KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Kirkkonummi – Lumenpudottajiemme käsissä urakka etenee turvallisesti

Omakotitalon, kesämökin, autokatoksen, taloyhtiön (eli paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotukset ovat haasteellisia urakoita. Lumen pudottaminen katolta on raskasta ja vaarallista – varsinkin korkean katon lumenpudotuksessa piilee monia riskejä. Vaarassa ovat ohikulkijat ja talon asukkaat, kattolumityöntekijät sekä katon kunto ja tiiviys. Jotta kattolumityöt voisivat edetä mahdollisimman turvallisesti ja ongelmattomasti, kannattaa työ tilata pitkän linjan ammattilaisilta. Me palvelemme kaikkialla Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa toteuttaen kaikenlaisten kiinteistöjen lumenpudotukset. Tasakaton lumenpudotus etenee yhtä jouhevasti ja turvallisesti kuin korkean kerrostalon harjakaton kattolumityötkin. Kokemuksen ohella sujuvien kattolumitöiden salaisuus löytyy monipuolisesta ja laadukkaasta välinearsenaalista. Korkean katon lumenpudotuksissa käytämme nosturiautoa, ja asianmukaiset turvavaljaat sekä muut työturvallisuustuotteet suojaavat meitä niin loivilla katoilla kuin kaltevillakin katoilla.

Se, että lumen pudottaminen ei vaaranna talon asukkaiden, vieraiden tai esimerkiksi satunnaisten ohikulkijoiden turvallisuutta, on kiinni hyvästä valmistautumisesta. Aloitamme urakan suunnittelemisen (myös turvallisuusnäkökulmista) heti paikan päällä käytyämme. Käymme paikan päällä voidaksemme antaa kerralla oikean tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävästä lumenpudotusurakasta. Tarjous saattaa sisältää jääpuikkojen poistamisen tai jäänsulatuksen katolta ja ränneistä – nämä kattotyöt ovat tärkeitä turvallisuutta ja kattokokonaisuuden kuntoa edistäviä toimenpiteitä. Välinearsenaalistamme löytyy siis myös höyrytyslaite, jolla katon ja rännien sulatus vesihöyryllä on mahdollista suorittaa.

Tiedämme myös ne otteet, joilla voimme toteuttaa lumenpudotuksen sekä huopakatolta, tiilikatolta että peltikatolta ilman, että kattoon jää jälkiä. Tarkoitus ei ole vaurioittaa kattoa, vaan estää sitä vaurioitumasta lumen painon tai lumimassojen liikkeiden takia! Katon vaurioituminen kattolumitöiden aikana on kuitenkin enemmän kuin todennäköistä, jos lumenpudotus tehdään liian rajuin ottein.

Jos katollasi on liikaa lunta tai lumimassat uhkaavat pudota alas vahinkoa aiheuttaen, ota yhteyttä ja tilaa lumenpudotus Kirkkonummelle tai sen naapurikuntiin. Omakotitalon ja mökin kattolumitöistä voi hakea kotitalousvähennystä, ja lumenpudotuksen (kuten kaikki muutkin kattourakkamme) voi rahoittaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla lainalla.

Lumiesteiden korjaus Kirkkonummella tehtävä viimeistään syksyllä

Toinen tapa estää katolta putoavaa lunta ja jäätä aiheuttamasta omaisuus- tai henkilövahinkoja Kirkkonummella on lumiesteiden asentaminen katon reunalle. Lumiesteet ovat pakolliset, jos omakotitalon tai esimerkiksi luhtitalon katto on kalteva. Viranomaisten mielestä kattokaltevuus 1:8 on tarpeeksi kalteva tarvitakseen lumiesteet. Ota yhteyttä meihin, niin saat laadukkaat ja tutkitusti turvalliset lumiesteet asennettuina niin omakotitalon, rivitalon, mökin kuin kerrostalonkin katolle. Huolehdimme myös lumiesteiden huoltamisesta ja korjaamisesta – vaikka lumiesteet ovatkin hyvin vähään tyytyviä kattotuotteita, kannattaa niiden huolto- ja korjaustarpeet varmistaa katon puolivuosittaisten tarkastusten yhteydessä. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää lumiesteiden kiinnityksiin, sillä ne ovat voineet rasitusten alla löystyä. Muistathan korjauttaa lumiesteet viimeistään syksyllä, jotta ne olisivat valmiita pitämään lumimassat kurissa koko tulevan talven. Tosin oikein runsaslumisina talvina voi silti olla tarvetta lumenpudotukselle.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Lumen painon lisäksi meitä kiinnostaa sen jakaantuminen

Jos mietit, tarvitseeko taloyhtiön eli kerrostalon tai rivitalon, autokatoksen, omakotitalon, paritalon, kesämökin tai jonkin muun kiinteistön katolta pudottaa lunta, ota yhteyttä. Arvioimme tilanteen lumen painon ja jakaantumisen perusteella. Se, miten paljon lumi painaa, riippuu lumen koostumuksesta. Suojalumen seassa voi olla niin paljon vettä, että se painaa monta kertaa enemmän kuin pakkaslumi. Keväällä saakin olla tarkkana – muuten kattorakenteet voivat joutua liian kovalle koetukselle Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa.

Kyllä, myös Kirkkonummella ja muualla Etelä-Suomessa voidaan tarvita lumenpudotusta. Tiilikatolla tai tasakatolla (mikä on aina huopakatto) olevaa lumivaippaa kannattaa tarkkailla vielä tarkemmin kuin muiden kattojen päällä olevia lumimääriä. Tiilikatto on muutenkin painava katto, ja tasakatoltahan lumi ei valu itsekseen pois.

Lumenpudotus pääkaupunkiseudulla voi johtua myös tarpeesta turvata pihamaan turvallisuus. Sekä taloyhtiön että yksityisen talonomistajan on kannettava vastuunsa siitä, etteivät katolla olevat lumimassat pääse aiheuttamaan tuhoa. Jos lumimassat pääsevät putoamaan itsekseen alas, voi joku loukkaantua. Myös omaisuusvahinkoja voi syntyä. Ensimmäisenä tullee mieleen auto, minkä tuulilasi on säpäleinä katolta pudonneen lumen ja jään takia.

Se, että lumi putoaa katolta hallitsemattomasti, voi rikkoa myös talon kattoa. Lumimassat voivat kiskoa mukaansa esimerkiksi ilmanvaihtohormeja tai kattotikkaita, jolloin kattoon syntyy vuotoalttiita reikiä.

Sinulla on kaksi tapaa välttyä lumen alas putoamisesta koituvilta pulmilta. Ensimmäinen on lumenpudotus huopakatolta, tiilikatolta ja peltikatolta. Liiat lumet tai putoamaisillaan olevat lumimassat tulee pudotuttaa hallitusti alas. Toinen konsti on lumiesteiden asennuttaminen, mikä on itse asiassa pakollista, jos katon kaltevuus on joko 1:8 tai enemmän.

Meidän kattofirmamme on valmiina palvelemaan nopeasti ja asiantuntevasti niin kattolumitöiden kuin lumiesteiden asentamisen, huoltamisen ja korjaamisenkin tiimoilta. Yksityisasiakas voi hakea kaltevan katon tai tasakaton lumenpudotuksesta kotitalousvähennystä, ja yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus sopii sekä lumenpoiston että katon ja rännien jäänsulatuksen maksamiseen.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta A-luokan ammattilaisten toimesta

Lumenpudotus ei ole mitään lasten leikkiä. Se on raskasta ja vaativaa hommaa, missä piilee useita riskejä. Lumenpudottaja on koko ajan vaarassa – etenkin, jos hän ei käytä asianmukaisia työturvallisuustuotteita (siis jotain muuta kuin uumalle sidottua köyttä). Lumen pudottaminen korkealta katolta on vaarallista myös ohikulkijoille, jos heidän turvallisuudestaan ei ole huolehdittu. Kaiken kukkuraksi varomaton lumenpudottaja voi saada katon vuotamaan. Jos oikein huono tuuri sattuu, voivat kattolumityöt aiheuttaa enemmän haittaa kuin niiden tekemättä jättäminen.

Kannattaakin miettiä kaksi kertaa, mistä kattolumityöt Kirkkonummelle tilaa. Jos ei omaa kokemusta kattotöistä ja talvisella katolla liikkumisesta, voi olla parempi, ettei tee niitä ainakaan itse.

Meidän kattolumityöntekijämme ovat valmiita palvelemaan, joten tilaa sujuva ja erinomaisella hinta-laatusuhteella varustettu lumenpudotusurakka meiltä. Meillä on hyvä kunto ja osaamme huolehtia sekä työturvallisuudesta että -ergonomiasta. Jaksamme työntää kuorman toisensa jälkeen lappeen reunan yli. Yksin emme koskaan käy hommiin – emmekä ilman turvavaljaita, joita tarvitaan ehdottomasti myös tasakaton lumen poistossa.

Suunnittelemme jo etukäteen, miten kattolumityöt hoidetaan mahdollisimman turvallisesti. Jos seudulla liikkuu paljon ihmisiä, järjestämme paikalle valvojia, tarvittaessa myös liikenteenohjaajia.

Katto ei ala vuotaa, eikä siihen synny edes naarmuja. Pudotamme jään kattoa rikkomatta, sillä emme todellakaan ole ensimmäistä kertaa asialla. Oikeanlaiset liikkeet tulevat suorastaan selkärangasta. Yksi tärkeimmistä muistettavista asioista on se, ettei katolta ole tarkoitus raapia pois ihan kaikkea lunta. Jos kate paljastuu, voivat työvälineet rikkoa sen pintaa, tai esimerkiksi irrottaa kattotiiliä. Ammattilaisemme jättävät tiilikatolle, huopakatolle ja peltikatolle noin vaaksan verran lunta, mikä estää vaurioiden syntymisen.

Muistamme myös sen, ettei jäätä pidä poistaa mekaanisesti. Jos katolla tai sadevesijärjestelmässä on jäätä, sulatamme sen kuumalla vesihöyryllä sen sijaan, että ottaisimme riskin alkamalla hakata jäätyneitä kohtia. Jään hakkaaminen on raskasta, ja vaurioita syntyy todella helposti.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Lumenpoisto ei suinkaan ole ainut talvinen kattotyö

Lumenpudotus tulee varmasti ensimmäisenä mieleen kun puhutaan siitä, mitä tiilikattotöitä, peltikattotöitä tai huopakattotöitä Kirkkonummella voidaan tehdä talvella. Monella tulee yllätyksenä, että katto voidaan myös korjata talvella. Tämä onkin hyvä, sillä jokainen katon paikkaus ja kattotiivistys olisi hyvä aloittaa niin pian kuin suinkin. Mitä pidempään katto on huonossa kunnossa, sitä pahempia vahinkoja voi aiheutua. Katon alla olevat rakenteet saattavat kastua, lahota ja homehtua, ja lopulta koko rakennuksen taru uhkaa olla lopussa.

Tiesitkö, että katto voidaan myös uusia talvella? Kattoremontin tekeminen talvella ei ole sen vaikeampaa kuin kesälläkään – itse asiassa, katon uusiminen talvella voi olla monessa suhteessa jopa helpompaa. Ensin pudotamme lumet, sitten alamme uusia kattoasi.

Talvisia kattotöitä ovat myös jääpuikkojen poistaminen (minkä teemme tarvittaessa vaikka nosturiautolla) ja katon sekä rännien sulattaminen kuumalla vesihöyryllä. Katon reunalle kertynyt jää voi saada katon saumat vuotamaan. Lisäksi jäälohkareita voi pudota alas väärään aikaan, joten kattojää kannattaa sulattaa, ennen kuin mitään ongelmia ehtii syntyä.

Sadevesijärjestelmä ei tietenkään vedä, jos se on täynnä jäätä. Jää voi myös rikkoa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai muun rakennuksen sadevesijärjestelmää, joten ota yhteyttä ja tilaa vesikourujen sekä syöksyputkien sulatus kuuman vesihöyryn avulla. Työ etenee todella nopeasti ja turvallisesti, joten voit suhtautua siihen huolettomasti.