KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Miehikkälä – Aluskatteen paikkauksia ei tarvita useinkaan

Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton kunnosta huolehtiminen tulee edullisemmaksi, jos kaikkiin katon huolto- ja korjaustarpeisiin puututaan nopealla tahdilla. Katon kuntoa kannattaa seurata puolen vuoden välein tehtävillä tarkastuksilla, niin Miehikkälässä kuin muuallakin. Saat meiltä ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden (niin rännihuoltojen kuin esimerkiksi katon paikkauksienkin) yhteydessä. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä tarkastamme myös peltikaton tai tiilikaton aluskatteen kunnon, jos yläpohjan ryömintätilaan pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta.

Aluskate on kestävä, ja onkin tarkoitus, ettei aluskatetta tarvitsisi korjailla ennen kuin seuraavan kattoremontin yhteydessä. Aluskatteellakin on kuitenkin pullonkauloja, ja näitä ovat erityisesti läpiviennit, kuten savupiiput, viemärintuuletusputket, kattoikkunat jne. Korjaamme usein väärin tehtyjä ylösnostoja tai aika vain on tehnyt tehtävänsä läpiviennin alueella ja vaurio on syntynyt. Aluskate on tärkeä osa kattokokonaisuutta, ettei mitään kannata jättää sattuman varaan. Voi olla, että lintu on käynyt nokkimassa aluskatetta, tai että kosteus on saanut aluskatteen haurastumaan jostain kohtaa. Aluskate voi olla myös väärin asennettu, ja vaatia siksi korjaamista (esimerkiksi savupiipun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta).

Jos aluskatetta pitää korjata vaikkapa katon sisätaitteen (mitä myös jiiriksi kutsutaan) kohdalta tai jos aluskatetta on uusittava osittain, annamme hyvän tarjouksen aluskatteen kunnostamisesta Miehikkälässä, Haminassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Luumäellä tai Virolahdella. Niin aluskatteen paikkaaminen, rännien puhdistaminen kuin esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistäminenkin ovat yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoisia töitä. Mikäli kattourakka on enää rahoituksesta kiinni, kannattaa tutustua kotisivujemme kautta haettavaan remonttilainaan, ja harkita maksavansa sillä kohtuuhintaiset kattotyömme.

Oikea ajoitus on tärkeää aluskatetta asennettaessa tai uusittaessa

Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton aluskatteen asennus kannattaa tehdä silloin, kun se on helpointa ja edullisinta. Omakotitalon, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai paritalon), kesämökin ja muiden kiinteistöjen aluskatteet kannattaa asentaa vesikattoa asennettaessa. Periaatteessa on mahdollista tehdä aluskatteen jälkiasennus, mutta parasta on asentaa aluskate yhtä aikaa vesikaton kanssa. Jos kyseessä on vanha katto, minkä alla ei ole aluskatetta, on hyvä harkita vesikatteen uusimisen aikaistamista.

Kuten edellä todetaan, aluskatteita ei yleensä tarvitse uusia Miehikkälässä tai muualla Kymenlaaksossa. Toki kaikenlaista voi sattua. Aluskate voi esimerkiksi isomman myrskyn jälkeen olla niin huonossa kunnossa, että se kannattaa uusia kokonaan. Paikan päällä selviää, mitä aluskate tarvitsee: paikkaamista, osittaista vaihtoa vaiko täydellistä uusimista.

Meillä onkin tapana tulla aina paikan päälle selvittämään asioiden oikea laita, kun asiakas tilaa jonkin kattokorjauksen tai muun kattotyön. Tämä pätee myös aluskatteisiin. Jos aluskatteesi on rikki tai vaikka väärin päin, tulemme paikan päälle etsimään sekä asiakkaan että kattokokonaisuuden kannalta parhaat tavat aluskatteen kunnostamiseksi.

Aluskate asennetaan, koska uusikin katto voi alkaa vuotaa Miehikkälässä

Nykyään aluskate asennetaan kaikkien uusien kattojen alle. Aluskate on tärkeä osa kesämökin ja esimerkiksi luhtitalon kattokokonaisuutta, koska se suojaa kattorakenteita kosteudelta. Kosteus voi olla peräisin taivaalta. Uusikin katto voi vuotaa sateella, jos myrsky on ensin rikkonut sitä (esimerkiksi irrottamalla kattoturvatuotteita). Myös talven lumet voivat saada uudehkon katon vuotamaan, mutta aluskate kuljettaa kaiken vesikaton alle pääsevän kosteuden oikopäätä katon räystäille.

Aluskate voi suojata yläpohjarakenteita myös rakennuksen sisäosista peräisin olevalta kostealta ja lämpimältä ilmalta. Jos välikatto ei tuuletu niin hyvin kuin pitäisi, voi kosteasta ja lämpimästä ilmasta tiivistyä kondenssivettä. Kondenssivettä esiintynee enemmänkin, jos välikattoa ei ole kunnolla eristetty. Aluskate ohjaa tällaisenkin kosteuden pois tiili- tai peltikaton alta, ennen kuin se alkaa aiheuttaa lahovaurioita. Kattovuoto tai kondensoituminen katon alla voi johtaa myös yläpohjan homevaurioihin, sillä eristeet voivat homehtua jo viikon kestäneen kosteuden jälkeen.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.