KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Pertunmaa – Roskatukoksista pelkkää riesaa ja vaivaa

Omakotitalon, paritalon, autotallin tai esimerkiksi kerrostalon vesikouruihin kertyvistä roskista on pelkkää riesaa ja vaivaa. Roskat jäävät vesikouruihin, ellei niitä poisteta käsin. Mitä enemmän vesikouruissa on roskia, sitä huonommin rännit vetävät. Roskien muodostamat tukkeet voivat lopulta estää sadevesijärjestelmän vedon kokonaan.

Roskia ja vettä täynnä oleva ränni ruostuu. Ruosteinen sadevesijärjestelmä ei kestä kovin kauaa, ainakaan ilman korjaamista. Ruosteen tekemät reiät voidaan korjata, mutta pahaksi äityneet ruostevauriot johtavat rännien uusimiseen. Rännikourut voidaan uusia vain osittain, mutta on tilanteita, jolloin on parasta purkaa ja uusia koko sadevesijärjestelmä.

Talvella vesi jäätyy, minkä takia rännit tulisi puhdistaa Pertunmaalla vähintäänkin joka syksy – vielä parempi on hoitaa sadevesijärjestelmien puhdistukset sekä syksyisin että keväisin. Jää estää sadevesijärjestelmää vetämästä, joten katolta valuvat sulamisvedet jäätyvät teräviksi jääpuikoiksi muovisen, alumiinisen tai teräksisen rännien reunoille. Jääpuikkojen putoamisesta voi koitua pahoja vahinkoja, mutta vielä pahempaa tuhoa syntyy, jos koko vesikouru putoaa alas katon reunalta. Näin voi käydä, sillä jää tekee vesikouruista hyvin painavia, ehkäpä liiankin painavia kourujen kiinnikkeiden kantokykyyn nähden. Jää voi rikkoa sadevesijärjestelmää myös muilla tavoilla, kuten vääntämällä kourut.

Omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon tai kerrostalon) ja muiden kiinteistöjen rännien puhdistusta ei tehdä vain ruoste- ja jäätymisvaurioiden pelossa. Monen mielestä tärkein syy rännien puhdistamiselle on talon rakenteiden suojaaminen kosteudelta. Pureudumme kohta lisää siihen, mitä tekemistä roskaisilla vesikouruilla ja sokkelin sekä muiden rakenteiden kastumisella on keskenään. Sitä ennen tahdomme painottaa sitä, ettei vesikouruja tarvitse puhdistaa omin päin, vaan että tämänkin säännöllisesti toistuvan kattohuollon voi tilata hyvällä hinta-laatusuhteella meidän ammattilaisiltamme. Varsinkin korkeiden talojen vesikourujen puhdistukset kannattaa teettää, sillä korkean talon katolla kiipeileminen ei ole ilta-aktiviteetti sieltä turvallisimmasta päästä. Tikkaiden kanssa rännejä ei kannata puhdistaa, vaan työ on paras tehdä joko katolta käsin tai nosturiautolla (jollaisen tuomme mukanamme, jos sitä tarvitaan).

Ammattilaisiltamme ei mene kauaa roskien poistoon ränneistä. Tarvittaessa avaamme myös tukkeutuneet alastuloputket, eli syöksyputket. Yksityisasiakas voi hakea rännien puhdistamisesta Pertunmaalla, Hartolassa, Heinolassa, Hirvensalmella, Mäntyharjulla tai Joutsassa kotitalousvähennystä, ja yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus löytyy näppärästi kotisivujemme kautta.

Rännien puhdistus Pertunmaalla tapahtuu tarkasti käsiä käyttäen

Tiilikattojen, peltikattojen, palahuopakattojen ja huopakattojen rännit kannattaa puhdistaa kaikista niihin kertyneistä roskista kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran vesikourut kannattaa puhdistaa keväällä. Rännit voivat olla melko puhtaat, mutta niissä saattaa olla talven aikana syntyneitä vaurioita, mitkä kannattaa korjauttaa ennen kesää ja kesän runsaita sateita. Jää on voinut vääntää kourut niin, että kaikki vesi ei poistukaan niistä saman tien. Ränneistä voi paljastua myös ruostevaurioita, mitkä kannattaa kunnostaa ennen kourujen reikiintymistä. Jää on saattanut avata vesikourujen tai alastuloputkien saumat – tämäkin asia on syytä hoitaa kuntoon, jotta räystäs ei ala vuotaa.

Toisen kerran rännit puhdistetaan ja tarkastetaan syksyllä, juuri ennen talvipakkasten ja lumisateiden alkamista. Syksyllä lehtipuut pudottavat lehtensä. Lehtipuiden lehdet ja lehtikuusen neulaset tuntuvat lentävän kaikkialle, myös vesikouruihin. Omakotitalon, kesämökin, rivitalon ja esimerkiksi kerrostalon vesikourut saattavatkin olla loppusyksystä aivan täynnä roskaa. Kun roskat on poistettu, huomaamme mahdolliset ruostevauriot tai epäkuntoisen sulanapitojärjestelmän. Mahdollisesti tarvittavien korjaustoimenpiteiden avulla voimme varmistaa sadevesijärjestelmän toiminnan myös talvella.

Puhdistamme vesikourut Pertunmaalla aina käsipelillä, eli keräämme kaikki roskat käsin suoraan roskapusseihin. Lopuksi voimme huuhdella sadevesijärjestelmän puhtaaksi kaikista jäljelle jääneistä epäpuhtauksista.

Jos sadevesijärjestelmä ei vedä siksi, että se on päässyt jäätymään umpeen, tuomme paikalle höyrytyslaitteemme. Höyrytyslaitteen syöksemä kuuma vesihöyry sulattaa jään niin vesikouruista, alastuloputkista, katon reunoilta kuin tasakaton kattokaivoistakin. Jäätä ei kannatakaan alkaa poistaa mekaanisesti, jotta lipsahtava kirves tai hakku ei rikkoisi rakenteita. Kuuma vesihöyry tekee työn helposti, nopeasti ja kaikin puolin riskittömästi, joten kannattaa suosia jään höyrysulatusta. Jääpuikot katkomme käsin, mutta riittävin suojavarustein suojautuneina – muuten olisi vaarana esimerkiksi silmään iskeytyvä jäänsiru.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – vältä kosteusvauriot huolehtimalla sadevesijärjestelmästä

Jo alussa kerroimme, että tukossa olevat rännit ja syöksyputket (eli alastuloputket) voivat aiheuttaa kosteusvaurioita rakennukseen. Lupasimme selittää, mitä tekemistä tukossa olevalla sadevesijärjestelmällä ja omakotitalon tai esimerkiksi huvilan kosteusvaurioilla voi olla.

Sadevesijärjestelmä kuuluu asentaa jokaiseen rakennukseen Pertunmaalla ja muualla maassamme, koska meille tyypilliset runsaat sadevedet on saatava riittävän matkan päähän talon kivijalasta. Jos vedet valuvat katolta suoraan maahan, roiskuu osa vesistä sokkelille ja ulkoseinille, mitkä altistuvat siten rapautumiselle ja lahoamiselle. Vaarana on myös se, että kosteus siirtyy maaperästä rakenteisiin, ja silloin rakennukseen voi syntyä vieläkin vaikeammin korjattavia kosteusvaurioita.

Sadevesijärjestelmän vedosta ja kourujen kallistuksista kannattaa siis huolehtia. Helpoin tapa varmistaa se, että tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmä toimii kaikkina vuodenaikoina, on huolehtia siitä, että sadevesijärjestelmä puhdistetaan ja kuntotarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Ota siis yhteyttä ja tilaa meidän hoitamaan tämä koko rakennuksen kannalta tärkeä kattotyö! Voimme sopia tekevämme samalla myös katon puhdistuksen sammaleita tai ruostetta aiheuttavista roskista. Tilasitpa pelkän rännikourujen puhdistuksen tai katon ja sadevesikourujen puhdistuksen (työtä kutsutaan myös katon kevät- tai syyshuolloksi), saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen aikana varmistamme katon tiiviyden, ehjyyden ja toimivuuden.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.