KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Nurmijärvi – Miksi räystääni vuotaa?

Saatat miettiä, miksi omakotitalosi tai kesämökkisi räystäät vuotavat sateella. Saatat miettiä sitäkin, mitä haittaa yli äyräiden vuotavista vesikouruista on. Tässä vastaamme molempiin kysymyksiin.

Se, miksi talosi räystäät vuotavat, johtunee siitä, ettei vesikouruja ole puhdistettu. Omakotitalon, taloyhtiön (kerrostalon, paritalon tai rivitalon), autotallin, kesämökin tai jonkin muun kiinteistön vesikourut kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta roskatukoksia ei pääse syntymään. Koska sekä kantikkaat että puolipyöreät kourut ovat päältä avoimet, kertyy niihin kuukausien aikana paljon roskia. Anna meidän puhdistaa korkean talon vesikourut – käymme avaamassa myös matalien rakennusten tukkeutuneet rännit (eli vesikourut) sekä alastuloputket.

Toinen syy sille, miksi räystäät saattavat vuotaa Nurmijärvellä, on jokin rakenteellinen vika. Kourut voivat olla väärin mitoitettuja, tai ehkä ruoste on tehnyt niihin reikiä. Lumen ja jään paino on voinut vääntää vesikouruja Nurmijärvellä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Vihdissä. Lopputulos voi olla se, että kourujen kaadot antavat väärään suuntaan, ja vesi tulvii yli äyräiden. Tällöin sadevesijärjestelmien puhdistamisesta ei ole paljoakaan hyötyä, vaan kourut pitää korjata tai uusia osittain. Meiltä sujuvat tällaisetkin toimenpiteet, ja yksityisasiakkaat voivat hakea töistämme kotitalousvähennystä. Muista myös rahoitus, minkä avulla voit maksaa kaikki tekemämme kattourakat. Tuota rahoitusta voi hakea tuossa tuokiossa kotisivuillamme olevan linkin takaa.

Kosteus- ja ruostevauriot Nurmijärvellä – ehkäise niitä rännien puhdistuksen avulla

Seuraavaksi on aika pohtia sitä, miksi rännien puhdistaminen on niin tärkeää Nurmijärvellä – eli miksi omakotitalojen, kesämökkien, kerrostalojen ja esimerkiksi rivitalojen vesikourut eivät saisi vuotaa.

Vuotavat räystäät ovat kiusalliset, voihan sitä kastua joutuessaan alittamaan yli äyräiden vuotavan rännin. Vuotavista rännikouruista on muutakin haittaa. Ensimmäiseksi nostamme esiin kosteusvauriot, joita talon rakenteisiin voi muodostua. Rännit ja alastuloputket ovat olemassa juuri siksi, että katolta valuvat sade- ja sulamisvedet saataisiin ohjattua tarpeeksi kauas rakennuksesta. Jos taloa ympäröivä maaperä imee kaikki katolta valuvat vesikuutiot, voi se kastua niin paljon, että kosteus hivuttautuu talon rakenteisiin asti. Esimerkiksi sokkelin pinnassa olevat tummentuvat voivat kertoa toimimattomasta sadevesijärjestelmästä.

Myös sadevesijärjestelmä voi vaurioitua, mikäli lehtiä ja muita roskia ei poisteta tarpeeksi usein. Roskatukokset ruokkivat ruostevaurioiden syntymistä, pitäväthän ne vesikourut märkinä pitkiä aikoja. Talven tullen kouruissa olevat roskat ja vesimäärät johtavat jään muodostumiseen – siitä lisää seuraavaksi.

Rännien puhdistus ja tukosten avaus Nurmijärvellä talven aikana

Jos sadevesijärjestelmä menee tukkoon talvikuukausien aikana, voi kyse olla jäästä. Silloin ei riitä pelkkä roskien poisto, vaan tarvitaan myös kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon jäätyneiden rännien sulattamista Nurmijärvellä. Se onnistuu kuumalla vesihöyryllä, ja siitä on paljon hyötyä. Rännit alkavat taas vetää, eikä jäätymisvaurioista tarvitse kantaa huolta. Vaaraa ei ole myöskään alas putoavista jääpuikoista tai vesikouruista.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.