KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Mikkeli – Aluskatteen paikkaaminen kiireellinen lisävaurioiden estämiseksi

Omakotitalon, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai paritalon), kesämökin tai muun kiinteistön aluskate voi mennä rikki ja usein ongelmakohta paikallistuu läpivientien, kuten savupiipun, kattoikkunan tai muun vesikaton ja aluskatteen läpi tulevan kattotuotteen kohdalle. Aluskatteen korjaaminen ja paikkaaminen voi siis tulla eteen myös Mikkelissä. Kaiken varalta tiilikaton ja peltikaton aluskatteiden kunto kannattaa tarkastaa usein. Aluskatteen kunnon tarkastus hoituu yhtä aikaa muun kattokokonaisuuden kunnon tarkastamisen kanssa, kun me olemme asialla. Kuntotarkastuksesta ei tarvitse edes maksaa erikseen, sillä tarjoamme tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden (esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistyksen tai räystäskourujen puhdistuksen) yhteydessä.

Kuntotarkastus voi kertoa vaikkapa tarpeesta korjata aluskatetta jiirin, eli katon sisätaitteen, kohdalta. Tarkastajamme arvioivat, voidaanko aluskate paikata, vai onko parempi tehdä aluskatteen osittainen vaihto. Löydämme aina parhaan tavan laittaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskate kuntoon – niin Mikkelissä kuin myös Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä, Mäntyharjulla, Pieksämäellä, Puumalassa ja Savitaipaleella. Olipa oikea ratkaisu mikä hyvänsä, on töiden kanssa pidettävä kiirettä, jotta kattorakenteet pysyisivät suojassa kosteudelta.

Kattotöitä ei tarvitse pitkittää ainakaan rahoituksen hakemisen ongelmallisuuden takia. Kaikki kattotyömme voi maksaa partnerimme kautta saatavalla rahoituksella. Tuota lainaa voi hakea erittäin helposti meidän kotisivuiltamme löytyvän linkin takaa, ja yksityisasiakas pääsee nauttimaan mahdollisuudestaan kotitalousvähennykseen.

Miksi aluskatteet pitää asentaa, ja tarvittaessa uusia Mikkelissä?

Aluskatteen asentamista pidetään erittäin tärkeänä kattotyönä Mikkelissä, ja tälle on varsin looginen selitys. Aluskate kannattaa asentaa kaikkiin rakennuksiin, koska sen avulla voidaan välttyä katon vesivahingolta, vaikka vesikatto alkaisi vuotaa. Vesikaton tiiviyttä syövät niin sammaleet, auringon UV-säteet, lumi ja jää kuin esimerkiksi ilmansaasteetkin. Kova tuuli tai painava lumivaippa voi saada uudehkonkin katon vuotamaan Mikkelissä, joten kattovuotoihin kannattaa varautua aluskatteen avulla.

Aluskatteen toiminta on helppo selittää: jos ulkokatto vuotaa, päätyvät kaikki vuotovedet aluskatteelle, mikä valuttaa ne oikopäätä ulos katolta (eli räystäille). Jos aluskate on rikki, voi se vuotaa, joten aluskate pitää ensi tilassa paikata. Jos paikkaus ei riitä, tarjoamme aluskatteen uusimista. Uusiminen voidaan tehdä myös osittain.

On otettava huomioon myös se, että aluskate voi ohjata rakennuksen sisäpuolelta peräisin olevan kondenssikosteuden ulos katon alta. Aluskate voi siis antaa suojaa kahdesta eri suunnasta tulevilta kosteusuhilta.

Mikä voisi aiheuttaa tarpeen aluskatteen korjaukselle ja paikkaukselle Mikkelissä?

Mikä voisi rikkoa mökin, paritalon tai esimerkiksi kerrostalon ulkokaton alla olevan aluskatteen Mikkelissä? Aluskate voi olla väärin asennettu läpiviennin kohdalta, tai muuten rasittavat tekijät ovat aluskatetta näistä kohdin heikentäneet. Myös esimerkiksi yläpohjaan päässeet pieneläimet, kosteus tai liiallinen kireys voivat aiheuttaa ongelmia.

Sillä on väliä, miten uusi aluskate asennetaan paikoilleen. Jos aluskate on vedetty liian tiukalle, voi se revetä. Mikäli aluskatetta ei ole pingotettu tarpeeksi, kerää se vettä alkaen pussittaa. Pussin pohjan pettäminen on vain ajan kysymys. Myös läpivientien kohdalla on oltava tarkkana. Jos aluskatetta ei ole asennettu oikein savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan tai muun kattoläpiviennin kohdalta, tulee aluskate korjata asennustavaltaan oikeanlaiseksi. Aluskatettahan tulee siis nostaa jokaista läpivientiä vasten, jotta se antaisi parhaan mahdollisen suojan kosteudelta.

Kosteus rasittaa aluskatetta, jos se jää asumaan aluskatteelle – siksi pitää varoa, ettei aluskatteelle jää lehtiä ja muita roskia. Roskien aluskatteeseen sitoma kosteus voi haurastuttaa kiinteistön aluskatteen, mutta ei niin nopeasti kuin yläpohjaan eksynyt pikkulintu. Linnulla ei mene kauaakaan, jos se sattuu sille päälle, että sitä huvittaa nokkia aluskatteeseen reikiä.

Sekä linnut että lehdet (ynnä muut roskat) pidetään pois aluskatteen kimpusta, kun katon tuuletusaukot tiivistetään hengittävin tiivistein. Saat kauttamme kaikki kattotarvikkeet ja kattotyöt Mikkelissä, myös lintuverkot ja harjatiivisteet asennettuina!

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.