KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Espoossa julistaa kevään alkaneeksi

Vesikourujen puhdistus on kattotyö, mitä tarvitaan joka kevät. Katto ja vesikourut kannattaa puhdistaa yhtä aikaa, sillä kattoa harjatessa osa roskista päätyy vesikouruihin. Työ kannattaa tehdä heti, kun katolle ei enää ole lunta. Samalla saadaan tehtyä katon kevättarkastus, onhan talvi voinut koetella tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa monin eri tavoin, ja katto kannattaa paikata ennen kesää ja kesäsateita. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön Espoossa, Vihdissä, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissakin, saat kattotarkastuksen kaupan päälle – tämä pätee myös silloin, kun tilasit pelkän omakotitalon, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin, kesämökin tai muun kiinteistön rännien puhdistuksen.

Koska sadevesijärjestelmien puhdistus kannattaa tehdä joka kevät ja heti lumen sulamisen jälkeen, kannattaa siihen suhtautua kattotyönä, mikä julistaa kevään alkaneeksi Espoossa. Toisen kerran matalan tai korkean rakennuksen vesikourujen puhdistus kannattaa tehdä loppusyksystä. Syksyn lehtien tukkimien rännien, vesikourujen ja alastuloputkien avausta voikin pitää kattotyönä, mikä kertoo talven olevan jo ovella.

Myös vesikourujen puhdistamisesta voi hakea yksityisasiakkaille tarjottua kotitalousvähennystä. Rahoituskin löytyy näppärästi, onhan sellainen tarjolla meidän kotisivuillamme. Me emme tosin lainan tarjoamisesta vastaa, vaan asialla on luotettu yhteistyökumppanimme.

Rännien puhdistaminen Espoossa kattotyö koko rakennuksen parhaaksi

Kaikkien rakennusten rännien puhdistaminen Espoossa on yhtä tärkeää, sillä roskien täyttämät rännit eivät pärjää tehtävässään rakenteiden kuivuuden varjelijoina. Mitä enemmän omakotitalon tai vaikka mökin ränneissä on lehtiä ja muita roskia, sitä huonommin sadevesijärjestelmä vetää. Lopulta veto lakkaa kokonaan. Vuosia puhdistamatta olleissa ränneissä voi kasvaa sammaleita tai jopa puuntaimia, ja kaikki sade- sekä sulamisvedet valuvat katolta maahan. Juuri tältä on haluttu välttyä, kun tiilikaton, peltikaton tai huopakaton räystäille on asennettu vesikourut. Maaperän rakennuksen ympärillä tulisi olla mahdollisimman kuiva, jotta perustukset ja rakenteet eivät kastuisi. Talvella ulkoseinät ja pihamaan kastelevista, yli äyräiden tulvivista kouruista on sekin haitta, että piha voi jäätyä vaarallisen liukkaaksi.

Rännien puhdistus puolen vuoden välein on tarpeen myös rännien kunnon ylläpitämiseksi ja niiden käyttöiän pidentämiseksi. Jos ränneissä on neulasia, lehtiä ja muita roskia, eivät rännit kuivu nopeasti, mikä olisi ihanteellista. Mitä kauemmin rännit ovat kosteina, sitä enemmän ne ruostuvat, ja ruoste aiheuttaa korjaus- ja uusimistöitä.

Sadevesijärjestelmien puhdistus estää jäätymistä

Roskaiset rännit tulevat myös jäätymään, kun ulkolämpötila Espoossa laskee pakkasen puolelle. Jää voi pilata rännien kaadot, jolloin sadevesijärjestelmä ei vedä kunnolla edes tunti sitten puhdistettuna. Jää voi myös rikkoa saumat tai pudottaa kourut alas maahan. Jääpuikkojakin esiintyy rännien jäätyessä, ja ne pitää poistaa niiden aiheuttaman turvallisuusriskin takia. Me teemme niin jääpuikkojen poiston kuin sadevesijärjestelmien höyrysulatuksenkin, mutta parasta on estää rännien (tai kattokaivojen) jäätyminen ennalta puhdistamalla ne syksyisin.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna. Erityisosaamista meille on kertynyt paljon huopakattotöiden osalta. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä tinkimättömät tekijät huopakaton korjauksiin. Asennamme, kunnostamme ja uusimme myös mm. kattoikkunat ja kattoluukut, sekä muut katto- ja kattoturvatuotteet. Ota yhteyttä!

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Sadevesijärjestelmän puhdistaminen työ, mitä ei kannata jättää väliin

Kaikki kattotyöt ovat tärkeitä: jos kattoa ei huoleta ja tarvittaessa myös korjata, voi katto alkaa vuotaa, eikä kattovuoto mahdollisine seurauksineen ainakaan pidennä katon elinkaarta. Myös tiilikaton, peltikaton ja huopakaton varusteita koskevat kattotyöt ovat tärkeitä. Katolla tulee ensinnäkin olla tarpeeksi erilaisia kattovarusteita. Katolle tarvitaan ainakin viranomaisten vaatima vähimmäismäärä kattoturvatuotteita. Tavallisimpia kattoturvatuotteita ovat kattotikkaat, talotikkaat ja lumen liikkeitä hillitsevät lumiesteet.

Katolle voidaan tarvita myös koko joukko erilaisia läpivientejä. Savupiippua tarvitaan aina, jos talossa on tulisija, mitä aiotaan käyttää. Kattoikkuna tai kattovalokupu tuo sisätiloihin kaunista ja pehmeää luonnonvaloa. Kattoluukku tekee välikaton kuntotarkastamisesta jouheampaa. Erilaiset ilmanvaihtohormit ovat tarpeen sisäilman pitämiseksi raikkaana ja terveellisenä.

Totta kai omakotitaloon, mökkiin, kerrostaloon ja erilaisiin piharakennuksiin tarvitaan myös sadevesijärjestelmä. Sadevesijärjestelmä on erittäin tarpeellinen aina, kun sataa. Sateen aikana katolta voi valua alas tuhansia, tuhansia ja taas tuhansia litroja vettä. Tämän vesimäärän ei ole tarkoitus imeytyä maahan aivan talon perustusten vieressä, sillä moinen voi johtaa rakenteiden kastumiseen ja vaurioitumiseen. On mahdollista, että kosteus kiipeää rakenteissa ylöspäin, jos rakenne on tarpeeksi huokoinen. Esimerkiksi laasti tai hirsi on niin huokoinen, että kosteus voi kulkea painovoiman vastaisesti.

Niin omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin kuin muidenkin kiinteistöjen vesikourut on hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Jos sadevesijärjestelmien puhdistaminen jää väliin, on tilanne käytännössä sama kuin silloin, jos rännejä ei olisi lainkaan asennettu Espoossa.

Tilaa varsinkin korkean talon vesikourujen puhdistus Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa meiltä – me teemme työn nopeasti, tunnollisesti, turvallisesti ja mitä parhaimmalla hinta-laatusuhteella. Rännien puhdistaminen suojaa myös itse rännejä vaurioitumiselta, joten kyseinen rännihuolto on syytä tehdä kaksi kertaa joka vuosi.

Rännien puhdistus on kotitalousvähennyskelpoinen kattotyö, kuten kaikki muutkin kattohuoltomme ja kattokorjauksemme. Kotitalousvähennystähän haetaan Verohallinnolta, kun urakka on valmis. Entäpä rahoitus: koska ja mistä sitä haetaan? Rahoitusta kattotöille saa monestakin paikasta, mutta yksi helppo konsti on hakea yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta meidän kotisivujemme kautta. Hae rahoitus valmiiksi jo etukäteen. Tiedät, paljonko tarvitset, koska annamme urakkatarjouksen alkutarkastuksen jälkeen.

Muutama detalji rännien puolivuosittaisesta puhdistamisesta Espoossa

Talonomistajan tai taloyhtiön vastuuhenkilöiden ei välttämättä tarvitse tietää rännien puhdistamisesta Espoossa mitään muuta kuin se, mistä työ kannattaa tilata – ja kuinka usein rännit on syytä puhdistuttaa.

Suosittelemme, että omakotitalon, paritalon, rivitalon, kerrostalon, ulkorakennuksen tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen rännien puhdistus Espoossa tilataan meiltä. Me osoitamme työssä ammattitaitoa ja perusteellisuutta, mitä tarvitaan kaikissa kattohuolloissa. Olemme koko ajan silmä kovana siltä varalta, että rännejä on jotenkin korjattava – työ, mikä tulisi tehdä kiireellisesti. Emme tarkasta vain tiilikaton, huopakaton tai peltikaton sadevesijärjestelmää, vaan koko katon. Parasta kaikessa on se, ettemme pyydä rahaa katon kunnon tarkastuksesta. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, saat katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi – eikö olekin reilua?

Entä kuinka usein rännien puhdistus kannattaa teettää? Parhaassa tapauksessa rännit puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa, eli sekä keväällä että syksyllä. Rännit on hyvä puhdistaa roskista jo aikaisin keväällä, jotta rännit olisivat valmiit ottamaan vastaan kesän sateet. Samalla tulevat huomattua mahdolliset vauriot, joita on syntynyt talven aikana, kuten vaikkapa jään vääntämät rännikourut tai jään avaamat saumat alastuloputkissa.

Toisen kerran rännit tulee puhdistaa loppusyksystä, ovathan ne todennäköisesti aivan täynnä roskia. Roskat sitovat ränneihin kosteutta, mikä ruokkii rännien ruostumista. Roskat ja kosteus jäätyvät talvella, mistä voi koitua vaaraa jopa talon vieressä liikkuville ihmisille.

Tarvittaessa puhdistamme rännit nosturiautolla, mutta jos kyseessä ei ole kovin korkea talo, kiipeämme sen katolle työtä tekemään. Tikkailla keikkuminen kannattaa unohtaa, samoin kuin pihan sotkeminen roskilla – siksi meillä onkin mukanamme roskapusseja, joiden avulla tämä työ hoituu siististi.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus ehkäisee kosteusvaurioiden syntymistä

Sadevesijärjestelmän puhdistaminen Espoossa tarkoittaa usein roskien poistoa ränneistä. Rännit voivat tarkoittaa myös jalkarännejä. Tasakattoisessa rakennuksessa ei ole rännikouruja tai jalka- eli pystyrännejä. Tasakaton kattovesien poistumisesta huolehtivat kattokaivot. Kattokaivotkin pitää puhdistaa kahdesti vuodessa, jotta ne eivät mene tukkoon roskien tai jään takia.

Joskus roskia päätyy myös paritalon, luhtitalon tai esimerkiksi huvilan alastuloputkiin. Silloin on edessä tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus Espoossa – ota silloinkin yhteyttä tähän kattofirmaan.

Joskus alastuloputket menevät tukkoon jään takia. Jää voi tukkia myös vesikourut katon reunoilla. Jäätyneet rännit, alastuloputket ja kattokaivot sulatetaan kuumalla vesihöyryllä. Jos mietit, miten saamme aikaiseksi kuumaa vesihöyryä katolla seisoessamme, on vastaus nykyaikainen höyrytyslaitteemme.

Alastuloputkien tulee vetää, sillä muuten sadevesijärjestelmä vuotaa yli reunojensa, ja kattovedet päätyvät aivan talon viereen. Anna meidän huolehtia siitä, että kourut ja alastuloputket ovat roskattomat, ja että kourujen kaadot antavat oikeaan suuntaan. Jos kaadot antavat väärään suuntaan (esimerkiksi sen takia, että jään paino on vahingoittanut kouruja), voivat rännit vuotaa ja jäätyä vähän samaan tapaan kuin silloin, kun vesikourujen puhdistaminen on jäänyt välistä.

Huomaathan, että kattovesien on jatkettava matkaansa alastuloputkista ulos tullessaan. Vesien tulee päätyä esimerkiksi sadevesiputkiin tai loiskekouruihin, ei suoraan maaperään näin lähellä taloa ja sen perustuksia.