KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Masku

Katon kunnosta huolehtiminen on edullista, jos kaikkiin uusiin huolto- ja korjaustarpeisiin puututaan niin pian kuin mahdollista. Jotta tarve korjata kattoreikä tai suorittaa esimerkiksi aluskatteen osittainen vaihto tulisi huomattua jo varhaisessa vaiheessa, suosittelemme puolivuosittaisia kattotarkastuksia kaikkialla Maskussa. Näiden kuntotarkastusten yhteydessä tarkastetaan myös peltikaton tai tiilikaton aluskatteen kunto, jos katon alle vain pääsee. Usein katon alle on järjestetty asianmukainen kulkureitti.

Aluskatteen korjaaminen tai paikkaaminen ei ole kovin tavanomaista, sillä aluskatteet tehdään vahvoista materiaaleista. Aluskatetta voidaan kuitenkin joutua korjaamaan esimerkiksi katon sisätaitteen (eli jiirin) kohdalta – esimerkiksi siksi, että katto on vuotanut, ja aluskate on sen takia haurastunut. Aluskatetta voidaan korjata myös läpivientien, kuten savupiipun tai kattoluukun, kohdalta. Syynä tähän voi olla se, että aluskate on asennettu alun perin väärin.

Aluskatteessa voi olla myös lintujen nokkimia reikiä – tämän ehkäisemiseksi suosittelemmekin räystäiden tuuletusaukkojen tiivistämistä lintuverkoilla. Paikan päällä Maskussa – tai Mynämäellä, Nousiaisissa, Ruskossa, Raisiossa, Naantalissa tai Taivassalossa – selviää, miten aluskate kannattaa korjata. Erilaisia vaihtoehtoja ovat aluskatteen uusiminen, aluskatteen osittainen vaihto ja aluskatteen paikkaus.

Kaikki peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatteeseen liittyvät työt voi maksaa verkkopalvelumme kautta saatavalla rahoituksella, ja kotitalousvähennystäkin niistä voi yksityisasiakkaana hakea. Niin läpivientien ja saumausten tiivistykset, kattomaalaukset kuin aluskatteiden paikkauksetkin ovat kotitalousvähennyskelpoisia kattotöitä.

Teetä aluskatteen asennus tai uusiminen Maskussa aina oikeaan aikaan

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskatteen asennus Maskussa kannattaa ajoittaa oikein. Myös mahdollisten uusimistarpeiden kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta ne tehtäisiin aina oikeaan aikaan.

Koska sitten on oikea aika asentaa uusi aluskate omakotitaloon, paritaloon, kerrostaloon, kesämökkiin tai esimerkiksi luhtitaloon? No, aluskatteet kannattaa asentaa yhtä aikaa vesikaton kanssa, joten aluskate kuuluu asentaa katon asentamisen tai katon vaihdon (eli kattoremontin) yhteydessä.

Jos aluskate on erityisen hyvässä hapessa, voidaan se ehkä jättää palvelemaan myös uuden vesikaton alle. Tämä tarkoittaa sitä, että peltikatot ja tiilikatot voidaan toisinaan uusia vaihtamatta niiden alla olevaa aluskatetta.

Mainittakoon myös se, että tietyissä tilanteissa aluskate on mahdollista jälkiasentaa – tai uusia ilman vesikatteen vaihtamista.

Aluskatteen uusimista ei kuitenkaan yleensä tarvita kesken vesikaton elinkaaren. Jos aluskatteessasi on jokin reikä tai repeämä, kutsu asiantuntijamme paikalle – me tarkastamme, voidaanko aluskate korjata vain osittain, jotta aluskatetta ei tarvitsisi käydä uusimaan.

Aluskatteen asentamisen taustalla huoli kattovuodoista Maskussa

Aluskate pitää asentaa siksi, että tiilikattovuoto, peltikattovuoto tai huopakattovuoto ei saisi kasteltua kattorakenteita Maskussa. Mikä tahansa katto voi vuotaa jossain vaiheessa useiden vuosikymmenten mittaista elinkaartaan, mutta ehjän aluskatteen ja nopean kattopaikkauksen ansiosta kattovuodoista voidaan usein selvitä lähestulkoon pelkällä säikähdyksellä.

Jos katon saumat tai esimerkiksi jiirit alkavat vuotaa, ottaa aluskate kaiken katon alle vuotavan veden vastaan. Aluskatteen ei ole tarkoitus varastoida vettä – päinvastoin, aluskatteen tehtävä on valuttaa kaikki vesi heti räystäille. Jos aluskate on liian löysällä, epäonnistuu se tehtävässään, ja syntyneen vesipussin pohja voi alkaa vuotaa. Tällaisessa tapauksessa kosteus pääsee kuin pääseekin lahottamaan kattorakenteita Maskussa. Yläpohjan eristeet eivät lahoa – ne ovat vaarassa homehtua, jos katto vuotaa.

Aluskate voi olla avuksi myös kondenssikosteuden aiheuttamien kosteusvaurioiden ehkäisemisessä, sillä aluskate ohjaa myös lämpimästä ilmasta katon alla tiivistyvää kosteutta pois yläpohjasta. Jotta kondensoituminen ei aiheuttaisi ongelmia, tulee yläpohjan olla hyvin tuulettuva ja hyvin eristetty – me huolehdimme myös tällaisista yksityiskohdista tekemällä esimerkiksi katon lisälämmöneristyksen tai vaikka katon korotuksen.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.