KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Pertunmaa – Lumen poisto tehtävä lihasvoimin, jos lumi ei sula

Ihannetapauksessa katolle sataa vain sen verran lunta, kun katto jaksaa kannatella kevääseen asti. Lumi jakaantuu tasaisesti, eli se ei esimerkiksi kasaannu jiirille tai vain toiseen päähän kattoa. Lumi ei myöskään uhkaa pudota katolta niin, että joku tai jokin voisi jäädä alle. Lumi pysyy tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla joko sen loivuuden tai katon reunalle asennettujen lumiesteiden avulla. Kevätaurinko sulattaa lumen hallitusti – niin, että kaikki sulamisvedet päätyvät sadevesijärjestelmän kautta kauas pois katon luota ja niin, ettei yhtään lunta putoa katolta.

Totuus on toisinaan toisenlainen, ja silloin tarvitaan lumenpudotusta omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen tai taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) katolta Pertunmaalla. Pertunmaan lisäksi toimimme myös Hartolassa, Heinolassa, Hirvensalmella, Mäntyharjulla ja Joutsassa. Meidän kokeneet lumenpudottajamme ovat oiva valinta myös korkean katon lumenpudotukseen, sillä kukaan meistä ei pode korkean paikan kammoa. Meillä on myös omasta takaa kaikki kattourakoissa tarvittavat välineet ja töitä helpottava kalusto. Tällä viittaamme muun muassa siihen, että lumenpudotus tai jääpuikkojen poisto voidaan tarvittaessa tehdä nosturiautolla. Jää sulatetaan katolta ja ränneistä kuumalla vesihöyryllä, mitä ei saada katolle kattiloilla kantaen, vaan höyrytyslaitteen avulla.

Lumenpoistossa tarvitaan paitsi rohkeutta ja oikeanlaista kalustoa, myös asiantuntemusta ja kokeneisuutta. Kattolumityöt voivat viedä ojasta allikkoon, jos lumenpudottaja tekee harkitsemattomia liikkeitä onnistuen siten naarmuttamaan ja vaurioittamaan kattoa. Lumet pudotetaan, jotta kattoon ei syntyisi vaurioita, mutta tottumaton lumenpudottaja voi vahingossa pahentaa tilannetta aiheuttamalla esimerkiksi kattovuodon jiirin kohdalta. Meidän kokeneet ammattilaisemme osaavat toteuttaa kattoystävällisen lumenpudotuksen niin huopakatolta, tiilikatolta kuin peltikatolta. Kun lumenpudotus tasakatolta tai jyrkältä katolta on ohi, katto on ehjä – ja vapaa lumen aiheuttamasta, ylimääräisestä taakasta.

Lumenpudotus ja jääpuikkojen poistaminen tehdään ajatellen myös talon asukkaiden ja ohikulkijoiden turvallisuutta. Lumen ja jään alle jääminen voisi olla hyvin vaarallista, joten suunnittelemme kattolumitöiden ajankohdan, vaarallisen alueen eristämisen ja esimerkiksi liikenteenohjaamisen huolella jo etukäteen.

Luota siis ammattitaitoomme, ja pyydä hyvä tarjous lumenpoistosta! Omakotitalon ja kesämökin kattolumitöistä voi hakea kotitalousvähennystä, mikä hoituu helpoiten netissä. Rahoituksenkaan hakeminen ei ole vaivalloista tai aikaa vievää. Olipa kyse lumenpoistosta tai vaikka kattovuodon korjaamisesta, löydät yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen kotisivujemme kautta.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta on tarpeen kahdesta eri syystä

Lumen pudotusta tarvitaan Pertunmaalla joko siksi, että katolla oleva lumi painaa liikaa tai siksi, että kattolumet meinaavat pudota katolta vahinkoja aiheuttaen. Molemmat uhat ovat vakavasti otettavia. Jos omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi jonkin ulkorakennuksen katolla on lunta enemmän kuin mitä katto jaksaa kantaa, voi kattoa painua luokalle. Ulkorakennuksen katto voi myös sortua, mutta asuinrakennuksien katot rakennetaan niin vahvasti, että katon sortuminen on hyvin harvinaista. Lumen paino voi aiheuttaa myös paikallisia ongelmia. Lumi voi painaa katon jiirejä, saumoja ja erilaisia läpivientejä niin, että lumen sulamisvesi pääsee tihkumaan vaurioituneen kohdan läpi suoraan kohti kattorakenteita.

Pakkaslunta voi olla katolla melko paljonkin, eikä kattorakenteista tarvitse silti olla huolissaan. Pakkaslumi voi painaa vain noin sata kiloa per kuutio. Tilanne muuttuu Pertunmaalla talven kääntyessä loppupuolelleen. Keväälle tyypillinen, vettynyt ja tiivistynyt kattolumi on todella painavaa. Kuutiopaino voi olla jopa yli 300 kiloa, joten tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on vaarassa vaurioitua. Jos suojalunta on katolle puolen metrin edestä, tilaa lumenpudottajamme paikalle.

Ota yhteyttä lumenpudotuspalveluumme myös silloin, jos lumi meinaa pudota alas kaltevalta katolta. Lumimassojen putoamisesta voi seurata monenlaisia henkilö- ja/tai omaisuusvahinkoja, joten kannattaa olla askeleen edellä ja tilata lumenpudotus katolta. Hallitusti ja asiantuntevasti tehty lumenpoisto estää lumimassojen äkillisen ja toisinaan haitallisen putoamisen katolta.

Jos kattosi on kalteva, tulee sinun asennuttaa lumiesteet katolle. Viranomaismääräysten mukaan lumiesteet on pakko hankkia kattokaltevuudessa 1:8, puhumattakaan kaltevammista katoista. Lumiesteiden kunto heikkenee ajan myötä, joten kehotamme tarkastamaan ne vähintäänkin joka syksy, mieluiten tietysti kaksi kertaa vuodessa. Jos lumiesteesi tarvitsevat huoltoa tai korjausta, saat tarvitsemasi työt tältä kattourakoitsijalta.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta tehtävä varovaisesti

Varovaisuus on ykkösasemassa, kun edessä on jääpuikkojen poistaminen tai jään poisto katolta. Jääpuikot kertovat huonosti vetävistä ränneistä ja/tai lämpövuodoista, mitkä sulattavat kattolumet jo ennen kevätaurinkoa. Jääpuikot pitää poistaa, koska niiden alas putoamisesta voisi syntyä pahaa jälkeä. Katkomme jääpuikot pois tiilikaton, peltikaton, huopakaton tai vesikourujen reunoilta, mutta käytämme suojalaseja suojataksemme silmämme. Jotta kukaan ohikulkija ei olisi vaarassa, jää ainakin yksi työntekijä valvomaan piha-aluetta, ja hän suojautuu muun muassa kypärällä.

Jäätyneet rännit sulatamme vesihöyryllä, mikä ei jätä jälkiä edes rännien pinnoitteeseen. Jos rännien jäätyminen johtui roskatukoksista, poistamme tukkeet. Mikäli syy oli rakenteellinen, annamme hyvän tarjouksen rännien korjaamisesta tai uusimisesta.

Höyrysulatus toimii niin ränneissä kuin katollakin olevan jään sulattamiseen Pertunmaalla. Kuuma vesihöyry on nappivalinta myös huopakaton reunoilla olevan jään poistoon. Jäästä kannattaa hankkiutua eroon, sillä se voi pudota vaarallisella tavalla. Lisäksi jääpaanteet omakotitalon tai vaikkapa paritalon katon reunalla voivat estää sulamisveden poistumisen vesikouruihin, ja katolle patoutuva jää voi johtaa saumavuotoihin. Tiivissaumakatto tai konesaumakattokin voi vuotaa seisovan veden aiheuttaman paineen takia. Jotta katolle ei syntyisi jääpaanteita, voidaan tarvita lisäeristystä.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.