KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Etelä-Karjala – katonkorjaus vai kattosaneeraus?

Kattovuodon havaitseminen saa sydämen lyömään muutaman ylimääräisen lyönnin. Pitääköhän katto uusia? Onkohan edessä kallis kattokorjaus? Jos omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Etelä-Karjalassa eli Lappeenrannassa, Imatralla, Ruokolahdella, Parikkalassa, Taipalsaarella, Luumäellä, Savitaipaleella, Rautjärvellä tai Lemillä, ota yhteyttä meihin. Me korjaamme kattovuodon ja mahdollisen katon vesivahingon tavalla, minkä huolellinen harkinta on osoittanut kustannustehokkaimmaksi ja kauaskantoisimmaksi ratkaisuksi. Joskus se on katon osittainen korjaus, mutta se voi olla myös koko katon uusiminen – katon ikä ja yleiskunto ratkaisevat! Hinnoittelemme kaikki Etelä-Karjalassa tekemämme kattotyöt kilpailukykyisesti ja töistämme voi hakea kotitalousvähennystä, joten saatat saada kattosi kuntoon edullisemmin kuin uskoitkaan (vaikka sinun tulisikin teettää tiilikatto-, peltikatto- tai huopakattoremontti). Entä rahoituspuoli? Sekin järjestyy avullamme, sillä kotisivuiltamme pääsee hakemaan kaikille kattotöille oivallisesti sopivaa remonttilainaa.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa, kun se vanhenee

Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto voi vuotaa, kun se vanhenee. Kattovuotoa ei kuitenkaan tarvitse jäädä odottamaan passiivisena. Paljon voidaan tehdä sen eteen, ettei katto vuotaisi edes siinä vaiheessa, kun sillä alkaa olla ikää.

Jos peltikatto vuotaa, on usein kyse ruostevaurioista. Aika ja kosteus voivat saada omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai vaikka kesämökin peltikaton ruostumaan. Mitä enemmän aaltopeltikatolla, tiilikuvioisella peltikatolla tai vaikka lukkosaumakatolla on ruostetta, sitä todennäköisemmin se voi vuotaa. Katon puhtaanapito ja huoltomaalaaminen ovat parhaat tavat ehkäistä peltikattovuodot Etelä-Karjalassa. Jos kattopellit ovat huonosti kiinni, kannattaa tilata kattopeltien lisäkiinnitysten asentaminen tai peltikattonaulojen vaihto kateruuveiksi.

Tiilikaton tiilet rapautuvat sitä mukaa, kun ne muuttuvat vanhoiksi ja huokoisiksi. Tiilien kuntoa voi tukea puhdistamalla katon roskista ja sammaleista. Kerran tiilien pinnoite voidaan uusia. Näin tiilet alkavat taas hylkiä kosteutta.

Huopakattovuoto voi alkaa sammaleiden takia, siksi sammaleiden poisto on tapa numero yksi ehkäistä bitumikattovuotoja. Sammaleita voi ehkäistä katon kevät- ja syyspuhdistuksilla. Kovettunut kate voi halkeilla, siksi katon pinnoittamisella uudelleen on merkitystä katteen kunnon ja vedenpitävyyden varjelemisessa.

Me teemme kaikki nämä kattohuollot Etelä-Karjalassa – niiden avulla katto pitää vettä vielä vanhoilla päivilläänkin! Meiltä saat parasta palvelua myös silloin, kun vahinko on jo tapahtunut, ja katto vuotaa. Jos aluskate on ehjä, riittänee vesikaton tiivistys. Jos aluskatetta ei ole tai se on rikki, pitää kunnostaa myös katon alle syntyneet kosteusvahingot. Kyseeseen voi tulla eristeiden vaihto ja kattorakenteiden kuivatus (kattorakenteetkin voidaan joutua uusimaan, ainakin osittain).

Miten ehkäistä kattoluukun tai sisätaitteen vuotaminen Etelä-Karjalassa?

Aina ei ole kyse siitä, että omakotitalon tai mökin katto vuotaa ajan aiheuttaman haurastuneisuuden takia. Kyse voi olla myös myrsky- tai lumivaurioista. Jos tuuli on irrottanut kattotarvikkeita Etelä-Karjalassa, voi katto vuotaa ilmanvaihtoputken kohdalta. Lopputulos voi olla myös se, että katto vuotaa viemärintuuletusputken kohdalta, tai että katto vuotaa antennin juuresta. Lumen paino voi saada kattoikkunan vuotamaan Etelä-Karjalassa. Liiallinen rasitus talvella voi saada myös kattoluukun vuotamaan. Jiiri eli sisätaitekin voi vuotaa lumen aiheuttaman kuormituksen takia.

Jos katto vuotaa läpiviennin kohdalta, voi olla kyse myös tiivisteiden kulumisesta, eli aika voi haurastuttaa nämäkin rakenteet. Kulumisesta aiheutuvia kattovuotoja ehkäistään parhaiten, kun katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa tiivistys-, huolto- ja uusimistarpeiden varalta. Kattotarkastuksien avulla kattotarvikkeiden kiinnikkeetkin tulevat ajallaan kiristetyiksi, mikä ehkäisee katon varusteiden irtoamisesta johtuvia kattovuotoja. Lumivaurioita voidaan ehkäistä hankkimalla lumiesteet ja tilaamalla meiltä lumenpudotus, jos katon lumitaakka uhkaa kasvaa liian suureksi.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.