KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kirkkonummi – Aluskatteen ehjyys hyvä tarkastaa usein

Tarkasta peltikaton tai tiilikaton aluskate usein siltä varalta, että omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon taikka kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate tarvitsee jonkin sortin tiivistystä. Aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeet ovat verraten harvassa, mutta aluskate on sen verran tärkeä kapistus, ettei mitään kannata jättää sattuman varaan. Aluskatteen kunnosta riippuu muun muassa kattorakenteiden kuivuus, joten aluskatteen on oltava oikein asennettu ja ehjä.

Me voimme tehdä aluskatteen tarkastuksen puolestasi Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa. Voit tilata pelkän aluskatteen tarkastuksen tai koko katon tarkastuksen – tai sitten voit saada sen kaupan päälle. Aina kun teemme jonkin kattotyön, oli se sitten kourusaneeraus tai vaikka katon läpivientien ja saumausten tiivistys, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen aikana käymme läpi niin aluskatteen kuin vaikkapa kattoturvatuotteidenkin kunnon Kirkkonummella.

Mikäli on tarvetta aluskatteen uusimiselle, aluskatteen osittaiselle vaihdolle tai vaikka aluskatteen korjaamiselle jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta, teemme työn kokeneesti ja asiantuntevasti. Voit luottaa tietotaitoomme tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen aluskatteiden tiimoilta – samoin kuin siihen, että omakotitalon tai kesämökin kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystä. Rahoituskin on haettavissasi. Joustavan rahoituksen tarjoaminen on luotetun yhteistyökumppanimme vastuulla.

Kattovuoto ja aluskatteen asentaminen tai uusiminen Kirkkonummella

Aluskate on olemassa siksi, ettei tiilikattovuoto, huopakattovuoto tai peltikattovuoto saisi kattorakenteita kastumaan Kirkkonummella. Kaikki katot (myös uusimmat ja säntillisimmin hoidetut) voivat alkaa vuotaa – ei tarvita kuin yksi kova rajuilma, mikä runtelee kattoa vieden mennessään sen tiiviyden. Aluskate ottaa vastaan vedet, mitkä vuotavat piipun juuresta, katon saumoista tai vaikka irronneiden kattoturvatuotteiden jälkeensä jättämistä rei’istä. Aluskate kuuluu pingottaa sen verran piukalle, ettei vesi jää asumaan aluskatteelle, vaan jatkaa matkaansa räystäille, eli siis ulos. Aluskatetta ei kuitenkaan tule pingottaa liian kireälle, jotta se ei vuosikymmenien varrella repeä.

Jos aluskatteesi on asennettu väärin, korjaamme tilanteen ja varmistamme kattorakenteiden suojan kosteutta vastaan. Korjaamme aluskatteen myös silloin, että se on asennettu väärin läpivientien, kuten savupiipun tai kattoluukun kohdalta. Aluskate kuuluu nostaa kaikkia katon läpivientejä vasten, jotta se tarjoaisi parhaan mahdollisen suojan läpivientivuodoilta.

Jatkuva kosteus voi saada aluskatteen pettämään, tai ainakin haurastumaan. Siksi aluskatteen kunto tulee tarkastaa kattovuodon korjaamisen yhteydessä. Parasta olisi, jos aluskate tarkastettaisiin kahdesti vuodessa – näin mahdollisiin lintujen nokkimiin reikiin voitaisiin puuttua nopeasti. Kevät- tai syystarkastus voi kertoa myös aluskatteelle päässeistä roskista. Koska ne sitovat aluskatteelle kosteutta, kannattaa ne mahdollisuuksien mukaan poistaa – harkitse myös katon tuuletusaukkojen tiivistämistä, jotta linnuista ja roskista ei jatkossa olisi vaaraa aluskatteelle.

Peltikaton tai tiilikaton aluskate apu myös kondensoitumisen torjumisessa Kirkkonummella

Peltikatot ja tiilikatot ovat niin sanottuja epäjatkuvia katteita, joiden alle voi tiivistyä kondenssivettä. Kondenssivettä syntyy viileille pinnoille, jos tilaan tulee runsaasti lämmintä ilmaa. Aluskate johdattaa kondenssiveden ulos välikatolta tai haihduttaa kosteuden lävitseen – riippuu täysin siitä, millainen aluskate kattosi alla on. Aluskatteesta ei yksin ole estämään kondenssiveden aiheuttamia kosteusvaurioita, kuten yläpohjan homevaurioita. Kannattaa huolehtia myös siitä, että yläpohja tuulettuu tehokkaasti, ja ettei siellä ole pulaa eristeistä. Jos kattosi tarkastanut ammattilainen vihjaisee tarpeesta katon IV-töille tai katon lisälämmöneristykselle, kannattaa tarttua tilaisuuteen – teemme nämäkin kattotyöt Kirkkonummella kilpailukykyisen hintaisesti ja pettämättömällä ammattitaidolla! Ilman liikkeelle saamiseen voi riittää alipainetuulettimen, esimerkiksi harjapeltituulettimen, asentaminen. Joskus paras ratkaisu on katon korotus – näin saadaan tilaa myös uusille eristeille.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Korjattu, toimintavalmiudessa oleva aluskate poistaa monet huolet

Aluskatteen rooli kattokokonaisuuden kunnon ylläpitämisessä on suuri. Jos aluskate on rikki tai se on asennettu väärällä tavalla (kuten väärin päin tai ilman ylösnostoja), aluskatteesta ei ole suurtakaan hyötyä. Tilaa tiilikaton aluskatteen korjaus, niin aluskatteesi on kunnossa, ja voit nukkua yösi rauhassa. Korjaamme niin tiilikattojen kuin peltikattojenkin aluskatteet Kirkkonummella, joten meiltä tiedät saavasi nopeaa ja asiantuntevaa palvelua aina, kun sitä tarvitset. Kirkkonummen ohella toimimme myös Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa – edes pahviset aluskatteet eivät jää korjaamatta, kun otat yhteyttä tähän kattokorjauspalveluun.

Se, miten aluskatteen toimintavalmius palautetaan, vaihtelee tapauskohtaisesti. Jos aluskate on asennettu puutteellisesti, voidaan tilanne korjata uusimalla aluskatteen läpivientikappaleet ja/tai korjaamalla aluskatteen ylösnostot. Jos aluskatteessa on hyvin pieniä reikiä, ei niiltäkään kannata ummistaa silmiään. Reiät voidaan saada paikattua teippaamalla. Isompien reikien tai revenneen aluskatteen korjaus voi tarkoittaa käytännössä samaa kuin aluskatteen osittainen vaihto. Koko aluskate on tarkoitus purkaa ja uusia vasta kattoremontin yhteydessä, sillä aluskate on tarkoitettu kestämään jopa vesikatetta pidempään.

Kun puhutaan hyvälaatuisesta aluskatteesta, mikä on asennettu oikealla tavalla, ei aluskatteen korjaaminen ole kovin tavallista. Siltä varalta, että omakotitalon, kesämökin, paritalon, taloyhtiön eli rivitalon tai kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön aluskate sattuisi tarvitsemaan korjausta, on aluskate hyvä tarkastaa puolivuosittain. Katto pitää joka tapauksessa tarkastaa joka kevät ja syksy, joten tässä ei ole mitään uutta.

Miksi sitä aluskatetta oikein tarvitaan? Siksi, ettei kosteus saisi vaurioitettua katon alla olevia rakenteita. Katto voi vuotaa koska tahansa. Kattovuodon voi saada aikaan esimerkiksi rajuilma. Vaikka myrsky irrottaisi kattopellit, kattotiilet tai joitain kattotarvikkeita, voidaan katon vesivahingolta – siis katon alla olevien rakenteiden kastumiselta – vielä välttyä. Aluskate voi nimittäin ottaa vastaan kaiken vesikaton läpi tulevan kosteuden kuljettaen sen heti räystäille. Tämä riittää laho- ja homeongelmien välttämiseksi. Aluskate pystyy ehkäisemään myös kondenssiveden aiheuttamia kosteusvaurioita. Kondenssivettä voi syntyä asunnon sisältä karkaavasta kosteudesta ja lämmöstä, mutta aluskate estää vesikaton alapinnalle syntyvät pisarat. Näin ei ole vaarana, että ulkokaton alapinnalle pisaroitunut kosteus kastelisi eristeet ja kattorakenteet, mutta kondensoitumisen torjumisessa tarvitaan myös tehokasta ilmanvaihtoa sekä sopivaa määrää lämpöeristeitä.

Kaikki kattotyömme ovat sellaisia, että ne voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja Verohallinto on valmiina myöntämään kotitalousvähennystä. Koska kuulumme kaikkiin tarpeellisiin rekistereihin, voit hakea kotitalousvähennystä antamamme laskun perusteella.

Aluskatteen osittainen uusiminen Kirkkonummella aloitetaan tarkastamalla katto

Emme suunnittele tiilikattotöitä, peltikattotöitä tai huopakattotöitä sokkoina. Tulemme ensin tarkastamaan katon ja kartoittamaan sen tarpeet. Vasta tämän jälkeen ammattilaisillamme on tarpeeksi faktoja, joiden perusteella he voivat suunnitella tulevan urakan sekä laskea tarjouksen kattotöistä. Myös aluskatteen korjauksen hinta selvitetään alkutarkastuksen perusteella, ja sitä vaatii myös aluskatteen osittaisen uusimisen (esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta) suunnittelu.

Jos aluskatteesi on jotenkin vaurioitunut, ei sitä tarvitse vaihtaa kokonaan. Tiilikattoakaan ei aleta uusia, jos jokin tiili on mennyt rikki, tai jos katto vuotaa piipun juuresta. Jos katto on muuten hyvässä kunnossa, uusimme rikkinäisen tiilen tai tiivistämme tiilikatteen ja piipun liitoskohdan. Sama pätee muihinkin kattoihin – peltikattoa tai huopakattoa aletaan uusia vain, jos katon tekninen käyttöikä on loppumassa, tai sen yleiskunto on erittäin huono.

Jos aluskate olisi liian vanha, olisi myös vesikatteella ikää. Jos kyse ei kuitenkaan ole muusta kuin aluskatteeseen vuosien varrella syntyneestä vauriosta tai esimerkiksi puuttuvista ylösnostoista, riittää aluskatteen korjaaminen.

Aluskatteen tiivistäminen Kirkkonummella tarkoittaa varsin usein samaa kuin aluskatteen osittainen uusiminen jiirin (eli sisätaitteen) tai jonkin läpiviennin (kuten savupiipun) kohdalta. Tiedämme, miten aluskatetta käsitellään, ja mitä pitää ottaa huomioon sitä purkaessa sekä asentaessa. Meiltä eivät unohdu asianmukaiset limitykset tai ylösnostot. Tilaa meiltä aluskatteen osittainen uusiminen niin kattoikkunan kuin viemärintuuletusputkenkin kohdalta!

Se, että aluskatetta on uusittava osittain kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, paljastuu vain välikatolta käsin. Siksi katon alla tulee käydä jokaisen kattotarkastuksen yhteydessä, eli kaksi kertaa vuodessa. Välikaton tarkastus kertoo myös esimerkiksi katon tuuletuksen toimivuudesta, joten jos katon alle pääsee, ei kannata jättää käymättä siellä.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Kirkkonummella

Aluskate on poissa silmistä. Aluskatteen päällä on vesikate, eikä aluskatteen tulisi pilkistää sen alta. Jos näin käy, on tapahtunut jotain poikkeuksellista. Aluskate on kaikin puolin hiljainen ja vaatimaton kaveri. Kun se on asennettu paikoilleen, ei sitä tarvitse enää huoltaa. On mahdollista, ettei sitä tarvitse korjatakaan – ei edes jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta.

Koska aluskate voi kaikesta huolimatta tarvita korjausta (esimerkiksi savupiipun kohdalta), kannattaa sen kuntoa seurata. Aluskatteen kunnosta ei saa mitään käsitystä vesikatolta käsin. Asunnon sisältäkään käsin sen kuntoa ei voida tarkastaa. Ainoa tapa tarkastaa omakotitalon, rivitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikkapa paritalon aluskatteen kunto on kömpiä katon alle. Tämä voi onnistua esimerkiksi talon päädyssä olevan tarkastusluukun avulla.

Välikatolle menemällä paljastuu paljon muutakin kuin se, pitääkö aluskatetta korjata kattoikkunan tai vaikkapa kattoluukun kohdalta. Samalla käy ilmi se, ovatko eristeet kuivat ja siistit, vai onko niissä merkkejä katon alla bileitään pitäneistä pieneläimistä. Myös kattorakenteiden kuntoa ja yläpohjan tuuletusratkaisujen toimivuus selviävät katon alla vierailemalla.

Asiantuntijamme tietävät käytännössä saman tien, miten aluskate kannattaa paikata esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta. Yksi yleinen tapa korjata aluskate jonkin läpiviennin kohdalta on aluskatteen osittainen vaihto.

Voit luottaa siihen, että löydämme parhaan tavan aluskatteen korjaamiseksi esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta Kirkkonummella.

Aluskatteen taitekohtien korjaus on tarpeen kahdestakin syystä. Aluskate ei ole olemassa vain kattovuotojen varalta. Aluskatetta – mikä on kauttaaltaan ehjä ja joka kohdasta oikein asennettu – tarvitaan myös kondensoituvan kosteuden takia. Kondenssivettä voi syntyä rakennuksen sisältä karkaavasta lämmöstä ja kosteudesta, kun ne päätyvät viileälle välikatolle. Jos aluskatetta ei olisi, voisivat hukkalämpö ja (muun muassa peseytymisestä ja kokkaamisesta) syntynyt kosteus pisaroitua ulkokaton alapinnalle. Siitä pisarat tipahtelisivat eristeisiin, joihin voi kosteuden takia syntyä homekasvustoja.

Home voi alkaa levitä silloinkin, kun katto vuotaa, eikä aluskate pysty estämään yläpohjan eristeiden kastumista. Kattovuoto piipun juuresta, jiirin kohdalta, kattoreiästä tai esimerkiksi jonkin sauman luota voi johtaa myös kattorakenteiden lahoamiseen. Laho tekee puurakenteista vähitellen käyttökelvottomat. Aluskatteen ansiosta jokainen saumavuoto tai rikkinäisen tiilen kohdalta katon alle valuva vesi ei saa aikaan katon vesivahinkoa, joten aluskate kannattaa asennuttaa, tarkastuttaa sekä aina tarvittaessa korjauttaa. Me olemme kattofirma, johon voit luottaa kaikissa aluskatteen elinkaaren vaiheissa.

Aluskatteen paikkaus Kirkkonummella voi olla ehkäistävissä roskien poistolla

Tämän kattofirman ammattilaiset ovat luotettava valinta tiilikaton ja peltikaton aluskatteen paikkaamiseen. Aluskate voi tarvita paikkaamista vaikkapa viemärintuuletusputken kohdalta. Ehkä aluskate on asennettu väärin, ja sen ylösnostot pitää nyt korjata oikeanlaisiksi. Aluskatteen paikkaus jonkin läpiviennin kohdalta voi johtua myös pitkään jatkuneista rasituksista, mitkä ovat haurastuttaneet aluskatteen saaden sen hajoamaan.

Paikkaamme aluskatteen asianmukaisella tavalla niin kattoluukun kuin kattovalokuvunkin kohdalta. Aluskatteen paikkaus esimerkiksi kattoikkunan kohdalta voi tarkoittaa aluskatteen osittaista vaihtoa, mutta olemme oikea valinta tähänkin työhön.

Jos aluskate on oikein asennettu, ei sitä tarvitse korjata savupiipun kohdalta ainakaan sen takia, että ylösnostot uupuisivat, eikä aluskate sen takia antaisi parasta mahdollista suojaa mahdollisilta kattovuodoilta. Oikein asennettu aluskate ei ole jatkuvassa vaarassa revetäkään. Revenneen aluskatteen paikkaus Kirkkonummella saattaa nimittäin johtua siitä, että liian kireälle pingotettu aluskate ei ole jaksanut jatkuvaa kinnaamista. Toki liian löysälläkin roikkuva aluskate saattaa vaurioitua ja vuotaa. Varminta on siis jättää omakotitalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon aluskatteen asentaminen alan ammattilaisille.

Ammattilaisemme ovat aina valmiina myös roskien poistoon aluskatteelta. Roskien ei tulisi päästä aluskatteelle, mutta jos näin, on ne poistettava käsityönä. Roskat hidastavat aluskatteen kuivumista. Mitä hitaammin aluskate kuivuu, sitä helpommin se voi vaurioitua, joten tilaa meidät keräämään puiden lehdet ja muut roskat aluskatteelta. Samalla voimme asentaa hengittävät harjatiivisteet, joiden ansiosta aluskatteelle ei enää pääse roskia.

Räystäillekin voimme asentaa tiivisteet – joko kattoremontin yhteydessä tai jossain muussa vaiheessa katon elinkaarta. Räystäsverkot ovat olemassa ensisijaisesti yläpohjan eristeiden takia, mutta on niistä suojaamaan aluskatettakin. Räystäiden kautta talon katon alle pääsee lintuja, joille voi tulla halu nokkia aluskatetta. Todennäköisemmin ne kuitenkin nokkivat eristeitä. Linnut ja pieneläimet voivat pesiä omakotitalon tai vaikkapa kesämökin yläpohjan villoissa. Niiden jäljiltä eristekerroksen päältä voi löytyä niin raatoja kuin ulostettakin, vaikka eristeiden normaalin toiminnan kannalta olisi tärkeää, ettei eristeiden päällä olisi mitään.

Saat tiedon niin harjatiivisteistä, lintuverkoista kuin muistakin kattokokonaisuuden kuntoa tukevista asioista kattotarkastuksen jälkeen. Tällaisen kattotarkastuksen saa ilmaiseksi jokaisen kattourakkamme yhteydessä Kirkkonummella.