KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Helsinki – Meiltä löytyy osaaminen aluskatteen paikkaamiseen

Tarvitsetko aluskatteen korjausta tai kenties aluskatteen ylösnostojen korjausta? Onko aluskatteessa paikattavia reikiä tai pitääkö aluskate vaihtaa osittain Helsingissä? Meiltä löytyy kaikki tarvittava osaaminen aluskatetöihin, joten ota yhteyttä omakotitalon, paritalon tai vaikka kesämökin aluskatteen korjaamisen tiimoilta. Korjaamme erinomaisella hinta-laatusuhteella myös taloyhtiöiden eli rivitalojen ja kerrostalojen sekä muiden kiinteistöjen aluskatteet.

Vaikka aluskate olisi revennyt, ei sitä välttämättä tarvitse uusia kokonaan, vaan se voidaan korjata vaihtamalla osittain. Aluskatteen tiivistäminen ei kuitenkaan ole ihan yksinkertainen juttu, jos ei omaa kokemusta ja ammattitaitoa. Kun tilaat aluskatteen tiivistämisen tai osittaisen uusimisen (esimerkiksi jiirin kohdalta) meiltä, onnistuu työ parhaalla mahdollisella tavalla.

Olemme asentaneet, uusineet, paikanneet ja tiivistäneet tavattoman määrän aluskatteita. Olemme kunnostaneet myös sellaisia aluskatteita, joiden asentaminen aikoinaan on mennyt tavalla tai toisella mönkään. Jos aluskatetta ei ole asennettu tyylipuhtaasti, voi se vuotaa, eli siitä ei ole suurtakaan hyötyä. Aluskatettahan tarvitaan juuri sen takia, että se ohjaisi katon alta pois kaikki vuotovedet sekä mahdollisen kondenssiveden. Ilman aluskatetta olevan katon rakenteet voivat kastua ja vaurioitua suhteellisen pienenkin vesivuodon takia. Jos aluskatteesi on hyvässä kunnossa, on satunnaisten piipunjuuri- tai vaikka saumavuotojen korjaaminen paljon helpompaa.

Hyväkuntoisuus tarkoittaa sitä, ettei aluskatteessa ole reikiä tai repeämiä. Se tarkoittaa myös sitä, ettei aluskate pussita – tai ettei sitä ole pingotettu niin tiukalle, että se suorastaan soi. Sekä liika kireys että löysyys voivat saada aluskatteen repeämään. Hyväkuntoinen ja luotettava aluskate on asennettu oikein myös jiirien ja kaikkien läpivientien kohdalta. Tarvittaessa uusimme aluskatteen osittain ja/tai uusimme aluskatteen läpivientikappaleet. Aluskate, mitä on nostettu katon läpivientejä (kuten ilmanvaihtohormeja) vasten, suojaa kattorakenteita todella hyvin mahdollisissa ”kriisitilanteissa” – eli esimerkiksi katon vuotaessa piipun juuresta. Aluskate voidaan korjata savupiipun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta hyvinkin laadukkaasti ja kestävästi.

Ammattilaisemme palvelevat sinua niin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla kuin Sipoossakin aina, kun tarvitset jotain aluskatteeseen liittyvää toimenpidettä. Jos teetät meillä kattosi kevät- ja syyshuollot, sinun ei tarvitse kantaa huolta edes aluskatteen kunnon seuraamisesta. Aina kun teemme jonkin kattotyön, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana varmistamme niin vesikatteen kuin aluskatteenkin kunnon, jos katon alle vain pääsee. Jos tarpeen, annamme tarjouksen esimerkiksi tiilikaton aluskatteen korjauksesta.

Kanssamme asioiminen on sujuvaa, koska teemme peltikaton aluskatteen korjauksen ja muut kattotyöt avaimet käteen -paketteina, ja koska kattotöille löytyy kauttamme rahoitus. Entä kotitalousvähennys – saako töistämme kotitalousvähennystä? No totta kai, ja tuon verovähennyksen hakeminen on hyvin helppoa antamamme laskun selkeyden takia.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Erityisosaamista meille on kertynyt paljon huopakattotöiden osalta. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä taitavat tekijät huopakaton korjauksiin. Asennamme, kunnostamme ja uusimme myös mm. kattoikkunat ja kattoluukut, sekä muut katto- ja kattoturvatuotteet. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Aluskatteen osittainen uusiminen Helsingissä – Tunnemme tämänkin kattotyön salat

Jos omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon aluskate on väärin asennettu, voi olla paras suorittaa aluskatteen osittainen uusiminen (esimerkiksi jiirin, eli sisätaitteen kohdalta). Meidän kokeneet ja järjestelmälliset ammattilaisemme hallitsevat tämänkin homman. Olemme sitä mieltä, ettei koko aluskatetta tarvitse vaihtaa, jos kyse on vain paikallisista ongelmista. Aluskatteen osittainen vaihto on edullisempi ja kaikin puolin järkevämpi tapa puuttua aluskatteen asentamisvaiheessa tehtyihin virheisiin tai rasitusten alla syntyneisiin vaurioihin.

Korkein tavoitteemme on saada katto luotettavan hyvään kuntoon aina aluskatetta myöten. Aluskatteen hyvä kunto on joidenkin kattoalan ammattilaisten mielestä jopa tärkeämpää kuin vesikatteen tiiviys, sillä jos vesikate sattuisi vuotamaan, voisi aluskate vielä estää katon vesivahingon. Vesikaton vuotaminen ei ole mitenkään tavatonta, sillä esimerkiksi tiilikattoa on mahdotonta saada sataprosenttisen tiiviiksi. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka tiilien välistä joskus tihkuisi vettä katon alle, sillä aluskate ottaa vedet vastaan. Toki vesikatto kannattaa tiivistää heti, kun vauriot huomataan, sillä aluskate voi ajan kanssa kulua liikaa alkaen vuotaa itsekin.

Aluskatteen osittainen uusiminen Helsingissä voi tarkoittaa myös aluskatteen osittaista uusimista savupiipun, kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Jos aluskatteen asennus on puutteellinen tai aluskate on päässyt hajoamaan, voimme uusia aluskatteen osittain myös kattoluukun, viemärintuuletusputken tai jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta.

Aluskatteen osittainen vaihto voi olla vastaus myös revenneen aluskatteen korjaamiseen tai reikien paikkaamiseen. Paikan päällä käytyämme tiedämme tarkemmin, mitä aluskate tarvitsee, ja miten edullisesti voimme laittaa kaiken kerralla kuntoon. Aluskatteen tiivistykseen voidaan yhdistää vaikka kosteusvaurioiden korjaus tai rännien puhdistus – kaikki riippuu tilanteesta.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta – Aluskatteella lahovaurioita vastaan

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskate ei ole pelkkä koriste. Aluskate auttaa taistelussa kosteusvaurioita vastaan. Kosteusvauriot voivat levitä katon alla olevista puurakenteista ja eristeistä moniin muihinkin rakenteisiin. Kosteus voi aiheuttaa muun muassa homeongelmia. Jos katon kunto on ollut turhan vähällä huomiolla, voi kattovuoto paljastua vasta sisäkaton tippuessa vettä.

Jotta kaikki ulkokatossa olevat vauriot tulisivat huomattua jo aikaisessa vaiheessa, kannattaa katto tarkastaa aina puolen vuoden välein. Jos katon alle on mahdollista ahtautua, kuuluu aluskate tarkastaa samalla kertaa. Aluskate voi vaatia korjaamista jiirin, eli sisätaitteen kohdalta. Aluskate voi tarvita korjaamista myös savupiipun tai kattoikkunan kohdalta.

Vaikka laadukkaat ja oikein asennetut aluskatteet ovatkin hyvin kestäviä, voi aluskatetta joskus olla tarve korjata vaikkapa kattoluukun kohdalta. Mitä pikemmin aluskatteen paikkaus kattovalokuvun kohdalta tai jostain muusta kohdasta tehdään, sitä nopeammin saadaan palautettua kattorakenteiden suoja kosteudelta.

Aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta (kuten aluskatteen korjaus viemärintuuletusputken kohdalta) on tärkeää, koska katto voi vuotaa juuri jonkin läpiviennin kohdalta. Jos aluskate olisi väärin asennettu tai rikki, voisi kattovuoto aiheuttaa katon vesivahingon laho- ja homevaurioineen päivineen.

Aluskate voi estää katon vesivahingon, koska sen on tarkoitus valuttaa ulkokaton läpi tihkuvat vedet suoraa päätä räystäille. Koska vain ehjä ja oikealla tavalla paikoilleen kiinnitetty aluskate voi viedä vedet ulos välikatolta, on esimerkiksi aluskatteen taitekohtien korjaus merkittävä toimenpide.

Kiinteistön aluskate voi ohjata katon alta pois myös kondenssiveden. Kondenssivesi on enimmäkseen tiili- ja peltikattojen juttu. Suurin todennäköisyys kondenssiveden esiintymiselle on kevättalvisin, jolloin ulko- ja sisälämpötilojen erot ovat suurimmillaan. Mitä tämä kondenssivesi oikein on? Se on lämpimästä ilmasta viileässä tilassa tiivistyvää vettä.

Jotta lämmin ilma ei tiivistyisi kattorakenteet kattovuodon lailla kastelevaksi vedeksi, on yläpohjan oltava hyvin eristetty. Näin lämpö pysyy sisätiloissa sen sijaan, että se karkaisi välikatolle ja ulkokaton läpi.

Vaikka eristeitä olisi prikulleen oikea määrä, tulee tarkastaa se, että ilma liikkuu yläpohjassa. Tarvittaessa voimme tehostaa ilmanvaihtoa uusilla ilmanvaihtohormeilla tai esimerkiksi aluskatteella.

Jotta kattorakenteet eivät kastuisi kummastakaan suunnasta peräisin olevan kosteuden takia, ota yhteyttä – tekemämme aluskatteen korjaus (kattoikkunan kohdalta tai mistä tahansa muusta kohdasta) onnistuu aina.

Aluskatteen paikkaus Helsingissä on avaimet käteen -pakettina tehtävä työ

Tilaa peltikaton tai tiilikaton aluskatteen paikkaus Helsinkiin meiltä, niin työ etenee sujuvasti päätyen ensiluokkaiseen lopputulokseen. Me tiedämme, miten tiili- tai peltikaton aluskatteen paikkaus kannattaa tehdä, sillä emme todellakaan ole ensimmäistä kertaa asialla. Teemme aluskatteen paikkauksen savupiipun kohdalta tai esimerkiksi revenneen aluskatteen paikkauksen aina avaimet käteen -pakettina. Tämä tarkoittaa sitä, että teemme asiakkaan puolesta kaikki työvaiheet, mitä esimerkiksi aluskatteen paikkaus kattoikkunan kohdalta voi sisältää.

Kerralla kuntoon -periaatteemme tarkoittaa myös sitä, että huolehdimme katon kokonaisvaltaisesta toiminnasta. Tilasitpa aluskatteen korjauksen kattovalokuvun kohdalta tai vaikka rikkinäisten tiilien vaihdon, tarjoamme kaupan päälle koko katon yleiskunnon tarkastuksen. Kattotarkastus voi kertoa muista korjaustarpeista, mitkä kannattaa hoitaa kuntoon yksin tein. Tarvetta voi olla vaikka aluskatteen paikkaukselle kattoluukun kohdalta, jiirien tiivistämiselle, kattoreikien paikkaukselle tai vuotavan piipun juuren kunnostamiselle.

Kattotarkastuksen aikana varmistamme myös sen, pitääkö peltikattoa, huopakattoa tai tiilikattoa huoltaa jollain tavalla. Kattohuollot ylläpitävät katon kuntoa ehkäisten jo ennalta monet vauriot sekä kattovuodot, joten ne ovat tärkeitä kattotöitä (kuten myös aluskatteen paikkaus viemärintuuletusputken kohdalta).

Annamme katon korjaamisesta tai huoltamisesta mainion tarjouksen. Työt voidaan tehdä samaan syksyyn peltikaton tai tiilikaton aluskatteen paikkaamisen kanssa.

Aluskatteen paikkaus läpiviennin kohdalta voi täydentyä myös jollain katon varusteisiin liittyvällä työllä. Sadevesijärjestelmä pitää puhdistaa kahdesti vuodessa, joten voimme tehdä yksin tein myös rännien puhdistuksen. Jos ränneissä on jotain vikaa, laitamme ne kuntoon oikaisemalla kaadot tai esimerkiksi tiivistämällä vuotavat saumat.

Tarkastamme myös kattoturvatuotteiden riittävyyden ja niiden yleiskunnon. Rakennusmääräyksistä käy ilmi, mitä kaikki kattoturvatuotteita katolle pitää asentaa. Hyvä nyrkkisääntö on, että kaltevalle katolle tarvitaan enemmän kattoturvatuotteita kuin loivalle. Tarvittaessa annammekin tarjouksen uusista kattoturvatuotteista (esimerkiksi lumiesteistä) asennettuna – tai vanhojen kattoturvatuotteiden uusimisesta tai korjaamisesta.

Kattoturvatuotteiden kiinnityksetkin tulee tarkastaa usein. Jos kattotikkaat tai muut kattotarvikkeet ovat huonosti kiinni, voivat ne irrota kovalla tuulella tai silloin, kun kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi omakotitalon katolta putoaa alas lunta. Kattoturvatuotteiden irtoaminen jättäisi kattoon reikiä, joista kattovuoto voisi alkaa. Ilman ehjää ja oikealla tavalla asennettua aluskatetta myös tällainen kattovuoto voisi johtaa katon vesivahinkoon.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Helsinki – näin olet valmiina kahdesta eri suunnasta tulevaan kosteuteen

Aluskatteen tehtävä Helsingissä on vielä käymättä läpi. Aluskate on olemassa siksi, että kosteus ei pääsisi tekemisiin kattorakenteiden kanssa. Kosteus pilaa katon alla olevat rakenteet: puurakenteet se saa lahoamaan, ja eristeet homehtumaan.

Kosteutta voi tulla rivitalon, mökin, omakotitalon tai vaikka paritalon katon alle kahdesta eri suunnasta, nimittäin vesikaton läpi ja talon sisäosista. Katon läpi tuleva vesi on sade- tai sulamisvettä. Sitä voi päästä katon alle, jos jokin sauma, jiiri tai esimerkiksi kattoläpivienti ei enää ole tiivis.

Asunnon sisältä tuleva vesi on kondenssivettä, mikä on alun alkaen ollut asunnosta kohoavaa kosteaa ja lämmintä ilmaa. Jos kostea, lämmin ilma ei haihdu pois katon alta, voi se tiivistyä kondenssikosteudeksi, mikä voi pilata kattorakenteet ja eristeet aivan samaan tapaan kuin katon läpi valuvat sadevedet. Jotta kondenssikosteudesta ei olisi haittaa, tulee välikaton tuulettua tehokkaasti, ja yläpohjan olla riittävällä tavalla eristetty. Aluskatteen tehtävä on ohjata mahdollinen kosteus pois katon alta. Nykyaikaiset aluskatteet onnistuvat tässä tehtävässä todella hyvin, sillä niiden rakenne sallii alapuolella olevan kosteuden haihtua lävitseen.

Aluskate ei toimi odotetusti, jos se on rikki tai jos se on asennettu väärällä tavalla. Siksi tiilikaton ja peltikaton aluskate kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Ota yhteyttä, niin teemme tämän puolestasi. Jos tilaat samalla jonkin muun kattotyön, tarkastamme koko kattokokonaisuuden kaupan päälle – myös aluskatteen, jos katon alle pääsee purkamatta seiniä tai kattoa.