KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Espoo – epäpuhtaudet rasittavat katetta

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon ja kerrostalon) tai muun kiinteistön kattohuolto Espoossa tarkoittaa usein samaa, kuin katon puhdistus. Jos kyseessä on tiilikatto, puhdistetaan se harjaamalla. Peltikatot ja huopakatot voidaan puhdistaa ilmapuhaltamalla. Tärkeintä on, että kaikki roskat saadaan poistettua katolta, sillä roskat ja epäpuhtaudet rasittavat katetta. Tämä näkyy katon haurastumisena ja kattovuotoina, joilta taloyhtiöt ja yksityisasiakkaat tahtovat yleensä välttyä.

Me puhdistamme sekä tiilikatot, peltikatot, huopakatot että palahuopakatot niin Espoossa, Vihdissä, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella kuin Kauniaisissakin. Samalla teemme rännien puhdistuksen ja veloituksettoman kattotarkastuksen, mikä kertoisi katon muista tarpeista. Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaikki muutkin kattohuollot, kuten sammaleentuhokäsittelyt, lumenpudotukset, rännien sulatukset vesihöyryllä ja jääpuikkojen pudotukset. Kattohuolto kuin kattohuolto – yksityisasiakkaalle se on kotitalousvähennyskelpoinen. Kotisivujemme kautta pääsee tutustumaan kätevään rahoitukseen, mistä saa lainaa niin katon huoltamiseen, paikkaamiseen kuin uusimiseenkin.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muut kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot ja korjaamme aluskatteet sekä tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisosaamista on kertynyt paljon huopakattotöiden osalta. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä tinkimättömät tekijät huopakaton korjauksiin. Mikäli katollasi kattotuotteet kaipaavat huomiota, olemme valmiina palvelemaan. Käsiemme kautta onnistuu kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus- ja uusimistyöt, kattoturvatuotteiden asennukset sekä muut kattotyöt.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Katon säännöllinen huoltaminen hyväkuntoisen katon perusta

Katon kunnon tarkastus ja roskien poisto katolta luovat kestävän perustan hyväkuntoiselle katolle. Huollettu katto kestää pidempään kuin katto, minkä huollot ovat jääneet roikkumaan, ja paikkaustarpeitakin esiintyy vähänlaisesti.

Varminta on tilata omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuollot meiltä, sillä me tiedämme, miten kattohuolloista selvitään parhaiten. Tiedämme konstit, joilla kaikki katon huollot (myös lumenpudotus ja jääpuikkojen poistaminen) tapahtuvat mahdollisimman turvallisesti. Pidämme aina mielessä myös sen, ettei katon ole tarkoitus vaurioitua kattohuoltojen myötä, vaan päinvastoin. Siksi sulatamme katon ja rännit vesihöyryllä sen sijaan, että kaivaisimme esille hakut, kirveet ja vasarat.

Tiedämme myös sen, mitä eroa on huopakattohuolloilla, peltikattohuolloilla ja tiilikattohuolloilla. Emme siis huolla peltikattoa samaan tapaan kuin tiilikattoa, vaan valitsemme aina parhaat työvälineet, metodit ja kemikaalit. Etenkin huopakate on tarkkaa siitä, miten sitä huolletaan Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa. Jos huopakatto esimerkiksi puhdistetaan väärällä tavalla Espoossa, voi se vaurioitua alkaen jopa vuotaa.

Aina kun teemme jonkin kattohuollon (oli se sitten rännien puhdistus tai vaikka sammaleiden poisto tiilikatolta), tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Tällainen kaupanpäällinen auttaa pitämään katosta todella hyvää huolta, kertoohan se ajoissa esimerkiksi katon paikkaustarpeista tai siitä, ovatko kattotikkaat tai kattosillat turhan löyhästi kiinni katossa. Koska tasakaton, pulpettikaton, aumakaton ja esimerkiksi harjakaton kunto tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, kannattaa tilata meiltä katon kevät- ja syyspuhdistukset – saathan puhtaan katon, roskattomat rännit ja ilmaisen kattotarkastuksen!

Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton huolloista saa kotitalousvähennystä, kun tilaa ne meiltä, jotka kuulumme kaikkiin asianmukaisiin rekistereihin. Huomaathan myös rahoituksen, mitä voi hakea yhteistyössä kanssamme toimivalta rahoituslaitokselta – kyseinen rahoitus löytyy verkkosivujemme kautta.

Katon puhdistus Espoossa tehdään joko harjoilla tai ilmapuhaltimilla

Mitä pitää tietää kerrostalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi paritalon katon puhdistamisesta Espoossa? Ainakin se, miltä kattofirmalta lehtien ja neulasten poisto katolta kannattaa tilata. Oikea vastaushan on meidän kattofirmamme – me työskentelemme kaikkialla pääkaupunkiseudulla pitäen huolta huopakatoista, palahuopakatoista, erilaisista peltikatoista ja tiilikatoista.

Sekin on hyvä tietää, kuinka usein katto ja vesikourut kannattaa puhdistaa. Suosittelemme, että katto ja rännit puhdistetaan kaksi kertaa joka vuosi. Ensimmäisen kerran katto sadevesijärjestelmineen kannattaa puhdistaa alkuvuodesta, mieluiten heti katon tultua esiin lumen alta. Samalla saadaan selvyys siitä, miten talvi on kohdellut kattoa. Katolta voi löytyä rikki menneitä kattotiiliä, lapetta pitkin liukuneiden lumimassojen aiheuttamia naarmuja tai vaikka vuotaa alkaneita kattoläpivientejä. On enemmän kuin hyvä asia, että tällaiset pikkuviat huomataan ja korjataan nopeasti.

Vaikka teettäisit harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton puhdistuksen meillä, on hyvä tietää, että kattoa puhdistaessa tulee huomioida katemateriaali. Huopakattoa ei kannata harjata kuin joissain poikkeustapauksissa. Suosittelemme, että bitumikatot ja bitumipaanukatot puhdistettaisiin ilmapuhaltimilla. Ilmapuhallin jaksaa irrottaa roskat ja lennättää ne pois talon katolta. Ilmapuhallin irrottaa myös nuoret sammaleet, jos sellaisia on syntynyt mökin tai esimerkiksi piharakennuksen talon katolle.

Peltikatto on mahdollista puhdistaa ilmapuhaltimilla, mutta roskat ja kasvustot voi lennättää pois myös harjaamalla. Jos roskat jäävät paikoilleen, voi katto ruostua, ja se voi johtaa peltikattovuotoihin. Ruostuminen heikentää myös katon ulkonäköä, joten kaikki voitava kannattaa tehdä sen eteen, ettei katto pääse ruostumaan. Kerromme mielellämme lisää siitä, miten tiilikuvioinen peltikatto, aaltopeltikatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto voidaan pitää ruosteettomana vuosikymmenestä toiseen.

Tiilikatto (tai huopakatto) ei uhkaa ruostua. Nämä kaksi kattoa kannattaa pitää puhtaana sen takia, että muussa tapauksessa ne voivat sammaloitua, ja sammaleet voivat heikentää katon kunnon niin, että se vuotaa. Miksi roskat saavat katon sammaloitumaan normaalia nopeammin? Siksi, että roskat estävät kattoa kuivumasta vesisateen tai talven jälkeen. Katto, mikä on pitkään kosteana ja millä on eloperäistä jätettä, on otollinen alusta sammaleille. Tiili- ja huopakatossa on myös hieman epätasainen pinta (toisin kuin peltikatossa), joten ne sammaloituvat suhteellisen helposti.

Sammaleet ovat pahasta, koska ne sitovat kattoon entistä enemmän kosteutta, mikä kuluttaa kattoa. Kun sammaleet lopulta poistetaan huopakatolta, voi kasvuston alta löytyä reikä – niin tehokkaasti sammal kuluttaa bitumikattoa. Tiilikatolla kasvavat sammaleet lisäävät tiilien alttiutta pakkasrapautumiselle, joten sammaleiselta katolta voi löytyä rikkinäisiä tiiliä vaikka jokaisen kevät- ja syystarkastuksen yhteydessä.

Miten tiilikatto puhdistetaan? Tiilikatto puhdistetaan harjaamalla – se on ehdottomasti paras tapa poistaa roskat tiilikatolta. Harja irrottaa myös pintasammaleen. Seuraavaksi kerromme siitä, mitä tehdä paremmin kiinni juurtuneelle sammaleelle.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Espoossa – Näin se tehdään aiheuttamatta kattovuotoa

Kattohuollosta ei ole suurta hyötyä, jos sitä ei tehdä riittävän perusteellisesti, tai tarpeeksi pitkäkestoisen lopputuloksen tuottavalla tavalla. Jos kattohuolto toteutetaan niin, että katto vaurioituu, oli katon huoltaminen vain pahaksi. Esimerkiksi lumen pudotus omakotitalon, kerrostalon tai jonkin ulkorakennuksen katolta voi olla kattohuolto, mikä saa katon vaurioitumaan ja jopa vuotamaan. Lumenpudottaja voi vahingossa rikkoa kattotiiliä, naarmuttaa katon pinnoitetta tai saada aikaan jiirivuodon.

Myös sammaleenpoisto katolta Espoossa voi saada katon vaurioitumaan ja vuotamaan sateella. Sammaleentuhokäsittely onkin hyvä teettää alan ammattilaisilla, joilla on selkeä käsitys siitä, miten katto kannattaa puhdistaa.

Esimerkiksi katon harjaus ei ole riittävän pitkäkestoisen lopputuloksen antava keino, jos sammaleet ovat ehtineet tarttua kunnolla kattoon. Harjat irrottavat kyllä näkyvissä olevat sammaleet, jos vain jaksaa huhkia. Katteen sisään tiensä löytäneet juuret ja itiöt jäävät kuitenkin poistamatta. Voi olla, että jo lyhyen ajan päästä katolla kasvaa sammaleita entiseen malliin.

Katto ei välttämättä kestä painepesua, joten painepesurit kannattaa unohtaa saman tien. Painepesuri voi rikkoa katon tiilien pinnoitteen niin, että ne menettävät rasituksensietokykynsä. Huopakatto, mitä ei saisi aina edes harjata, voi ottaa painepesusta nokkiinsa todella paljon.

Miten sitten toimia, jos katolla kasvaa sammaleita, jäkäliä ja muita kasvustoja? Ota yhteyttä meidän kattopalveluumme, niin teemme kemiallisen sammaleentuhokäsittelyn Espoossa. Levitämme katollesi sammaleenpoistoainetta, mikä tappaa myös sammaleiden juuret, joten kattosi pysyy pitkään vapaana noista vihreistä tuholaisista.

Tiilikaton harjaus Espoossa – Yksi kattohuolto, monta hyötyä

Tiilikaton harjaaminen on kattohuolto, minkä tekeminen Espoossa ei kestä kauan, mutta millä voidaan lyödä monta kärpästä samalla iskulla. Katon harjaaminen pitää katon siistinä, irrottaahan se esimerkiksi puiden lehdet ja katupölyn. Harjaaminen on katon kannalta hellävaraista ja turvallista, sillä se ei esimerkiksi kuluta tiilien pinnoitetta.

Tiilikaton harjaaminen ehkäisee katon sammaloitumista, mistä olisi esteettistä haittaa, mutta myös todellinen uhka katon kunnolle ja tiiviydelle. Harjat riittävät irrottamaan nuoret sammaleet, mutta muussa tapauksessa suosittelemme sammaleentuhokäsittelyä Espoossa.

Tiilikaton harjaaminen tarjoaa tilaisuuden myös puhdistaa rännit (työ, mikä on tehtävä kaksi kertaa vuodessa, jotta kattovedet saadaan jatkossakin ohjattua kauas talon rakenteista) sekä tarkastaa tiilikaton kunto. Tiilikatto voi olla aivan reilassa, mutta jokin tiili voi olla mennyt rikki. Mitä pikemmin se huomataan ja uusitaan, sen parempi koko rakennuksen kannalta!

Tärkeimmät kattohuollot Espoossa liittyvät katon puhdistamiseen

Tärkeimmät kattohuollot Espoossa liittyvät katon puhdistamiseen – joko lehdistä ja neulasista, sammaleista tai lumesta. Jotta katto pysyisi puhtaana ja hyväkuntoisena, on pidettävä kiinni omakotitalon, paritalon, kesämökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen perushuolloista. Tiilikaton, peltikaton ja bitumikaton perushuoltoa tarvitaan kahdesti vuodessa, ja sen yhteydessä tehdään sekä roskien poisto katolta että rännien puhdistus. Tiilikaton harjaus ja esimerkiksi palahuopakaton ilmapuhallus on siksi niin tärkeä kattotyö, että se ehkäisee lian pinttymistä, sammaleiden tai ruosteen syntymistä ja katon liian nopeaa kulumista. Sadevesijärjestelmän puhdistus pitää rännit kunnossa myös talvella, jolloin ei tarvita jääpuikkojen pudotusta tai rännien sulatusta vesihöyryllä.