KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Marttila – Harmi voi yllättää katon vuotaessa, mutta me korjaamme

Jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Marttilassa, voi leuka loksahtaa auki. Mitä tehdä? Miten pelastaa kattorakenteet, seinät, sisäkatto ja muut rakenteet kastumiselta? Paras tapa reagoida vuotavaan jiiriin (eli katon sisätaitteeseen) tai esimerkiksi vuotavaan kattoikkunaan on ottaa yhteyttä meihin. Me tiedämme, miten vuotava piipun juuri tai sauma kuuluu korjata niin, että katto saadaan kerralla kuntoon. Jos vuotava kattoluukku tai muu vuotokohta on jo kastellut katon alla olevat rakenteet, kunnostamme nekin samaan syssyyn.

Kattoläpivientivuodot ovat suhteellisen yleisiä. Katon viemärintuuletusputki voi vuotaa talvella, ja myös katon IV-putki voi alkaa vuotaa lumen painon alla. Mitä nopeammin vuotavat läpiviennit korjataan Marttilassa, Koski Tl:ssä, Liedossa, Loimaalla, Paimiossa, Pöytyällä ja Salossa, sen parempi – nopean toiminnan ansiosta aluskate voi pitää tiiviytensä. Aluskatetta tarvitaan kattorakenteita suojaamaan. Jos aluskate kuormittuu liikaa vuotavan katon takia, voi se päästää läpiviennistä, saumasta tai vaikka jiiristä vuotavat vedet lävitseen. Ei ole mikään pikkujuttu, jos kattorakenteet kastuvat, sillä kosteus voi saada ne lahoamaan. Välikatolla oleviin eristeisiin voi syntyä hometta jo noin viikon kestäneen kosteusrasituksen myötä. Mikäli vuotavan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alta löytyy laho- tai homevaurioita, puutumme niihin asianmukaisella tavalla.

Vakavimmissa tilanteissa suosittelemme kattoremonttia. Vuotava katto kannattaa uusia, jos vauriot ovat erityisen pahoja, tai jos katolla on runsaanlaisesti ikää. Ikäloppua kattoa ei kannata alkaa korjata, voihan se vuotaa kohta jostain toisesta kohdasta, jolloin edelliseen kattokorjaukseen kulutettu raha olisi koko lailla hukkaan heitettyä rahaa.

Kattoremontit, kattovuodon korjaukset ja kattovuotoja ehkäisevät kattohuollot voi maksaa verkkopalvelumme kautta haettavalla rahoituksella. Muista myös kotitalousvähennys – tuota verovähennystä voi hakea kaikista yksityisasiakkaan katon korjauksista.

Liian vanha huopakatto, peltikatto tai tiilikatto saattaa vuotaa

Liian vanha huopakatto, peltikatto tai tiilikatto saattaa vuotaa Marttilassa. Koska katto on ”liian vanha”? Huopakattoa voi kutsua ikälopuksi, kun se on nelikymppinen. Peltikatto pitää uusia viimeistään sen saavutettua 50 vuoden rajapyykin, ja tiilikatto voi pitää vettä korkeintaan noin 70 vuotta. Ikääntyminen haurastuttaa kattoa ja sen liitoskohtia, ja näin ollen katto saattaa alkaa vuotaa sateella. Katto voi vuotaa myös talvella, kun lumen ja vesikatteen välissä on sulamisvettä. Katon ikääntymistä voi hidastaa katemateriaalin mukaisilla kattohuolloilla, mutta ikääntymistä, kulumista ja haurastumista tapahtuu joka tapauksessa jollain tahdilla.

Aina ei ole kyse katon tai läpivientien haurastumisesta. Kattovuoto voi johtua myös tuulen irrottamista kattotarvikkeista, mitkä jättävät katon reikäiseksi. Kattoreikiä syntyy myös silloin, jos lumi irrottaa katosta kattotikkaita tai muita kattovarusteita, tai jos kosteuseläminen saa peltikattonaulat irtoamaan paikoiltaan. Kattovuodolle on monia syitä – seuraavaksi pohdimmekin, miten kattovuotoja voi ehkäistä.

Voidaanko esimerkiksi savupiipun kohdalta alkava kattovuoto jotenkin ehkäistä Marttilassa?

Meillä on yksi hyvä – suorastaan erinomainen – vinkki kattovuotojen ehkäisemiseen Marttilassa. Kaikki katot kannattaa kuntotarkastaa puolen vuoden välein, jotta kattovuodot tulisivat huomattua tarpeeksi aikaisessa vaiheessa – ehkä jo siinä vaiheessa, kun katto ei vielä vuoda, vaikka se jo onkin vaurioitunut. Katon kunnon tarkastuksen yhteydessä panemme merkille esimerkiksi tarpeen tiivistää piipun juuri uudelleen. Tällainen toimenpide voi estää kattovuodon piipun juuresta.

Samalla kun tarkastamme katon, panemme merkille mahdolliset tarpeet erilaisille kattohuolloille. Esimerkiksi peltikaton huoltomaalaus on kattohuolto, millä voidaan kohentaa katon kuntoa ja vähentää sen alttiutta vuotaa. Tiilikatolle saatamme samoista syistä tarjota vaikka sammaleenpoistoa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.