KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Mikkeli – Kattovuoto voi yllättää

Se, että autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Mikkelissä, tulee usein yllätyksenä. Kannattaa kuitenkin pitää järki kädessä, vaikka katto vuotaa piipun juuresta ja kattorakenteet uhkaavat kastua. Paras tapa reagoida vuotavaan kattoikkunaan, johonkin muuhun vuotavaan läpivientiin tai vaikka vuotavaan jiiriin (eli katon sisätaitteeseen) on ottaa yhteyttä meihin. Me kunnostamme pitkällä kokemuksella niin vuotavat kattoluukut, vuotavat antennin juuret kuin muutkin vuotokohdat.

Meille ei riitä vain se, että tiivistämme vuotavan katon viemärintuuletusputken – tai korjaamme vuotamaan ruvenneen katon IV-putken. Selvitämme aina myös sen, miksi katto vuotaa, jotta voisimme auttaa uusien vaurioiden ja kattovuotojen ehkäisemisessä. Kaupan päälle tarjoamamme katon kunnon tarkastus auttaa hahmottamaan katon yleiskunnon Mikkelissä, Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä, Mäntyharjulla, Pieksämäellä, Puumalassa ja Savitaipaleella. Jos katto on esimerkiksi kovin ruosteinen, on uusi kattovuoto jo nurkan takana. Suosittelemmekin tuolloin ruosteenpoistoa ja esimerkiksi kattomaalausta. Mikäli talon katto on peittymässä sammaleisiin, tarjoamme sammaleenpoistoa, sillä sammalet nopeuttavat katon rapautumista ja haurastumista tavattomasti.

Kaikkiin kattovuotoihin löytyy paras ratkaisu parhaalla hinnalla, kun otat yhteyttä katonkorjauspalveluumme. Omakotitalon ja kesämökin vuotavan katon korjaamisen voi vähentää verotuksessaan, ja koko urakan voi rahoittaa verkkopalvelumme kautta haettavalla kattotöiden rahoituksella – voiko helpompaa ollakaan!

Olosuhteet vaikuttavat siihen, vuotaako huopakatto, peltikatto tai tiilikatto

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto voi vuotaa Mikkelissä esimerkiksi sen takia, että se on asennettu virheellisesti. Kattovuotojen uhka kasvaa samaan tahtiin, kun katolle tulee ikää. Mitä vanhempi katto, sitä hauraampia sen saumat ja muut liitoskohdat ovat – ja sitä helpommin katon alle voi alkaa päästä vettä. Tiilikaton ikääntyminen näkyy huokoisiksi muuttuneina tiilinä, joiden sisälle kertyneen veden jäätyminen aiheuttaa tiilien rakenteen murtumista. Huopakaton vanheneminen näkyy vuotien haurastumisena, kuivumisena ja halkeilemisena. Mitä vanhempi peltikatto, sitä ruostuneempia ja vääntyneempiä sen kattopellit ovat.

Myös olosuhteet vaikuttavat siihen, miten helposti tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa. Katon ei tarvitse olla vanha vuotaakseen sateella. Vaikka katto olisi uudehko ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan asennettu, voi se alkaa vuotaa. Kattovuotoon johtavan vaurion voi aiheuttaa myrskytuuli tai katolta alas valuva lumi, sillä molemmat ilmiöt voivat irrottaa katosta yksityiskohtia. Lumi voi myös painaa kattoa niin paljon, että se alkaa vuotaa jonkin läpiviennin, sauman tai jiirin kohdalta.

Miten kattovuoto piipun juuresta tulee havaittua tarpeeksi pian Mikkelissä?

Mitä nopeammin kattovuoto piipun juuresta, saumasta tai vaikka harjatiilen kohdalta huomataan, sen parempi. Näin katto voidaan korjata Mikkelissä jo ennen, kuin kosteus pääsee kastelemaan kattorakenteet ja yläpohjan eristeet. Kastuneet kattorakenteet pitää uusia, jos niissä on lahoa, ja kastuneet villat pitää uusia tilanteesta riippumatta. Jos katon alapuoliset rakenteet ovat märät, kertonee se siitä, että myös aluskate pitää korjata. Katon korjaaminen on paljon edullisempaa, kun siihen riittää pelkkä vesikaton tiivistys (kuten piipun ja vesikatteen liitoksen tiivistys).

Katon vauriot tulevat havaittua tarpeeksi ajoissa, jos katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa – eli joka kevät ja syksy. Teetä meillä kesämökin, paritalon, luhtitalon ja esimerkiksi kerrostalon katon kevät- ja syyshuollot, niin saat ilmaisen katon kunnon tarkastuksen aina oikeaan aikaan. Katon kunnon tarkastuksen ansiosta katto voidaan tarvittaessa korjata jo ennen kattovuodon alkamista. Asiantuntijamme osaavat suositella myös niitä kattohuoltoja, joilla palahuopakatto, aaltopeltikatto, konesaumakatto, lukkosaumakatto tai vaikka betonitiilikatto voidaan pitää paremmassa kunnossa. Kattovuotoja ehkäisevä kattohuolto voi olla vaikka sammaleenpoisto.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.