KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Loviisa – Aluskatteet hyvä tarkastaa kaiken varalta

Taloyhtiöiden (eli siis paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), omakotitalojen, kesämökkien ja muiden kiinteistöjen aluskatteet kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Etenkin tiilikaton ja peltikaton aluskatteet on hyvä tarkastaa kaiken varalta – vaikka aluskatteet kestävätkin hyvin aikaa, on esimerkiksi jokin pikkulintu voinut aiheuttaa tarpeen aluskatteen korjaukselle ja paikkaukselle. On fiksua tarkastaa aluskatteet yhtä aikaa vesikaton kuntotarkastuksen kanssa, eli kahdesti per vuosi.

Me olemme koko Loviisan alueella palveleva kattofirma, jolta voi tilata niin aluskatteen uusimisen kuin erilaiset kuntotarkastuksetkin. Aluskate voidaan uusia vain osittain, jos se on mennyt rikki Loviisassa – tai Kouvolassa, Lapinjärvellä, Myrskylässä, Porvoossa tai Pyhtäällä, joissa myöskin palvelemme. Aina ei tarvita edes aluskatteen osittaista uusimista, vaan riittää, että aluskate korjataan esimerkiksi jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta. Aluskatetta voidaan korjata myös jonkin läpiviennin, kuten savupiipun tai kattoikkunan, kohdalta – esimerkiksi siksi, että aluskate on alun perin asennettu väärin.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteisiin liittyvät työt voi maksaa kauttamme järjestyvällä rahoituksella – sillä samalla, millä voidaan hoitaa kaikki muutkin kattourakat aina kattoremontista läpivientien ja saumausten tiivistykseen. Yksityisasiakkaitamme tahdomme muistuttaa mahdollisuudesta kotitalousvähennykseen – se tekee urakoistamme entistäkin edullisempia.

Aluskatteen asennus ja uusiminen – mitä näistä töistä tarvitsee tietää Loviisassa?

Taloyhtiön osakkaan, omakotitalon omistajan tai esimerkiksi kesämökkiläisen ei tarvitse tietää muuta aluskatteen asentamisesta, uusimisesta ja korjaamisesta kuin se, mistä peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteisiin liittyvät työt kannattaa tilata. Me olemme oikea vastaus kaikkiin aluskatteisiin liittyviin töihin niin Loviisassa kuin muuallakin Suomessa, joten sekä taloyhtiöiden että yksityisasiakkaiden kannattaa olla yhteydessä meidän kattopalveluumme.

Meidän ammattilaistemme on sitä vastoin tiedettävä yhtä ja toista kiinteistöjen aluskatteista, niiden asentamisesta ja niiden korjaamisesta (tai uusimisesta). Sen, joka asentaa tai uusii aluskatetta, on pidettävä huolta oikeasta kireydestä. Liian tiukka aluskate repeää, mutta liian löysä aluskate kerää vettä. Jos vesi ei poistu aluskatteelta, kuormittuu se liikaa voiden revetä. Väärä asennustapa siis altistaa aluskatteen repeämille.

Tarkkana on oltava myös ilmanvaihtoputkien, liesituulettimen hormien, kattoikkunoiden, kattoluukkujen ja muun muassa savupiippujen läpivientien kanssa. Aluskatetta on nostettava kaikkia läpivientejä vasten, jotta mahdolliset läpivientivuodot eivät pääsisi kastelemaan katon alla olevia osia. Jos aluskate on alun perin asennettu väärin hormien, putkien ja muiden läpivientien kohdalta, voimme korjata tilanteen tekemällä aluskatteen osittaisen korjauksen Loviisassa.

Kesämökin tai vaikka kerrostalon aluskatteen tärkeimmät tehtävät Loviisassa

Tähän mennessä olemme ehtineet kertoa, että aluskate pitää asentaa huolellisesti ja että sen kuntoa kannattaa seurata mahdollisten korjaustarpeiden varalta. Vielä on selvittämättä, miksi jokaisen kesämökin, kerrostalon ja esimerkiksi rintamamiestalon katon alta tulisi löytyä aluskate.

Kiinteistöjen aluskatteilla on tärkeä tehtävä Loviisassa, ja se on pitää vedet pois katon alta. Ulkokatto voi alkaa vuotaa esimerkiksi kovan rajuilman jälkeen – tai siksi, että lumen paino on hajottanut tiiliä jiiristä. Aluskate pitää vesikaton läpi vuotavat vedet pois kattorakenteista, sillä se ottaa vedet vastaan ohjaten ne saman tien kohti ulkomaailmaa, eli tässä tapauksessa katon räystäitä. Aluskate, mikä on ehjä ja tarpeeksi tiukalla, pystyy ohjaamaan kaikki vuotavat vedet pois katon alta. Kattorakenteiden hyvä kunto vähentää vuotavan katon korjauksen hintaa ja kestoa.

Aluskatteet voivat estää myös rakennuksesta karkaavasta lämmöstä syntyvän kondenssiveden aiheuttamia kosteusvaurioita, sillä hyväkuntoinen aluskate ohjaa myös tällaisen kosteuden pois yläpohjarakenteita vaurioittamasta. Mitä tehokkaampi tuuletus, ehjempi aluskate ja kunnollisempi eristekerros, sen parempi – näin kondenssikosteutta voi estää syntymästä.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.