KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Loppi – Kattokorjaajamme puuttuvat myös syyhyn, eivät pelkkiin oireisiin

Me olemme loistovalinta katon korjaajiksi, jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Lopella. Korjaamme katon kiitettävällä asiantuntemuksella riippumatta siitä, mikä kattovuodon on aiheuttanut. Kattohan voi vuotaa vaikka piipun juuresta. Kattovuoto on saattanut alkaa myös TV-antennin kohdalta, tai sitten kyseessä on vuotava kattoikkuna taikka vuotamaan ruvennut kattoluukku. Sekään ei olisi mikään suuri ihme, jos katto vuotaisi viemärintuuletusputken kohdalta, tai jos katon ilmanvaihtoputki alkaisi vuotaa sateella.

Kun katon läpivienti vuotaa, on kyse usein siitä, että sen tiivisteet ovat haurastuneet. Kattoläpiviennin korjauksen yhteydessä tarkastamme muut läpiviennit siltä varalta, että niidenkin tiivisteet ovat kuluneet, haurastuneet ja uusimisen tarpeessa.

Etsimme aina syyn kattovuodolle, eli emme keskity pelkkiin oireisiin ja niiden korjaamiseen. Joskus kattovuoto johtuu jostain tilapäisestä ilmiöstä, kuten katolla olleista, liian painavista lumimassoista. Lumen paino voi saada katon vuotamaan jiirin, eli katon sisätaitteen kohdalta. Mikäli kyse on esimerkiksi sammaleista, tarjoamme sammaleiden poistoa, millä uudet kattovuodot Lopella, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Janakkalassa, Karkkilassa, Riihimäellä, Tammelassa ja Vihdissä on mahdollista ehkäistä.

Tarve sammaleenpoistolle tai jollekin muulle katon kuntoa parantavalle toimenpiteelle selviää jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastuksen avulla. Kaikki kattotyömme voi maksaa verkkosivujemme kautta haettavissa olevalla rahoituksella, ja tuon luoton lisäksi voit hakea kattourakasta myös kotitalousvähennystä.

Kattohuoltoja, joilla huopakattoa, peltikattoa tai tiilikattoa voi estää vuotamasta

Edellä viittasimme, että on kattohuoltoja, joilla voi vähentää kattovuotojen todennäköisyyttä Lopella. Noista kattohuolloista kuulet muiden kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tekemämme kattotarkastuksen jälkeen. Kattohuoltojen avulla voidaan poistaa varsinainen syy kattovuodoille, jolloin ei tulla poistaneeksi pelkkiä oireita, vaan myös niiden aiheuttaja tai aiheuttajat.

Otetaan esimerkiksi peltikatto, esimerkiksi suoraprofiilinen peltikatto. Ruoste on tavallinen syy peltikattovuodoille, siksi kaikki ruostevauriot kannattaa käsitellä jo varhaisessa vaiheessa. Jotta kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin katto ei alkaisikaan ruostua, on katto hyvä puhdistaa pari kertaa vuodessa. Myös katon huoltomaalaukset auttavat vähentämään katon ruostumisalttiutta. Peltikattonaulojen vaihto kateruuveiksi estää kattovuodot irronneiden naulojen kohdalta, sekä kattopeltien irtoamisen kovalla tuulella.

Tiilikatto voi vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta, joten annamme vinkkejä ja tarjouksia kattotiilien ehjinä pitämiseen. Jos tiiliä hajoaa katon harjauksesta, sammaleiden poistamisesta, epätasaisesti jakaantuneen lumen pudottamisesta ja kattomaalauksesta huolimatta, on ne korvattava uusilla tiilillä niin pian kuin mahdollista.

Huopakattoa voi estää reikiintymästä, repeämästä ja vuotamasta pitkälti samaan tapaan kuin tiilikattoa. Katon puhdistus ja maalaus tulee tehdä huopakatteen edellyttämällä tavalla, jotta huollot tukisivat katteen kuntoa parhaalla tavalla. Tarvittaessa annamme tarjouksen myös ennakoivasta kattokorjauksesta.

Kattoluukku vuotaa Lopella – mitä jos kattovuotoa ei huomata ajoissa?

Jos vuotavaa kattoluukkua tai esimerkiksi harjapellin kohdalta vuotavaa kattoa ei ajoissa huomata ja korjata, voi katon alle syntyä kosteusvaurioita. Kosteus voi lahottaa kattorakenteet, ja ne pitää sen takia uusia. Lämpimän ilman karkaamista estävät eristeet voivat puolestaan homehtua, ja yläpohjan homevauriot voivat ajan kanssa vaikuttaa myös sisäilman laatuun.

Pulpettikaton, tasakaton, harjakaton ja muiden kaltevien kattojen kuntoa kannattaa seurata juuri siksi, että kattovuodot (tai tavat niiden ehkäisemiseen) tulisivat ajoissa huomattua. Katto voidaan usein korjata, vaikka sen alla jo olisi lahoa ja hometta, mutta kattourakka maksaa normaalia enemmän.

On toki tilanteita, joissa katon osittainen korjaus ei ole kannattava vaihtoehto. Mitä iäkkäämpi vuotava katto Lopella on, sitä varmemmin laadimme hyvän hinta-laatusuhteen tarjouksen kattoremontista.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.