KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Loppi – Tärkeimmät faktat aluskatteista

Tärkeimmät faktat taloyhtiöiden (eli paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), omakotitalojen, kesämökkien ja muiden kiinteistöjen aluskatteista selviävät tästä artikkelista. Heti alkuun tahdomme nostaa esille sen, että kaikki peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteisiin liittyvät työt kannattaa jättää ammattilaisille, sillä esimerkiksi aluskatteen asentaminen on tarkkaa puuhaa. Meidän ammattilaisemme toteuttavat varmoin ottein kaikki aluskatteisiin liittyvät työt niin Lopella, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Janakkalassa, Karkkilassa, Riihimäellä, Tammelassa kuin Vihdissäkin.

Meidän tekemästämme aluskatteen korjauksesta ja paikkauksesta voi hakea kotitalousvähennystä, ja esimerkiksi uuden aluskatteen voi maksaa kauttamme haettavalla rahoituksella. Kaupan päälle on luvassa koko katon kunnon tarkastus – tarkastus, mikä kertoisi ajoissa esimerkiksi tarpeesta tehdä läpivientien ja saumausten tiivistys, rännien korjaus tai jokin muu katon kunnostus.

Miten sitten tietää, pitääkö aluskatetta korjata esimerkiksi jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta? Jotta aluskatteen mahdolliset – mutta eivät kovinkaan todennäköiset – korjaustarpeet tulisivat huomattua ajoissa, kannattaa peltikaton ja tiilikaton aluskatteet tarkastaa usein. Parasta olisi tarkastaa aluskate katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Me tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Loppi – faktoja aluskatteen asentamisesta

Aluskatteen uusiminen voidaan toteuttaa myös osittain. Aina ei tarvita lainkaan uusimistöitä, vaan aluskatteen paikallinen korjaus (esimerkiksi savupiipun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta) riittää. Asia selviää viimeistään paikan päällä, sillä meillä on tapana tulla tarkastamaan huolto- tai korjauskohde ennen töiden suunnittelemisen ja tarjouksen laskemisen aloittamista.

Jos tulemme siihen tulokseen, että Lopella tarvitaan aluskatteen uusimista tai uuden aluskatteen asentamista, voit uskoa urakan meille huolettomin mielin. Me muistamme, kuinka kireälle aluskate on asennettava, jotta se veisi kaikki mahdolliset vuotovedet pois katon alta – olematta kuitenkaan vaarassa revetä liiallisen tiukkuuden takia.

Osaamme myös toteuttaa ilmanvaihtoputkien ja muiden kattotarvikkeiden ja katon yksityiskohtien läpiviennit. Oikeaoppisesti toteutetun läpiviennin salaisuus piilee siinä, että aluskatetta on jonkin verran nostettu läpivientiä vasten paremman vuotosuojauksen aikaansaamiseksi.

Jotta aluskatetta ei tarvitsisi korjata tai uusia ennen kattoremonttia, voi olla hyvä idea tiivistää kerrostalon tai vaikka omakotitalon katon tuuletusaukot. Harjan tuuletusaukoista voi päästä roskia aluskatteelle – roskia, mitkä häiritsisivät aluskatteen toimintaa sitomalla sille kosteutta. Räystäiden tuuletusaukoista voi puolestaan päästä lintuja katon alle, ja linnut voivat häiritä aluskatteen toimintaa nokkimalla siihen reikiä.

Faktoja peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteen toimintaan liittyen – nämä pätevät niin Lopella kuin muuallakin

Nyt on ehditty käydä läpi se, että aluskatteen kuntoa kannattaa seurata mahdollisten paikkaus- ja tiivistystarpeiden varalta – sekä se, että aluskatteen asennuksessa ja uusimisessa on huomioitava ainakin optimaalinen kireys sekä läpivientien asianmukainen toteuttaminen.

Vielä on käymättä läpi, miksi aluskatetta tarvitaan. Mikä on aluskatteiden funktio Lopella tai muualla? No, peltikattojen, huopakattojen ja tiilikattojen aluskatteet taistelevat katon vesivahinkoja vastaan. Jos katto alkaa jonain päivänä vuotaa eikä sen alla ole ehjää aluskatetta, pääsee kosteus kastelemaan kattorakenteet ja yläpohjan eristeet. Mahdollisesti syntyvien laho- ja esimerkiksi homevaurioiden korjaaminen nostaa kattovuodon korjauksen hintaa.

Aluskatteen ansiosta kattovuoto voidaan saada korjattua pelkän vesikaton tiivistyksen (esimerkiksi saumojen paikkauksen) avulla, eikä kosteusvaurioita ole katon alla lainkaan.

Tiili- ja peltikattojen alle voi syntyä kosteusvaurioita myös niin sanotun kondensoitumisilmiön takia. Aluskatteista on myös tällaisten ongelmien torjumiseen, ohjaahan aluskate myös kondenssikosteuden pois katon alapuolisia rakenteita vahingoittamasta. Toki kondensoitumisilmiötä kannattaa torjua myös yläpohjan tuuletusta tehostamalla ja lämmöneristeiden määrää lisäämällä – paikan päällä Lopella selviää, miten yläpohjaa voidaan muokata toimivammaksi.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.