KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Espoo – asiantuntijamme laittavat kuntoon kaikki aluskatteet

Tiilikaton, huopakaton ja peltikaton aluskatteella on vissi merkitys. Aluskate ei ole mikään koriste tai ”turhan pantti”, vaan kullanarvoinen suoja kosteusvaurioilta. Kun teemme kattotarkastusta Espoossa, Vihdissä, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa, varmistamme aluskatteen olemassaolon ja tiiviyden – jos katon alle suinkin vain pääsee. Mikäli aluskate ei ole toivotunlaisessa kunnossa, teemme tarjouksen uudesta aluskatteesta tai aluskatteen korjauksesta ja paikkauksesta. Aluskatteen osittainen vaihto on pätevä tapa korjata aluskatetta jiirin eli sisätaitteen tai jonkin läpiviennin (kuten savupiipun tai kattoluukun) kohdalta.

Aluskatteen asentamisessa ja peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaamisessa kannattaa luottaa asiantuntijaan, sillä näin aluskate tulee asennettua oikein joka kohdasta. Kannattaakin olla heti yhteydessä meihin, jos omakotitalon, kesämökin, paritalon, taloyhtiön (siis rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate herättää huolta tai kysymyksiä Espoossa. Kattofirmamme kotisivujen kautta voi hakea rahoitusta kaikenlaisille kattotöille, ja yksityisasiakas voi ottaa ilon irti vero- eli kotitalousvähennyksestä.

Aluskatteen asennuksen ja uusimisen ongelmakohdat Espoossa

Me tarjoamme asiantuntevaa ja nopeaa palvelua Espoossa niin läpivientien ja saumausten tiivistyksessä kuin kaikissa aluskatteeseenkin liittyvissä kattotöissä. Aluskate on yksi tärkeimmistä kattokokonaisuuden osista, sillä uusi tai hyvin huollettu kattokin voi alkaa vuotaa, ja silloin enää aluskate voi estää katon vesivahingon. Jos katto vuotaa jiiristä tai vaikka harjatiilen kohdalta, ottaa aluskate vedet vastaan ohjatakseen ne saman tien räystäille. Aluskate suojaa omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon kattoa myös kondenssikosteudelta. Kondenssivesi on vettä, mitä lämpimästä ilmasta saattaa tiivistyä viileille pinnoille. Aluskatteen ansiosta asunnosta kohoava lämmin ilma ei pisaroidu vesikatteen alapinnalle – nykyaikaiset aluskatteet jopa kuivaavat yläpohjaa haihduttamalla kosteuden lävitseen.

On tärkeää, että aluskate on asennettu oikein. Aluskatteen asennuksessa sattuu helposti virheitä, joten kannattaa luottaa ammattilaisiimme niin aluskatteen asentamisessa kuin sen osittaisessa uusimisessa. Hengittävän aluskatteen on tietenkin oltava oikein päin, muuten se vuotaa, eikä kuivaa yläpohjaa. Kaikkien aluskatteiden on oltava sopivalla kireydellä, sillä sekä liiallinen kireys että liiallinen löysyys voivat rikkoa aluskatteen. Roikkuva aluskate pussittaa, ja pussit uhkaavat täyttyä vedellä, jolloin aluskatteen materiaali antaa periksi.

Tyypilliset virheet aluskatteen asentamisessa liittyvät siihen, että aluskate on asennettu väärin läpivientien kohdalta. Jotta aluskate antaisi parhaan suojan myös läpivientivuodoilta, tulee aluskatetta nostaa läpivientiä vasten – jos näin ei ole tehty, voi katto vuotaa esimerkiksi piipun juuresta niin, että kattorakenteet ja eristeet kastuvat.

Miten aluskate korjataan Espoossa?

Katon kevät- tai syystarkastus (mitkä suositellaan tehtäväksi joka vuosi) voivat kertoa aluskatteen korjaustarpeista. Ota silloin yhteyttä meihin, niin kattorakenteet saavat ansaitsemansa suojan kosteudelta ja lahovaurioilta. Selvitämme parhaan tavan aluskatteen korjaamiseksi. Oli ongelma minkälainen tahansa, löytävät kattoammattilaisemme varmasti ratkaisun, eikä koko aluskatetta todennäköisesti tarvitse alkaa uusimaan. Koko aluskate uusitaan kattoremontin yhteydessä tai silloin, jos aluskate on kauttaaltaan huonossa kunnossa.

Jos on kyse vain joistain rei’istä tai repeämistä, korjaamme aluskatteen osittain. Tämä tarkoittaa peltikaton tai tiilikaton aluskatteen osittaista uusimista – esimerkiksi jiirin tai kattoikkunan kohdalta. Aluskatetta ei voi uusia edes osittain alakautta, vaan puramme hieman vesikatetta päästäksemme käsiksi tähän tärkeään urakkaan.

Aluskatteen kuntoa voi tukea estämällä roskien pääsyn aluskatteelle. Tämä onnistuu harjatiivisteillä. Jo aluskatteelle päässeet roskat kannattaa poistaa mikäli järkevästi mahdollista. Myös lintuverkoista on apua aluskatteen suojaamisessa Espoossa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Erityisosaamista meille on kertynyt paljon huopakattotöiden osalta. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä taitavat tekijät huopakaton korjauksiin. Asennamme, kunnostamme ja uusimme myös mm. kattoikkunat ja kattoluukut, sekä muut katto- ja kattoturvatuotteet. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Aluskatteeseen on voitava luottaa

Omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi kerrostalon aluskatteeseen on voitava luottaa. Jos aluskate on huonossa kunnossa, sen varaan ei voi laskea, joten tilaa tiilikaton aluskatteen korjaus Espooseen meiltä. Voit tarvita tiili- tai peltikaton aluskatteen korjausta myös sen takia, ettei aluskatetta ole asennettu oikein. Se, että aluskate on asennettu jetsulleen oikealla tavalla, on vähintään yhtä tärkeää kuin aluskatteen ehjyys.

Me olemme ratkaisu kaikkiin aluskatteeseen tai vesikatteeseen liittyviin pulmiin Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa. Ota yhteyttä, jos sinulla on revennyt aluskate, niin korjaamme sen kiireen vilkkaa. Entä onko aluskatteessa reikiä? Paikkaamme nekin, jotta voisit suhtautua tulevaisuuteen huolettomin mielin. Joskus aluskatteen reiät tai repeämät johtavat siihen, että aluskate on paras vaihtaa osittain, mutta me jos ketkä teemme tämänkin toimenpiteen asiantuntevasti.

Ehkä onkin kyse siitä, että aluskate on asennettu väärällä tavalla – tuolloin uusimme aluskatteen läpivientikappaleet, korjaamme aluskatteen ylösnostot ja teemme kaikki muut toimenpiteet, joilla aluskate saadaan toimimaan optimaalisella tavalla. Omakotitalon, kesämökin tai paritalon aluskatteen korjaus varmistaa sen, ettei kattorakenteiden pitäisi kastua, vaikka katto vuotaisi jonkin läpiviennin tai esimerkiksi jiirin kohdalta. Taloyhtiöiden (kuten rivitalojen ja kerrostalojen) sekä muiden kiinteistöjen aluskatteet kannattaa korjata myös siksi, että ne auttavat ohjaamaan lämpimästä ilmasta kondensoituvan kosteuden pois välikatolta.

Meiltä sujuu myös pahvisen aluskatteen korjaus, joten ota yhteyttä ja kutsu meidät paikan päälle arvioimaan sitä, mitä aluskatteellesi on tehtävä. Samalla selvitämme aluskatteen korjauksen hinnan. Aluskatteen tiivistyksen voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, kuten kaikki muutkin katon korjaukset, kattohuollot ja muut kattotyöt. Yksityisasiakkailla on mainio mahdollisuus hakea katon tai esimerkiksi aluskatteen korjaamisesta kotitalousvähennystä, eikä se ole kovin vaikeaa, annammehan töistä informatiivisen ja selkeän laskun.

Aluskatteen osittainen uusiminen Espoossa on tarkkuutta vaativaa puuhaa – Ei suositella kokeiltavaksi maallikoille

Aluskatteen osittainen uusiminen Espoossa (esimerkiksi jiirin, eli sisätaitteen) kohdalta on puuha, mikä vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa. Emme suosittele sitä, että kukaan kokeilisi omin päin, miten aluskatteen osittainen uusiminen jiirin tai esimerkiksi kattoikkunan kohdalta sujuu. Sen sijaan rohkaisemme ottamaan yhteyttä meihin, joilla on pitkä kokemus erilaisista aluskatteista ja niiden tiivistämisestä, asentamisesta ja osittaisesta vaihtamisesta. Me pystymme esimerkillisiin suorituksiin, syyllistymättä silti ylihinnoitteluun. Itse asiassa, saatat yllättyä siitä, miten hyvällä hinnalla teemmekään kaikki kattotyöt aina rännien puhdistamisesta aluskatteen osittaiseen uusimiseen kattovalokuvun kohdalta.

Aluskatteen osittainen uusiminen esimerkiksi kattoluukun kohdalta voi johtua siitä, että aluskate on vuosikymmenten aikana haurastunut ja mennyt rikki. Aluskatteen osittainen uusiminen jonkin läpiviennin kohdalta voi olla myös seuraus siitä, että aluskate on asennettu väärin, jolloin se ei tarjoa parasta suojaa läpivientivuodoilta.

Jos takissa on reikä, voidaan se paikata, eli koko takkia ei tarvitse heittää pois. Samoin on aluskatteen laita – koko aluskatetta ei tarvitse uusia siksi, että aluskatteeseen on sattunut syntymään reikä (tai että sen asentamisvaiheessa on sorruttu virheeseen tai pariin). Aluskate voidaan uusia osittain – vaikkapa viemärintuuletusputken kohdalta –, ja siten se voidaan saada toimimaan yhtä hyvin kuin ennen! Me uusimme tiilikattojen ja peltikattojen aluskatteet osittain todella näppärästi, ja lopputulos on aina yhtä luotettava.

Meiltä sujuu myös aluskatteen osittainen uusiminen savupiipun kohdalta. Tuolloin puramme hieman vesikatetta, jotta voisimme toteuttaa tuon tärkeän työn. Koska joka tapauksessa puramme katetta piipun luota, on asiakkaalla mitä parhain tilaisuus teettää samalla piipun pellitys peltisepäntyönä. Piipun pellitys suojaa piipun ja vesikatteen yhtymäkohdan vielä paremmin kuin pelkkä juuripellitys. Lisäksi kannattaa muistaa se, miten hyvin piipun pellitys suojaa piipun pakkasrapautumiselta. Onhan hormin suuaukon päällä piipunhattu? Jos ei ole, anna meidän asentaa se paikalleen vaikka katon kevät- tai syyshuollon yhteydessä. Piipunhattu on todella tärkeä kattovaruste, koska se estää roskien, veden ja lumen pääsyn hormiin. Hormiin päätynyt kosteus jäätyy ulkolämpötilan laskiessa, ja tämä rapauttaa hormia. Rapautunut hormi on vaarallinen, kertyyhän sinne nokea, mitä kokeneinkaan nuohooja ei saa poistettua.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta meiltä Espooseen

Jos aluskate menee rikki, on se korjattava viivyttelemättä, sillä kattovuoto voi alkaa koska tahansa. Paljon on tehtävissä sen eteen, että rivitalon, omakotitalon, huvilan, rantamökin tai esimerkiksi kerrostalon katto pysyy tiiviinä. Ammattilaisen asentama katto, mitä on huollettu säännöllisesti, on hyvin tiivis. On kuitenkin mahdollista, että katto vaurioituu myrskyssä tai silloin, kun katolta tippuu alas painava lumikuorma. Muitakin yllätyksiä voi sattua, mutta niihin voi varautua.

Paras keino varautua siihen, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto alkaa jonain päivänä vuotaa, on aluskate. Jos katon läpi alkaa tihkua vettä (esimerkiksi auenneen sauman tai haurastuneen läpiviennin kohdalta), ottaa aluskate vastaan kaiken kosteuden. Aluskatteen ei kuitenkaan tule jemmata vesiä päälleen. Oikein asennettu aluskate on paitsi tiivis, myös tarpeeksi kireällä. Kun aluskate on tarpeeksi kireällä, valuttaa se kaikki vuotovedet omakotitalon tai esimerkiksi paritalon räystäille, ja siten pois katon puurakenteiden kuntoa uhkaamasta.

Katon korjaus on paljon helpompi homma, kun siihen riittää pelkkä vesikaton tiivistys, eli esimerkiksi lahonneiden puurakenteiden purkaminen ja uusiminen jää kokonaan väliin.

Jos rakennuksesi aluskate on rikki tai sen asentaminen ei ole tapahtunut sääntöjen mukaan, ota yhteyttä meihin. Me korjaamme aluskatteesi jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta. Huolehdimme siitä, että aluskatteen limitykset on tehty oikein. Jos jiiri alkaisi jonain päivänä vuotaa (esimerkiksi siksi, että jiirille kerääntynyt lumi on napsautellut tiiliä rikki jiirin kohdalta), estäisi aluskate katon vesivahingon Espoossa.

Korjaamme aluskatteesi myös savupiipun kohdalta – tämähän voi tarkoittaa vaikka aluskatteen ylösnostojen korjaamista.

Ota yhteyttä myös korjauttaaksesi aluskatteesi kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta. Samalla kun paikkaamme aluskatteen kattovalokuvun kohdalta, voimme uusia myös sen eristeet ja höyrynsulut. Kaikki kattokorjauksemme tehdään avaimet käteen -periaatteella, eikä aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta ole poikkeus. Teemme kaikki ne toimenpiteet, joita esimerkiksi aluskatteen korjaus viemärintuuletusputken kohdalta edellyttää, ja tarjoamme kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen. Tuo kattotarkastus kertoo meille siitä, tarvitseeko katto jotain muutakin tullakseen entistä parempaan kuntoon.

Kyseeseen voi tulla vaikka katon harjaus, kattomaalaus tai rikkinäisten tiilien vaihto – tällaiset toimenpiteet ovat helposti yhdistettävissä aluskatteen taitekohtien korjaamiseen. Katon tarkastuksen yhteydessä tarkastetaan myös läpivientien tiiviys ja se, ovatko kaikki kattoturvatuotteet ja muut kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa.

Aluskatteen paikkaus Espoossa – Sitä voidaan välttyä esimerkiksi harjatiivisteillä

Aluskatteen paikkaus Espoossa on melko harvinainen toimenpide, sillä aluskatteet ovat nykyisin hyvin kestäviä. Mitä paremmin aluskate on asennettu, sitä epätodennäköisempää on joutua korjaamaan sitä. Ajatellaan vaikka aluskatteen kireyttä. Jos aluskate on niin kireällä, että se suorastaan soi, sanoo maalaisjärkikin, että kohta voi olla edessä revenneen aluskatteen paikkaus. Jos taas aluskate roikkuu löysällä, kerää se kaiken veden, mitä katon läpi saattaa tihkua. Lopulta aluskatteen vesipussi tai vesipussit ovat niin painavia, että aluskate antaa periksi, ja kattorakenteet pääsevät kastumaan.

Tiilikaton aluskatteen paikkaus Espoossa voi johtua myös siitä, että aluskatteella on roskia. Aluskate ei tykkää hyvää siitä, että sen päällä on jatkuvasti kosteutta – asia, mitä ei pääse pakoon, jos aluskatteen pinnalla on runsaasti puiden lehtiä ja neulasia. Roskat tulisi poistaa heti, kun ne huomataan. Jotta et joutuisi tilaamaan roskien poistoa aluskatteelta enää uudestaan (tiili- tai aluskatteen paikkauksesta puhumattakaan), kannattaa asennuttaa harjatiivisteet. Harjatiivisteet pitävät myös vaakasuoraan satavan lumen ja veden pois katon alta.

Ei ole kovin todennäköisestä, että linnut nokkisivat talosi aluskatteen rikki, mutta joskus asiakkaat tilaavat myös lintujen nokista johtuvia aluskatteen paikkauksia. Räystäiden tuuletusaukkoihin onkin hyvä hankkia lintuverkot. Ne estävät myös muiden eläinten pääsyn rivitalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon alle. Eläimet eivät kuulu katon alle. Eristekerroksen pinnalla ei saa olla mitään – ei kakkaa, pesiä, raatoja tai varastoituja lautoja.

Vaikka tietäisit aluskatteesi olevan hyvin asennettu ja kaikkien katon tuuletusaukkojen olevan tiivistetty asianmukaisella tavalla, on aluskatteen kunto hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Aluskate voi tarvita paikkausta savupiipun kohdalta, tai ehkä aluskatetta on paikattava kattoikkunan kohdalta. Se, että aluskate tarvitsee paikkaamista kattovalokuvun kohdalta, ei tule ilmi ilman kattotarkastusta. Voi olla, että aluskatteen paikkaustarpeet havaittaisiin vasta sitten, kun katon vesivahinko on edennyt pahaksi, ja sisäkatostakin tippuu jo vettä.

Aluskate voi vaatia paikkaamista myös kattoluukun, viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, joten huolehdithan siitä, että aluskatteesi tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa.

Helpoin tapa järjestää aluskatteen ja yläpohjarakenteiden kuntotarkastus on ottaa yhteyttä meihin ja tilata kattotarkastus.

Tiesithän, että me teemme katon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä. Jos katon alle suinkin pääsee jostain luukusta, käymme tarkastamassa aluskatteenkin.