KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoremontti, kattotyöt Pertunmaa – Kattourakat oikeilla otteilla ja oikealla asenteella

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin kattoremontti onnistuu, kun asentajilla on oikeat otteet – ja oikea asenne. Tilaa ulkokaton uusiminen Pertunmaalle meiltä, niin otteiden ammattitaitoisuudesta ei herää kysymyksiä. Asennekin on kohdallaan, ja se on ”kerralla kuntoon”. Vesikaton remonttia ei tulekaan jättää puolitiehen, vaan se on tehtävä huolellisesti alusta loppuun. Meidän jälkiämme ei kenenkään tarvitse jälkikäteen korjailla, sillä teemme kaiken erinomaisella tavalla aina pieneläinesteiden asentamiseen ja loppusiivoukseen asti. Pitkä kokemus ja aito kiinnostus peltikattotöihin, huopakattotöihin ja tiilikattotöihin takaavat onnistuneet lopputuloksen niin Pertunmaalla kuin Hartolassa, Heinolassa, Hirvensalmella, Mäntyharjulla ja Joutsassa, joissa kattoremontteja ja muita kattotöitä teemme.

Kattoremonttien lisäksi voit tilata meiltä monia muitakin omakotitalon, kesämökin, paritalon ja autotallin kattotöitä. Meiltä löydät ammattilaiset esimerkiksi peltisepäntöihin, kuten piipunpellitykseen ja piipunhatun asentamiseen (nämä kaksi kattotyötä pitävät piippusi paremmassa turvassa kosteudelta ja rapautumiselta). Tilaa meiltä myös kattoikkunoiden, kattovalokupujen ja kattoluukkujen uusiminen sekä kaikkien muiden katon läpivientien uusiminen, huoltaminen ja asentaminen.

Kattohuoltojen ja tarpeen mukaan tehtävien kattokorjausten merkitystä ei voi kylliksi korostaa, mutta kannattaa panostaa myös kattorakenteiden kunnon vaalimiseen. Jos katolla ei ole terveitä ja kantokykyisiä rakenteita, ei katon käyttöikä ole kovinkaan pitkä. Kattorakenteet voi pilata kattovuoto, mutta myös kondenssivesi. Jotta lämmin ja kostea ilma ei vahingoittaisi tiilikaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton kattorakenteita, voi olla syytä parantaa katon tuuletusta. Tämä voi hoitua vaikkapa alipainetuulettimen asentamisella. Jotta lämmintä ilmaa ei karkaisi niin paljon, voimme tehdä katon ja yläpohjan lisäeristyksen.

Katon varusteluakaan ei pidä unohtaa. Jos tarvitset uusia kattoturvatuotteita, saat meiltä laadukkaat lumiesteet, kattotikkaat ja kattosillat asennettuina paikoilleen. Lumiesteillä parannat talon piha-alueen turvallisuutta ja kattotikkailla sekä kattosilloilla voit pitää nuohoojasi paremmassa turvassa.

Kaikki kattotyömme voi maksaa rahoituksella, mitä haetaan nettisivujemme kautta. Omakotitalon ja vapaa-ajan rakennuksen kattotyöt oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä – älä unohda tätä verovähennystä, minkä avulla voit säästää mukavan summan rahaa!

Katon asennus ja uusiminen Pertunmaalla ei ole edessä kovinkaan usein

Ulkokaton uusiminen on kattotyö Pertunmaalla, mitä ei tehdä kovinkaan usein. Jos katto on oikein asennettu, katon asentamisessa on käytetty laadukkaita materiaaleja ja kattoa on huollettu asianmukaisesti, katto kestää vuosikymmeniä. On tietysti tilanteita, mitkä aikaistavat vesikaton remonttia. Esimerkiksi oikein paha myrsky saattaa vaurioittaa katon niin pahoin, että se kannattaa purkaa ja uusia. Myrskyvaurioiden korjaamisesta voi saada vakuutuskorvauksia, joten kannattaa tutustua oman kotivakuutuksen sisältöön. Lisäksi on syytä huolehtia siitä, ettei talon lähellä ole lahoja puita, mitkä voisivat kaatua katon päälle myrskyssä – ja että kaikki kattopellit ovat kunnolla kiinni katossa.

Huopakaton uusimista tarvitaan ehkä vasta 40 vuoden päästä huopakaton asentamisesta. Huopakatto kestää hyvin suomalaisia olosuhteita – varsinkin puolivuosittain puhdistettuja ja kertaalleen pinnoitettuna. Sammaleet ovat bitumikaton surma, joten nuo vihreät kasvustot voivat lyhentää katon käyttöikää merkittävästi.

Palahuopakaton uusiminen on edessä jo aiemmin, sillä laattakatto ei kestä aivan yhtä pitkään. Kattotarkastukset kertovat ammattilaisillemme missä mennään, eli onko jo alettava varautua palahuopakaton purkamiseen ja uuden palahuopakaton asentamiseen. Huolloilla bitumipaanukattokin kestää mahdollisimman pitkään, joten tilaa tarvittaessa niin sammaleenpoistokäsittely kuin huopakaton pinnoituskin.

Peltikaton uusimista voi joutua odottelemaan jopa 50 vuotta. Jos katolle asennettu peltikatto onkin kattopeltisepän ammattitaitoa edellyttävä konesaumakatto, saattaa katto kestää säitä ja sateita peräti sadan vuoden ajan. Peltikattoa uhkaa ruoste, mikä voidaan pitää kurissa säännöllisillä katon harjauksilla ja tarpeen mukaan toteutettavilla huoltomaalauksilla.

Tiilikaton uusimista aletaan harkita noin 70 vuoden kuluttua tiilikaton asentamisesta, jos omakotitalossasi tai esimerkiksi mökissäsi on betonitiilikatto. Savitiilikatto porskuttaa toisinaan jopa yhtä pitkään kuin konesaumakatto, eli sen käyttöikä saattaa olla vuosisadan mittainen. Sammaloituminen ei ole hyvä juttu, sillä sammaleet, sammalten juuret ja sammalkasvustoihin sitoutuva kosteus pahentaa tiilien rapautumista. Rikki mennyt tiili voidaan toki vaihtaa, mutta jos kosteus on ehtinyt saavuttaa kattorakenteet, voi olla edessä isompi kattokorjaus tai peräti koko katon vaihto.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Pertunmaalla – monta työvaihetta

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti vaativat liudan kokeneita kattoammattilaisia, ja heidäthän löydät Pertunmaalla ottamalla yhteyttä meihin. Meidän ammattilaisemme toteuttavat omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin ja muiden piharakennuksien kattoremontit avaimet käteen -pakettina. Voit olla varma siitä, että jokainen työvaihe on toteutettu juuri niin kuin se kuuluu toteuttaa.

Ensimmäinen työvaihe sopimuksen laatimisen jälkeen on vanhan katon purku ja uusien materiaalien hankkiminen. Usein puramme sekä vesikatteen että aluskatteen, mutta on tilanteita, jolloin kattoremontissa voidaan ikään kuin oikaista. Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti voidaan toteuttaa jättämällä vanha huopakatto uuden katon alle. Vanha huopakatto, minkä rakenteet ovat terveet, voi jäädä myös uuden peltikaton alle.

Peltikattoremontti tai tiilikattoremontti voidaan toteuttaa osittain, jolloin aluskatetta ei uusita lainkaan. Tällaisen kattoremontin ehtona on se, että aluskate on ehjä ja käyttökelpoinen, ja ettei kattorakenteissa ole mitään vikaa.

Kuten sanottu, usein puramme koko katon, ja monesti kattoremonttiin liittyy myös kattorakenteiden korjaamista tai uusimista. Tarvittaessa parantelemme välikaton tuuletusratkaisuja tai tuomme yläpohjaan lisää eristeitä. Kun kaikki on kunnossa, alkaa aluskatteen ja vesikatteen asentaminen. Kiinnitämme erityisen tarkkaa huomiota katon läpivienteihin, sillä ne tulee toteuttaa siten, ettei katto ala kohta vuotaa piipun juuresta tai esimerkiksi kattoikkunan kohdalta.

Muistamme myös kattoturvatuotteiden asentamisen, sadevesijärjestelmän asentamisen ja peltisepäntyöt, kuten jiiripellitysten ja ikkunapellitysten toteuttamisen. Rakennusmääräyksistä käy ilmi, mitä kattoturvatuotteita kattosi tarvitsee – muun muassa katon kaltevuus vaikuttaa katon varusteluun. Sadevesijärjestelmä koostuu usein vesikouruista ja alastuloputkista, mutta tasakatolle me asennamme kattokaivot. Kun kaikki on valmista, teemme loppusiivouksen ja -tarkastuksen sekä pakkaamme kaikki roskat mukaamme jäteasemalle toimitettaviksi.

Huopakatot ja palahuopakatot ovat mainioita kattoja – jaatko kanssamme tämän intohimon?

Kattotöiden, kuten kattokorjausten ja kattosaneerausten, tekeminen on meille elämäntehtävä. Pakko kuitenkin myöntää, että huopakattoihin ja palahuopakattoihin suhtaudumme suorastaan intohimoisesti. Bitumikatto on mainio katto, sillä huopakaton hinta asennettuna on edullinen, eikä sen kunnossapitokaan ole mikään rahanreikä. Vaikka katon aiheuttamat kustannukset pysyvät matalalla tasolla, voi huopakatto kestää Pertunmaalla jopa 40 vuotta. Antaa vain sataa, sillä huopakaton tiiviit saumat ja läpiviennit pitävät kosteuden ulkopuolella! Bitumikatot ja bitumipaanukatot kestävät erinomaisesti myös lumen painoa ja lumimassojen liikkeitä, auringon UV-säteitä sekä nopeasti vaihtuvia ulkolämpötiloja.

Bitumikatto on siitäkin hyvä valinta omakotitaloon, paritaloon, kesämökkiin tai esimerkiksi autotalliin, että se miellyttää silmää vielä vanhanakin. Kattohuopa pitää värinsä ja muotonsa. Tummasävyinen tiivissaumakatto on vähäeleinen, mutta tyylikäs vaihtoehto hillityn linjan kannattajille. Kolmiorimahuopakaton asentaminen on kunnianosoitus perinteiselle rakennustyylille. Palahuopakatosta saa omakotitaloon tai vaikkapa mökkiin niin näyttävän katon kuin vain haluaa – mitä sanot vaikkapa punaisista XL-paanuista? Jos räväkkyys ei miellytä, voit valita tummia, kuusikulmaisia paanuja. Värivalikoima ei heti lopu kesken, ja monet värit ovat sellaisia, että ne sointuvat kauniisti taloa ympäröivään, supisuomalaiseen luontomaisemaan.

Hyödynnä huopakatto-osaamistamme, ja tilaa meiltä kaikki huopakattotyöt aina katon huoltamisesta sen uusimiseen.

Sen lisäksi, että remontoimme huopakatot, palahuopakatot, tiilikatot sekä peltikatot, palvelemme asiantuntevasti myös muiden kattotarpeiden saralla. Meiltä löytyy vankka osaaminen katon kunnostukseen, aina katon vuotopaikkauksista aluskatteen korjauksiin. Lähellä sydäntämme ovat erityisesti huopakatot ja palahuopakatot, jotka korjaamme, huollamme ja uusimme tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Uusimme ja kunnostamme kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut sekä muut kattotuotteet. Kattohuoltopalvelumme pitävät kattosi kunnossa säännöllisillä katon ja vesikourujen puhdistuksilla sekä talvisilla lumenpudotuksilla. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattoremontista tai muusta kattotyöstä!

Kun tarvitset kattoalan rautaista ammattilaista katollesi, ota yhteyttä! Me toteutamme kattoremontit ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella.

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.