KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Marttila

Suosittelemme, että kaikki ulkokatot tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, mutta suosittelemme myös tiilikattojen ja peltikattojen aluskatteiden kunnon seurantaa ja tarkastamista. Vaikka aluskatteet ovat kestäviä, voi jossain vaiheessa olla tarvetta tehdä aluskatteen korjaus ja paikkaus Marttilassa. Tarvetta voi olla esimerkiksi aluskatteen korjaamiselle jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta, mutta kyseeseen voi tulla myös aluskatteen korjaaminen kattoluukun, savupiipun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Aluskatteen korjaaminen voi tarkoittaa aluskatteen paikkaamista, aluskatteen osittaista vaihtoa tai jopa koko aluskatteen uusimista – asiasta on paras olla sanomatta juuta tai jaata, ennen kuin tilanne on tarkastettu omin silmin. Suurin osa kattokorjauksistamme Marttilassa, Koski Tl:ssä, Liedossa, Loimaalla, Paimiossa, Pöytyällä ja Salossa alkaakin siitä, että tulemme käymään paikan päällä. Paikan päällä selviää, miten aluskatteen tiivistys, kattovuodon korjaus, rännien kunnostus tai esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistys kannattaa tehdä.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteisiin liittyvät kattotyöt voi maksaa verkkopalvelumme kautta haettavalla rahoituksella. Haettavissa on myös kotitalousvähennys, mikäli satut olemaan yksityisasiakas.

Entä miksi sanoimme, että aluskatteen kunnon voi tarkastuttaa ilman eri veloitusta? Sanoimme näin tietenkin siksi, että se on totta. Aina kun teemme jonkin kattokorjauksen tai vaikka kattohuollon, teemme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon veloituksettoman kattotarkastuksen aikana tarkastamme niin kattoturvatuotteiden, katon läpivientien kuin aluskatteenkin kunnon. Tarvitsitpa siis omakotitalon, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai paritalon), kesämökin tai jonkin muun kiinteistön aluskatteen tarkistusta, ota yhteyttä meihin.

Paras hetki tehdä aluskatteen asennus tai uusiminen Marttilassa

Paras hetki tehdä tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskatteen asennus Marttilassa on tietenkin katon asennus (tai kattoremontti, ei katon uusiminen). Jos kyseessä on vanha katto, minkä alta aluskatetta ei löydy, voidaan aluskate mahdollisesti jälkiasentaa. Toinen vaihtoehto on jäädä odottamaan seuraavaa kattoremonttia, mikä voikin jo olla ihan kulman takana.

Aluskatteita ei ole tarkoitus uusia kesken vesikaton elinkaarta. Aluskatteiden materiaali on niin kestävää, että ne kestävät yhtä monta vuosikymmentä kuin vesikatekin – joskus jopa kahden perättäisen vesikatteen elinkaaren verran. Jos aluskate kuitenkin vaurioituisi erityisen pahasti, voidaan aluskate uusia Marttilassa. Paras tapa puuttua rikki menneeseen aluskatteeseen selvitetään paikan päällä.

Jotta aluskate ei menisi rikki, kannattaa katon tuuletusaukot tiivistää hengittävillä harjatiivisteillä ja lintuverkoilla. Näiden tiivisteiden ansiosta linnut pysyvät pois katon alta, eikä aluskatteelle lennä roskia. Roskat hidastaisivat aluskatteen kuivumista, mikä voisi kuluttaa kiinteistön aluskatteen puhki asti.

Aluskatteen asentamisella varaudutaan kattovuotoihin Marttilassa

Aluskatteen asentamisella voidaan varautua kattovuotoihin Marttilassa. Mikä tahansa katto voi alkaa vuotaa, ja silloin tarvitaan ehjää sekä joka kohdasta oikein asennettua aluskatetta. Aluskatteesi on kondiksessa, kun katostasi on huolehdittu meidän ammattilaistemme toisesta. Tuolloin voit suhtautua tyynin mielin rankkasateisiin ja koviin tuuliin – vaikka katto alkaisi vuotaa, pitäisi aluskate hyvin todennäköisesti kosteuden pois katon alta.

Aluskatteen tehtävä on ottaa vastaan katon läpi mahdollisesti vuotavat vedet ja kuljettaa ne saman tien räystäille. Näin kosteus ei pääse aiheuttamaan lahovaurioita tai yläpohjan homevaurioita. Aluskatteen ansiosta mahdollisen kattovuodon korjaus sujuu nopeammin ja edullisemmin. Puolivuotishuoltojen yhteydessä ilmaiseksi tekemiemme kattotarkastusten ansiosta mahdolliset kattoreiät ja muut vauriot huomataan tarpeeksi ajoissa – ehkä jo ennen kattovuotoa. Kattotarkastuksen jälkeen kuulet myös tavoista parantaa katon yleiskuntoa, ja ehkäistä siten katon vesivuodot.

Aluskatteesta on myös kondenssikosteuden aiheuttamien vesivahinkojen ehkäisijäksi, sillä aluskate ohjaa välikatolta pois myös sellaisen kosteuden, mikä on peräisin rakennuksen sisältä. Kondensoitumista voidaan torjua myös lisäeristeillä ja esimerkiksi alipainetuulettimella, mikä parantaa yläpohjan tuulettumista.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.