KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Pernaja – Kattovuoto uhkaa laskea kiinteistön arvoa

Jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Pernajassa, voi koko kiinteistön arvo laskea. Kattovuoto uhkaa kastella katon alla olevat rakenteet aiheuttaen hintavia remontteja. Joissain tapauksissa kattovuoto voi tehdä rakennuksesta jopa asuinkelvottoman, joten kannattaa havahtua ajoissa siihen, että katto vuotaa esimerkiksi piipun juuresta.

Pihalta käsin ei huomaa, että kattoikkuna vuotaa. Huomatakseen, että esimerkiksi kattoluukku vuotaa, on kiivettävä talon katolle. Asiantuntijoidemme harjaantuneet silmät huomaavat heti kaikki katon kunnossa tapahtuneet muutokset – kuten sen, että katto vuotaa antennin juuresta. Muutkin katon läpiviennit voivat vuotaa Pernajassa, Lapinjärvellä, Liljendalissa, Loviisassa, Myrskylässä, Porvoossa ja Ruotsinpyhtäällä. Kattovuodosta ja katon vesivahingosta voidaan kiittää vuotavaa katon ilmanvaihtoputkea. Vettä voi päästä katon alapuolisiin osiin myös katolla vuotavan viemärintuuletusputken kohdalta.

Suosittelemme tarkastamaan tai tarkastuttamaan katon kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdolliset kattovuodot voitaisiin paikallistaa ja paikata mahdollisimman pian. Katon tarkastuksen saa meiltä kaupan päälle niin katon kevät- ja syyshuoltojen, kattomaalausten kuin esimerkiksi kattotikkaiden uusimisenkin yhteydessä. Tarkat ammattilaisemme havaitsevat myös kuluneet kohdat, mitkä kunnostamalla kattovuoto saadaan estettyä jo ennalta.

Kattovuodon korjauksen voi maksaa kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella, ja muistutettakoon vielä yksityisasiakkaille avautuvasta mahdollisuudesta kotitalousvähennykseen.

Eikö huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuodakaan läpivienneistään?

Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa Pernajassa, tulee ensimmäisenä mieleen kattovuoto jonkin läpiviennin kohdalta. Kattoläpivientien tiivisteet kuluvat vuosien ja vuosikymmenten aikana, joten ei ole mikään ihme, jos katto vuotaa ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, TV-antennin, piipun tai vaikka kattoluukun kohdalta. Kattoläpiviennin vesivuodon voi laukaista myös läpivientiä asennettaessa tehty virhe – siksi kaikkien läpivientien asentaminen kannattaakin jättää ammattilaisillemme.

Jos tilanne on kuitenkin se, että kaikki bitumipaanukaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi betonitiilikaton läpiviennit ovat tiiviitä, on katse kiinnitettävä katon muihin kohtiin. Katto voi vuotaa sisätaitteen, eli jiirin kohdalta. Jiirivuodon on voinut aiheuttaa vaikka katon jiirin päälle kinostunut lumitaakka.

Kattovuoto voi johtua myös tuulen tai alas valuneen lumimassan irrottamien kattotarvikkeiden aiheuttamista rei’istä. Kova tuuli on voinut irrottaa myös kattopeltejä ja peltilistoja, huopavuotien repimisestä puhumattakaan. Jos tiilikatto vuotaa Pernajassa, syy voi olla rikki menneissä kattotiilissä. Peltikattovuodon laukaisija voi olla ruuvi, minkä tiiviste on kulunut – tai peltikattonaula, minkä ruodelaudoitusten kosteuseläminen on työntänyt pois paikoiltaan.

Kattovuodon voi aiheuttaa moni muukin asia, joista tila ei nyt riitä kertomaan. Kaikki kattovuodot voidaan havaita ajoissa, jos katto tarkastetaan kauttaaltaan joka kevät ja syksy. Tekemämme kattotarkastus on kaikessa perusteellisuudessaan erinomainen. Ammattilaisemme ovat loistovalinta myös kaikkiin erilaisiin kattokorjauksiin, joten kannattaa olla yhteydessä tähän kattofirmaan.

Jos kattoluukkukaan ei vuoda, mikä selittää kattorakenteiden kosteusvauriot Pernajassa?

Katon alla olevista rakenteista löytyvä kosteus selittyy usein kattovuodolla, kuten vuotavalla kattoluukulla tai katolle jumiin jääneen veden alla pettäneillä saumoilla. Jos omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin ulkokatto on kauttaaltaan tiivis, mikä selittää katon alla olevan kosteuden Pernajassa?

Kyse on todennäköisesti kondenssivedestä, mitä voi syntyä lämpimän sisäilman jäädessä jumiin talviselle välikatolle. Lämpimästä ja kosteasta ilmasta voi tiivistyä kosteutta, ja sen kattorakenteille aiheuttamat vauriot voivat olla samanlaisia kuin kattovuodon aiheuttamat laho- ja homevauriot.

Jotta kondenssikosteus ei alkaisi syödä katon rakenteita, tulee välikaton tuulettua hyvin. Tarvittaessa voimme auttaa asiaa asentamalla katolle alipainetuulettimen tai uusia ilmanvaihtokanavia. Aluskate auttaa ohjaamaan kosteuden – myös kondenssikosteuden – pois katon alta. Katon lisälämmöneristyksellä voidaan vähentää välikatolle kohoavan lämmön määrää.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.