KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Espoo – talven vaarat vältettävissä

Monet talven vaarat voi välttää. Yksi tapa välttää talven vaaroja on tilata lumenpudotus omakotitalon, kesämökin, paritalon, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autokatoksen tai jonkin muun kiinteistön katolta. Me olemme oikea kattofirma tekemään lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä niin Espoossa, Vihdissä, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella kuin Kauniaisissakin. Saat meiltä nopeaa ja ammattitaitoista palvelua kaikenlaisissa kattotöissä, ja kilpailukykyisestä hinnastamme saa kotitalousvähennystä. Yksityisasiakas voi vähentää töiden osuuden verotuksessaan – etu, mitä kannattaa käyttää. Rahoituskin kattolumitöille löytyy, eikä sitä tarvitse etsiä sen kauempaa kuin meidän kotisivuiltamme.

Miksi lumenpudotusta tarvitaan korkealta katolta? Myös matalalla katolla voi olla niin paljon lunta, että se tulee pudottaa, mutta mikä on huopakaton, tiilikaton ja peltikaton lumenpudotuksen perimmäinen syy? Eteläisessä Suomessa tulee lunta harvoin niin paljon, että lumet pitäisi pudottaa sen takia, että katto uhkaa painua mutkalle. Tasakatto voi tarvita lumenpudotusta siksi, että lunta on liikaa sen kantokykyyn nähden, mutta yleensä lumet pudotetaan talon asukkaiden, asiakkaiden tai muiden talon liepeillä liikkuvien ihmisten turvallisuuden takia. Ei ole turvallista jäädä katolta putoavan lumen ja jään alle, joten kannattaa ottaa yhteydessä lumenpudottajiimme Espoossa jo hyvissä ajoin.

Lumenpudotus on runsaslumisina talvina tarpeen myös katon vuoksi, sillä lumen liikkeet pitkin kattoa voivat irrottaa niin viemärintuuletusputkia, aurinkopaneeleja kuin esimerkiksi kattoturvatuotteitakin. Kun kattoon syntyy reikiä, voi se alkaa vuotaa. Lumiesteetkään eivät riitä suojaamaan katon yksityiskohtia ja katon pinnoitetta lumen liikkeiltä, jos lunta on kertynyt katolle merkittäviä määriä. Meiltä saat ykkösluokan palvelua niin lumiesteiden, lumenpudotusten, jäänsulatusten kuin lumivaurioidenkin korjaamisen tiimoilta.

Lumiesteiden asennus ja jään poisto katolta – nekin saat Espoossa meiltä

Turvallisuutta parannetaan Espoossa myös tilaamalla lumiesteiden asennus, korjaus ja huolto. Lumiesteet, mitkä estävät lumen vapaan putoamisen katolta, ovat tarpeen myös katon talviaikaisten vaurioiden ja vesivuotojen vähentämiseksi. Lumiesteet ovat pakollinen lisä kaikille pelti-, tiili- ja huopakatoille, jos kattokaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän.

Jos ränneissä on roskia tai jotain rakenteellista vikaa (kuten väärään suuntaan antavat kallistukset), tarvitset talvella jäätyneiden rännien sulatusta vesihöyryllä. Koska jäätyneestä rännistä roikkuu todennäköisesti jääpuikkoja, teemme samalla myös jääpuikkojen poistamisen. Räystäiltä riippuvat jääpuikot poistamme myös – ne kertovat usein lämpövuodoista. Tarvittaessa poistamme jääpuikot nosturiautolla. Nostureita voidaan käyttää myös lumenpudotuksissa, sillä niiden avulla monet erilaiset korkeiden rakennusten kattotyöt sujuvat nopeasti ja turvallisesti.

Jäänsulatus katolta ja ränneistä tehdään aina nimenomaan höyryllä, sillä se on ekologista. Asiantuntevin käsin tehtynä jään höyryttäminen on myös hyvin turvallista. Katto, sadevesijärjestelmä tai kummankaan pinnoite ei kärsi höyrysulatuksesta, joten kyseessä on myös varsin kattoystävällinen työ. Höyry sopii myös kattokaivojen sulatukseen. Kattokaivot ovat tasakaton sadevesijärjestelmä, sillä tasakaton reunoilla ei ole vesikouruja.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Olemme kerryttäneet erityisen laaja-alaisen osaamisen huopakatteisiin. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä huippuosaajat huopakaton korjauksiin. Asennamme, kunnostamme ja uusimme myös mm. kattoikkunat ja kattoluukut, sekä muut katto- ja kattoturvatuotteet. Ota yhteyttä!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattolumitöiden kunkut poistavat liiat lumet sinunkin katoltasi

Lumenpudottajamme ovat alansa kunkkuja. Heillä on pitkä kokemus omakotitalojen, kesämökkien, autotallien, autokatosten, taloyhtiöiden (paritalojen, kerrostalojen tai rivitalojen) sekä muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotuksista. Kun tilaat lumenpoiston meiltä, etenee urakkaa parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Ensimmäiseksi tahdomme nostaa esiin sen, että Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa tekemämme lumenpoisto etenee turvallisesti. Lumenpudotus korkealta katolta voi olla vaarallista paitsi lumenpudottajille, myös talon asukkaille ja muille – syystä tai toisesta – talon liepeillä liikkuville ihmisille. Ei ole samantekevää, mihin ja milloin lumet pudotetaan. Me luotamme huolelliseen etukäteissuunnitteluun. Selvitämme, mihin kohden pihaa lumet voidaan kipata, tuleeko lumet kuljettaa pois tontilta ja miten ketään estetään joutumasta vaaralliselle alueella. Lumenpudottajamme eivät unohda pukea turvavaljaita. Niitä käytetään myös tasakattojen lumenpudotuksissa. Mitä korkeampi rakennus, sitä todennäköisemmin teemme lumenpudotuksen nosturiautolla.

Toinen tärkeä asia, mikä asiakkaidemme on hyvä tietää, on töidemme kattoystävällisyys. Toteutamme huopakaton, tiilikaton ja peltikaton lumenpudotuksen kattoa rikkomatta. Työvälineemme eivät osu katteeseen, joten pinnoitteeseen ei synny naarmuja, eikä jiirikään ala vuotaa.

Kolmannekseen: meiltä saat kattolumityöt Espooseen nopeasti ja kilpailukykyisellä hinnalla. Lumenpoistolla on usein kiire, joten emme viivyttele lumimassojen vähentämisen aloittamisen kanssa. Kaikki kattohuoltomme, kattokorjauksemme ja muut kattotyömme hinnoitellaan maltillisesti, ja yksityisasiakkaana voit hakea urakasta kotitalousvähennystä. Jos lumenpoistolle olisi hyvä saada rahoitus, luo vähintäänkin silmäys kotisivujemme kautta tarjolla olevaan rahoitukseen. Yhteistyökumppanimme on rahoittanut jo jonkin aikaa asiakkaidemme kattotöitä, ja tarjoaa ilomielin lainaa sinunkin kattotöihisi.

Meidän ammattilaisiltamme sujuu tottunein ottein myös katon ja rännien jäänsulatus, emmekä luista jääpuikkojen poistamisestakaan. Jää voidaan poistaa katoltasi omana palvelukokonaisuutenaan tai yhtä aikaa lumen pudotuksen kanssa.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta kuuluu myös eteläsuomalaisten arkeen

Kun puhutaan lumen pudottamisesta omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa jonkin ulkorakennuksen katolta, tulee usein mieleen Pohjois-Suomi. Maamme pohjoisissa osissa tuleekin pääsääntöisesti enemmän lunta kuin etelässä. Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö lumenpudotus tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta kuuluisi myös eteläsuomalaisten arkeen – tai sitä, ettemmekö tarjoaisi lumenpudotusurakoita Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla.

Etelässäkin voi sataa paljon lunta. Jos lumi ei sula pian pois, voi sitä kertyä katoille jopa niin paljon, että on aika aloittaa kattolumityöt. Kattolumitöille on periaatteessa kaksi eri syytä. Ensimmäinen syy liittyy lumen määrään ja painoon. Pakkaslumi ei ole kovin painavaa, mutta keväiset vesisateet voivat muuttaa lumen vetiseksi nuoskalumeksi, ja silloin kattorakenteet voivat olla kovilla. Kun mietit, tarvitsetko lumenpudotusta Espoossa vai et, kannattaa kiinnittää huomiota niin lumen määrään, koostumukseen kuin jakaantumiseenkin.

Jos lumi on jakaantunut katolle epätasaisesti, on mahdollista, että lunta pitää pudottaa. Esimerkiksi jiirin päälle kasaantunut lumi voi johtaa jiirivuotoon, jos lunta ei poisteta jiirin päältä.

Lumen paino rasittaa myös muita katon liitoskohtia, kuten piipun juurta. Lumenpoisto (mahdollisimman kattoystävällisesti tehtynä) auttaa välttymään lumen aiheuttamilta vaurioilta.

Toinen syy teettää lumenpudotus liittyy katolta putoavan lumen vaarallisuuteen. Katolta putoava lumi voi olla hyvin vaarallista pihalla liikkuville ihmisille ja eläimille. Lumi, mikä voi tulla katolta alas todella vauhdikkaasti, voi rikkoa kattoakin – pihalle pysäköityjen autojen tuulilaseista puhumattakaan.

Jotta lumi ei aiheuttaisi henkilö- tai omaisuusvahinkoja eikä repisi kattotiiliä tai esimerkiksi tikkaita mukaansa, on katon reunalle hyvä asentaa lumiesteet. Lumiesteiden asennus on pakollista, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän – jos lumiesteet vielä puuttuvat, ota yhteyttä, niin toimitamme ja asennamme laadukkaat lumiesteet. Koska lumiesteet voivat tarvita huoltoa tai korjausta, tarkastamme lumiesteiden kunnon jokaisen kattotarkastuksen yhteydessä.

Vaikka katon reunalla olisikin rivi tai pari hyväkuntoisia ja oikein mitoitettuja sekä asennettuja lumiesteitä, saatat jonain vuonna tarvita kattolumitöitä. Siltä varalta kannattaa laittaa nimemme ja vaikka puhelinnumerommekin talteen!

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Aina ei kannata odottaa kevätauringon hoitamaa jäänsulatusta

Jää kyllä sulaa kevään mittaan. On kuitenkin tilanteita, jolloin jää pitää sulattaa heti, eli kevätauringon sulattavaa vaikutusta ei kannata jäädä odottelemaan.

Jos tilanne on se, että jää tulisi saada sulatettua heti katolta, ota yhteyttä. Kiirehdimme paikalle ja sulatamme jään pois katon reunalta höyrytyslaitteemme avulla. Jää kannattaa poistaa omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon reunalta, koska se voi pudota alas aiheuttaen vaaratilanteita tai suoranaisia vahinkoja.

Jää kannattaa sulatuttaa myös siksi, että sen taakse saattaa kerääntyä sulamisvettä. Katon saumat voivat pettää joutuessaan vesimassojen koettelemiksi. Edes tiivissaumakattoa tai konesaumakattoa ei ole tehty seisovien vesimassojen aiheuttamaa painetta kestämään.

Meiltä hoituu myös rännien sulatus. Senkin teemme kuumalla vesihöyryllä. Kun homma on ohi, vetävät rännit taas entiseen malliin. Jää voisi myös rikkoa sadevesijärjestelmää, joten se kannattaa poistaa – vielä parempi on ehkäistä rännien jäätyminen Espoossa puhdistamalla ja tarkastamalla ne puolivuosittain.

Totta kai teemme myös jääpuikkojen poistot kaikkialla Espoossa. Poistamme terävät jääpuikot kattosi reunoilta käsin.

Jotta katon reunoille ei muodostuisi jäätä ja jääpuikkoja, voi olla tarvetta tilata katon lisälämmöneristys. Siinä tapauksessa annamme tarjouksen uusien villojen lisäämisestä katon alle. Samalla saadaan pienennettyä talon lämmityskustannuksia ja sitä vaaraa, että katon alla olevat rakenteet ja villat kastuisivat kondenssiveden takia. Kondenssivettä voi syntyä katon alle karanneesta lämmöstä, mikä ei tuuletu heti pois.