ikää. Esimerkiksi yli nelikymppinen peltikatto on jo sen verran iäkäs, ettei sen korjaamiseen kannata investoida suuria summia.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Peltikattojen kunnostukset kokeneilta kattopeltisepiltä

Peltikatto on erittäin kestävä kattomateriaali, mutta aika ja Suomen sääolosuhteet ovat omiaan haastamaan kestävimmänkin kattoratkaisun. Kattopelti voi vääntyä, saumat irrota ja maalipinta kulua kun tuuli tuivertaa ja lumimassat vyöryävät katolta. Kun kattosi kaipaa huomiota, on apu saatavilla. Meiltä saat kaikki kattotyöt pienistä kattohuolloista täydellisiin kattoremontteihin koko Lohjan alueella. Tarkastamme kattosi ja tarvittaessa ryhdymme heti toimiin katon korjaamiseksi. Oikaisemme pellit ja tilkitsemme saumat, käsittelemme sammaleenestoaineella ja tarvittaessa maalaamme uudestaan. Muistathan, että säännöllinen huolto ja mahdollisimman nopea reagoiminen ongelmatilanteisiin pitää kustannukset kohtuullisina, eikä yllätyksiä pääse syntymään.

Tiilikaton korjaus on usein tiilien vaihtoa

Tipahtiko tiili alas katolta vai alkaako kattomateriaali murenemaan myrskytuulissa ja lumimassojen alla. Onko vesiränni ylitsevuotavainen tai värjääkö sammal kattosi vihreäksi Lohjalla? Kun tarve on suuri, olemme apunasi. Meiltä saat kaikki kattotyöt aina tiilenvaihdosta, kattopesuihin ja täydelliseen kattoremonttiin asti. Meille tärkeintä on, että kattosi on turvallinen ja hoitaa tehtävänsä kotisi suojana. Muistathan, että parasta katollesi on säännölliset tarkistukset. Ongelmat eivät aina näy päällepäin harjaantumattomalle silmälle, mutta huippuammattilaisemme osaavat paikallistaa piilevätkin ongelmat. Kun tarvitset kattoalan ammattilaista, ota meihin yhteyttä!

Huopakattojen vuotokorjaukset ovat erikoisalaamme

Kupristeleeko huopakattosi tai onko siinä jo näkyviä repeämiä? Onko huopakatto kerännyt sammalta tai haluatko pidentää kattosi elinikää huoltokäsittelyllä. Meiltä luonnistuu kaikki huopakattotyöt varmasti ammattitaidolla. Jos vaurio on pieni, onnistuu se paikkaamalla, mutta suurempi vaurio vaatii jo huopien vaihtamista. Vesirännien täyttyessä, tyhjennämme ne ja talven tuivertaessa pudotamme lumet katoltasi. Mikään kattotyö ei ole liian pieni tai iso hoidettavaksemme, vaan saat meiltä kaikki kattotarkastuksesta täydelliseen kattoremonttiin. Ota yhteyttä, niin laitetaan kattosi kuntoon!

Oli tarpeesi mikä tahansa, jos se liittyy kattoihin, olemme oikea kumppani.