KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Kirkkonummi – Roskien aiheuttama kuormitus hallittavissa

Katto on alttiina monille erilaisille kuormituksille, joista osaa kattohuoltaja voi omilla toimillaan hallita ja vähentää. Lisäksi on kattohuoltoja, joiden avulla katon rasituksenkestävyyttä on mahdollista lisätä. Tavoite on aina sama: pitkäikäinen, helppohoitoinen, luotettavan ja tiivis ja hyvältä näyttävä katto.

Esimerkiksi roskat aiheuttavat katolle tarpeetonta kuormitusta hidastamalla katon kuivumista, joten roskien poisto katolta on varsin tärkeä omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon ja kerrostalon) ja muiden kiinteistöjen kattohuolto. Sammaleisiin sitoutuu vielä enemmän kosteutta, minkä lisäksi sammalet aiheuttavat esteettistä haittaa – tilaa siis sammaleentuhokäsittely Kirkkonummelle, Espooseen, Vihtiin, Siuntioon tai Inkooseen!

Myös lumi ja jää kuormittavat kattoa voiden johtaa jopa kattovuotoihin. Me teemme Kirkkonummella ja sen naapurikunnissa niin lumenpudotukset, jäänpudotukset (siis jääpuikkojen pudotukset) kuin myös rännien sulatukset vesihöyryllä. Ota yhteyttä riippumatta siitä, millaista kattohuoltoa tarvitset, ja pyydä siitä kilpailukykyinen sekä kotitalousvähennykseen oikeuttava tarjous! Huomaathan myös yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen, millä saa joustovaraa.

Katon puhdistus Kirkkonummella – oikea joka katon kattohuolto

Katon puhdistus on oikea joka katon kattohuolto Kirkkonummella, sillä se kannattaa tehdä niin teollisuuslaitoksen kuin metsästysmajan katolle. Puhdas katto sammaloituu tai ruostuu ihan eri tahtiin kuin roskakerroksen alla oleva katto. Tiilikatot kannattaa puhdistaa harjaamalla, kun taas huopakatot on parempi puhdistaa ilmapuhaltamalla – ja mieluiten kaksi kertaa joka vuosi, jotta lika ei pinty. Tilaa palahuopakaton, huopakaton, tiilikaton tai peltikaton puhdistus meiltä, niin teemme samalla rännien puhdistuksen ja ilmaisen kattotarkastuksen, minkä tarjoamme kaupan päälle muidenkin kattohuoltojen yhteydessä.

Sammaleiden poisto Kirkkonummella estää katon liian nopean kulumisen

Vanhalla katolla voi kasvaa sammaleita, eikä silloin auta tiilikaton harjaus tai bitumikaton ilmapuhallus. Jotta sammalet eivät nopeuttaisi katon kulumista ja johtaisi kattovuotoihin Kirkkonummella, kannattaa teettää kemiallinen sammaleenpoisto katolta. Käyttämämme sammaleenpoistoaineet poistavat kasvustot juurineen, ja lopputulos on siisti pitkän, pitkän aikaa. Sano ei rapautumiselle ja saumavuodoille, ja pyydä tarjous katon kemiallisesta puhdistamisesta Kirkkonummella!

Valmistaudu talveen ja tilaa rännien puhdistus Kirkkonummelle

Yksi mainio tapa valmistautua talveen on tilata kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon rännien puhdistus Kirkkonummelle. Kun rännit on puhdistettu ja tarkastettu loppuvuodesta, eivät ne jäädy ulkolämpötilan painuessa nollan alapuolelle. Ei rännien höyrysulatuksia ja jääpuikkojen poistoa ränneistä, vaan toimiva ja turvallinen sadevesijärjestelmä koko talven ajaksi! Lumentuloa ei voi ennalta estää, mutta siihen voi varautua lumiesteillä ja seuraamalla tarvetta lumenpudotukselle.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muut kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot ja korjaamme aluskatteet sekä tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisen tarkkaa ja pitkänlinjan osaamista meillä on huopakattojen korjauksista sekä huopakattojen remontoinnista, mutta käsiemme kautta kunnostuvat kaikki muutkin katemateriaalit viimeisen päälle tarkasti.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Neljä vuodenaikaa tarkoittavat erilaisia kattoa koettelevia rasituksia ja siksi säännöllisiä katon huoltoja

Suomessa on neljä vuodenaikaa, mitkä eroavat toisistaan selkeästi. Ne eroavat myös siinä, miten ne kattoa koettelevat. Talvella katolla voi olla paljon lunta. Katon reunalle tai kattokaivoihin saattaa kertyä jäätä, mikä saattaa estää veden poistumisen johtaen kattovuotoon.

Keväällä ulkolämpötilat vaihtelevat toisinaan rajustikin, mikä rasittaa katon rakenteita. Kattolunta saattaa pudota katolta oikein aimo annos, ja sen mukana saattaa irrota myös kattoturvatuotteita ja muita kattovarusteita.

Kesällä aurinko kuumottaa kattoa. Jos ei paista, voi sataa. Jos katto on likainen, kuivuu se hitaasti, mikä voi saada katon ruostumaan tai sammaloitumaan. Sekä sammaleet että ruoste voivat johtaa kattovuotoihin, kuka ties ennenaikaisiin kattoremontteihinkin.

Syksyn kovat tuulet voivat irrottaa rännit, ilmanvaihtohormit, kattotikkaat ja kattopellit.

Katon on tarkoitus kestää kaikkien vuodenaikojen rasituksia useita kymmeniä vuosia. Pitkäikäisimpiä kattoja ovat tiilikatot ja konesaumakatot.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon, autotallin, taloyhtiön (rivitalon ja kerrostalon) ja kaikkien muiden kiinteistöjen kattohuollot auttavat pidentämään katon käyttöikää Kirkkonummella. Tilaa kattohuollot meiltä, jotka osaamme huoltaa erilaiset katemateriaalit – myös huopakatteen, mitä tulee käsitellä muita katteita hellävaraisemmin.

Aina kun teetät meillä jonkin kattohuollon Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa, saat kaupan päälle kattotarkastuksen, mikä kertoisi katon korjaus- tai paikkaustarpeista. Näin mikään haljennut kattotiili, vuotava antennin juuri tai esimerkiksi aluskatteeseen tullut repeämä ei jäisi huomaamatta.

Kattohuollot lumenpoistosta roskien poistoon ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia työsuorituksia, ja ne voi maksaa yhteistyökumppaniltamme haettavalla rahoituksella.

Katon puhdistus Kirkkonummella tekee katolle terää

Katon puhdistus tekee terää! Jos tahdot omakotitalosi, ulkorakennuksesi tai kesämökkisi katon kestävän Kirkkonummella mahdollisimman pitkään, pidä kiinni puolivuosittaisista puhdistuksista. Lehtien ja neulasten poisto katolta kohentaa myös katon ulkonäköä, ja katon – mitä kutsutaan viidenneksi julkisivuksi – ulkonäöllä on suuri merkitys koko rakennuksen ulkonäölle.

Miksi tiilikaton harjaus tai jonkin muun katon puhdistus vaikuttaa koko kattokokonaisuuden kuntoon? Siksi, että roskat ja epäpuhtaudet sitovat kattoon kosteutta, ja kosteus haurastuttaa kattoa todella nopealla tahdilla. Aaltopeltikatot ja muut peltikatot alkavat ruostua, jos ne ovat roskien vallassa. Tiilikatot, huopakatot ja palahuopakatot reagoivat roskiin ja märkyyteen sammaloitumalla. Ruoste ja sammaleet ennustavat katoille ennenaikaista loppua. Toki ruostetta ja sammaleita voidaan poistaa katolta, jos tilanteeseen päästään puuttumaan jo alkuvaiheessa. Kannattaa kuitenkin pyrkiä siihen, että katto olisi aina mahdollisimman roskaton, eikä siksi tarjoaisi alustaa sammaleille tai ruosteelle.

Samalla kuin puhdistamme katon, puhdistamme myös rännit, joista saattaakin löytyä valtava määrä lehtiä sun muuta ylimääräistä. Vesikourujen puhdistamista ei kannata jättää välistä, sillä roskatukokset voivat estää sadevesijärjestelmää vetämästä, ja silloin vesi valuu rännien yli imeytyäkseen maahan aivan liian lähellä talon kivijalkaa.

Katon puolivuosittaiseen puhdistukseen kuuluu totta kai myös ilmainen kattotarkastus, mutta kertokaamme ensin lisää tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton puhdistamisesta. Katto on puhdistettava katemateriaalille soveliaimmalla tavalla. Jos kyse on peltikatosta, voi kattohuoltaja valita joko harjat tai ilmapuhaltimet. Tiilikatto kannattaa harjata. Huopakattoa ei kannata harjata. Sen sijaan, että huopakatto puhdistettaisiin mekaanisesti, kannattaa se puhdistaa ilmapuhaltamalla. Harjaus – erittäin kevyt sellainen – on suositeltava vaihtoehto vain joissain poikkeustilanteissa.

Niin, se kattotarkastus, minkä tarjoamme ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Kattotarkastajamme tarkastavat kattosi kauttaaltaan, joten esimerkiksi rikkinäiset tiilet tulevat huomattua, ja niiden vaihtoa tarjotaan asiakkaalle. Huomaamme myös pienemmät seikat, kuten huopakaton ilmakuplat tai peltikaton ruuvit, joiden tiivisteistä on jäljellä käytännössä pelkkä muisto. Kaikkiin muutoksiin, puutteisiin, kattoreikiin ja muihin vaurioihin kannattaa puuttua heti eikä vasta kohta, sillä pienenkin reiän kohdalta voi päästä kosteutta katon alle.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Kirkkonummi – Kattotöitä voidaan yhdistellä

Samalla kun teemme sammaleenpoiston katolta Kirkkonummella, voimme tehdä monia muitakin kattotöitä. Sammaleentuhokäsittelyyn voidaan yhdistää vaikka huopakaton saumojen tiivistys, vääntyneiden vesikourujen korjaus tai uusiminen, ruostevaurioiden kunnostaminen tai esimerkiksi alipainetuulettimen asentaminen. Emme tarkoita, etteikö sammaleentuhokäsittely olisi jo itsessään varsin tärkeä kattohuolto. Sammaleet, jäkälät ja muut kasvustot tulee poistaa ensi tilassa, koska ne voivat vahingoittaa kattoa monin tavoin. Olemme aina valmiita tekemään ”pelkän” sammaleentuhokäsittelyn Kirkkonummella, mutta koska kattotöiden yhdistäminen kannattaa muun muassa taloudellisista syistä, saatamme ehdottaa muita samalla kertaa tehtäviä kattohuoltoja tai -korjauksia. Tiedämme, mitä tiilikattosi, palahuopakattosi, kolmiorimahuopakattosi tai tiivissaumakattosi tarvitsee, koska teemme jokaisen kattourakan yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.

Sammaleet nopeuttavat ja saavat aikaan tiilien rapautumista sekä halkeilemista, huopakaton saumojen repsottamista sekä kattoreikiä. Sammaleet tekevät siis kaikkensa saadakseen katon vuotamaan, ja kattovuotoa seuraava katon vesivahinko voi johtaa jopa kattosaneeraukseen.

Sammaleita ei sovi poistaa miten tahansa. Esimerkiksi painepesuripesu veisi vain ojasta allikkoon. Jos katto kestää harjaamista, voidaan pintasammal poistaa harjaamalla, mutta juuret jäävät paikoilleen. Tämän takia omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon katto on pian yhtä sammaleinen kuin ennenkin.

Meillä on varsinainen ässä taskussamme, ja se on sammaleenpoistoaine. Tällä aineella katolta irtoavat kaikenlaiset kasvustot, eikä uusia mättäitä ole luvassa aikoihin, sillä aine tappaa myös sammalten juuret. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous sammaleiden poistamisesta – kattosi on pian taas siisti ja luotettavan tiivis!

Harjaamme Kirkkonummella kaikki erikokoiset ja -näköiset tiilikatot

Tiilikatto on tänä päivänä useimmiten betonitiilikatto. Koska betonitiilikatto on huomattavasti savitiilikattoa edullisempi, valitsee todella moni betonitiilikaton savitiilikaton sijaan. Savitiilikatto on pitkäikäisempi (se saattaa suojata rakennusta jopa kokonaisen vuosisadan verran), mutta 70 vuottakin (minkä betonitiilikatto voi kestää) kuulostaa monen mielestä ihan tarpeeksi pitkältä käyttöiältä.

Tiilikaton pitkän käyttöiän salaisuus on säännöllisissä tiilikattohuolloissa. Tiilikattohuoltojen kulmakivi on tiilikaton harjaus. Sekä betonitiilikatot että savitiilikatot tulee harjata kaksi kertaa vuodessa. Reipas harjaus poistaa irtolian ja pintasammaleen (sitkeämmin kattoon tarttunut sammal tulee poistaa sammaleentuhoaineella) katon pintaa kuluttamatta. Harjaus on siis turvallinen ja hellävarainen tapa puhdistaa tiilikatto – toisin kuin vaikkapa painepesu!

Ensimmäisen kerran tiilikatto tulisi harjata heti keväällä. Kevätpuhdistuksen ansiosta katto pääsee kuivumaan nopeasti katolla talven jäljiltä olevasta kosteudesta. Toisen kerran katto tulee harjata syksyllä, sillä lehtensä pudottaneet puut ovat voineet roskata talon katon. Katolla saattaa olla paksu kerros roskia.

Me harjaamme Kirkkonummella kaikenlaiset tiilikatot, niiden kaltevuudesta, koosta, väristä tai esimerkiksi talon korkeudesta riippumatta. Kun katolta on saatu kaikki roskat pois, on aika puhdistaa vesikourut – ja tarvittaessa avata alastuloputket. Vesikourujen vedon vaaliminen kannattaa, sillä roskien aiheuttamat tukokset voivat näkyä vesikourujen ruoste- tai jäätymisvaurioina. Roskatuke voi näkyä myös sateella vuotavina ränneinä, ja silloin kosteus pääsee imeytymään niin lähelle taloa, että se voi kastua alakautta.

Tiilikaton harjaukseen liittyy myös katon kuntotarkastus – se, minkä aikana asiantuntijamme bongaisivat kaikki rikki menneet tiilet, tiivistämistä odottavat läpiviennit tai vääntyneet vesikourut – irrota uhkaavista lapetikkaista ja muista kattoturvatuotteista puhumattakaan. Kattotarkastus ulotetaan katon alle asti, joten myös tarve korjata tiilikaton aluskatetta paljastuisi nopeasti. Aluskatteen ansiosta mikään äkillinen vaurio ei johda katon vesivahinkoon, sillä aluskate ohjaa katon alle pääsevän veden oikopäätä räystäiden suuntaan.