KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Pertunmaa

Kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus Pertunmaalla on melko tavallinen kattotyö, sillä kattovuoto jonkin katon läpiviennin kohdalta on paljon tavallisempaa kuin vaikkapa tuulen irrottama katto. Meidän kattopalvelumme korjaa luotettavalla ammattitaidolla tällaisetkin myrskyvauriot. Ota yhteyttä tähän kattourakoitsijaan riippumatta siitä, mikä kattosi on rikkonut ja millainen tilanne nyt on. Me löydämme parhaat tavat korjata peltikatto, palahuopakatto, huopakatto tai tiilikatto Pertunmaalla, Hartolassa, Heinolassa, Hirvensalmella, Mäntyharjulla ja Joutsassa. Jos mikään muu ei auta, teemme hyvän tarjouksen katon uusimisesta, ja toteutamme laadultaan kiistattoman kattoremontin.

Jos nyt kuitenkin on kyse pelkästä kattoläpivientivuodosta, ei liene syytä mennä asioiden edelle ja alkaa käsitellä kattoremonttia. Kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta vuotava katto on usein korjattavissa ilman tarvetta purkaa ja vaihtaa katto. Jos katon alla oleva aluskate on reilassa, ei kattoläpiviennin korjaamiseen tarvitse liittää edes kosteusvaurioiden korjausta tai aluskatteen tiivistämistä. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin katto voi olla paikattavissa hyvin helposti ja yllättävänkin huokein kustannuksin (kunhan valitset katon korjaamiseen oikeat ammattilaiset).

Mitä nopeammin palahuopakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi aaltopeltikatto korjataan kattoikkunan tai muun katon läpiviennin kohdalta, sitä parempi. Katon korjaamiseksi saattaa riittää esimerkiksi kattoikkunan ja vesikatteen liitoksen tiivistys, mihin ei kokeneilta ammattilaisiltamme mene kauaa. Tarvittaessa korjaamme tai uusimme myös kattoikkunan suojapellityksen ja kattoikkunan tai kattovalokuvun tiivistykset, eristeet, höyrynsulut ja aluskatteen ylösnostot.

Teemme varmalla ammattitaidolla kaikki uusimiset ja korjaukset, joita talon katto tarvitsee. Tilanteen niin vaatiessa toteutamme myös kosteusvaurioiden korjaukset katon alta. Vaikka kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus olisi odotettua isompi homma, pysyy hinta kurissa, sillä meille on tärkeää pitää kattotöidemme hinnat maltillisina. Omakotitalon ja mökin katon korjaus oikeuttaa hakemaan kotitalousvähennystä, mikä hilaa jo valmiiksi edullista hintaa vieläkin alemmas. Jos pulpettikaton, tasakaton tai esimerkiksi harjakaton korjaus on vielä rahoitusta vaille, suosittelemme tutustumaan kotisivujemme kautta haettavissa olevaan näppärään remonttilainaan.

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa kastellen kattorakenteet?

Vuotaako talon kattoikkuna tai kattovalokupu sateella Pertunmaalla? Tilanne on ikävä, mutta ei missään tapauksessa toivoton. Ota yhteyttä Pertunmaalla ja kaikkialla sen ympäristössä toimivaan katonkorjauspalveluumme, niin katto on pian taas tiivis. Teemme katon tiivistyksen ja mahdollisten kosteusvaurioiden korjaamisen vankalla ammattitaidolla, ja kaupan päälle lupaamme katon kunnon tarkastuksen. Tämä kattotarkastus kertoo, onko kattoa syytä korjata myös jostain toisesta kohdasta, tai onko katto jotain huoltoa vaille. Kattomaalaus, peltikattonaulojen vaihto kateruuveiksi, sammaleiden poisto tiilikatolta ja huopakaton puhdistus ovat kattohuoltoja, joilla katto saadaan kestämään kosteutta myös jatkossa.

Kattoikkuna tai kattovalokupu saattaa vuotaa talven jäljiltä. Talvella katolla maanneen lumen paino on voinut saada kattovalokuvun tai kattoikkunan tiivisteet pettämään, ja silloin katon alle voi valua sulamisvettä sekä sadevettä. Kattoikkunan tai kattovalokuvun tiivisteet ovat kuluvaa tavaraa – ulkolämpötilavaihtelut, kosteus ja lumen paino haurastuttavat niitä vääjäämättömästi. Kattoikkunan, kattovalokuvun ja muiden katon läpivientien kuntoa kannattaakin seurata, jotta ne osattaisiin tiivistää jo ennen kosteuden pääsemistä yläpohjarakenteisiin.

Kattovuoto kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta voi johtua myös asennusvirheestä. Kattoläpiviennit kannattaa asennuttaa kattoalan erityisasiantuntijoilla, jotka osaavat asentaa oikein myös aluskatteen. Aluskate tulee nostaa kaikkia katon läpivientejä vasten, jotta se antaisi parhaan mahdollisen suojan kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta.

Jos tilanne on kuitenkin se, että kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa eikä aluskate ole kyennyt suojaamaan katon alla olevia rakenteita, aloitamme täydellisen kattokorjauksen. Kastuneet kattorakenteet kuivatetaan, mutta jos niissä on jo lahoa, uusimme vioittuneet puuosat lahon leviämisen pysäyttämiseksi. Märät villat on vaihdettava, sillä ne voivat homehtua. Huolehdimme myös aluskatteen tiivistämisestä kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Tarvittaessa uusimme tai poistamme kattoikkunan (tai kattovalokuvun).

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa? Asia huomataan tarkastuskäynnillä

Omakotitalon, paritalon, luhtitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan katto voi vuotaa myös kattoluukun kohdalta. Kattoluukkua kutsutaan joskus myös tarkastusluukuksi, samoin kuin talon seinässä olevaa käyntiä yläpohjan ryömintätilaan.

Kattoluukku vuotaa Pertunmaalla usein samoista syistä kuin kattoikkuna, kattovalokupu tai mikä tahansa muu peltikaton, tiilikaton tai huopakaton läpivienti. Talvisen lumivaipan paino voi olla satoja kiloja kuutiolta. Pakkaslumi on kevyttä, mutta vesisateet tiivistävät kattolunta, ja sen kuutiopaino voi kasvaa moninkertaiseksi. Kattoluukku voi vaurioitua lumen painon alla, ja sen seurauksena kattoluukun kohdalta alkaa vuotaa vettä katon alle.

Kattoluukun tiivisteet voivat pettää myös vanhuuttaan. Mitä vanhemmat ja kuluneemmat läpiviennin tiivisteet ovat, sitä helpommin katto voi alkaa vuotaa kattoluukun kohdalta. Katolla ei tarvitse olla paljoakaan lunta (ei välttämättä yhtään), kun vuosikymmenten saatossa kuluneet tiivisteet jo pettävät. Katto kannattaakin tarkastaa usein, jotta kuluneet kohdat (kuten juuri katon läpivientien tiivisteet) huomattaisiin ja uusittaisiin ajoissa. Meidän asiakkaanamme saat ilmaisen katon kunnon tarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä, joten kattoläpivientiesi kuntoa tarkkaillaan puolestasi.

Kattovuoto katto- eli tarkastusluukun kohdalta Pertunmaalla voi johtua myös asennusvirheestä. Kattoluukun asentaja voi tehdä virheitä varsinkin aluskatetta asentaessaan. Aluskatteen ylösnosto on helppo unohtaa. Jos huomaamme, että aluskate on asennettu väärin kattoluukun tai muun kattoläpiviennin kohdalta, puutumme asiaan tekemällä oivan tarjouksen tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjaamisesta.

Vuotavaan kattoluukkuun voitaisiin periaatteessa puuttua myös poistamalla kattoluukku katolta, mutta emme suosittele päätymään tähän ratkaisuun, onhan kattoluukku kätevä apulainen yläpohjan kunnon tarkastuksessa, ja se voi olla oivallinen hätäpoistumistie.

Kattotuotteiden kunnostuksen lisäksi, korjaamme katot kokonaisuudessaan. Erikoisosaamisen alueinamme ovat mm. huopakattojen ja palahuopakattojen korjaustyöt sekä niiden remontointi. Paikkaamme kattovuodot ja korjaamme aluskatteet sekä huollamme katot tarjoten katollesi pitkäikäisyyttä vesikourujen puhdistuksella ja talvisilla lumenpudotuksilla. Kattoremontit sekä muut kattotyöt toteutetaan kaikille katetyypeille, materiaaleille ja rakennuksille laadukkaana avaimet käteen -pakettina.

Pyydä tarjous mistä tahansa kattotyöstä!

Meiltä saat kattotuotteiden korjaukset ja uusimiset sekä muut kattotyöt viimeisen päälle priimalaadulla. Ota yhteyttä!

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.