KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Mikkeli – Lumi ei välttämättä saa pudota katolta itsekseen

Pihlajalta voi kysellä, kuinka paljon lunta tulee ensi talvena. Liikkeellä on kaksi eri uskomusta. Toisen mukaan runsas marjasato kertoo runsaslumisesta talvesta. Toisen mukaan asia onkin päinvastoin, sillä ”pihlaja ei kanna kahta taakkaa”.

Pihlajaa ei kannata uskoa silloinkaan, kun puhe on lumiesteistä ja niiden asentamisesta Mikkelissä. Lumiesteiden asennus on pakollista katon kaltevuuden ollessa ainakin 1:8, ja tämä selviää rakennusmääräyksistä. Jos tarvitset lumiesteitä asennettuina (tai vanhojen lumiesteiden huoltamista ja korjaamista), ota yhteyttä meidän kattofirmaamme. Oikein mitoitetut lumiesteet estävät lumimassoja putoamasta katolta itsekseen – asia, mikä voisi aiheuttaa tarpeettomia henkilö- ja omaisuusvahinkoja.

Toinen tapa estää lunta putoamasta katolta on omakotitalon, taloyhtiön (siis paritalon, rivitalon tai kerrostalon), autotallin, kesämökin tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotus. Lumenpudotus Mikkelissä, Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä, Mäntyharjulla, Pieksämäellä, Puumalassa ja Savitaipaleella voi myös estää kattorakenteiden vaurioitumisen. Tarkkaile etenkin tarvetta tilata tasakaton lumenpudotus, sillä tasakatolla voi olla kaltevampia kavereitaan enemmän lunta. Pakkaslumi on vielä varsin kevyttä vettyneeseen ja tiivistyneeseen suojalumeen verrattuna. Suojalumikuution paino voi olla 250, 300 tai jopa yli 400 kiloa, joten kiinteistön katto voi vaikka painua luokalle.

Huopakattojen, tiilikattojen ja peltikattojen lumenpudotukset kannattaa jättää meidän vastuulle, sillä kokeneet lumenpudottajamme selviytyvät kattolumitöistä kaikin puolin turvallisesti ja tehokkaasti. Korkeankaan katon lumen pudotus ei jää tekemättä, sillä toimitamme paikan päälle tarvittaessa vaikka nosturiauton. Koska urakkahintamme ovat aina hyvin kohtuullisia ja yksityisasiakas voi hakea niistä kotitalousvähennystä, on monta hyvää syytä teettää kaikki kattotyöt kattoremonteista lumenpudotuksiin ja jääpuikkojen poistamisesta peltisepäntöihin juuri meidän ammattilaisillamme!

Kattolumitöiden ja jäänsulatuksen avulla parannetaan pihan turvallisuutta Mikkelissä

Kattolumen paino voi rikkoa kattoa ja kattorakenteita, aiheuttaen tarpeen esimerkiksi kattovuodon korjaamiselle tai painuneen katon oikaisulle. Katon lumimassojen painoa voidaan vähentää lumen pudotuksen avulla. Katto voi kärsiä myös siinä vaiheessa, kun lumimassat putoavat katolta, sillä lumen mukaan voi lähteä muun muassa kattoturvatuotteita ja ilmanvaihtohormeja. Lumen putoamista katolta voidaan ehkäistä lumiesteidenkin avulla. Lumiesteet parantavat myös omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon pihan turvallisuutta, sillä näin ihmisten ei tarvitse pelätä jäävänsä katolta putoavan lumen alle.

Myös katon ja rännien jäänsulatus parantaa pihan turvallisuutta, sillä katon reunalla oleva jää voi pudota alas vahinkoa aiheuttaen. Myös räystäiltä tai ränneistä putoavat jääpuikot (tai kannakkeiltaan tippuvat, jäiset rännit) voivat aiheuttaa vaaratilanteita Mikkelissä.

Kattojäästä on sekin haittapuoli, että se voi estää sulamisvesien poistumisen katolta, ja tällainen voi johtaa saumavuotoon. Rännien sulatus vesihöyryllä on tarpeen myös siksi, että omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi luhtitalon sadevesijärjestelmä ei kärsisi jäätymisvaurioista. Jää voi saada aikaan saumojen aukeamisen tai vaikka kaatojen (eli kallistusten) pilalle menemisen.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.