KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Loviisa – Puutumme sekä oireisiin että alkuperäiseen syyhyn

Tiedämme mitä tehdä, jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Loviisassa. Luota sinäkin asiantuntemukseemme, jos katto vuotaa piipun juuresta tai jos katon sisätaite (toiselta nimeltään jiiri) vuotaa. Kiirehdimme paikan päälle (toimimme paitsi Loviisassa, niin myös Kouvolassa, Lapinjärvellä, Myrskylässä, Porvoossa ja Pyhtäällä) tarkastamaan, mistä kiikastaa, ja millaisia vahinkoja kattovuoto on jo ehtinyt tehdä.

Puutumme aina sekä oireisiin että siihen syyhyn, minkä takia tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa. Jos on kyse vuotavasta kattoikkunasta, voi syy olla haurastuneissa tiivisteissä. Jotta kattoluukkukin ei kohta alkaisi vuotaa, tarkastamme ja tarvittaessa uusimme myös muiden katon läpivientien tiivisteet.

Jos katto ei vuotanut antennin juuresta eikä kyse ollut minkään muunkaan kattoläpiviennin kohdalta alkaneesta kattovuodosta, voi kattovuoto liittyä vaikkapa tiilien huokoistumiseen. Mitä huokoisempia kattotiilet ovat, sitä enemmän ne imevät vettä ja altistuvat pakkasrapautumiselle. Rapautuneet tiilet hajoavat voiden johtaa kattovuotoon, joten huokoistumiseen kannattaa puuttua esimerkiksi pinnoittamalla kattotiilet uudestaan – tarvittaessa teemme tällaisesta kattohuollosta hyvän tarjouksen.

Olipa kyse katolla vuotavasta viemärintuuletusputkesta, vuotavasta katon IV-putkesta tai vaikka irronneiden kattotikkaiden aiheuttamien reikien aiheuttamasta kattovuodosta, tilaa katon korjaus meidän ammattilaisiltamme. Korjaamme tasakatot, pulpettikatot, mansardikatot ja muut katot avaimet käteen -periaatteella, ja urakan voi maksaa kauttamme haettavalla rahoituksella. Kattoläpivientien tai esimerkiksi kattoreikien paikkaamisesta pääsee hakemaan myös kotitalousvähennystä.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – kolme vaihtoehtoa katon korjaamiseksi

Hyvin harvoin sattuu kahta täsmälleen samanlaista kattovuotoa ja katon vesivahinkoa, joten kattokorjauksetkin ovat keskenään erilaisia. Jos kattosi vuotaa Loviisassa, tulemme paikan päälle tarkastamaan kokonaistilanteen ja suunnittelemaan ongelmiin parhaat ratkaisut tuovan kattokorjauksen.

Periaatteessa on kolme vaihtoehtoa korjata vuotava tiilikatto, vuotava peltikatto tai vuotava huopakatto. Ensimmäinen vaihtoehto on vesikaton tiivistys, tarkoittipa se sitten rikkinäisten tiilien vaihtoa, reikäisten kattopeltien uusimista tai vaikka huopakaton saumojen paikkaamista. Voimme edetä pelkällä vesikatteen tiivistyksellä, jos katon alla olevat rakenteet eivät ole vaurioituneet tai kastuneet.

Jos katon alla kuitenkin on kosteutta, on puuosat tarpeen joko kuivattaa tai uusia. Märät eristeet pitää vaihtaa, ja rikkinäinen aluskate kunnostaa – tarkoitti se sitten aluskatteen paikkausta tai aluskatteen osittaista uusimista.

Kolmas tapa vuotavan katon kunnostamiseksi Loviisassa on kattoremontti, eli vuotamaan ruvenneen katon purkaminen ja uusiminen. Suosittelemme katon purkamista alkutekijöihinsä, jos vuotava katto on kovin vanha tai kauttaaltaan niin huonokuntoinen, että uusi kattovuoto on parhaankin kattokorjauksen jälkeen vain ajan kysymys. Kattoremonttia tarjoamme myös varttikatoille, joille ei niiden sisältämän asbestin takia saa enää korjata.

Kattoluukku vuotaa Loviisassa – miten varmistua siitä, ettei se jää huomaamatta?

Aina kattovuotoon Loviisassa ei liity sen suurempaa dramatiikkaa. Kattovuotoa ei ehkä ole aiheuttanut rajuilma tai jättimäinen kuorma lunta, vaan kattovuoto on alkanut ruosteen nakertamasta reiästä tai vaikka katosta irronneen naulan jälkeensä jättämästä reiästä.

Miten varmistua siitä, ettei pienikään kattovuoto (saati sitten vuotava kattoluukku tai piipun juuri) jää huomaamatta? Paras tapa saada kattovuodot korjattua mahdollisimman nopeasti (jolloin katon vesivahingolta on mahdollisuus välttyä kokonaan) on tarkastaa katto kaksi kertaa vuodessa.

Kattotarkastukset tarkoittavat vesikatteen, sen pinnoitteen, kaikkien läpivientien ja muiden yksityiskohtien ja muun muassa yläpohjarakenteiden kunnon tarkastamista. Suosittelemme, että kaikki katot tarkastetaan talven molemmin puolin, ja siksi tarjoammekin ilmaisen kattotarkastuksen myös katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Kattotarkastuksen saa kaupan päälle myös katon korjausten yhteydessä.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.