KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoremontti, kattotyöt Pohjois-Karjala – Katon hyvä kunto ei ole mikään pikku juttu

Kesämökin huopakaton tai esimerkiksi omakotitalon palahuopakaton hyväkuntoisuus ei ole mikään pikku juttu. Pohjois-Karjalassa ja Suomessa sataa melko usein, ja sateella tarvitaan kattoa, mikä ei vuoda jiiristä, piipun juuresta tai huonokuntoisista saumoista. Tiivis ja rakenteiltaan terve katto kestää myös talvet, jolloin katolla voi olla tuhansia kiloja ylimääräistä painoa. Jos katto on huonossa kunnossa, päästää se vettä lävitseen. Kosteusvauriot voivat levitä ympäri rakennusta. Kosteus heikentää puurakenteet. Kosteus voi johtaa myös sisäilmaongelmiin.

Jos huopakaton, tiilikaton tai peltikaton kunto ei ole paras mahdollinen, ota yhteyttä kattopalveluumme. Me teemme kilpailukykyisen hintaisia kattourakoita kaikkialla Pohjois-Karjalassa. Olemme loistava valinta niin katon paikkaamiseen, rännien korjaamiseen, peltisepäntöihin, kattoikkunan uusimiseen kuin katon uusimiseenkin. Toteutamme ammattitaitoisin ottein myös erilaiset kattohuollot, mitkä voivat pidentää katon käyttöikää merkille pantavalla tavalla.

Jossain vaiheessa kuitenkin tarvitaan omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin kattoremonttia – tila se meiltä niin Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä, Rääkkylässä kuin Tohmajärvelläkin. Peltikaton vaihto ajankohtaistuu ehkä vasta 50 vuoden päästä katon asentamisesta, eikä tiilikattoakaan tarvitse uusia kovin usein – hyvin huollettu tiilikatto voi kestää seitsemänkin vuosikymmentä.

Kattohuollot, kattosaneeraukset ja muut yksityisasiakkaan tilaamat kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Kotitalousvähennyksen hakeminen ei voisi olla helpompaa, sillä sen voi nykyään hoitaa netissä. Kaikki verkkolomakkeelle tarvitut tiedot käyvät ilmi selkeästi laskustamme. Myös kattotöiden rahoituksen löytymistä on helpotettu. Rahoitus kattoremontille, kattomaalaukselle tai vaikka uusien läpivientien asentamiselle löytyy kotisivujemme kautta. Voit hakea tätä yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta sähköisesti, eli täysin etänä.

Vaikeaa ei ole kattourakoiden teettäminenkään. Kun otat yhteyttä ja pyydät tarjouksen jostain omakotitalon, mökin tai vaikka ulkorakennuksen kattourakasta, tulemme paikan päälle antamaan avaimet käteen -tarjouksen töiden tekemisestä. Teemme puolestasi aivan kaiken, ja vieläpä erittäin ripein ja taidokkain ottein. Katto on pian taas hyvässä kunnossa, joten voit olla huoleti sateillakin.

Pohjois-Karjalassa asentamamme tai uusimamme katto kestää rasituksia

Mestarillisten kattoammattilaistemme asentama tai uusima katto kestää hyvin erilaisia rasituksia Pohjois-Karjalassa. Koska katon asentamisessa on noudatettu valmistajien ohjeita ja katon erityisvaatimuksia, on lopputulos varsin laadukas kokonaisuus, mikä kestää myös talven tai rajuilman aiheuttamia koettelemuksia. Toteutamme ansiokkaasti myös kriittiset kohdat omakotitalon, autotallin, ulkorakennuksen tai esimerkiksi paritalon katosta. Voit luottaa siihen, että myös jiirirakenne on asianmukainen, ja että jokainen katon läpivienti on lämpö- ja vesitiivis.

Olemme huolellisia myös aluskatetta asentaessamme. Aluskate on olemassa siltä varalta, että jokin rasitus saa katon vuotamaan tulevina vuosikymmeninä. Jos vesikaton läpi alkaisi tihkua vettä, ottaisi aluskate kosteuden vastaan, eivätkä kattorakenteet kastuisi ja vaurioituisi. Väärin päin asennetusta tai löysänä roikkuvasta aluskatteesta ei ole suurtakaan hyötyä. Jotta aluskate toimisi tarkoituksenmukaisesti, tulee sen olla oikein asennettu myös kaikkien läpivientien kohdalta. Ammattilaisiltamme sujuu aluskatteen asentaminen niin jiirin kuin piipun juurenkin kohdalta.

Koska asennamme huopakatot niin huolellisesti ja kokeneesti, on huopakaton uusiminen ajankohtaista ehkä vasta 40 vuoden kuluttua. Huopakaton ikää voidaan pidentää katemateriaalin mukaisilla huolloilla. Usein puhdistettu huopakatto ei sammaloidu, kovetu ja halkeile samaan tapaan kuin hoitamatta jäänyt kumppaninsa.

Vaikka palahuopakaton asentaminen olisi tehty kuinka hyvin ja vaikka sen huolloista olisi huolehdittu erityisen tunnollisesti, se ei kestä aivan yhtä kauan kuin tavallinen huopakatto. Säännölliset kattotarkastukset antavat tiedon siitä, koska on aika alkaa valmistautua palahuopakaton uusimiseen. Me tarkastamme niin bitumipaanukatot kuin kaikki muutkin huopakatot ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Meiltä sujuu luottamusta herättävin ottein myös peltikaton uusiminen Pohjois-Karjalassa. Rakennukseen asennettava peltikatto voi olla aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai vaikkapa suoraprofiilinen peltikatto. Kattopeltiseppämme toteuttavat omakotitaloon tai vaikkapa paritaloon konesaumakaton. Se kestää noin sata vuotta, eli suurin piirtein kaksi kertaa sen, mitä tavallinen peltikatto.

Meidän kattofirmamme antaa parastaan myös tiilikaton asentamisessa ja uusimisessa. Tiilikaton elinkaaren pituus voi olla noin 70 vuotta, kunhan se ei sammaloidu ja rapaudu. Anna meidän huolehtia tiilikaton huolloista, niin katto pysyy hyvässä kunnossa.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Pohjois-Karjalassa

Huopakattoremonttiin, peltikattoremonttiin, palahuopakattoremonttiin ja tiilikattoremonttiin liittyy monia työvaiheita. Siksi onkin hyvä, että teemme vesikattojen remontit Pohjois-Karjalassa avaimet käteen -periaatteella. Kun tilaat kattoremonttisi meiltä, hoidamme kaiken aina mittojen ottamisesta loppusiivoukseen.

Siinä välissä ehtii tapahtua monenlaista. Ensin katto on purettava – vain poikkeustilanteessa katto voidaan uusia asentamalla uusi katto vanhan bitumikaton päälle. Peltikattoremonteissa ja tiilikattoremonteissa voidaan joskus jättää aluskatteen vaihto väliin, mutta periaatteessa ulkokate ja aluskate kannattaa vaihtaa yhtä aikaa.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon ja autotallin kattoremonttiin kuuluu usein myös kattorakenteiden kunnostamista. Tarvittaessa parantelemme katon tuuletusta. Jos ilma ei vaihdu katon alla, voi lämmin ilma tiivistyä kosteudeksi. Kondenssivesi uhkaa katon rakenteita samaan tapaan kuin kattovuotokin. Tarvittaessa teemme myös katon ja yläpohjan lisäeristyksen.

Ulkokaton uusimiseen voidaan liittää kattoikkunoiden tai kattovalokupujen sekä kattoluukun uusiminen. Uusimme yleensä myös kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmän. Jos vanhan katon lumiesteet, kattotikkaat tai esimerkiksi kattosillat ovat vielä hyvässä kunnossa, voidaan vanhat kattoturvatuotteet asentaa uudelle katolle. Uuden katon viimeistelyvaiheeseen kuuluu monesti myös verkotuksien asentaminen (näin pieneläimet eivät pääse välikatolle eristeitä sotkemaan) sekä peltisepäntöitä. Savupiippu kannattaa suojata rapautumiselta pellittämällä piippu ja asentamalla sen huipulle piipunhattu. Kattopeltiseppämme voivat toteuttaa myös jiiripellitykset, räystäspellitykset ja muut pellitykset.

Vaikka työvaiheita on lukuisia, sujuu kattoremontti ripeästi. Siitä pitävät huolen runsaslukuiset, kokeneet ja motivoituneet ammattilaisemme.

Huopakatto tai palahuopakatto mainio valinta kodin katoksi

Huopakatot ja palahuopakatot ovat varmoja valintoja omakotitalojen katoiksi. Bitumikatto sopii myös kesämökin, autotallin, varaston tai jonkin muun piharakennuksen katoksi. Jos kyseessä on tasakatto, on huopakatto ainoa oikea vaihtoehto. Palahuopakatto vaatii tiettyä kattokaltevuutta eikä kolmiorimahuopakattoakaan voi asentaa kovin loiville katoille, mutta tavallinen huopakatto (eli tiivissaumakate) toimii lähes kaikenlaisilla katoilla.

Asennuta huopakatto Pohjois-Karjalassa meidän ammattilaisillamme, niin uusi katto on vedenpitävä ja hyväkuntoinen kokonaisuus. Kattoremonttiin voidaan liittää niin halutessasi kattomuodon muokkaaminen. Tasakatosta saadaan harjakatto tai vaikka aumakatto, eikä kyseessä ole edes kovin haasteellinen kattourakka – niin kauan kuin urakka teetetään meidän kokeneilla huopakattoammattilaisillamme.

Jotta omakotitalon, kesämökin, paritalon tai esimerkiksi saunarakennuksen huopakatolla olisi edessään mahdollisimman monta vuosikymmentä, kannattaa sen huollotkin teettää ammattilaisillamme. Huollettu huopakatto ei vuoda sateella tai painu lumitaakan alla. Huolletulla huopakatolla ei kasva sammaleita, mitkä voisivat aiheuttaa kattovuotoja ja katon vesivahinkoja. Huollettu katto selviää voittajana myös myrskyistä, sillä tuuli ei pääse vuotien alle repimään niitä irti katosta. Kattotarvikkeetkaan eivät irtoa, onhan niiden kiinnikkeiden kireys tarkastettu usein.

Kaikki lähtee bitumikaton kevät- ja syyshuolloista, joiden aikana puhdistamme bitumikatteen roskista ilmapuhalluksella (mekaanista puhdistusta on syytä välttää pinnoitteen säästämiseksi). Samalla puhdistamme sadevesijärjestelmän, jotta roskatukoksista ei aiheutuisi haittaa. Kuten aina, saat kaupan päälle katon yleiskunnon tarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen ansiosta osaamme kertoa mahdollisista paikkaustarpeista ja antaa hyvän tarjouksen huopakaton korjaamisesta. Jos kattoa ei enää kannata korjata, saat hyvän tarjouksen huopakaton uusimisesta Pohjois-Karjalassa.

Sen lisäksi, että remontoimme huopakatot, palahuopakatot, tiilikatot sekä peltikatot, palvelemme asiantuntevasti myös muiden kattotarpeiden saralla. Meiltä löytyy vankka osaaminen katon kunnostukseen, aina katon vuotopaikkauksista aluskatteen korjauksiin. Lähellä sydäntämme ovat erityisesti huopakatot ja palahuopakatot, jotka korjaamme, huollamme ja uusimme tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Uusimme ja kunnostamme kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut sekä muut kattotuotteet. Kattohuoltopalvelumme pitävät kattosi kunnossa säännöllisillä katon ja vesikourujen puhdistuksilla sekä talvisilla lumenpudotuksilla. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattoremontista tai muusta kattotyöstä!

Kun tarvitset kattoalan rautaista ammattilaista katollesi, ota yhteyttä! Me toteutamme kattoremontit ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella.

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.