KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Pohjois-Karjala – Kattovuoto ei ole maailmanloppu: toimi näin

Vuotaako omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, paritalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto? Katto voi vuotaa savupiipun kohdalta tai myrskyn tekemien tuhojen takia. Kova tuuli on voinut irrottaa kattotarvikkeet niin, että kattoon on jäänyt reikiä. Tuuli on voinut irrottaa myös kattopeltejä tai kattotiiliä, jolloin katto saattaa vuotaa. Kattovuodon aiheuttaja Pohjois-Karjalassa voi olla myös lumitaakka. Lumen – etenkin suojalumen – paino saattaa painaa katon liitoskohtia niin, että katto vuotaa kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Keväinen kattotarkastus voi kertoa myös siitä, että katto vuotaa kattoluukun kohdalta.

Liitoskohtien lisäksi myös kiinnityskohdat ovat vuotoalttiita paikkoja. Kattovuoto voi paikallistua myös sammalkasvustojen alta alkaneeksi, sillä sammaleet kuluttavat vesikatteen kuntoa kovasti. Mättään alta voi löytyä reikä, mistä kosteutta on voinut päästä katon alapuolisiin osiin.

Kattovuoto Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä, Rääkkylässä tai Tohmajärvellä ei missään nimessä tarkoita maailmanloppua. Kattovuoto ei tarkoita välttämättä edes katon käyttöiän loppua. Jos kattovuoto yllättää, ota heti yhteyttä. Me otamme kopin urakasta ja korjaamme tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton tuota pikaa.

Niin kauan kun puhutaan vain vuotavista läpivienneistä tai esimerkiksi vuotavista jiireistä, voi katon kunnostamiseksi Pohjois-Karjalassa riittää katon osittainen korjaus. Vesikaton tiivistyksen ohella teemme tarvittaessa myös kosteusvahinkojen korjauksen katon alta, mutta jos aluskate on pysynyt ehjänä kattovuodosta huolimatta, ei kosteusvahinkoja ole.

Jos autotallin, rintamamiestalon, kesämökin tai muun kiinteistön katto on vanha ja huonokuntoinen, tarjoamme kattoremonttia. Kaikki kattotyömme etenevät yhtä kohtuullisin hinnoin ja niistä voi hakea kotitalousvähennystä, joten katon uusimistakaan ei kannata suotta lykätä. Emme tarjoaisi kattoremonttia, ellei se olisi kokonaisuuden kannalta paras ja taloudellisin ratkaisu.

Niin kattoremontin kuin vuotavan palahuopakaton tai betonitiilikaton osittaisen korjaamisenkin voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Tuon lainan hakeminen onnistuu sähköisesti. Siirry yhteistyökumppanimme verkkopalveluun kotisivuillamme olevalla linkillä, niin rahoituspuoli on pian hoidettu.

Kauaa ei mene katon korjaamiseenkaan, kun ammattilaisemme saapuvat paikalle. Ammattilaisemme ovat olemassa kattoasi varten, joten teetä meillä kaikki kattotyöt (myös pienten reikien paikkaukset ja kattohuollot, joilla kattovuotoja voidaan estää alkamasta).

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa, kun ikää tulee?

Olipa kyseessä vuotava huopa- tai palahuopakatto, tiilikatto tai peltikatto, luota sen korjaus meidän perusteellisten ammattilaistemme vastuulle Pohjois-Karjalassa. Me korjaamme vuotavat katot niin Outokummussa, Juuassa, Liperissä kuin Kiteelläkin. Kattovuodon korjaus tapahtuu aina avaimet käteen -pakettina, mutta mitään valmista kaavaa se ei noudata – eikä voisikaan noudattaa, sillä jokainen kattovuoto on erilainen. Kattovuodon korjaus on siksi toteutettava yksilöllisesti. Räätälöimme omakotitalon, kesämökin tai taloyhtiön kattovuodon korjausurakan alkutarkastuksen aikana kerätyn informaation perusteella.

Siitä kaikki kattovuotojen korjaukset alkavatkin. Jos kattosi tiiviys on vaarassa tai jos katto on jo alkanut vuotaa, ota yhteyttä tähän kattourakoitsijaan. Tulemme viivana paikalle, tarkastamme katon ja annamme reilun tarjouksen katon kokonaisvaltaisesta kunnostamisesta.

Piipunjuurivuodot, saumavuodot tai esimerkiksi kattoreikien kohdalta alkaneet vesivuodot ovat sitä helpommin paikattavissa, mitä nopeammin katon tiivistys tilataan. Kaikki katot olisikin hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisten kattovuotojen ei tarvitsisi kauaa odotella korjaajaa. Kattotarkastusten kautta katon huoltotarpeetkin tulisivat huomattua (ja hoidettua) ajoissa, mikä edesauttaisi katon pysymistä hyvässä kunnossa.

Kun olet asiakkaamme, sinun ei tarvitse stressata katon tarkastusten kanssa, sillä me tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Riittää, että tilaat meiltä rännien puhdistuksen tai kokonaisen kevät- tai syyshuollon. Näitä kattotöitä tarvitaan joka tapauksessa kaksi kertaa vuodessa, joten samalla saat hoidettua katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi.

Vanha katto ja tasakatto (minkä alle ei ole mahdollista mennä vuoto- ja muita kosteusjälkiä etsimään) pitää tarkastaa erityisellä huolella. Iäkäs katto on herkempi vuotamaan kuin uudempi katto, se on tietenkin eittämätön tosiasia. Se, missä vaiheessa talon kattoa voidaan pitää iäkkäänä, vaihtelee katemateriaalin ja sen laadun mukaan. Esimerkiksi peltikatto on iäkäs ja uusintakunnossa viimeistään 50-vuotiaana. Poikkeuksen tekee konesaumakatto, mikä on viisikymppisenä vasta käyttöikänsä puolivälissä. Ajan hammas lisää peltikattovuotojen todennäköisyyttä, sillä ikääntyminen näkyy ruosteena ja ruostevaurioina. Laadukkaat betonikattotiilet voivat pitää kutinsa noin 70 vuotta. Viimeistään tässä vaiheessa katolla on paljon hauraita sekä jo haljenneita kattotiiliä. Katto voi vuotaa useammastakin eri kohdasta. Huopakatto (kuten tiivissaumakatto) on vaihdettava ikänsä puolesta viimeistään nelikymppisenä. Vanha kattohuopa kuivuu ja halkeilee. Sen elastisuus, rasituksenkestävyys ja vedenpitävyys on iäksi mennyttä.

Omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen katon ikääntymistä voi hidastaa kattohuolloilla. Jos kattoa ei huolleta, voi sen kunto mennä totaalisen huonoon kuntoon jopa vuosikymmeniä liian aikaisin. Huoltamatta jäänyt tai poikkeuksellisen suurille rasituksille altistunut katto kannattaa uusia. Tarkka selvyys kattoremontin ajankohdasta saadaan tekemämme kattotarkastuksen avulla.

Huopakaton, peltikaton tai tiilikaton voi saada vuotamaan myös lumen paino, kova tuuli tai varomaton katolla käveleminen. Lumen paino on monen kattoläpivientivuodon ja jiirin kohdalta alkaneen kattovuodon takana. Lumi voi myös irrottaa katon varusteita pudotessaan alas kaltevalta katolta.

Kattotikkaita, rännejä, kulkusiltoja ja IV-putkia voi irrota myös kovan tuulen vaikutuksesta. Kova tuuli voi irrotella myös peltilistoja ja kattotiiliä. Katto onkin hyvä tarkastaa kaikkien isompien rajuilmojen jälkeen siltä varalta, että jokin kohta katosta vuotaa Pohjois-Karjalassa.

Entä katon päällä käveleminen – miten se voi saada aikaan kattovuodon? Askeleitaan kannattaa varoa etenkin vanhalla tiili- ja huopakatolla. Vanhat kattotiilet voivat olla niin huokoisia ja hapertuneita, että huonosti kohdistettu askel saa tiilen hajoamaan. Vanhalta huopakatolta kannattaa pysyä kokonaan veke kesähelteiden aikana, tai heti tienoota hikoiluttaneen hellekauden jälkeen. Kuumuuden pehmentämä kattohuopa voi nimittäin antaa periksi askeleiden alla.

Vanhalla peltikatolla kannattaa liikkua tarkkaavaisesti sen vuoksi, että mahdolliset törröttävät naulat tai tiivisteettömät ruuvit tulisivat huomattua.

Lisäksi on syytä mainita, että katolla liikkuminen voi saada välillisesti aikaan kattovuodon. Jos katolla kipittävä henkilö tekee kattohuoltoja tottumattomalla otteella, voi hän tulla vaurioittaneeksi kattoa niin, että se voi vuotaa sateella. Kattohuoltajaksi kannattaakin valita kokenut ammattilainen – hän, joka tietää, ettei huopakattoa kannata harjata. Valitse katon puhdistajaksi tai esimerkiksi lumenpudottajaksi meidät, niin kattotyöt sujuvat kattoystävällisesti, eikä lopputuloksesta tarvitse olla huolissaan.

Katto vuotaa piipun juuresta – kattovuoto savupiipun kohdalla meille peruskauraa

Emme tarkoita, että jokainen piipulla varustettu katto alkaisi vuotaa savupiipun juuresta. Tarkoitamme sitä, että kattovuoto piipun kohdalta on melko yleinen pulma niin Pohjois-Karjalassa kuin muuallakin Suomessa. Jos sinunkin tiilikattosi, peltikattosi tai esimerkiksi palahuopakattosi alkaa vuotaa savupiipun kohdalta, ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun. Me olemme korjanneet valtavan määrän piipunjuurivuotoja ja muita läpivientivuotoja, joten meiltä löytyvät ne parhaat ratkaisut erilaisiin kattovuotoihin puuttumiseen. Taitoa ja tarmoa piisaa myös silloin, kun on kyse vuotavasta saumasta, vuotavasta jiiristä tai vaikka irronneiden kattotikkaiden aiheuttamista rei’istä alkaneesta kattovuodosta.

Miksi kattovuoto savupiipun kohdalta on peruskauraa, eli tavallinen ilmiö? Siksi, ettei piipun juuri poikkea paljoakaan muista kattoläpivienneistä. Katossa on reikä piippua varten, ja tuo reikä on tiivistetty ja pellitetty. Tiivisteet kuluvat ja pellitykset vääntyvät, joten piipun juuri voi jonain päivänä menettää tiiviytensä. Kattovuodon korjaaminen sujuu helpommin ja matalammin kustannuksin, jos vesivuotoon puututaan heti eikä vasta sitten, kun kosteus on jo edennyt katon alta löytyviin rakenteisiin.

Ota yhteyttä ja tilaa piipun juuren tiivistys Pohjois-Karjalaan, esimerkiksi Joensuuhun. Helpoimmillaan ja yksinkertaisimmillaan katto saadaan korjattua tiivistämällä piipun ja ulkokatteen liittymäkohta. Jos katon alla jo on kosteudesta kertovia merkkejä, kuten värimuutoksia ja märkiä eristeitä, teemme laajemman kattokorjauksen. Sen yhteydessä korjaamme aluskatteen piipun kohdalta, mikä saattaa käytännössä tarkoittaa aluskatteen osittaista uusimista savupiipun luota. Tärkeintä on saada aluskate sellaiseen kuntoon, ettei sen läpi enää pääse vettä, vaikka katto vuotaisi piipun juuresta tai esimerkiksi harjatiilen kohdalta.

Katon alle syntyneitä kosteusvaurioita ei saa jättää oman onnensa nojaan, vaan lahot puuosat on vaihdettava, kastuneet rakenteet kuivatettava ja märät eristeet uusittava – onneksi me toteutamme tämänkin urakan avaimet käteen -pakettina.

Piipun juuresta alkaneen kattovuodon korjaamiseen on helppoa liittää muitakin piippuun liittyviä töitä. Piippu voidaan pellittää taiturimaisten kattopeltiseppiemme toimesta. Piipunpellitys suojaa savupiippua paitsi piipunjuurivuodoilta, myös kosteuden ja ulkolämpötilojen vaihtelun aiheuttamalta rapautumiselta. Hormin suuaukon päälle kannattaa asentaa piipunhattu, mikä pitää vedet ja roskat pois savuhormista. Mitä paremmassa kunnossa savuhormi pysyy, sitä paloturvallisempi se on.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – tuleva kattourakka riippuu paljon aluskatteen kunnosta

Olipa rakennuksessa konesaumakatto, palahuopakatto (eli bitumipaanukatto) tai vaikka savitiilikatto, kannattaa sen kuntoa seurata. Katon huolto- ja korjaustarpeet tulevat ilmi tarpeeksi aikaisessa vaiheessa vain katon kuntotarkastusten säännöllisen toteuttamisen avulla. On hyvä, jos katto tarkastetaan talven molemmin puolin. Keväällä tehty tarkastus kertoisi siitä, jos kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku olisi alkanut vuotaa lumen painon alla Pohjois-Karjalassa. Syystarkastuksen avulla voitaisiin saada kullanarvoista tietoa siitä, miten katto voitaisiin pitää paremmassa kunnossa tulevana talvena.

Kattoikkuna, kattovalokupu ja kattoluukku ovat kattoläpivientejä, joiden tiiviyttä ajan hammas syö. Kattoläpiviennit ovat talvisin erityisen rasituksen alla, sillä katolla voi olla runsain mitoin lunta. Lumen paino voi saada läpiviennin pettämään, ja silloin lumen sekä ulkokatteen välissä oleva sulamisvesi voi päästä tihkumaan katon alle.

Kun kattovuoto kattoluukun, kattovalokuvun tai esimerkiksi kattoikkunan kohdalta korjataan ajoissa, voi katon paikkaukseksi riittää vesikaton tiivistys. Paljon on kiinni siitä, missä kunnossa aluskate on. Mikäli aluskatteessa ei ole reikiä tai kuluneita kohtia, asiat ovat hyvällä mallilla. Vielä paremmalla tolalla asiat ovat silloin, jos aluskate on asennettu oikein kattoikkunan ja muiden läpivientien kohdalta. Oikein asennettu ja ehjä aluskate ohjaa katon alle pääsevän veden heti ulos, eikä katon vesivahinkoa pääse tapahtumaan.

Teemme taidokkaan, kilpailukykyisen hintaisen ja nopeasti etenevän kattokorjauksen silloinkin, jos kattovuoto on kastellut katon alapuoliset rakenteet ja villat. Me korjaamme tilanteen, vaikka oltaisiin jo siinä pisteessä, että yläpohjan eristeet kasvavat hometta ja tummuneesta sisäkatosta tippuu vettä lattialle.

Tarvittaessa uusimme kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun. Katon läpiviennin korjaamiseen voi liittyä niin aluskatteen osittainen vaihto kattoläpiviennin (kuten kattovalokuvun) kohdalta, eristeiden korjaus, höyrysulkujen kunnostaminen kuin suojapellityksenkin uusiminen. Avaimet käteen ja kerralla kuntoon – nämä kaksi lausahdusta ohjaavat toimintaamme Pohjois-Karjalassa.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla ja sen ehkäiseminen

Antennien, ilmanvaihtoputkien ja savupiippujen läpiviennit ovat tavallisia läpivientejä. Sinunkin katollasi on luultavasti antenni, ehkä myös piippu. Ilmanvaihtoon ja ilmanlaatuun liittyviä putkia voi olla koko joukko. Katolla voi olla liesituulettimen, huippuimurin ja keskuspölynimurin putki sekä esimerkiksi viemärintuuletusputki.

Rivitalon, paritalon, kerrostalon tai muun rakennuksen katto voi alkaa vuotaa läpiviennin juuresta Pohjois-Karjalassa. Läpivientien asentamatta jättäminen tai esimerkiksi kattoikkunan poisto ei ole ainoa ratkaisu läpivientivuotojen ehkäisemiseksi. Asennuta kaikki läpiviennit ammattilaisillamme, niin katosta tulee mahdollisimman vedenpitävä (myös aikaa kestävällä tavalla).

Vaikka antennien ja esimerkiksi katon IV-putkien läpiviennit olisikin toteutettu ammattilaisvoimin, on katon läpivientien kuntoa hyvä tarkkailla. Kaksi kertaa vuodessa tehty kattotarkastus kertoo jo aikaisessa vaiheessa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton läpivientien ongelmista. Näin katto voidaan tiivistää ennakoivasti, eikä kattovuotoa tai ainakaan katon vesivahinkoa pääse syntymään.

Teetä myös kattotarkastukset meidän ammattilaisillamme. Voit tilata meidät koska tahansa tarkastamaan aumakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton kunnon. Voit myös tilata jonkin muun kattotyön (esimerkiksi katon kevät- tai syyshuollon), ja saada kattotarkastuksen kaupan päälle. Käymme tekemämme kattotarkastuksen aikana myös katon alla, jos se vain on käytännössä mahdollista. Katon alta katsomalla selviää, onko aluskatetta korjattava viemärintuuletusputken kohdalta tai jostain muusta kohdasta.

Herättävätkö katon läpiviennit lisäkysymyksiä? Epäiletkö piipun juuren vuotavan? Ota yhteyttä – me olemme olemassa sinua ja kattoasi varten.

Katto vuotaa jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta – jiirivuodon lisäksi myös kondenssivesi voi kastella kattorakenteet

Kaikenlaiset katot voivat alkaa vuotaa – isot ja pienet, uudet ja vanhat, säännöllisesti huolletut ja huoltamatta jätetyt. Meidän katonkorjauspalvelumme korjaa kattosi Pohjois-Karjalassa, olipa kyse jiirin kohdalta alkaneesta kattovuodosta tai vaikka saumojen pettämisestä. Jiirivuodot ja saumavuodot ovat melko tavallisia talven aiheuttamia katto-ongelmia.

Katon saumat voivat alkaa vuotaa, jos katolla on paljon sulamisvettä. Lumen paino rasittaa kaikki omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katon liitoskohtia. Jos liitoskohta menettää kuntonsa, pääsevät sulamisvedet tihkumaan katon alle. Konesaumakattokin voi alkaa vuotaa, jos katon reunalla on korkea jäävalli, minkä taakse patoutuu runsaasti sulamisvettä. Tasakaton saumat ovat erityisessä vaarassa vuotaa, jos kattokaivot jäätyvät, sillä silloin sulamisvesi jää jumiin katolle.

Jiirin voi vuotaa, koska katon sisätaitteen päälle voi kertyä lunta enemmän kuin muualle. Jiiriä voivat rasittaa myös jää ja vesi sekä lumen liikkeet.

Kohta, missä kaksi lapetta kohtaa, kannattaa laittaa erityiseen seurantaan. Me tiedämme, miten huolellisesti jiiri kuuluu tarkastaa, joten voit jättää tämänkin tärkeän kattotyön meille. Tarkastamme myös sen, onko aluskate asennettu oikein jiirin kohdalta, vai pitääkö sitä korjata. Aluskatteen asentaminen jiirin kohdalta on erityisen haasteellista, joten näemme paljon aluskatteita, mitkä pitäisi kiireesti korjata tai uusia osittain jiirin kohdalta.

Jiirin huoltaminen ja korjaaminenkin on hankalaa, mutta me teemme luotettavalla asiantuntemuksella kaikki jiirityöt Pohjois-Karjalassa. Jiiri eli katon sisätaite on hyvässä seurannassa, jos se tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Meidän tekemämme kattotarkastus on ilmainen, jos meiltä tilaa samalla jonkin muun kattotyön, kuten katon harjauksen.

Kattotarkastus voi kertoa muustakin kuin jiirivuodosta. Kattotarkastus voi kertoa katon maalaustarpeesta, kattorei’istä tai vaikkapa huonosti toimivasta välikaton tuuletuksesta. Jos ilma ei vaihdu katon alla odotetulla tavalla, voi kostea ja lämmin ilma jäädä muhimaan katon alla. Kosteusvahinkojahan siitä seuraa, aivan niin kuin jiirin, katon saumojen tai vaikka kattoläpivientien vesivuodoistakin.

Tarvittaessa tehostamme välikaton tuuletusratkaisuja. Kondensoitumista voi ehkäistä myös lisäämällä yläpohjan eristeitä tai korjaamalla höyrysulut. Aluskatteesta on iso ilo kattovuotojen aiheuttamien vesivahinkojen ehkäisemisessä, mutta aluskate voi auttaa myös kondenssiveden aiheuttamien kosteusvaurioiden ehkäisemisessä (kunhan se on ehjä). Paikan päällä selviää, mitkä ovat parhaat tavat parantaa kattosi kosteusteknistä toimivuutta, ja miten edullisesti voimme kattourakan hoitaa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Jos kattoluukku, kattoikkuna tai vaikka kattovalokupu aiheuttaa harmia, niin korjaamme, sekä tarvittaessa uusimme. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, eikä esimerkiksi huopakaton korjaus enää riitä, saat meiltä laadukkaat kattoremontit niin pelti-, tiili- kuin huopakatoille avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomiota, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.