KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Nurmijärvi – Aluskate uusitaan ani harvoin

Miksi korjata ehjää? Mitä varten jokin korjattavissa oleva pitäisi uusia? Näin meidän ammattilaisemme ajattelevat silloinkin, kun puhutaan kesämökkien, omakotitalojen, taloyhtiöiden (kerrostalojen, rivitalojen tai paritalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteista. Aluskatteen uusiminen tehdään ani harvoin, ehkä vain kerran sadassa vuodessa. Tämä riippuu tietenkin siitä, onko kyse tiilikaton, peltikaton vaiko huopakaton aluskatteesta, ja mikä on vesikatteen yleiskunto.

Huopakaton aluskate eli aluskermi uusitaan aina kattoremontin yhteydessä, ja huopakatto voi kestää kaiken kaikkiaan 40 vuotta. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet uusitaan usein yhtä aikaa vesikaton kanssa, ja peltikaton tekninen käyttöikä on 50 vuotta. Tiilikatto voi kestää Nurmijärvellä jopa 70 vuotta. Joissain tilanteissa on mahdollista toteuttaa katon osittainen vaihto, ja silloin aluskatetta ei uusita laisinkaan.

Jos aluskatteesi Nurmijärvellä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Hyvinkäällä tai Vihdissä tarvitsee jonkin sortin korjausta, ota yhteyttä katonkorjauspalveluumme. Selvitämme, miten aluskatteesi kannattaa korjata jiiristä, eli katon sisätaitteesta (tai jostain muusta kohtaa). Tarvittaessa korjaamme aluskatteen myös jonkin läpiviennin, kuten savupiipun tai kattoluukun kohdalta. Edellä mainitut korjaustyöt johtuvat monesti siitä, että kiinteistön aluskate on asennettu aikoinaan väärin.

Rasitukset, etenkin jatkuva kosteus, voivat saada aluskatteen menemään rikki katteen keskiosista. Silloin paras ratkaisu aluskatteen kunnon palauttamiseksi voi olla aluskatteen osittainen vaihto, sillä aluskate voi olla mahdollista uusia kattotuoliväli kerrallaan.

Olipa kyse läpivientien ja saumausten tiivistyksestä tai vaikka koko katon uusimisesta, kaikki alkaa alkutarkastuksesta. Ota yhteyttä, niin selvitämme, miten edestä – ja miten edullisesti kattourakan voimmekaan suorittaa. Yksityisasiakkaiden kannattaa muistaa, että kattotöistämme voi hakea kotitalousvähennystä. Rahoituspuoli voi ratketa kotisivujemme kautta tarjotun remonttilainan avulla.

Miksi asennuttaa ja uusituttaa aluskate Nurmijärvellä juuri meillä?

Omakotitalojen, kerrostalojen, huviloiden ja esimerkiksi luhtitalojen aluskatteet kannattaa asennuttaa ja uusituttaa juuri meillä, koska ammattilaisillamme on taito hyppysissään. Me tiedämme, mitä tehdä – sormi ei mene suuhun silloinkaan, kun vesi- ja aluskate ovat vaurioituneet katolle kaatuneen puun takia. Teemme työn taidokkaasti, valitsemme huolella käyttämämme materiaalit ja hinnoittelemme avaimet käteen -urakan kilpailukykyisesti. Kaupan päälle tulee koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastus, joten on monta hyvää syytä tilata kattokorjaukset nimenomaan meiltä.

Vastattakoon myös siihen, miksi aluskatteita tarvitaan niin Nurmijärvellä kuin muuallakin Suomessa. Aluskate on olemassa siksi, että minkä tahansa kiinteistön katto saattaa alkaa vuotaa koska tahansa. Aluskate voi vuotaa vaikkapa myrskyn kattoon tekemien reikien kohdalta. Aluskate on plan B: aluskate pitää vettä estäen kattorakenteiden kastumisen. Lisäksi aluskate ohjaa päälleen kertyvät vedet heti pois katolta.

Aluskatteesta on myös toisenlaisen kosteuden aiheuttamien, joskus isojakin korjauksia vaativien vaurioiden ehkäisijäksi. Lämmin ilma voi tiivistyä pakkasen viilentämälle välikatolle niin sanotuksi kondenssivedeksi, ja tuo kondenssivesi voi saada esimerkiksi yläpohjan eristeet homehtumaan. Jotta kondensoitumisongelma pysyisi kurissa, tarvitaan muun muassa riittäviä eristeitä sekä kosteutta pois katon alta ohjaavaa aluskatetta.

Milloin tarvitaan aluskatteen osittaista uusimista tai muuta aluskatteen paikkausta Nurmijärvellä?

Nyt jo tiedämmekin, mistä tilata aluskatteen tiivistys Nurmijärvelle. Enää pitää käydä läpi se, mistä tietää, että aluskate vaatii korjausta ja paikkausta. Olohuoneesta käsin se ei selviä (jos sisäkatto tummuu, on katon vesivahinko jo täyttä totta), ei myöskään pihalta käsin kattoa mittaillen. Vesikaton kunto ja sen tiiviys selviää kävelemällä pitkin kattoa, mutta aluskatteen kunto jää edelleen selvittämättä. Ainut tapa saada tietää, vieläkö aluskate pitää vettä, on mennä käymään katon alla eli välikatolla. Välikatolla kannattaakin vierailla pari kertaa vuodessa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.