KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kirkkonummi – Veden pysyttävä katon ulkopuolella, joten tilaa kattovuodon paikkaus

Vesikaton tarkoitus on pitää sade- ja sulamisvedet katon ulkopuolella. Optimaalisessa tilanteessa vesi valuu lappeelta ränneihin, ränneistä alastuloputkiin ja alastuloputkista (eli syöksyputkista) esimerkiksi sadevesikaivoon. Kosteus ei tee hyvää rakenteille, joten katon tiiviyteen ja sadevesijärjestelmän toimintaan kannattaa panostaa. Kattohuollot pitävät katon hyvässä kunnossa – sellaisessa, että se pitää vettä vielä iäkkäämpänäkin. Aina ei kuitenkaan ole kyse rakenteiden ikääntymisestä ja haurastumisesta, jos omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Kirkkonummella. Myös luonnonilmiöt tai asennusvirheet voivat saada katon vuotamaan. Jotta kattovuodot tulisi havaittua tarpeeksi nopeasti Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa, kannattaa katto tarkastaa kahdesti vuodessa. Asiakkaamme saavat tällaisen kuntotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden, myös katon puolivuosittaisten puhdistusten, yhteydessä.

Kattotarkastus voi kertoa katon vuotavan savupiipun kohdalta. Piipunjuurivuoto on suhteellisen yleinen kattovuoto, ja meillä on takataskussa parhaat konstit sen paikkaamiseksi. Myös kattoikkuna voi vuotaa, sillä senkin tiivisteet haurastuvat vuosien varrella. Olipa kyse vuotavasta kattoluukusta tai jonkin muun kattoläpiviennin vuotamisesta, tiivistämme katon ja varmistamme, ettei katto vuoda (tai edes uhkaa vuotaa) mistään muusta kohdasta.

Kattovuoto voi alkaa myös antennin juuresta. Talvi voi saada vaikka katon viemärintuuletusputken vuotamaan, sillä katolta valuvat lumimassat voivat irrottaa katosta erilaisia varusteita. Näin voi käydä myös myrskyn tiimellyksessä – esimerkiksi ilmanvaihtoputki voi irrota, ja silloin katto voi ruveta vuotamaan IV-putken kohdalta. Talven lumet voivat myös painaa jiirejä, ja siinä tapauksessa katto voi alkaa vuotaa sisätaitteen kohdalta. Korjaamme tällaisetkin kattovuodot, ja Verohallinnolta voi hakea kotitalousvähennystä töiden päätteeksi. Yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta kannattaa hakea jo valmiiksi, tiedäthän katon korjaamisen hinnan tekemämme alkutarkastuksen jälkeen.

Onko väistämätöntä, että huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Kirkkonummella?

On melko todennäköistä, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa jossain vaiheessa elinkaartaan, mutta se ei ole aivan väistämätöntä. Puolivuosittaiset kattotarkastukset lisäävät omakotitalon, kesämökin, paritalon, rivitalon tai esimerkiksi aittarakennuksen katon rasituksenkestävyyttä. Kun tasakatto, pulpettikatto, aumakatto tai vaikka harjakatto tarkastetaan näin usein, päästään katto korjaamaan usein jo siinä vaiheessa, kun katossa on vasta pieni reikä. Näin kattovuodon korjaaminen onnistuu nopeasti ja edullisesti. Jos reikien paikkaus syystä tai toisesta lykkääntyisi, voisi kattovuoto johtaa katon puurakenteiden ja lämmöneristeiden kastumiseen, ja seurauksena voisi olla hankalammin korjattavia laho- ja homevaurioita.

Jotta katon vesivahinko Kirkkonummella voitaisiin välttää, kannattaa katon aluskate pitää hyvässä kunnossa, sillä aluskate voi ohjata vesikaton läpi tulevan kosteuden pois kattorakenteita tuhoamasta. Aluskate ehkäisee myös kondensoitumisesta johtuvia kosteusvaurioita talon katon alla. Aluskate on mainio apu kattorakenteiden kunnon turvaamisessa!

Kattohuollot, joilla kiinteistön kattovuotojen todennäköisyyttä voi vähentää Kirkkonummella

Peltikatolle tyypillistä kulumista on ruostuminen. Katon harjaus kahdesti vuodessa hidastaa katon ruostumista ja vähentää kattovuotojen todennäköisyyttä. Myös katon huoltomaalauksilla saavutetaan hyvät tulokset kulumisesta ja ikääntymisestä (eli ruostumisesta) aiheutuvien kattovuotojen ehkäisemisessä.

Tiilikattojen kuluminen näkyy tiilien rapautumisena ja halkeiluna. Tiilikatto kannattaa harjata puolivuosittain, minkä lisäksi se tarvitsee satunnaisia sammaleenpoistoja sekä kertaluonteisen huoltomaalauksen. Näillä eväillä tiilikatto suojaa rakennusta Kirkkonummella ehkä jopa 70 vuotta.

Huopakaton erinomainen tiiviys pysyy hyvissä kantimissa, kun katolta poistetaan roskat joka kevät ja syksy, ja kun mahdolliset sammalet poistetaan kattoa vaurioittamatta, eli sammaleenpoistoaineen avulla. Yhden kerran huopa- ja palahuopakatot on mahdollista myös pinnoittaa, joten niiden huolto-ohjelma on hyvin samankaltainen tiilikattojen kuntoa tukevan huolto-ohjelman kanssa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Jos kattoluukku, kattoikkuna tai vaikka kattovalokupu aiheuttaa harmia, niin korjaamme, sekä tarvittaessa uusimme. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, eikä esimerkiksi huopakaton korjaus enää riitä, saat meiltä laadukkaat kattoremontit niin pelti-, tiili- kuin huopakatoille avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattovuoto voi aiheuttaa isoja tuhoja

Jos taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin, kesämökin, omakotitalon, paritalon tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Kirkkonummella, voi katon alle päästä kosteutta. Katon alla olevat puurakenteet ja lämmön karkaamisen estämisestä huolehtivat lämpöeristeet voivat kastua silloinkin, kun katto vuotaa savupiipun kohdalta. Piipunjuurivuoto on melko yleinen pulma. Sekään ei ole kovin tavatonta, että katto vuotaa kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta. Myös kattoluukun kohdalta vuotava katto on suhteellisen tyypillinen näky.

Se, että katto voi vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa, ei tarkoita sitä, että esimerkiksi kattoikkunat tuli poistaa tai jättää asentamatta. Kattovuoto voi alkaa, vaikka katolla ei olisi yhden yhtä läpivientiä. Niin jiiri kuin jokin saumakin voi alkaa vuotaa. Myrsky, talvi tai ajan hammas voi tehdä kattoon vaurioita, joiden kautta pääsee vettä katon alapuolisiin osiin.

Jotta kattovuoto ei saisi aikaan katon vesivahinkoa, kannattaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnosta pysyä kärryillä. Kaikki huonokuntoiset läpiviennit kannattaa tiivistää jo ennen, kuin sade tai sulamisvesi saa ne vuotamaan. Kattotarkastuksen tulisi ulottua myös katon jiiriin, saumoihin ja kiinnikkeisiin. Kun vesikate kaikkine yksityiskohtineen on tarkastettu, on aika tutkia katon alapuolisten osien tilanne. Katon alla voi olla merkkejä kosteudesta (valumajälkiä, lahoa, hometta tai esimerkiksi ummehtunut tuoksu) silloinkin, kun katto tiedetään tiiviiksi. Jos välikatto ei pääse tuulettumaan kunnolla, voi sisätiloista peräisin oleva kosteus aiheuttaa tuhojaan katon alla.

Olipa kyse kondenssivedestä tai siitä, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa, voi katon alle syntyä isoja tuhoja. Kattorakenteiden lahoamiseen voidaan puuttua vain uusimalla lahot puuosat. Eristeiden homehtumiseenkaan ei ole muuta tapaa tarttua kuin märkien eristeiden purkaminen ja uusiminen. Joissain tapauksissa vuotava pulpettikatto, tasakatto tai esimerkiksi harjakatto pitää uusia, mutta silloin kyseessä on joko hyvin vanha tai yleiskunnoltaan hyvin huono katto. Jos vuotava katto voidaan vielä korjata jollain muulla tavalla kuin purkamalla ja uusimalla se, tarjoamme sitä asiakkaalle. Katon paikkaukset ja tiivistykset oikeuttavat yksityisasiakkaan hakemaan kotitalousvähennystä, ja koko urakan (tai vain osan siitä) voi maksaa partnerimme kautta saatavalla rahoituksella.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa vanhetessaan?

Jotkut asiat ovat miltei sataprosenttisen varmoja. Kun ulkona myrskyää, voit luottaa siihen, että jossain vaiheessa paistaa taas aurinko. Syksyn pimeinä iltoina saa voimaa siitä, että jo muutaman kuukauden päästä on valoisampaa ja lämpimämpää. Kun menet uimaan, tiedät veden olevan märkää. Aamukahvista saa pirteyttä, ja niin edelleen.

Kattovuoto ei kuulu niihin asioihin, joiden ilmestymistä ei voi estää. Omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi piharakennuksen katon tiiviyttä voi edistää ja ylläpitää monin eri tavoin. Emme silti voi taata sitä, että kattosi pysyy tiiviinä. Oikein asennettu ja katemateriaalin edellyttämällä tavalla huollettu taitekatto, tasakatto tai harjakatto on ensiluokkaisen tiivis, mutta esimerkiksi jokin luonnonilmiö voi laittaa asiat mullin mallin. Ei silti kannata lakata yrittämästä, onhan katon mahdollista pysyä vedenpitävänä rajuilmoista ja muista rasituksista huolimatta. Huollettu katto näyttääkin hyvältä, ja sen voi odottaa kestävän paljon pidempään kuin oman onnensa nojaan jätetyn katon.

Kattopalvelumme on valmiina tekemään kaikkensa, jotta tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi ei vuotaisi Kirkkonummella. Ota yhteyttä jo silloin, kun katto on aika asentaa tai uusia. Asennamme erilaiset katteet – myös konesaumakatteet – huippuluokan ammattitaidolla. Vesikatteen alle tulee aluskate, mikä sekin asennetaan kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Jos katon alle pääsisi kosteutta, aluskate estäisi katon vesivahingon. Esimerkiksi piipunjuurivuoto voitaisiin aluskatteen ansiosta korjata hyvin nopeasti, eihän urakkaan tarvitsisi yhdistää lahojen puuosien vaihtoa ja/tai eristeiden osittaista uusimista.

Jätä mahdollisten kattovuotojen korjaukset meille. Me kiirehdimme paikalle korjaamaan myrskytuulessa vaurioituneen katon – tai kiinnittämään lumen irrottamat kattotikkaat paikoilleen. Olemme luotettava valinta katonkorjaajiksi silloinkin, jos kattovuoto on jo ehtinyt kastella katon alapuoliset osat. Selvitämme, kannattaa katto korjata vaiko uusia, ja etsimme parhaat ratkaisut tulevaa urakkaa varten.

Miten myrskytuuli voi rikkoa talon katon? Esimerkiksi irrottamalla kattopellit tai kattotarvikkeet. Tiilikatolta voi irrota tiiliä, jos katolle paiskautuu oksia, ja huopavuodat saattavat repeytyä. Myrskyvaurioihin voidaan varautua panemalla merkille katon kiinnikkeiden kunto jokaisen katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Kiinnikkeet voidaan kiristää tai vaihtaa uusiin. Kattopeltien kiinnikkeiden määrää voidaan lisätä.

Kiinnikkeiden kiristäminen auttaa välttymään myös siltä, että alas katolta putoava lumi tempaisee mukaansa lapetikkaat. Lumen alas putoamisesta aiheutuvia voivia vaurioita ja vahinkoja ehkäistään myös lumenpudotusten ja lumiesteiden avulla.

Jos katolla on jäätä, kannattaa se sulatuttaa pois, sillä jäälohkareita voi pudota alas vaarallisella tavalla. Jää saattaa myös muodostaa niin korkean padon, että sen taakse jää sulamisvettä jumiin, ja nuo patoutuneet vedet saattavat löytää tiensä katon alle katon saumojen kautta. Tasakatonkin saumat voivat alkaa vuotaa, jos kattokaivot jäätyvät, joten kattokaivot on hyvä puhdistaa loppuvuodesta(kin). Kattokaivojen jäätymistä on mahdollista ehkäistä myös sähköllä toimivilla lämpövastuksilla.

Seuraavaksi käsitellään sitä, miksi huopakatto, tiilikatto tai peltikatto voi vuotaa vanhetessaan – ja miten ajan hammasta estetään aiheuttamasta kattovuotoja. Tiilikaton tiilien tiedetään muuttuvat sitä hauraammiksi, mitä vanhempia ne ovat. Haurastuminen näkyy myös huokoistumisena, ja noihin huokosiin kertyy vettä. Jos ja kun tiilen sisällä on vettä vielä talven alkaessa, tapahtuu pakkasrapautumista. Jää tarvitsee vettä enemmän tilaa, joten kattotiilen rakenne murentuu vähän kerrallaan. Jossain vaiheessa tiili halkeaa, mikä voi aiheuttaa kattovuodon.

Tiilikaton harjaukset, sammaleiden poistot ja huokoisten tiilien pinnan tasoittaminen uudella pinnoitteella ovat tärkeitä kattohuoltoja, joilla pidetään tiilet koossa pidempään. Ilman säännöllisiä kattotarkastuksia rikkinäisiä tiiliä ei osattaisi uusia ajallaan, joten tiilikatto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa.

Huopakaton kuivuminen ja kovettuminen johtaa lopulta siihen, että omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon vesikatteeseen syntyy halkeamia. Huopakatto voi vuotaa myös saumoistaan, jos sammaleet pääsevät niitä availemaan. Huopakaton tiiviyttä ja ehjyyttä voidaan ylläpitää puhdistamalla katto roskista sekä sammaleista – tietenkin sellaisilla metodeilla, mitkä eivät vaurioita huopakaton pinnoitetta. Puolivälissä katon elinkaarta on hyvä teettää huopakaton pinnoitus. Se saa katon jälleen joustamaan ja kestämään auringon porotusta.

Peltikatto reagoi roskiin, kosteutetaan ja ohitse vieriviin vuosikymmeniin eri tavalla kuin tiili- tai huopakatto. Peltikaton liukas pinta ei tarjoa otollista kasvualustaa sammaleille. Peltikatto ruostuu, ja ruoste aiheuttaa vuotoriskin. Ruostetta torjutaan pitämällä katto puhtaana puolivuosittaisten kattoharjausten avulla sekä huoltomaalaamalla katto muutamaan otteeseen. Mahdolliset naarmut kannattaa paikkamaalata saman tien, sillä ne voivat johtaa ruosteen nopeaan leviämiseen rivitalon tai vaikkapa piharakennuksen katolla.

Peltikaton vuotokohdaksi voi paljastua ruosteen tekemän jiirin tai esimerkiksi talven rasittaman jiirin ohella myös jokin kiinnityskohdista. Aiemmin oli tapana asentaa kattopellit nauloilla. Peltikattonaulat pumppautuvat pois paikoiltaan melko helposti, mikä altistaa katon paitsi pienille kattovuodoille, myös myrskyvaurioiden syntymiselle. Naulat onkin hyvä vaihtaa ruuveiksi. Toisinaan on paikallaan uusia myös kateruuveja, voivathan ruuvien tiivisteet olla niin kuluneet, että peltikatto vuotaa sateella ruuvin juuresta.

Niin mineriittikatto, savitiilikatto kuin alumiinikattokin voi vuotaa läpiviennin kohdalta, ja seuraavaksi pureudummekin piipunjuurivuotoihin sun muihin kattovuotoihin läpivientien kohdalta.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla ansaitsee tarkan kattokorjaajan

Mikään kattovuoto ei ole niin tavallinen, uusi tai vähäpätöinen, etteikö sitä kannattaisi korjata (ja vieläpä mahdollisimman pian!). Mitä ammattitaitoisemmin vuotava peltikatto, tiilikatto tai huopakatto korjataan, sen parempi. Näin voidaan luottaa siihen, että kattovuodosta päästiin kerralla eroon, eikä sama kohta jatka vuotamistaan. Meidän ammattilaisemme ovat asiantuntevia, tarkkoja ja huolellisia. Meillä on runsaasti kokemusta muun muassa savupiipun juuresta vuotavien kattojen korjaamisesta, onhan kattovuoto savupiipun kohdalla melko tavallinen ilmiö. Ota yhteyttä, niin kattosi saadaan nopeasti jälleen tiiviiksi. Seuraava sade tai lumitalvi ei saa kattovuotoa alkamaan uudestaan. Kattosi ei uhkaa vuotaa mistään muustakaan kohtaa.

Miten voimme varmistaa sen, ettei kattosi ala vuotaa esimerkiksi jiirin tai jonkin muun läpiviennin kohdalta? Siten, että tarjoamme jokaisen katonkorjauksen yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Sen ansiosta tiedämme, jos katossa on muita huonokuntoisia, kuluneita ja vuotoalttiita kohtia, ja osaamme tarjota niiden kunnostamista vesivuotojen ja -vahinkojen ehkäisemiseksi.

Se, miten kattovuoto savupiipun kohdalta korjataan Kirkkonummella, selvitetään joka kerta erikseen. Joskus päästään vähällä. Kiitos toimivan aluskatteen, voi kattovuodon korjaamiseksi riittää pelkkä piipun juuren tiivistys.

Sikäli mikäli aluskate on pettänyt, kuivatamme, kunnostamme ja uusimme katon alapuoliset rakenteet. Aluskate on syytä kunnostaa samalla kertaa. Jos katto vielä joskus vuotaisi tai katon alle päätyisi runsaasti kosteaa ja lämmintä ilmaa, tarvittaisiin tiivistä ja toimivaa aluskatetta.

Vesikatteen ja aluskatteen korjaamiseen piipun kohdalta voidaan yhdistää vaikkapa piipun pellitys. Kattopeltiseppämme ovat alansa mestareita, joihin voit luottaa kaikissa kattopeltisepän ammattitaitoa ja välineistöä vaativissa töissä. Kun piippusi on pellitetty mittojen mukaan, saa se hyvän suojan rapautumiselta ja piipunjuurivuodoilta, ulkoisesta kaunistumisesta puhumattakaan. Piipunhattu on olennainen osa niin pellitettyä kuin pellittämätöntäkin piippua. Se pitää kosteuden ja roskat pois savuhormista, joten se auttaa välttymään muun muassa hormin rapautumiselta ja nuohoojankin ulottumattomissa olevilta nokikertymiltä.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Pari tapaa pitää katon läpiviennit tiiviinä

Kattovuoto piipun juuresta on hyvin tavallinen ilmiö. Myös vuotava kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku on kattokorjaajille arkipäiväinen asia. Vaikka katto voi vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta, emme kehota välttelemään läpivientejä – eli jättämään niitä asentamatta tai tilaamaan kattoikkunan tai kattoluukun poistoa.

Rivitalon, omakotitalon, kesämökin tai piharakennuksen katto voi vuotaa monesta muustakin kohdasta kuin savupiipun tai kattoikkunan kohdalta. Kattovuoto voi alkaa vaikka jiirin, harjatiilen tai sammaleiden avaamaan sauman kohdalta. Myrsky voi repäistä kattotikkaat irti katosta, jolloin kattoon syntyy vuotamaan valmis reikä. Kaikkea muutakin voi tapahtua, joten mikään ei anna absoluuttisen varmaa suojaa kattovuodoilta.

Kattohuollot auttavat tiilikattoa, huopakattoa ja peltikattoa pysymään mahdollisimman tiiviinä. Tunnemme myös ne konstit, joilla kattoikkuna, kattovalokupu ja kattoluukku saadaan pysymään vedenpitävinä.

Tiiviin ja toimivan läpiviennit perusta luodaan jo sitä asennettaessa. Katon läpiviennit asennetaan usein yhtä aikaa katon asentamisen tai uusimisen kanssa, mutta kattoikkunoita tai muita kattoläpivientejä voidaan asentaa myöhemminkin. Tilaa työ meidän ammattilaisiltamme kattosi materiaalista riippumatta. Me asennamme kattoläpiviennit Kirkkonummella sellaisella tavalla, että niistä tulee sekä lämpö- että vesitiiviitä.

Aluskatteen ylösnosto on tärkeä vaihe kattovalokuvun tai muun kattoläpiviennin asentamista. Jos ylösnosto uupuu, ei aluskate ehkä pystykään suojaamaan kattorakenteita mahdollisessa vuototilanteessa.

Sekä vesi- että aluskatteen kunto läpiviennin kohdalta tulee tarkastaa kahdesti vuodessa. Näin mikään korjaus- tai huoltotarve ei jää roikkumaan, ja kattoläpiviennin kykyyn pitää vettä voidaan luottaa koiranilmoillakin.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla ei ole kiinni ajasta tai paikasta

Uudenkin katon läpiviennit voivat vuotaa Kirkkonummella – tai muualla Suomessa. Konesaumakaton läpiviennit saumataan kiinteästi katteeseen, joten ne ovat lähtökohtaisesti erittäin vedenpitävät, mutta nekin saattavat vuosikymmenten mittaan ruveta vuotamaan. Läpiviennin tiivisteitä kuluttavat muun muassa ulkolämpötilavaihtelut. Myös kattolumen paino voi saada aikaan se, että katto vuotaa antennin, viemärintuuletusputken tai vaikkapa ilmanvaihtoputken kohdalta.

Kaukaa katsoen ei huomaa, että jokin mökin, paritalon, kerrostalon tai vaikkapa rintamamiestalon läpivienneistä vuotaa. Asia ei paljastu sisätiloistakaan käsin – ellei olla niin pitkällä, että sisälläkin haisee tunkkaiselle, tai sisäkatosta tipahtelee vettä lattialle.

Olipa kyse lumen aiheuttamista tuhoista, myrskyvaurioista tai vuotavista läpivienneistä Kirkkonummella, kannattaa muistaa yksi asia. Alkuvaiheessa tilattu kattokorjaus tulee edullisemmaksi kuin katon korjaaminen vasta sitten, kun katon alle päässyt kosteus on jo ehtinyt aiheuttaa tuhojaan.

Kattotarkastuksen ohella ei ole muuta tapaa havaita vuotava antenni tai esimerkiksi vuotamaan ruvennut IV-putki tarpeeksi ajoissa. Kattotarkastajan tulee kiivetä katolle ja kävellä sen pinta kokonaisuudessaan läpi. Vasta tällä tavalla huomataan läpivientien tiivisteiden todellinen kunto, jokainen rikki mennyt tiili sekä uusi ruostevaurio.

Katon tarkastajan tulisi vierailla myös katon alla, sillä näin saadaan tieto niin aluskatteen kunnosta kuin katon tuuletusratkaisujen toimivuudestakin. Aluskatteen tehtävä on ohjata vuotovedet räystäille, jos katto alkaisi vuotaa esimerkiksi jiirin tai jokin kattoläpiviennin kohdalta.

Aluskatteen kunnosta, tuuletusratkaisujen toimivuudesta ja yläpohjan eristeiden määrästä riippuu, syntyykö katon alle kondenssivettä, mikä voi kastella kattorakenteet kattovuodon tavoin. Tarvittaessa teemme tarjouksen katon lisäeristyksestä, aluskatteen tiivistyksestä (kuten tiilikaton aluskatteen osittaisesta uusimisesta) tai katon tuuletuksen parantamisesta. Myös höyrynsulkuja voi olla tarve korjata tai uusia. Näin katon alle ei pitäisi kertyä ylimääräistä kosteutta, minkä seurauksena voitaisiin joutua korjaamaan laho- tai homevaurioita.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen, kohdalta – Kattokorjaus voi vaatia vaikka timanttilaikkaa

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntotarkastuksen yhteydessä on hyvä olla tarkka. Me olemme tarkkoja, vaikka emme edes veloita katon tarkastuksesta mitään. Kyllä, luit oikein: aina kun tilaat meiltä Kirkkonummelle jonkin rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai vaikka ulkorakennuksen kattoa koskevan työn, saat kattotarkastuksen kaupan päälle.

Se, että olemme tarkkoja kattoa tarkastaessamme, tarkoittaa muun muassa sitä, että tarkastamme huolellisesti kaikki vaaranpaikat. Paikkoja, joista kattovuoto voisi alkaa, ovat vanhat paikkaukset, läpiviennit, saumat, kiinnityskohdat ja jiirit.

Jiiri tarkoittaa katon sisätaitetta. Sen oikeaoppinen toteuttaminen, huoltaminen ja korjaaminen ei ole ihan yksinkertaista. Tilaa työt meiltä, niin katto jiirissä ei ole mitään vikaa. Huolehdimme myös siitä, että aluskate on asennettu oikealla tavalla. Aluskatteeseen tulee toteuttaa tietynlaiset limitykset, jotta se tarjoaisi parhaan mahdollisen suojan.

Jiiri voi alkaa vuotaa vaikkapa siksi, että se on ajan hampaan heikentämä ja kuluttama. Jiiri kuluu nopeiden ulkolämpötilavaihteluiden vaikutuksesta. Jiirin vuotoalttiiksi muuttumiseen vaikuttavat myös katolla oleva (ja sen pintaa pitkin liikkuva) lumi, jää sekä vesi.

Lumenpoisto voi auttaa ehkäisemään kattovuodon jiirin kohdalta Kirkkonummella. Jos jiirin päälle on kasaantunut paljon lunta, tulee lumi poistaa ongelmien ehkäisemiseksi. Lumen paino uhkaa esimerkiksi rikkoa kattotiiliä. Rikkinäisten kattotiilien uusiminen jiirin kohdalta on kokonaan oma lukunsa, sillä uudet tiilet pitää mitoittaa ja leikata. Leikkaamiseen tarvitaan timanttilaikkaa.

Meihin voit luottaa niin tässä kuin kaikissa muissakin tiilikattotöissä. Kaiken kaikkiaan betonitiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta, kun tilaat meiltä sen säännölliset huollot sekä satunnaiset paikkaukset.