KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Pohjois-Karjala – Katon parasta ajattelevat kattohuoltajat meidän kauttamme

Kun toteutamme omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuoltoa Pohjois-Karjalassa, ajattelemme katon parasta. Teemme kattohuollot katemateriaalin perusteella, mutta muistamme tarkastaa myös katon yleiskunnon ja erityisvaatimukset. Olemme tehokkaita kattohuoltajia, mutta emme kuitenkaan niin tehokkaita, että irrottaisimme samalla kattoa suojaavan pinnoitteen tai pudottaisimme kattovarusteet ohimennen katolta. Meidän osaaviin käsiimme uskallat jättää myös lumenpudotuksen, mikä voisi epäonnistuessaan aiheuttaa enemmän pahaa kuin hyvää.

Teemme kaikki kattohuollot laidasta laitaan. Tilaa vaikkapa roskien poisto katolta Ilomantsissa. Jos katto on huopakatto, emme poista neulasia ja muita roskia harjaamalla, vaan kaivamme esiin ilmapuhaltimet.

Puhdistimmepa katon Joensuussa tai Juuassa, kuuluu pakettiin rännien puhdistus. Rännien ja alastuloputkien avaus voi tarkoittaa myös sadevesijärjestelmän sulattamista kuumalla vesihöyryllä. Teemme höyrynsulatuksia niin Kiteellä kuin Kontiolahdellakin. Höyrynsulatus on hyvä vaihtoehto jäänpudotukselle. Jääpuikkojen poistaminen Lieksassa, Liperissä sekä esimerkiksi Nurmeksessa tapahtuu edelleen käsipelillä, mutta tietenkin nykyaikaisia suojausmenetelmiä hyödyntäen.

Outokummussa, Polvijärvellä, Rääkkylässä ja muun muassa Tohmajärvellä tekemistämme kattohuolloista voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen hakeminen on helppo nakki, onhan antamamme lasku selkeästi eroteltu. Laskusta löytyvät kaikki tiedot, joita kotitalousvähennyksen hakeminen verkko- tai paperilomakkeella vaatii.

Haettavissasi on myös kattotöiden rahoitus. Yhteistyökumppanimme tarjoaa rahoitusta, millä voi maksaa joustavasti niin lumenpoiston, sammaleentuhokäsittelyn kuin kaikki muutkin katon huollot.

Katon puhdistus Pohjois-Karjalassa on kuin laittaisi rahaa pankkiin

Aaltopeltikaton, palahuopakaton, betonitiilikaton ja esimerkiksi kolmiorimahuopakaton huoltaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Huollettu katto kestää todennäköisesti paljon pidempään kuin sellainen tasa- tai vaikka harjakatto, mitä ei ole huollettu. Huolloilla katon kykyä sietää erilaisia rasituksia (kuten UV-säteitä) voidaan saada paremmaksi. Huolloilla voidaan vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon omakotitalon, kesämökin tai vaikkapa kerrostalon katolla on kestettävänään erilaisia rasituksia. Esimerkiksi sammaleentuhokäsittely ja lumenpoisto vaikuttavat heti siihen, miten paljon talon katon on kestettävä erilaisia rasituksia. Kattohuoltajamme voivat siis auttaa vähentämään katon korjaustarpeita.

Yksi tärkeimmistä katon huolloista Pohjois-Karjalassa on katon puhdistus. Lehtien ja neulasten poisto katolta nopeuttaa katon kuivumista. Katteella viipyilevä kosteus lisää myös kahden katon kannalta sangen ikävän ilmiön esiintymistodennäköisyyttä. Tulimme juuri viitanneeksi ruostumiseen ja sammaloitumiseen. Onkin tärkeää, että katto kuivuu nopeasti sateiden loputtua, sillä kosteus nopeuttaa katteen kulumista. Tiilikaton harjaus kannattaa uusia joka kevät ja syksy. Peltikatto – mikä voidaan puhdistaa sekä harjaamalla että ilmapuhaltamalla – kannattaa putsata yhtä usein. Suosittelemme myös huopakaton ilmapuhalluksen teettämistä aina puolen vuoden välein. Huopakatto voitaisiin periaatteessa harjata oikein kevyesti, mutta varminta on vältellä katon mekaanista puhdistusta, ja poistaa roskat ilmapuhaltimilla.

Kun omakotitalon, mökin, luhtitalon tai vaikkapa kerrostalon katto on siistitty, on vuorossa vesikourujen puhdistus. Rännit kannattaa puhdistaa katon puhdistuksen päätteeksi, sillä monet katolta irrotetut lehdet ja neulaset ovat löytäneet tiensä katon reunalla oleviin vesikouruihin. Vesikourujen puhtaudesta ja vedosta on syytä huolehtia, vaikkei niillä olekaan suoraa vaikutusta tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kuntoon. Jos vesikourut tukkeutuvat, alkavat ne vuotaa yli äyräiden, mikä voi myötävaikuttaa sokkelin ja muiden talon alaosien kastumiseen. Roskatukokset vaikuttavat ajan kanssa myös vesikourujen ja alastuloputkien kuntoon. Ruostevauriot ja jäätymisen seurauksena syntyneet rakenteelliset ongelmat voivat lyhentää sadevesijärjestelmän käyttöikää. Jään painon rasittamat vesikourut saattavat pudota alas katon reunalta, joten rännien puhdistamisen unohtumisella voi olla myös tällaisia vaikutuksia.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Pohjois-Karjalassa ei vaadi hikeä

Katon harjaaminen voi olla hikistä puuhaa – varsinkin, jos ilma on lämmin. Katon harjaaminen on mainio keino estää tiilikaton sammaloituminen ennalta. Vanhalle tiilikatolle sammaleita saattaa kuitenkin ilmaantua, sillä useamman vuosikymmenen vanha suojapinnoite ei ole yhtä tehokas kuin uusi. Harjaus irrottaa vain tuoreet sammaleet, mutta kunnolla sijoilleen juurtuneet kasvustot kannattaa poistaa sammaleentuhokäsittelyn avulla. Kun teemme sammaleenpoisto katolta sammaleenpoistoaineillamme, saamme tapettua myös kasvustojen juuret, mitkä voivat olla syvällä tiilien sisässä ja niiden välissä. Näin omakotitalon tai esimerkiksi paritalon katto pysyy siistinä pitkän tovin. Sammaleentuhokäsittely Pohjois-Karjalassa onnistuu ilman hikeä – ja ilman homman epäonnistumisesta mahdollisesti seuraavia kyyneleitä. Sammaleenpoisto katolta voi mennä ikävällä tavalla pieleen, jos sammaleet poistettaisiin painepesurilla, sillä kova vedenpaine voisi pilata tiiliä suojaavan pinnoitteen lopullisesti. Katolla voisi kotvan kuluttua olla huima määrä rikki menneitä kattotiiliä, ja katto voitaisiin joutua uusimaan joko kokonaan tai osittain.

Käyttämämme metodit sopivat myös sammaleiden poistoon huopakatolta Pohjois-Karjalassa. Huopakatot eli tiivissaumakatot, palahuopakatot ja kolmiorimahuopakatot ovat kattoja, joita pitää kohdella hellemmin kuin muita kattoja. Bitumikattoa ei ole syytä harjata, ja painepesuripesu on täysin poissuljettava ajatus. Sammaleenpoistoaineilla katolle mahdollisesti ilmestyneet sammaleet saadaan pois aina juuria ja itiöitä myöten, ja puolivuosittainen ilmapuhallus estää tehokkaasti uusien sammalkasvustojen syntymisen.

Kun olemme poistaneet sammaleet kerrostalon, vapaa-ajan rakennuksen tai vaikka ulkorakennuksen katolta, puhdistamme vesikourut. Tämäkin kattohuolto kruunataan ilmaisella kattotarkastuksella, mikä kertoo totuuden tasakaton, aumakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi taitekaton kunnosta.

Miksi tiilikatto kannattaa puhdistaa nimenomaan harjaamalla Pohjois-Karjalassa?

Onko sinunkin omakotitalossasi tai huvilassasi tiilikatto? Tiilikatto on kustannustehokas, näyttävä ja helppohoitoinen katto, mikä sopii moniin kaltevakattoisiin rakennuksiin. Tiilikaton voi saada kestämään jopa 70 vuotta, jos rakennuksessa on betonitiilikatto. Savitiilikatto kestää pidempään. Savitiilikatto voi ylittää betonitiilikaton käyttöiän jopa sadalla vuodella, mutta savitiilikatto on kalliimpi hankintahinnaltaan. Tämän takia tiilikatto on usein ladottu juuri betonitiilistä, eikä savitiilistä.

Betonitiilikaton ja savitiilikaton huolto-ohjelmat poikkeavat jonkin verran toisistaan. Meidän ammattilaisiltamme löytyy timanttista ammattitaitoa niiden molempien huoltamiseen, korjaamiseen, varustelemiseen ja uusimiseen.

Yksi asia pätee aina. Olipa rakennuksessa betonitiilikatto, savitiilikatto, lukkosaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai vaikka aaltopeltikatto, pitää katto puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Samalla kuuluu tehdä rännien puhdistus ja katon kunnon tarkastus, läpivientien ja yläpohjarakenteiden kuntoa unohtamatta.

Tiilikatot on hyvä puhdistaa harjaamalla Pohjois-Karjalassa. Tiilikatto voidaan harjata, olipa katolle ladottu betoni- tai savitiiliä. Harjaus irrottaa katolta neulaset, puiden lehdet ja siemenet, siite- ja katupölyn sekä nuoret sammaleet. Jos katolla ei ole pelkkää pintasammalta vaan kunnolla kattoon juurtuneita sammalmättäitä, kannattaa katto puhdistaa tekemällämme sammaleentuhokäsittelyllä.

Kuten jo edellä todettiin, teemme katon harjauksen jälkeen sadevesijärjestelmän kuntoa tukevan ja ylläpitävän rännien puhdistuksen. Tiilikaton harjaukseen Pohjois-Karjalassa kuuluu myös katon kunnon ilmaisen tarkastus, mikä voisi kertoa ammattilaisillemme lisähuoltojen tarpeesta. Siinä tapauksessa antaisimme asiakkaalle hyvän tarjouksen katon huoltamisesta.

Katon kunnon tarkastus voisi kertoa myös katon korjaus- ja paikkaustarpeista. Koska kyseessä on tiilikatto, pidämme katolla liikkuessamme silmämme auki rikkinäisten tiilien varalta. Tiiliä menee rikki lumen painon alla (varsinkin jiireissä), mutta tiiliä hajottaa myös pakkasrapautuminen. Mitä vanhempia kattotiilet ovat, sitä enemmän ne voivat kerätä huokosiinsa vettä. Vesi jäätyy talvella, sen me kaikki tiedämme. Jää vie enemmän tilaa kuin vesi, joten jään muodostuminen rikkoo kattotiilien rakennetta vähän kerrallaan. Ankarinta pakkasrapautuminen on leutoina talvina, kun ulkolämpötila sahaa nollan molemmin puolin. Tällaisen talven jälkeen katolla voi olla paljon rikkinäisiä kattotiiliä. Toki kiinnitämme huomiota myös katon jiireihin, läpivienteihin ja kattotarvikkeiden kiinnityksiin.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muutkin kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot, korjaamme aluskatteet, kunnostamme kattoikkunat sekä muut kattotuotteet ja tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisen tarkkaa ja pitkänlinjan osaamista meillä on huopakattojen korjauksista sekä huopakattojen remontoinnista, mutta käsiemme kautta kunnostuvat kaikki muutkin katemateriaalit viimeisen päälle tarkasti.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.