KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Pertunmaa – Aluskatteella varaudutaan poikkeuksellisiin tilanteisiin

Aluskatteen avulla varaudutaan poikkeuksellisiin tilanteisiin, kuten kattovuotoihin ja kondenssiveden syntymiseen. Aluskate on heti vesikatteen alla oleva kerros, minkä tehtävä on ohjata kaikenlainen kosteus pois katolta – muussa tapauksessahan kosteus voisi pilata katon alla olevat rakenteet ja lämmöneristeet. Aluskate kuuluu asentaa yhtä aikaa vesikatteen kanssa, ja se kestää periaatteessa yhtä pitkään kuin vesikatekin. Elämä on kuitenkin täynnä yllätyksiä, joten saatat huomata tarvitsevasi peltikaton aluskatteen korjausta ennen peltikattoremonttia. Myös tiilikaton aluskatteen korjaus voi yllättää. Ota silloin yhteyttä meihin, niin tulemme Pertunmaalle tekemään kaikki tarvittavat toimenpiteet aluskatteesi kunnostamiseksi. Aluskatteet on usein mahdollista korjata paikallisesti, mikä tulee paljon muita, isompia kattourakoita halvemmaksi.

Paikan päällä Pertunmaalla, Hartolassa, Heinolassa, Hirvensalmella, Mäntyharjulla tai Joutsassa selviää, mitä katto tarvitsee. Yksi tapa tehdä revenneen aluskatteen korjaus on aluskatteen osittainen vaihto. Jos rikkinäinen aluskate on jo aiheuttanut katon vesivahingon, korjaamme myös katon alle syntyneet kosteusvauriot.

Aluskate voi vaatia korjausta myös kattoikkunan, kattoluukun tai esimerkiksi piipun kohdalta. Silloin korjaamme aluskatteen ylösnostot tai teemme aluskatteen läpivientikappaleiden uusimisen. Joissain tapauksissa aluskatteen korjaamiseksi riittää aluskatteen reikien paikkaaminen. Kuten sanottu, vasta paikan päällä osaamme sanoa varmasti, miten pahvinen aluskate tai modernimpi aluskate on korjattava. Samalla selviää myös aluskatteen korjauksen hinta, mikä on muiden kattotöidemme lailla aina mahdollisimman edullinen. Emme suinkaan hinnoittele itseämme ulos kilpailusta, vaan teemme kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt mitä parhaimmalla hinta-laatusuhteella.

Omakotitalon ja kesämökin aluskatteen korjaus on kaiken lisäksi kotitalousvähennykseen oikeuttava urakka. Tuota verovähennystä haetaan tietenkin Verohallinnolta, joten Verohallinnon verkkopalvelu on oikea osoite tutustua siihen lisää. Teemme toki myös taloyhtiöiden aluskatteiden korjaukset, mutta niistä ei saa kotitalousvähennystä.

Pahvisen aluskatteen korjauksen, revenneen aluskatteen korjauksen ja aluskatteen reikien paikkaamisen voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella, ja kerrottakoon vielä myös mainiosta kaupanpäällisestämme. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattohuollon, katon tiivistyksen tai vaikka lumiesteiden asentamisen, tarkastamme kattosi kunnon kaupan päälle.

Aluskatteen osittainen uusiminen Pertunmaalla kokenein ottein

Aluskatteen korjaaminen ei ole se helpoin kattotyö. Itse asiassa, aluskatteen korjaaminen Pertunmaalla on varsin haasteellista, joten omakotitalojen, kerrostalojen, kesämökkien ja esimerkiksi rivitalojen aluskatteiden korjaukset kannattaa tilata ammattilaisiltamme. Meidän työntekijämme ovat harjaantuneet aluskatteiden korjaamisessa, ja heidän otteensa ovat vuosien varrella hioutuneet huippuunsa. Olipa kyse aluskatteen osittaisesta uusimisesta jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta tai aluskatteen ylösnostojen korjaamisesta, teemme työt pettämättömällä ammattitaidolla. Aluskatteen tiiviys ja kyky ohjata kosteus pois katon alta palaa tuossa tuokiossa, joten taloyhtiön osakkaat tai talonomistajat voivat taas suhtautua tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Paras ja tehokkain tapa korjata aluskate voi olla aluskatteen osittainen uusiminen, esimerkiksi savupiipun kohdalta tehtynä. Koko aluskatetta ei kannata alkaa vaihtaa, jos kyse on vain parista reiästä tai yhdestä repeytymästä. Aluskate voidaan vaihtaa kattotuoliväli kerrallaan, ja siten aluskate on pian uusittu osittain (esimerkiksi kattoikkunan kohdalta).

Aluskate on piilossa katon alla. Siksi asiakas ei voi tietää, että aluskate vaatii osittaista uusimista kattovalokuvun kohdalta, ellei katon alla säännöllisesti käydä. Kattotarkastuksen voi teettää meidän haukansilmäisillä ammattilaisillamme. Meiltä ei jää huomaamatta se, että aluskatetta on uusittava osittain joidenkin läpivientien kohdalta, kuten kattoluukun kohdalta. Kun katon kunnon tarkastus Pertunmaalla on tehty, annamme hyvän tarjouksen mahdollisesti tarvituista kattotöistä, kuten piipun pellittämisestä, rännien huoltomaalaamisesta tai aluskatteen osittaisesta uusimisesta viemärintuuletusputken kohdalta. Jos kattokokonaisuus on kaikin puolin hyvässä kunnossa, emme suosittele mitään kattohuoltoa tai katon tiivistystä – korkeintaan muistutamme siitä, että katto olisi hyvä puhdistaa joka kevät ja syksy, ja että katon tarkastus ei maksa mitään johonkin muuhun kattotyöhön yhdistettynä.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Pertunmaalla

Aluskate voi tarvita korjaamista jiirin, eli sisätaitteen, kohdalta. Kyseessä voi olla se, että tiilikaton tai peltikaton aluskatteen asentaminen on tehty jotenkin väärin. On tärkeää, että aluskatteen asennus tehdään joka kohdasta oikein (siksi aluskate kannattaa asennuttaa alan ammattilaisilla), mutta voidaan sanoa, että aluskatteen asennustapojen oikeellisuuden merkitys korostuu jiirin ja läpivientien kohdalla. Jos limityksiä ei ole tehty oikein katon sisätaitteen kohdalta tai aluskatteen ylösnostot on unohdettu katon läpivientien kohdalla, voi katon alapuolisiin rakenteisiin päästä kosteutta Pertunmaalla. Jiirit ja läpiviennit ovat kohtia, joista hyvinkin hoidettu lukkosaumakatto tai esimerkiksi betonitiilikatto voi alkaa vuotaa, ja silloin tarvitaan toimivaa aluskatetta.

Aluskatteen tehtävä on ohjata katon alle pääsevä kosteus heti räystäille, jotta omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon kattorakenteet eivät kastuisi. Kosteus voisi kastella myös yläpohjan lämmöneristeet, mikä voisi johtaa homevaurioihin ja sisäilmaongelmiin. Aluskatteen kuntoa on syytä seurata, ja se onnistuu katon kuntotarkastusten yhteydessä, jos katon alle pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta.

Aluskatteen ensimmäinen kuntotarkastus voi kertoa tarpeesta korjata muitakin aluskatteen asentamisen yhteydessä tehtyjä virheitä. Silloin annamme tarjouksemme aluskatteen korjauksesta savupiipun kohdalta, tai aluskatteen korjauksesta kattoikkunan kohdalta. Koska kattoluukkukin voi jonain päivänä vuotaa Pertunmaalla, annamme tarvittaessa tarjouksen aluskatteen korjaamisesta kattoluukun kohdalta. Varmistamme myös sen, onko aluskatteen taitekohtia korjattava, tai pitääkö aluskatetta paikata kattovalokuvun kohdalta.

Aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta (kuten tarve korjata aluskatetta viemärintuuletusputken kohdalta) voi toki johtua jostain muustakin kuin aikoinaan tehdystä asennusvirheestä. Aika ja kosteus on voinut kuluttaa aluskatetta, mikä on nyt paikattava kuntoon. Niinkin on voinut käydä, että katon alle on päässyt lintuja, mitkä ovat nokkineet aluskatettasi.

Aluskatteen paikkaus Pertunmaalla onnistuu, kun asialla on taitavia ammattilaisia

Varmista aluskatteen paikkauksen onnistuminen Pertunmaalla, ja tilaa tämäkin kattourakka meiltä! Me teemme kaikenlaiset kattotyöt tarkkaavaisesti, ripeästi, palveluhenkisesti ja ehdottoman ammattitaitoisesti, joten tiilikaton aluskatteen paikkaus ei voisi onnistua paremmin. Huippulaatuista jälkeä syntyy nopealla tahdilla myös silloin, kun tarvitset peltikaton aluskatteen paikkausta. Koska revenneen aluskatteen paikkaus olisi hyvä hoitaa niin pian kuin suinkin, ota viivyttelemättä yhteyttä, jos huomaat aluskatteesi tarvitsevan jonkin sortin korjausta – tai jos kattosi kunnon tarkastanut asiantuntija kertoo tarpeesta paikata aluskate esimerkiksi savupiipun kohdalta. Vahinkohan ei tunnetusti tule kello kaulassa, joten omakotitalon, kesämökin tai muun kiinteistön aluskate kannattaa pitää koko ajan hyvässä kunnossa. Jos myrsky repii kattoa tai lumen paino saa katon vuotamaan jiiristä, estää aluskate allaan olevien rakenteiden kastumisen ja lahoamisen (tai homehtumisen).

Aluskatteen paikkaus kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta johtuu usein pieleen menneestä asennuksesta, kuten edellä kerrotaan. Aluskatteen paikkaus kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta voi johtua myös kattovuodosta. Aluskate pitää vettä, ja jos se on tarpeeksi kireällä, ohjaa se kaiken päälleen valuvan kosteuden katon räystäille. Jatkuva kosteusrasitus voi saada aluskatteen haurastumaan ja vuotamaan. Tällaista aiheuttaa varsinkin seisova vesi. Aluskatteen päälle jää kosteutta, jos se on liian löysällä. Silloin aluskatteeseen voi muodostua vesipussi, mikä alkaa ennen pitkää vuotaa. Aluskatteen voi pilata myös roskien siihen sitoma kosteus, joten tiili- tai peltikaton aluskatteelle mahdollisesti päätyneet roskat kannattaa ensi tilassa poistaa. Harjatiivisteiden avulla roskat voidaan pitää pois aluskatteelta, ja ne ehkäisevät myös tuiskulumen ja sadevesien pääsyn katon alle katon harjan tuuletusaukoista. Tarvittaessa asennamme tiivisteet myös räystäille. Lintuverkot pitävät linnut pois aluskatteen kimpusta, ja samalla ne estävät näätien ja oravien pesimisen katon alla.

Aina kun teemme jonkin kattotyön Pertunmaalla, vaikkapa aluskatteen paikkauksen läpiviennin (esimerkiksi viemärintuuletusputken) kohdalta, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Tuon tiilikaton, peltikaton tai huopakaton tarkastuksen aikana varmistamme niin katon tiivisteiden kunnon, läpivientien tiiviyden, katteen pinnoitteen kunnon, rännien vedon kuin esimerkiksi lumiesteiden kiinnityksetkin. Mikään huolto- tai paikkaustarve ei jää meiltä huomaamatta, joten käyntimme jälkeen tiedät kattosi olevan parhaassa mahdollisessa kunnossa (tai sinulla on huokea tarjous tarvituista kattopaikkauksista tai esimerkiksi kourusaneerauksesta).

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.