KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Pohjois-Karjala – Meiltä aluskatteen paikkaus sujuu nopeasti

Aluskatteen korjaus Pohjois-Karjalassa sujuu kokeneilta ammattilaisiltamme varmaotteisesti ja takuulla laatutyönä. Tottuneet ammattilaisemme etenevät reippaasti, joten aluskatteen reikien paikkaaminen, aluskatteen osittainen uusiminen tai esimerkiksi revenneen aluskatteen korjaus ei vie kaukaakaan. Se, että teemme tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjauksen nopeasti, ei tarkoita hosumista. Hosumalla saa aikaan usein vain vahinkoa, joten teemme kaikki kattotyöt harkitun huolellisesti.

Pidämme huolen myös siitä, että aluskatteen ylösnostojen korjaus tai muu omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin aluskatteen korjaus alkaa pikaisesti. Emme viivyttele taloyhtiöiden (eli rivitalojen ja kerrostalojen) tai muidenkaan kiinteistöjen aluskatteiden korjaamisen kanssa Pohjois-Karjalassa. Tiedämme, miten tärkeää aluskatteet on pitää kunnossa – olemmehan sisäistäneet sen, ettei kattovuoto pyydä lupaa alkaakseen.

Katto voi alkaa vuotaa koska tahansa, sillä kattoon voi tulla reikä, erilaiset tiivisteet voivat kulua menettäen vedenpitävyytensä tai lumen epätasaisesti jakautunut kuormitus voi saada katon vuotamaan. Jos katto vuotaa eikä aluskatetta ole (tai aluskate on rikki), voi kattovuoto saada aikaan katon vesivahingon. Katon vesivahinko näkyy kastuneina ja vähitellen lahoavina kattorakenteina. Laho saa puun kantokyvyn heikkenemään. Katon vesivahinko Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä, Rääkkylässä tai Tohmajärvellä voi näkyä myös kastuneina eristeinä. Yläpohjan eristeet voivat pahimmillaan vaurioitua jo muutamissa päivissä, jos niissä on kosteutta. Homeella voi olla kauaskantoisia vaikutuksia.

Aluskate voi estää katon alla olevien rakenteiden kastumisen, vaikka katto vuotaisi jiiristä, kattoikkunan kohdalta, piipun juuresta tai vaikkapa katossa olevista rei’istä. Aluskate ohjaa katon alle tippuvan veden pois katon alta valuttaen sen heti kohti räystäitä. Aluskate – ehjänä ja oikein asennuttuna ollessaan – tekee mahdollisten kattovuotojen korjaamisesta huomattavasti yksinkertaisempaa. Aluskatteella voi suojata kattorakenteet myös kondenssivedeltä.

Ota siis yhteyttä aluskatteen tiivistämisen tai sen kunnon tarkastamisen tiimoilta. Kaikki kattotyömme voi rahoittaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Tuon remonttilainan hakulomakkeelle pääsee verkkosivujemme kautta. Yksityisasiakkaana sinun kannattaa hyödyntää mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Se on suuri rahallinen etu juuri sinua varten.

Aluskatteen osittainen uusiminen Pohjois-Karjalassa on ammattilaisillemme juuri sopivan haasteellista

Omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon aluskatteen osittainen uusiminen (esimerkiksi katon läpivientien kohdalta) on meidän kattoammattilaisillemme juuri sopivan haasteellista. Kyseessä ei ole mikään ihan rutiinityö, mutta urakan toteuttaminen ei ole liiankaan vaikeaa. Maallikon voisi olla hankalaa tehdä aluskatteen osittainen uusiminen esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta, mutta meidän kokeneet asiantuntijamme ovat tehneet lukemattomia aluskatetöitä, joten homma etenee tasaisen varmasti.

Miksi aluskatetta pitäisi alkaa uusia? Aluskatetta aletaan uusia osittain Pohjois-Karjalassa vain silloin, kun sille on selkeä syy. Se ei ole mikään tasaisin väliajoin toistuva kattotyö (kuten aina puolen vuoden välein tarvittu katon harjaus), vaan se tilataan vain asennusvirheiden tai aluskatteen kunnossa esiintyvien ongelmien takia. Jotta aluskate osittainen uusiminen esimerkiksi kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta tulisi tehtyä ajoissa, kannattaa aluskatteen kuntoa seurata. Aluskatteen kunnon tarkastus on hyvä yhdistää tiilikaton tai peltikaton kunnon tarkastukseen – työhön, mikä kannattaisi toteuttaa joka kevät ja syksy.

Jos aluskate on huonossa kunnossa esimerkiksi sisätaitteen kohdalta, voisi koko aluskatteen vaihtaminen olla ylimitoitettua. Periaatteidemme mukaista on etsiä asiakkaan kannalta taloudellisimmat vaihtoehdot katon ja sen yksityiskohtien kunnostamiseen. Jos aluskate voidaan saada kuntoon tekemällä pelkkä aluskatteen osittainen uusiminen jiirin (siis sisätaitteen) kohdalta, laadimme tarjouksemme tällaisesta urakasta.

Jos aluskate on asennettu väärin läpivientien kohdalta, selvitämme, riittääkö aluskatteen osittainen uusiminen savupiipun tai esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta. Aluskatteen asennuksen yhteydessä tehty virhe liittyy varsin usein siihen, ettei aluskatetta ole nostettu läpivientiä vasten. Tällaisen ylösnoston unohtuminen saattaa kuulostaa pikkujutulta, mutta sillä on loppupeleissä iso merkitys sille, kuinka suuren ja hintavan kattokorjauksen kattovuoto läpiviennin kohdalta aiheuttaa. Voi olla, että katto ei ala ikinä vuotaa piipun juuresta tai kattovalokuvun kohdalta, mutta parasta on varautua ennalta kaikenlaiseen.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Pohjois-Karjalassa

Kattovuotoihin ei kannata suhtautua neuroottisesti. Kattovuoto on asia, mihin kannattaa varautua mahdollisuuksien mukaan. Me autamme varautumaan omakotitalojen, kesämökkien, rivitalojen, kerrostalojen ja ulkorakennusten kattovuotoihin. Me olemme valmiina myös korjaamaan mahdolliset kattovuodot. Asiantuntevat kattokorjaajamme ovat vain yhden puhelinsoiton päässä – on huojentavaa tietää, että apu vuotavan kattoikkunan tai esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaamiseen löytyy näin helposti ja nopeasti.

Miten kattovuotoihin sitten voi varautua terveellä tavalla? Kaiken A ja O on katon kunnon seuraaminen. Olipa katto kenen tahansa asentama, kannattaa katto tarkastaa kahdesti vuodessa. Katon iälläkään ei ole merkitystä sille, kannattaako katto tarkastaa vai eikö. Kaikki pulpettikatot, tasakatot, aumakatot ja muut katot kannattaa tarkastaa joka kevät ja syksy.

Katon kunnon tarkastuksen saa meiltä ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä, joten saat kattotarkastuksen teettäessäsi esimerkiksi rännien puhdistuksen, kattopesun, rikkinäisten tiilien vaihdon tai kattotikkaiden kiinnittämisen katolle. Kattotarkastuksen aikana panostamme varsinkin jiirien, kattoläpivientien (kuten kattoikkunoiden, kattoluukkujen ja viemärintuuletusputkien) sekä katon kiinnityskohtien tiiviyden tarkastamiseen. Jiiri tai läpivienti voi alkaa vuotaa esimerkiksi talvisen lumikuorman suunnattoman painon takia. Kiinnityskohta voi vuotaa, kun ruuvin tiivisteet hapertuvan aikojen saatossa.

Kattotarkastukseen liitetään mahdollisuuksien mukaan myös katon alla käynti. Yläpohjasta käsin selviää moni oleellisen tärkeä seikka katon kunnossa. Yläpohjasta käsin käy ilmi myös se, pitääkö aluskatetta korjata jiiriin (siis katon sisätaitteen) kohdalta. Vain täysin oikein asennetun aluskatteen voi luottaa suojaavan mahdollisilta jiirivuodoilta. Kaksi päällekkäisistä aluskatetta oikein asennettuina antavat hyvän suojan kosteusvaurioilta.

Aluskatetta voidaan joutua korjaamaan myös savupiipun, kattoikkunan tai vaikkapa kattoluukun kohdalta. Aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta Pohjois-Karjalassa johtuu usein siitä, ettei aluskatetta ole asennettu oikein – eli sitä ei olekaan nostettu läpivientiä vasten parhaan mahdollisen vuotosuojauksen aikaansaamiseksi. Aluskatteen korjaus viemärintuuletusputken kohdalta korjaa tilanteen. Jatkossa saat lisäaikaa mahdollisen läpiviennin korjaamiseen, sillä kosteus ei pääse saman tien yläpohjarakenteisiin. Toki kattovuotojen korjaamista pitää silti kiirehtiä, voihan aluskatekin kulua ja haurastua kosteuden takia.

Aluskatteen paikkaus kattovalokuvun kohdalta tai aluskatteen taitekohtien korjaus ei ole mitenkään kovin yleistä Pohjois-Karjalassa. Aluskatteet ovat niin kestäviä, että oikein asennettu aluskate voi kestää ilman korjaustarpeita yhtä pitkään kuin omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai muun kiinteistön vesikatekin.

Aluskatteen paikkaus Pohjois-Karjalassa tarpeen myös toisenlaisten vesivahinkojen ehkäisemiseksi

Tiilikaton tai peltikaton aluskatteen paikkaus Pohjois-Karjalassa voi johtua aluskatteen asentamisen yhteydessä tehdyistä mokista. Asennusvirheiden oikaisu on tavallinen syy tilata aluskatteen paikkaus viemärintuuletusputken kohdalta tai esimerkiksi aluskatteen paikkaus kattoluukun kohdalta. Kun aluskate on paikattu läpiviennin kohdalta Pohjois-Karjalassa, tiedät, ettei mahdollinen kattovuoto läpiviennin kohdalta kastele heti katon puurakenteita tai yläpohjan lämmöneristeitä.

Aluskatteen paikkaus esimerkiksi kattoluukun, kattovalokuvun, kattoikkunan tai savupiipun kohdalta on tarpeen myös toisenlaisten vesivahinkojen ehkäisemiseksi. Jos katon kevät- tai syystarkastus kertoo katon alle syntyneistä kosteusvaurioista, ei kyse aina ole kattovuodosta. Peltikatto, huopakatto tai tiilikatto voi olla aivan tiivis, vaikka katon alla olisikin kosteutta. Tuolloin kosteusvaurioiden alkuperä on kondenssivedessä. Kondenssivesi on vettä, mitä voi tiivistyä lämpimästä ja kosteasta ilmasta, mitä pukkaa viileään tilaan. Välikatolla lämpö tulee tietenkin rakennuksen sisältä. Kosteus on hengittämisestä, pyykin kuivattamisesta ja esimerkiksi kokkaamisesta syntyvää vesihöyryä.

Jotta kosteus ja lämpö eivät tiivistyisi vedeksi katon alla, tarvitaan kunnollista höyrysulkua, riittäviä ja hengittäviä eristeitä sekä optimaalisia ilmanvaihtoratkaisuja. Tarvittaessa korjaamme höyrysulut, teemme yläpohjan lisäeristyksen tai tehostamme välikaton tuulettumista (esimerkiksi alipainetuulettimella).

Aluskate estää lämmintä ilmaa tiivistymästä ulkokaton alapinnalle, mistä se voisi tippua eristeisiin. Nykyaikaiset aluskatteet hengittävät, joten ne ovat erityisen tehokkaita yläpohjan kuivana pitämisessä.

Koska rikkinäinen aluskate ei suojaa sen paremmin katon vesivuodoilta kuin kondenssivedeltäkään riittävällä tavalla, kannattaa revenneen aluskatteen korjaamisen tai aluskatteen ylösnostojen korjaamisen kanssa kiirehtiä.

Aluskate voi revetä esimerkiksi siksi, että se on asennettu liian kireälle. Vuodesta toiseen jatkuva liiallinen rasitus voi saada kiinteistön aluskatteen repeämään. Aluskatteen voi rikkoa myös liiallinen löysyys, sillä tiilikaton tai esimerkiksi peltikaton pussittava aluskate voi kerätä vettä. Veden paino haurastuttaa aluskatteen, ja se voi alkaa vuotaa.

Aluskatetta kuluttavat myös aluskatteen päälle jääneet roskat, mitkä sitovat aluskatteeseen kosteutta. Roskat on syytä poistaa aluskatteen päältä, ja niiden tuloreitti voidaan tukkia asentamalla katon harjalle hengittävät harjatiivisteet.

Jotta aluskatteesi olisi mahdollisimman toimiva ja jotta sen käyttöiän ennuste olisi pisin mahdollinen, kannattaa aluskate asennuttaa meillä. Jos aluskate on jo asennettu, ei sitä kannata purkaa ja vaihtaa ilman erityisen päteviä syitä – tuolloin riittää, että annat meidän tarkastaa aluskatteesi kunnon ja toteuttaa mahdolliset korjaus- ja paikkaustarpeet ajoissa.

Kattotarkastus on ilmainen kaikkien kattotöidemme yhteydessä, ja sen perusteella saadaan ajoissa tieto myös muista mahdollisista korjaus- tai huoltotarpeissa. Tarvittaessa tarjoamme kattomaalausta, kourusaneerausta, sammaleiden poistamista, kattoturvatuotteiden asentamista tai vaikka piipun pellittämistä.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.