KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Pohjois-Karjala – Lumen hallittu pudottaminen talon katolta

Lumenpudotus omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen tai taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) katolta tuo nopean avun uhkaaviin ongelmiin Pohjois-Karjalassa. Mitä ongelmia kattolumi sitten voi aiheuttaa?

Itä-Suomessa on usein paljon lunta. Lunta on lähes poikkeuksetta enemmän kuin maan eteläisissä osissa, joskaan ei välttämättä yhtä paljon kuin Lapissa. Katolla voi olla niin paljon lunta, että se saattaa painua luokalle. Pakkaslumesta ei ole niin suurta vaaraa kattorakenteille kuin suojalumesta. Vetinen suojalumi voi painaa satoja kiloja per kuutio, ja omakotitalon tai esimerkiksi luhtitalon katolla on kuutiokaupalla lunta kevättalvella.

Tilaa lumenpudotus korkealta katolta tai matalamman rakennuksen päältä meiltä, niin katto pysyy paremmassa kunnossa.

Lumenpoistoa voidaan tarvita Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä, Rääkkylässä tai Tohmajärvellä myös siksi, että lumimassat uhkaavat aiheuttaa vahinkoa alas tullessaan. Lumet saattavat aiheuttaa tuhoa, jos ne putoavat ohikulkijoiden päälle, talon läheisyyteen pysäköityjen autojen katoille tai esimerkiksi terassikatokselle. Lumenpudottajamme ehkäisevät lumen hallitsemattomasta ja suunnittelemattomasta alas putoamisesta mahdollisesti aiheutuvat vauriot poistamalla lumet turvallisesti. Suunnittelemme kattolumityöt jo etukäteen, jotta lumenpoisto Pohjois-Karjalassa etenisi saumattomasti ja vailla riskejä. Selvitämme, mihin lumet voi pudottaa, pitääkö ne kuljettaa pois pihasta ja kuinka monen työntekijän on jäätävä maan pinnalle ohjaamaan jalankulkijat sekä esimerkiksi autoilijat tarpeeksi kauas vaaravyöhykkeestä.

Olipa kyse harjakaton tai vaikka tasakaton lumenpudotuksesta, emme tee sitä ilman turvavaljaita. Tarvittaessa teemme lumenpudotuksen tai vaikka jääpuikkojen poiston nosturiautolla. Pidämme siis huolen myös omasta turvallisuudestamme, ja meillä on käytössämme kaikki mahdolliset tykötarpeet urakan sujuvoittamiseksi.

Voit maksaa huopakaton, peltikaton tai tiilikaton lumenpudotuksen kauttamme saatavalla rahoituksella. Tuo rahoitus ei anna odotuttaa itseään, joten kattolumitöihin päästään tarttumaan asianmukaisella nopeudella – eli ennen kuin mitään vahinkoa ehtii sattua.

Kotitalousvähennyksen hakemisella ei ole kiirettä, mutta kannattaahan tuo rahanarvoinen etu hyödyntää. Sekä omakotitalon että kesämökin kattolumitöistä voi tuota verovähennystä hakea.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta vaiko sittenkin lumiesteiden asennus?

Kuten edellä todettiin, lumenpoistolle Pohjois-Karjalassa on kaksi syytä. Jos katolla on liikaa lunta sen kantokykyyn nähden, tulee kattorakenteet pelastaa vähentämällä lumimassoja katolta. Toinen syy tilata tiilikaton, bitumikaton tai peltikaton lumenpudotus on pihan turvallisuus. Katolta putoamisillaan olevat lumimassat kannattaa poistaa hallitusti, ennen kuin ne putoavat jonkin tai jonkun päälle.

Lumiesteet eivät kevennä lumitaakan painoa. Lumiesteillä voidaan kuitenkin estää lumimassojen hallitsematon ja vaarallinen putoaminen talon katolta. Lumiesteiden asennuksesta on tehty pakollista, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet kannattaa asennuttaa yhtä aikaa vesikaton kanssa, mutta jos lumiesteiden asennus on aikoinaan jäänyt, ota yhteyttä. Asennamme kestävät ja tutkitusti turvalliset lumiesteet niin tiilikatoille kuin konesaumakatoillekin. Meiltä saatte Pohjois-Karjalassa myös lumiesteiden huollot ja korjaukset. Mistä sitten tietää, koska lumiesteitä pitää korjata tai uusia, tai koska niiden kiinnitykset pitäisi kiristää?  No, tässä auttaa jokaisen kattotyömme yhteydessä tekemämme kattotarkastus. Tuon ilmaisen katon kunnon tarkastuksen aikana tutustumme myös katon varusteiden kuntoon.

Lumiesteet pitävät huolta myös talon katosta, sillä äkisti alas tippuva lumi voisi repiä mukaansa niin kattotiiliä, rännejä, aurinkopaneeleita kuin esimerkiksi ilmanvaihtoputkiakin. Lumiesteet ovat siis erinomainen lisä myös hieman loivemmille katoille.

Lumiesteiden asennus ja lumenpoisto katolta eivät ole toisensa poissulkevia vaihtoehtoja. Jos katolla on liikaa lunta, tarvitset lumenpudotusta lumiesteistä huolimatta. Meiltä saat kattoystävällisesti etenevän lumenpudotuksen, mikä ei saa katon jiirejä tai läpivientejä vuotamaan. Meidän tekemämme lumenpudotus säästää sinulta aikaa ja vaivaa, ja sen aikana ovat turvassa niin talon asukkaat, ohikulkijat kuin itse lumenpudottajatkin. Hintakaan ei ole mitenkään kohtuuton. Lumenpudotuksen hinta lasketaan tapauskohtaisesti, joten siihen vaikuttavat muun muassa lumen määrä ja se, tarvitaanko samalla jään poistoa katolta. Periaatteidemme mukaisesti hinta on varsin kilpailukykyinen, ja yksityisasiakkaan maksettavaksi jääviä kustannuksia voi laskea entisestään kotitalousvähennyksen avulla.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta modernein menetelmin

Katolta voi pudota lumen ohella myös jäätä. Jää on painavaa ja teräväreunaista, joten se voi aiheuttaa vakavampia henkilö- ja omaisuusvahinkoja kuin pelkkä lumi. Katon reunalle syntyneet jäät kannattaa poistaa ajoissa. Tilaa myös jääpuikkojen poistaminen Pohjois-Karjalassa meiltä, joilla on pitkä kokemus jään ja lumen poistamisesta erilaisilta katoilta.

Omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi luhtitalon katon reunalla oleva jää on syytä poistaa myös siksi, että se voi padota taakseen sulamisvettä. Jos vesikatolle jää paljon seisovaa vettä, voi se alkaa vuotaa veden aiheuttaman paineen alla.

Katon reunalle syntynyt jää poistetaan kuumalla vesihöyryllä, ei mekaanisesti hakkaamalla. Hakkaaminen ja potkiminen voisi vaurioittaa kattoa, mikä ei suinkaan olisi tarkoituksena.

Myös ränneihin mahdollisesti syntynyt jää kannattaa sulatuttaa. Rännien sulatus vesihöyryllä palauttaa sadevesijärjestelmän vedon ja estää sadevesijärjestelmää vaurioitumasta jään takia.

Katon ja rännien jäänsulatus Pohjois-Karjalassa onnistuu modernein menetelmin, kun tuomme paikalle höyrytyslaitteemme. Jääpuikot poistetaan edelleen käsin, mutta suojaudumme muun muassa kypärillä ja suojalaseilla, jotta vahinkoja ei pääse syntymään.

Moderneja menetelmiä ja laitteita voidaan käyttää myös katon lisälämmöneristyksessä, millä voidaan puuttua kattojään muodostumiseen. Uusia eristeitä voidaan tarvita etenkin vanhoissa rakennuksissa. Uudet villat estävät lämpöä karkaamasta harakoille – ilmiö, mikä voi johtaa myös kattolumen sulamiseen ja sulamisvesien jäätymiseen katon reunoille.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.