KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattovuoto Asikkala

On melko tavallista, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa jossain vaiheessa. Katto voi kestää 50, 70 tai esimerkiksi 100 vuotta, joten satunnaisia kattovuotoja voi esiintyä – myös Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Padasjoella ja Sysmässä, mitkä kuuluvat toiminta-alueeseemme. Se, että kattoikkuna vuotaa tai että katon sisätaite, eli jiiri vuotaa, ei yleensä tarkoita tarvetta kattoremontille. Kattovuoto voi olla korjattavissa hyvinkin edullisin kustannuksin ja pienimuotoisin toimenpitein, jos kattovuoto äkätään jo varhaisessa vaiheessa. Terveen oloinen ja ehkä hiljattainkin rakennettu peltikatto, tiilikatto tai huopakatto saattaa vuotaa monesta eri syystä, joten kannattaa tilanne käydä tarkastamassa puolivuosittain. Säännöllisten kattotarkastuksen ansiosta voidaan huomata ja toteuttaa ne kattohuollot, joilla katon tiiviyttä voidaan ylläpitää jatkossakin.

Niin kattovuodon korjauksista kuin kattovuotoja ehkäisevistä kattohuolloista saa kotitalousvähennystä, kun tilaa ne Asikkalaan meiltä. Muista myös kauttamme saatava rahoitus.

Kattovuodon korjaus tarpeena? – apu löytyy läheltä

Kattovuodon takana voi olla myrsky tai vaikka poikkeuksellisen painava lumitaakka. Kun katto vuotaa, on tärkeintä toimia nopeasti ja ottaa yhteyttä meihin päin. Olemme kattofirma, joka korjaa kaikki katot riippumatta siitä, miksi ne vuotavat, mistä kohtaa ne vuotavat ja millaista vahinkoa kattovuoto on jo ehtinyt aiheuttaa. Toimimme kaikkialla Asikkalassa sekä sen naapurikunnissa, joten saat apua vuotavan kattosi kunnostamiseen nopeasti ja helposti. Laitamme tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntoon avaimet käteen -hengessä, joten sinun tehtäväksesi jää pelkkä yhteydenotto ja sopimuksen solmiminen kanssamme.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa ajan hampaan takia

Ajan hammas koettelee kaikkia rakenteita. Aika, kosteus, ulkolämpötilojen vaihtelut, sammalet, ilmansaasteet ja muut mekaaniset sekä kemialliset rasitukset kuluttavat kattokokonaisuutta joka kohdasta. Jossain vaiheessa ollaan siinä pisteessä, että katto vuotaa Asikkalassa. Katon kuntoa kannattaakin koko ajan seurata, jotta rikkinäisiin tiiliin ja muihin ongelmiin voitaisiin puuttua jo ennen, kuin kosteus läpäisee myös aluskatteen ja saa aikaan katon vesivahingon. Katon vesivahinko voi aiheuttaa kalliit korjauslaskut, ja vuotavan katon kautta sisään pääsevä vesi voi löytää tiensä myös muihin omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin rakenteisiin.

Tiilikatto voi siis vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta, mutta niin kauan kuin aluskate on tiivis, ei kosteus pääse tekemisiin yläpohjarakenteiden kanssa. Huopakatot aika saa kuivumaan ja kovettumaan, jolloin niihin voi syntyä vuotavia halkeamia. Peltikatoissa kuluneet vuosikymmenet näkyvät ruosteena, mikä ohentaa, vääntää ja reikiinnyttää kattopellit. Niin kauan kuin aluskate on ehjä, pysyvät kattorakenteet kuivina, mutta sekin haurastuu ajan kanssa.

Toki kattovuoto voi johtua myös lumi- tai myrskytuhoista tai vaikka asennusvirheistä – joka tapauksessa, vuotavan katon korjaamisella Asikkalassa on aina kiire.

Kattotarkastus Asikkalassa kertoo, vuotaako katto läpivienneistä tai jiireistä

Uusikin katto voi vuotaa läpiviennistä, mikä on ehkä väärin asennettu tai lumen painama. Katto voi vuotaa savupiipun kohdalta, tai ehkä katon ilmanvaihtoputki vuotaa. Myös kattoikkuna tai kattoluukku voi vuotaa. Kenties katto onkin alkanut vuotaa antennin juuresta tai ehkä katon viemärintuuletusputki vuotaa?

Toinen melko tavallinen ongelma Asikkalassa ja muualla Suomessa on se, että katon sisätaite – siis jiiri – vuotaa. Kattovuoto voi jatkua pitkään, ennen kuin se huomataan, jos katolla ei säännöllisesti käydä. Kattovuoto saattaisi paljastua vasta, kun sisäkatosta alkaa tippua vettä, tai kun aletaan epäillä sisäilmaongelmia. Eristeisiin voi muodostua hometta jo viikon kestäneen kosteuden myötä, joten katon kuntoa ja tiiviyttä kannattaa tarkkailla jo asumisturvallisuudenkin takia. Tarkastuta tai tarkastuta katto puolen vuoden välein!

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.