KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Pohjois-Karjala – Parhaiten toimivat rännit ovat esteettömästi vetävät

Parhaiten toimivat rännit ovat sellaiset, mitkä vetävät esteettömästi. Ne ovat juuri oikein mitoitetut ja asennetut, eikä niissä ole roskatukoksia. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmän vetäminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Vaikka vesikourut olisi asennettu miten hyvin tahansa, voivat puiden lehdet ja neulaset saada räystään vuotamaan. Tilaa omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai muun kiinteistön vesikourujen puhdistus Pohjois-Karjalassa kahdesti per vuosi, niin veto pysyy yllä kaikkina vuodenaikoina.

Etenkin korkean talon vesikourujen puhdistus kannattaa teettää, sillä kyseessä on aikaa vievä ja riskialtis toimenpide. Me olemme tottuneita katolla liikkujia, ja monipuolisesta välinearsenaalistamme löytyvät työvälineet kaikkiin erilaisiin kattotöihin. Korkean talon katto- ja rännityöt voidaan tehdä nosturiauton avulla, emmekä luovu työturvallisuustuotteistamme ja harkituista otteistamme edes matalan talon loivalla katolla.

Aina kun teemme sadevesijärjestelmien puhdistuksen, rikkinäisten tiilien vaihdon, katon harjauksen tai vaikka lumiesteiden asentamisen Pohjois-Karjalassa, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Veloitukseton kattotarkastus on rahanarvoinen kaupanpäällinen, minkä avulla saat kokonaiskuvan kattosi kunnosta. Jos katto, sadevesijärjestelmä tai esimerkiksi jokin katon läpivienneistä kaipaa jotain lisätoimenpidettä, kerromme siitä sinulle. Pelkän tiedonannon lisäksi saat reilun tarjouksen sammaleiden poistosta, rännien korjaamisesta tai esimerkiksi aluskatteen korjauksesta kattoikkunan kohdalta.

Rännit pysyvät hyvässä kunnossa ehkäpä kattoremonttiin asti, kun ne puhdistetaan ja tarkastetaan usein. Silti on mahdollista, että myrsky tai katolta valuvat lumimassat rikkovat rännit. Vesikourut saattavat pudota maahan tai vääntyä pahasti. Me palvelemme Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä myös muiden rännitöiden kuin vesikourujen puhdistamisen tiimoilta.

Kaikki kattotyömme voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Yhteistyökumppaniltamme ei mene kauaa hakemuksen käsittelemiseen ja rahoituksen järjestämiseen. Verohallinnon rattaat liikkuvat hitaammin, mutta onneksi kotitalousvähennyksen hakeminen on vain muutaman minuutin juttu. Hae kotitalousvähennystä omakotitalon ja kesämökin rännien puhdistamisesta tai kunnostamisesta – se on toinen sinulle varattu, rahanarvoinen etu!

Miksi rännien puhdistusta tarvitaan Pohjois-Karjalassa?

Edellä kävi jo ilmi, että me teemme niin kerrostalojen kuin kesämökkienkin vesikourujen puhdistukset ympäri Pohjois-Karjalaa. Emme kuitenkaan vielä päässeet kertomaan, miksi vesikourut tulee pitää puhtaina ja hyvin vetävinä.

Jos vesikouruista ei poisteta roskia puolen vuoden välein, voivat ne mennä tukkoon. Silloin vesi valuu rännien reunojen yli. Sade- ja sulamisvedet päätyvät tuolloin aivan rakennuksen kivijalan viereen. Tilanne on käytännössä sama kuin rakennuksessa, minkä katon reunalle ei ole asennettu vesikouruja.

Sadevesijärjestelmää tarvitaan juuri sen takia, että katolta alas valuvat runsaat vedet saataisiin useiden metrien päähän rakennuksesta. Joskus näkee taloja, joiden alastuloputket laskevat sisältönsä suoraan maahan. Näin sen ei kuuluisi mennä, vaan vesien tulisi päätyä ensin vesikouruihin, sitten alastuloputkiin ja alastuloputkista esimerkiksi loiskekouruihin tai sadevesiputkiin. Purkupaikka saisi olla vähintään kolmen metrin päässä rakennuksesta.

Sadevesien ohjaus on retuperällä, jos vedet valuvat katolta tai alastuloputkien suuaukolta suoraan maahan. Molemmissa tapauksissa on vaarana, että kosteus siirtyy märästä maaperästä talon rakenteisiin. Kosteus voi kohota ylöspäin huokoisia rakenteita myöten. Kosteus aiheuttaa muun muassa puun lahoamista ja laastin rapautumista, eli se heikentää talon rakenteita.

Sadevesikourut kannattaa puhdistaa Pohjois-Karjalassa myös siksi, että roskat estävät rännejä kuivumasta pian sateiden loputtua. Ränneissä saattaa olla osittain maatuvia lehtiä ja likavettä vielä pitkään sadekelien päätyttyä. Rännit alkavat reagoida tähän ruostumalla. Ruoste voi heikentää sadevesijärjestelmän kuntoa niin, että se on uusittava ennenaikaisesti.

Omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi autotallin ränneissä olevat roskat ja vesilitrat ovat erityisen haitallisia talvipakkasten alkaessa. Jatka lukemista, niin saat tietää, miksi. Kerromme myös sen, miten tilanne kannattaa hoitaa.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – kaksi tapaa

Ränneihin päätyneet lehdet, neulaset, kävyt ja muut roskat eivät pääse pois omin avuin. Roskat on poistettava lihasvoimin – ota yhteyttä, niin keräämme kaikki roskat suoraan roskapusseihin ja huuhtelemme loput epäpuhtaudet vesiletkujen avulla. Tällainen rännien puhdistus (rännien ja koko katon kuntotarkastuksella ryyditettynä) tulisi tehdä kaksi kertaa vuodessa. Rännien puhdistus Pohjois-Karjalassa tukee rännien kuntoa, pitää pihamaan turvallisena ja auttaa ohjaamaan sadevedet pois talon perustusten vierestä. Hyvin vetävien rännien alta voi kulkea ilman, että vettä valuu sisään takinkauluksesta – ja ilman, että pitäisi pelätä jääpuikkojen tippuvan päähän.

Joskus alastuloputkistakin löytyy roskia. Roskien ei pitäisi päästä alastuloputkiin eli syöksyputkiin, mutta joskus roskasihti voi vioittua. Silloin poistamme alastuloputkessa olevat roskat esimerkiksi vesiletkun avulla.

Jos omakotitalon, paritalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen sadevesijärjestelmä lakkaa vetämästä talvella, on kyse mitä todennäköisemmin jäästä. Kun ulkolämpötila laskee nollan alapuolelle, vesi jäätyy. Sadevesikouruihin, joissa on märkiä lehtiä ja seisovaa vettä, voi muodostua jäätä. Myös tukkeutuneet syöksyputket voivat jäätyä.

Jäätymisvaurioiden mahdollisuus ja riski jäisten kourujen putoamisesta alas ovat suurimmat syyt tilata sadevesijärjestelmän höyrynsulatus Pohjois-Karjalaan. Sulatamme jään kuumalla vesihöyryllä, mikä on tarpeeksi tehokas poistaakseen nopeasti kaiken jään, mutta tarpeeksi hellävarainen ollakseen vaurioittamatta sadevesijärjestelmää tai huopakatetta, tiilikatetta tai peltikatetta.

Teemme samalla myös jääpuikkojen poiston ränneistä – jääpuikkojen syntyminen onkin usein se ensimmäinen merkki siitä, että vesikourut ovat päässeet jäätymään. Vesikourujen jäätymistä talvella voi estää sähkökäyttöisellä sulanapitojärjestelmällä, mutta sulanapitokaapelit eivät poista säännöllisen vesikourujen puhdistuksen sekä tarkastuksen asemaa.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.