KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Kirkkonummi – Vesikourut tarvitsevat säntillistä huoltoa selvitäkseen roolistaan

Vesikourujen rooli on ohjata kaikki katolle satava tai katolla sulava vesi pois talon välittömästä läheisyydestä. Jos vesikouruja ei puhdisteta ja huolleta Kirkkonummella, heikkenee niiden veto, ja se näkyy rännien vuotamisena yli äyräiden. Jos tukkeutuneita rännejä, vesikouruja ja alastuloputkia ei sittenkään avata, voi rakennusta ympäröivä maa kastua niin, että kosteus nousee ylös rakenteisiin. Tämä ei missään nimessä ole tarkoitus. Kaikki voitava kannattaa tehdä sen eteen, ettei kosteus pääsisi talon rakenteisiin, ja sadevesijärjestelmien puhdistus on helppo tapa varmistaa se, etteivät ainakaan kattovedet kastele talon rakenteita. Jos rännien puhdistus ei voisi vähempää kiinnostaa tai jos korkean talon vesikourujen puhdistus omin päin tuntuu vähintäänkin arveluttavalta puuhalta, tartu luuriin ja tilaa rännihuollot Kirkkonummelle, Espooseen, Vihtiin, Siuntioon tai Inkooseen meiltä. Me teemme turvallisesti, taidokkaasti ja tunnollisesti kaikkien erilaisten rakennusten sadevesijärjestelmiä koskevat työt. Rännihuollot, rännien asennustyöt tai vanhojen rännien korjaukset eivät ole hinnan kiroissakaan, sillä hinnoittelemme kaikki kattotyömme kilpailukykyisesti. Yksityisasiakkaalla on mahdollisuus laskea hintaa ennestään hakemalla kotitalousvähennystä, ja uudet (pyöreät, kantikkaat tai kattopeltiseppiemme toteuttamat) rännit voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Kyseinen laina sopii muidenkin kattotöiden maksamiseen.

Rännien puhdistus Kirkkonummella olennainen osa jokaista kevättä

Rännien, rännikourujen tai sadevesikourujen (rakkaalla lapsella on monta nimeä) puhdistus kuuluu jokaiseen kevääseen Kirkkonummella. Keväinen rännihuolto saa sadevesijärjestelmän vetämään iloisesti koko kesän ajan. Koska syksyn lehdet uhkaavat tukkia rännit, tulee vesikourut puhdistaa uudemman kerran loppusyksystä. Muussa tapauksessa rännit voivat jäätyä, ja jää voi pakottaa kourujen saumat auki (tai painaa rännejä niin, että niiden kallistukset antavat jatkossa väärään suuntaan).

Tilaa omakotitalon, autotallin, autokatoksen, taloyhtiön (joko paritalon, kerrostalon tai rivitalon) ja kaikkien muiden kiinteistöjen vesikourujen puhdistukset meiltä, niin saat samalla sadevesijärjestelmän ja koko katon tarkastuksen kaupan päälle. Tarvittaessa kerromme pilalle menneistä kaadoista, ruostevaurioista, vuotavista läpivienneistä, repeytyneestä aluskatteesta tai esimerkiksi piipun takana kasvavasta sammaleesta, ja teemme hyvän tarjouksen ongelmien korjaamiseksi.

Katto onkin hyvä tarkastaa kahdesti vuodessa – näin kaikkiin mahdollisiin huolto- ja korjaustarpeisiin voidaan puuttua hyvissä ajoin. Kolmas työ, mitä tarvitaan kaksi kertaa vuodessa, on katon puhdistus. Jos kattoa ei puhdisteta säntillisesti, alkaa se ruostua ja sammaloitua – tuolloin yksin mahdollinen uhkakuva on ennenaikainen kattoremontti. Harkitse siis katon kevät- tai syyshuoltopaketin tilaamista – tuolloin saat samalla kertaa talon katon ja sadevesijärjestelmän puhdistuksen sekä ilmaisen kattotarkastuksen.

Sadevesijärjestelmien puhdistaminen ja rännien kunto Kirkkonummella

Rännit kannattaa puhdistaa usein myös siksi, ettei jatkuvan kosteuden synnyttämä ruoste saisi rännejä vaurioitumaan Kirkkonummella. Ruoste lyhentää terästuotteiden käyttöikää. Ruoste aiheuttaa myös esteettistä haittaa – samoin kuin rännit raidoittava ja ulkoseinät sotkeva likavesi, mitä valuu roskia täynnä olevista sadevesikouruista.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Vesikourujen puhdistuksen yhteydessä tarkastamme katon ja tarvittaessa korjaamme sitä

Keskitä kaikki kattotyösi Kirkkonummella meille. Meidän ammattitaitomme ja perusteellinen työotteemme on tarpeen kaikissa tiilikattotöissä, peltikattotöissä ja huopakattotöissä – myös reikien paikkaamisessa ja roskien poistamisessa.

Sekä vesikate että vesikourut voivat olla vailla reikien paikkaamista. Huopakattoon voi tehdä reiän vaikka sammal. Tiilikaton reikä tarkoittaa yleensä rikkinäistä tai puuttuvaa kattotiiltä, mihin kannattaa puuttua uusimalla tiili. Peltikaton ja vesikourujen reiät voivat johtua samasta syystä, eli ruosteesta.

Ruostetta voidaan ehkäistä poistamalla roskat säännöllisesti sekä peltikatolta että vesikouruista. Myös huoltomaalauksista on apua ruosteen torjumisessa. Muutkin katot tulee puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, vaikka ne eivät olekaan välittömässä vaarassa ruostua. Tiilikatto ja huopakatto saattavat sammaloitua, mikä voi hoitamattomana johtaa vaikka ennenaikaiseen kattosaneeraukseen.

Ruosteen torjuminen ei ole suinkaan ainut syy puhdistaa vesikourut Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa. Toinen syy on jäätymisen ehkäiseminen. Jos erilaisia sadevesijärjestelmiä ei puhdisteta syksyllä, voivat ne jäätyä talvella, ja siitä voi seurata rakenteellisia vaurioita sekä vaaratilanteita. Vaaratilanteita voi syntyä, jos jäätyneet vesikourut tai niistä roikkuvat jääpuikot pääsevät putoamaan itsekseen alas katolta. Jäätyneet rännit tai kattokaivot eivät edes vedä, joten on monta syytä ottaa yhteyttä ja tilata jäätyneen sadevesijärjestelmän sulatus kuumalla vesihöyryllä.

Kerrotaanpas vielä yksi syy omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön eli rivitalon tai kerrostalon, autotallin tai muun kiinteistön vesikourujen puhdistamiseen. Se on se, etteivät roskien täyttämät vesikourut vedä. Vesi ei tuolloin valukaan kohtia alastuloputkia ja (esimerkiksi) loiskekouruja, vaan se tulvii rännien reunojen yli. Vesilitra toisensa perästä imeytyy vaarallisen lähelle talon perustuksia. On mahdollista, että kosteus nousee talon rakenteisiin, sillä tarpeeksi huokoisissa materiaaleissa kosteus voi kiivetä ylöspäin painovoiman vastaisesti.

On siis monta syytä pitää rännit puhtaina, mutta jos aikaa ei löydy tai korkean talon vesikourujen puhdistus jännittää, ota yhteyttä. Teemme tämänkin kattohuollon mielellämme puolestasi. Rännit ovat pian puhtaat ja kuntotarkastetut, ja yksityisasiakas voi hakea urakasta kotitalousvähennystä. Töillemme löytyy myös rahoitus – tutustu yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen kotisivujemme kautta ja hae sitä kaikenlaisiin kattourakkoihisi.

Rännien puhdistus Kirkkonummella ei kaipaa mittauksia tai materiaalitilauksia

Monet kattourakat Kirkkonummella vaativat huolellisia esivalmisteluja. Tulemme paikan päälle tekemään mittaukset ja arvioinnit, ja niiden perusteella alamme tilata uusia materiaaleja. Kattoremontti vaatii paljon etukäteissuunnittelua, samoin monet kattokorjaukset. Myös lumenpoisto tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta on suunniteltava huolellisesti etukäteen. Näin voimme kartoittaa urakkaan sillä kertaa liittyvät riskit ja varautua niihin niin, että itse lumenpudotusvaihe sujuu jouhevasti ja turvallisesti.

Rännien puhdistus voidaan aloittaa enemmittä esivalmisteluitta, ilman mittauksia tai materiaalitilauksia. Riittää, että paikalle tulee tarpeeksi monta ammattilaistamme. He pukeutuvat turvavaljaisiin ja nousevat yläilmoihin joko talotikkailla tai vaikkapa nosturiautolla.

Ammattilaisemme ovat ottaneet mukaansa roskapussit, joten kaikki alumiinisissa, muovisissa tai teräksisissä kouruissa ollut möskä kerätään talteen. Sitä ei heitetä alas maahan, mikä tekisi talon pihasta nopeasti perin ikävän näköisen.

Varmistamme, onko roskia päätynyt alastuloputkiinkin. Teemme myös omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai paritalon sadevesijärjestelmän kunnon tarkastuksen – voihan olla, että kourujen kaadot antavat väärään suuntaan, tai että niiden pohjalla on ruostevaurioita.

Emme tarkasta vain rännejä, vaan koko katon – ilmainen kattotarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin muihinkin kattotöihimme Kirkkonummella. Katon tiiviys ja ehjyys tullaan tarkastamaan myös silloin, kun puhdistamme jalkarännit tai tasakaton kattokaivot.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – Alastuloputket avataan tilanteen edellyttämällä tavalla

Teemme kaikki kattotyömme Kirkkonummella tilanteen edellyttämällä tavalla. Tarkastamme tilanteen, ja jo se riittää kertomaan kokeneille asiantuntijoillemme, mitä katto tarvitsee. Sitten voimmekin ryhtyä sanoista tekoihin!

Myös tukkoon menneiden alastuloputkien avaus Kirkkonummella räätälöidään tilanteen mukaan. Ota yhteyttä, jos omakotitalon, paritalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin sadevesijärjestelmä ei vedä, niin tulemme korjaamaan tilanteen.

Usein on kyse siitä, että vesikouruissa on roskatukoksia. Keräämme ne pois käsityönä. Roskien ei pitäisi edetä alastuloputkiin, mutta joskus niin käy. Poistamme roskat niistäkin.

Ennen rännien puhdistamista voimme puhdistaa vesikaton. Jos roskia on päässyt aluskatteelle, puhdistamme mahdollisuuksien mukaan senkin, mutta periaatteessa roskien ei tulisi päästä aluskatteelle. Tämä varmistetaan esimerkiksi harjatiivisteillä.

Sadevesijärjestelmän huono veto voi johtua myös rakenteellisista vaurioista. Jos on talvi, voivat tulvivat rännit olla jäässä. Jäätymisestä kertovat myös ränneistä roikkuvat jääpuikot.

Jään tukkimat alastuloputket ja vesikourut avataan kuumalla vedellä, tarkemmin ottaen kuumalla vesihöyryllä. Kuumaa vesihöyryä saadaan katolle höyrytyslaitteemme avulla, ja tuo sama laite toimii myös kattojään sulattamiseen.

Jotta sadevesijärjestelmä ei jäätyisi talvella, kannattaa se puhdistaa ja tarkastaa juuri ennen talven laskeutumista. Voimme myös asentaa sulanapitojärjestelmän.

Katon reunalle ei tarvita sähköllä toimivaa sulanapitojärjestelmää. Paras tapa estää kattojään sulaminen on useissa tapauksissa katon lisälämmöneristys. Kun eristeitä on riittämiin, pysyy lämmin ilma paremmin talon sisällä sen sijaan, että se päätyisi sulattamaan tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle kertynyttä lumivaippaa alakautta. Sulaneesta lumesta syntyy katon reunalle jäätä, kun vesi tulee esiin eristävän lumikerroksen alta. Kattojää voi pudota alas aiheuttaen ikävyyksiä. Kattojää voi myös estää uusien sulamisvesien poistumisen katolta, jolloin olisi vaarana se, että katolle kertyisi niin paljon sulaa vettä, etteivät katon saumat enää kestäisi painetta.