KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Helsingissä – Kattovuoto ja monta vaihtoehtoa puuttua siihen

Jos omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, paritalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Helsingissä, on siihen monta vaihtoehtoa puuttua. Olipa kyse jiirivuodosta tai siitä, että katto vuotaa savupiipun kohdalta, aloita ottamalla yhteyttä meihin. Me tulemme paikan päälle selvittämään, miten vuotava katto kannattaa korjata. Juuri muuta sinun ei asiakkaana tarvitsekaan tehdä, sillä korjaamme vuotavat katot avaimet käteen -työnä. Hoidamme siis kaiken aina rakennustelineiden pystyttämisestä loppusiivoukseen asti, ja lopuksi lähetämme kilpailukykyisen laskun katon kunnostamisesta. Laskusta yksityisasiakas voi kertoa Verohallinnolle, ja hakea näin kotitalousvähennystä. Yhteistyökumppanimme on valmiina järjestämään kätevän rahoituksen tällekin kattotyölle Helsingissä, Espoossa, Vantaalla tai Sipoossa.

Joskus paras tapa kunnostaa vuotava katto on kattoremontti, mutta jos katto vuotaa vain kattoikkunan kohdalta, ei kattosaneerausta tarvita. Jos katto on todella vanha ja kulunut, on asiaa harkittava uudestaan, mutta periaatteessa kattoläpivientivuodot saadaan kuntoon katon osittaisen korjauksen avulla. Näin ollen katon osittainen korjaus riittää silloinkin, jos katto vuotaa kattovalokuvun kohdalta, tai jos katto vuotaa kattoluukun kohdalta.

Huopakatto, tiilikatto tai peltikatto voi vuotaa monista muustakin kohdista. Voi olla, että huopakaton saumat ovat auenneet, jolloin vettä voi päästä yläpohjarakenteisiin. Ehkä kattohuopaan on syntynyt halkeama, tai kenties jokin kattoturvatuote on irronnut jättäen jälkeensä reikiä.

Tiilikatolla voi olla rikkinäisiä tiiliä, joiden kohdalta voi päästä vettä katon alapuolisin osiin. Vaikka tiilet eivät olisi kymmeniä vuosia vanhoja, voivat ne hajota lumen painon, sammaleiden tai esimerkiksi jiirille kerääntyneen lumen takia.

Peltikattovuoto voi alkaa kiinnityskohdista. Ruuvien tiivisteet ovat kuluvaa tavaraa. Peltikattonaula voi alkaa törröttää, sillä ruodelautojen kosteuseläminen saattaa työntää naulaa pois puusta. Peltikattoon voi syntyä ruostevaurioita, ja saumoihin pakkaantuvat roskat voivat saada sauman menettämään tiiviytensä.

Katto voi vuotaa myös sen takia, että sen päälle on jäänyt seisovaa vettä. Tämä on melko tavallinen syy tasakattovuodolle, mutta kaltevallekin katolle voi jäädä vettä, jos katon reunalle muodostuu talvella jäävalli.

Riippuu tilanteesta, miten katto korjataan. Joskus riittää tiivistysaineen käyttäminen, kun taas joissain tilanteissa on parasta tehdä katon osittainen vaihto. Oikea korjaustapa useiden vaihtoehtojen seasta löytyy alkukatselmuksen perusteella. Vain harvoin tulemme siihen tulokseen, että katto pitää purkaa ja uusia, koska se vuotaa. Kattoremonttiin päädymme oikopäätä vain silloin, jos kyse on mineriittikatosta, joiden korjaamisen estää tätä nykyä laki. Katon iästä ja yleiskunnosta riippuu, millaista katonkorjausta se tarvitsee, tulemme käymään paikan päällä. Tämän alkutarkastuksen jälkeen osaamme kertoa, miten katto korjataan ja mitä rikkinäisten tiilien vaihto, peltikaton osittainen uusiminen, huopakaton läpivientien kunnostaminen tai vaikka kattoreikien paikkaus maksaa. Jos katon alla on jo kosteusvaurioita, sisällytämme niiden kunnostamisen kattovuodon pikaisesta ja asiantuntevasta korjaamisesta antamaamme tarjoukseen.

Jos kosteutta on päässyt katon alle, teemme sellaisen kattokorjauksen, minkä yhteydessä tehdään tarvittavat uusimiset ja kunnostukset myös katon alla. Kaikki tapahtuu kilpailukykyisen hintaisena avaimet käteen -pakettina, mistä yksityisasiakkaamme voivat hakea kotitalousvähennystä. Tarjolla on myös rahoitus, millä vuotavan katon korjaamisen, kosteusvaurioiden kunnostamisen tai esimerkiksi kattoremontin voi maksaa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Erityisosaamista meille on kertynyt paljon huopakattotöiden osalta. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä tinkimättömät tekijät huopakaton korjauksiin. Asennamme, kunnostamme ja uusimme myös mm. kattoikkunat ja kattoluukut, sekä muut katto- ja kattoturvatuotteet. Ota yhteyttä!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Omakotitalon tai taloyhtiön kattovuodon ehkäiseminen Helsingissä

Edellä mainittiin jo tapoja läpivientivuotojen ehkäisemiseen Helsingissä. Katto voi vuotaa myös jiiristä eli sisätaitteesta. Myös jiirit (ja katon saumat) kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein – onneksi me tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme (myös katon kevät- ja syyshuoltojen) yhteydessä. Jiirivuoto voi johtua myös jiirin päälle kasautuneesta lumesta. Kattolumen määrää, koostumusta ja jakautumista onkin hyvä pitää silmällä, jotta voisi tilata lumenpudottajamme paikalle heti, jos tarvetta alkaa olla.

Tiilikatto, huopakatto tai peltikatto voi vuotaa myös erilaisten kohtaamiensa rasitusten takia. Vanhakin katto pysyy tiiviinä, jos sitä huolletaan asianmukaisella tavalla. Peltikattovuoto voi johtua ruostumisesta, siksi katto kannattaa puhdistaa puolivuosittain ja maalata aina tarvittaessa – nämä toimenpiteet ehkäisevät ruostevaurioiden syntymistä.

Tiilikaton vuotaminen johtuu usein rikkinäisistä tiilistä. Tiilikaton harjaus joka kevät ja syksy, sammaleiden poisto sekä kattotiilien pinnoitteen uusiminen pitävät tiilet ehjempinä (ja tiilikattovuodot kurissa). Huopakaton vesivuodot voivat johtua sammaleiden kattoa kuluttavasta vaikutuksesta, mutta myös auringossa tapahtuneesta kuivumisesta. Siksi on hyvä pitää katto puhtaana ja sammaleettomana. Huopakattopinnoite suojaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon kattoa auringolta, ja se voidaan kertaalleen uusia.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – Kattovuoto voi alkaa rytinällä tai vähän kerrallaan

Sekä paritalon, kesämökin, kerrostalon, omakotitalon että rivitalon katto kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Näin tulee huomattua, jos huopakatto, tiilikatto tai peltikatto vuotaa Helsingissä. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta monet kattovuodot voidaan ehkäistä, tulevathan esimerkiksi rikkinäiset tiilet tai läpivientien haurastuneet tiivisteet ajoissa huomattua. Kaikki pulpettikatot, aumakatot ja esimerkiksi mansardikatot olisi hyvä tarkastaa joka kevät ja syksy. Katon ja sadevesijärjestelmän puhdistusta tarvitaan yhtä usein. Tilaa katon puhdistus ja rännien huolto meiltä, niin saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle.

Se, että katto vuotaa piipun juuresta, on melko tavallinen syy kattovuodolle niin Helsingissä kuin muuallakin pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Myös kattoikkuna voi vuotaa. Savupiippu, kattoikkuna tai kattoluukku vuotaa usein sen takia, että läpiviennin tiivisteet ovat vuosien saatossa haurastuneet ja menettäneet kykynsä pitää vettä.

Toinen syy kattovuodolle jonkin läpiviennin kohdalta on se, että kova tuuli tai katolta alas valuva lumi on repinyt katosta irti kattovarusteita. Tästä voi olla kyse silloin, jos katto vuotaa antennin juuresta tai jos katon ilmanvaihtoputki vuotaa. Olipa kyse vuotavasta viemärintuuletusputkesta tai jostain ihan muusta ongelmasta, ota yhteyttä katonkorjauspalvelu numero ykköseen eli meihin! Asiantuntevissa käsissämme katto kuin katto tulee jälleen tiiviiksi.

Kattovuotoja läpivientien kohdalta voi ehkäistä kahdella eri tavalla. Toinen on asennuttaa kattoluukut ja muut tiilikaton, peltikaton ja huopakaton läpiviennit aina alan ammattilaisilla – me saamme läpivienneistä lämpö-, haju- ja vesitiiviit. Toinen on tarkastaa läpivientien tiiviys ja kattotarvikkeiden kiinnitykset puolen vuoden välein, sillä näin tiivisteiden kulumiseen ja kiinnikkeiden löystymiseen voidaan puuttua jo ennen, kuin ne aiheuttavat isompia ongelmia.

Tarjoamme kattotarkastuksen veloituksetta myös kaikkien muiden kattourakoiden yhteydessä. Saat sen esimerkiksi otsalautojen uusimisen tai saumojen tiivistämisen yhteydessä.

Kattovuoto voi alkaa rytinällä tai vähän kerrallaan. Myrsky tai katolta putoava lumi voi aiheuttaa kattovuodon – kirjaimellisesti rytinällä. Kova tuuli voi irrottaa kattopeltejä tai kattotiiliä. Tuuli voi repiä huopakattoa tai kiskoa kattotarvikkeita irti. Kaikki tällainen voi aiheuttaa kattovuodon todella nopeasti.

Jos katolla on paljon lunta, voivat katon jiirit, saumat tai läpiviennit alkaa vuotaa. Kattovuoto voi syntyä myös katolta putoavan lumen seurauksena. Lumi voi irrottaa katon tarvikkeita, jolloin katon alle voi päästä vettä. Katto onkin hyvä tarkastaa heti, kun sillä ei enää ole lunta.

Vähitellen alkavat kattovuodot johtuvat usein ajan hampaasta. Huopakatto kuivuu koko ajan lisää. Jossain vaiheessa huopakatto on niin kuiva, että se voi halkeilla. Halkeamista pääsee vettä vesikatteen alle. Sammaleet voivat syödä katteeseen reiän tai saada vuotien saumat irvistämään. Kosteuden pääsy pinta- ja aluskermien väliin voi aiheuttaa ilmakuplia. Ne kannattaa puhkaista ennen isompia pulmia.

Peltikatto ruostuu ajan kanssa, ja ruostehan ohentaa vähitellen sen paksuimmankin teräksen. Luvassa voi olla kattoreikiä. Kuten edellä todetaan, voi kattopeltien saumoihin kertyä roskia (kuten havunneulasia), mitkä voivat saada saumat irvistämään ja peltikaton vuotamaan. Jokaisen kattotarkastuksen aikana kannattaa tutustua katon kiinnikkeiden kuntoon. Ylös pumppautuneet naulat kannattaa vaihtaa kateruuveihin. Voi olla hyvä idea vaihtaa kaikki naulat ruuveihin. Tarvittaessa asennamme lisäkiinnityksiä, jotta tuuli ei irrottaisi omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon kattopeltejä. Myös sellaiset ruuvit, joiden tiivisteet ovat kuluneet loppuun, kannattaa korvata uusilla kateruuveilla. Toki myös kattotarvikkeiden kiinnitykset tulee tarkastaa, jotta ne pysyisivät mahdollisimman kiltisti paikoillaan.

Tiilikatto voi vuotaa rikkinäisten tiilien takia. Rikkinäisten tiilien vaihto on oiva tapa estää kattovuoto tiilikatolla. Taloyhtiö tai talon omistaja voi vaikuttaa siihen, kuinka todennäköisesti tiilet hajoavat. Meidän tekemämme tiilikattohuollot auttavat tiiliä pysymään hyvässä kunnossa. Ensimmäinen askel on tiilikaton harjaus. Roskat sitovat tiilikatolle kosteutta, mikä ruokkii sammaloitumista, mikä ruokkii puolestaan pakkasrapautumista. Jotta tiilet eivät rapautuisi ja halkeilisi, kannattaa mahdolliset sammaleet poistaa (mutta ei painepesurilla, vaan meidän tekemällämme sammaleentuhokäsittelyllä). Keski-ikäisten kattotiilien kuntoa voidaan kohentaa pinnoittamalla katto uudestaan. Pinnoite saa tiilet hylkimään vettä, eikä siinä kaikki. Pinnoite saa katon hylkimään myös epäpuhtauksia ja sammaleita, joten keski-ikään ehtineestä katosta tulee kertaheitolla uudenveroinen.

Aluskate on tärkeässä osassa: jos huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Helsingissä, voi aluskate estää katon rakenteiden kastumisen. Sauma, jiiri tai esimerkiksi antennin juuri on paljon helpompi korjata, kun töiden yhteydessä ei tarvitse toteuttaa katon kosteusvaurioiden korjaamista.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla ei välttämättä johda lahovaurioihin

Jokaisen katon kuntoa on hyvä seurata talven molemmin puolin, ja kattotarkastus tulee tehdä lähietäisyydeltä. Meidän tekemämme kattotarkastus on perusteellinen. Sen yhteydessä varmistamme katon pinnoitteen kunnon, sadevesijärjestelmän vedon, kattotarvikkeiden kiinnitykset, jiirien tiiviyden, aluskatteen ehjyyden, yläpohjan tuuletuksen toimivuuden ja muun muassa kaikkien katon läpivientien kunnon.

Tavanomaisia läpivientejä tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla ovat kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut, antennit, viemärintuuletusputket ja ilmanvaihtoputket sekä esimerkiksi savupiiput. Katto voi alkaa vuotaa jonkin kattoläpiviennin kohdalta, sillä niiden tiivisteet eivät ole ikuisia tai pomminvarmoja. Katto voi vuotaa myös piipun juuresta, onhan sekin yksi katon läpivienneistä.

Kattovuoto savupiipun kohdalta ei ole mikään maailmanloppu. Se on usein hyvin pienimuotoisesti korjattavissa. Valitse vuotavan piipun juuren korjaamiseen oikeat ammattilaiset, eli meidän kokeneet asiantuntijamme – näin piipun juuren korjaus Helsingissä sujuu parhaalla tavalla.

Jos piipun juuresta vuotavaa kattoa aletaan korjata heti, voi pelkkä vesikaton tiivistys riittää. Niin kauan kuin aluskate on ehjä, ei ole pelkoa kattorakenteiden kastumisesta ja kosteus- sekä lahovaurioiden syntymisestä. Yläpohjan eristeetkään eivät pääse kastumaan ja homehtumaan, kun kattovuoto paikataan jo aikaisessa vaiheessa.

Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskatteen on tietenkin oltava ehjä ja oikein asennettu, jotta se voi suojata omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon kattorakenteita. Jos huomaamme kattotarkastuksen yhteydessä, ettei aluskatteen ylösnostoja ole tehty, tai että aluskatteessa on reikiä, annamme hyvän tarjouksen aluskatteen paikkaamisesta tai sen osittaisesta uusimisesta.

Jos kosteus on päässyt kattorakenteisiin piipun juuren kautta, aloitamme kosteusvaurioiden korjaamisen. Jos pelkkä kuivattaminen ei riitä, uusimme puuosat. Eristeitä ei ruveta kuivattelemaan – jos niissä on kosteutta, on ne uusittava. Aluskate pitää korjata, jotta se voisi jatkossa suojata kattorakenteita kosteudelta ja sen vaikutuksilta.

Kattoremonttia tarjoamme silloin, jos katon yleiskunto on heikko. Silloin katto on paras uusia isompien kattovuotojen ja katon vesivahinkojen ehkäisemiseksi.

Kun korjaamme kattoa piipun juuren kohdalta, voimme tehdä muitakin piippua koskevia toimenpiteitä. Piipun pellitys on hyvä idea. Sen toteuttavat sinulle pitkän linjan kattopeltiseppämme. Piipun pellitys suojaa piipun juurta vesivuodoilta pelkkää juuripellitystä tehokkaammin, mutta se suojaa myös piipun muita osia kosteudelta. Kosteus ja ulkolämpötilojen nopeat vaihtelut rapauttavat piippua. Piipunpellitys lisää myös koko katon esteettisyyttä.

Vaikka piippua ei olisikaan vielä ajankohtaista pellittää, suosittelemme ainakin piipunhatun kunnon tarkastamista. Jos piipunhattua ei vielä ole, asennamme sen paikalleen suojaamaan hormia rapautumiselta, mikä lisäisi muun muassa nokipalovaaraa.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Kattoläpivientivuodolle löytyy kaksi syytä

Jos pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi tasakaton läpiviennit vuotavat, on sille periaatteessa kaksi mahdollista syytä. Jos kattoikkuna, kattovalokupu tai vaikka kattoluukku vuotaa Helsingissä, voi kyse olla asennusvirheestä. Toinen mahdollinen syy sille, miksi katto vuotaa esimerkiksi kattoikkunan kohdalta, on läpiviennin tiivisteiden kuluminen. Tiivisteitä kuluttaa aika, eli ulkolämpötilojen vaihtelu ja muun muassa kattolumen aiheuttama rasitus.

Jotta tiilikatto, peltikatto tai bitumikatto olisi mahdollisimman tiivis myös kaikkien läpivientien kohdalta, on meillä antaa sinulle kaksi vinkkiä. Ensimmäinen vinkki on asennuttaa kaikki läpiviennit ammattilaisilla, olipa kyse huippuimurin putkesta tai aurinkopaneelien johdotuksista. Kattoa voidaan täydentää uusilla läpivienneillä aina tarpeen mukaan, ei kattoremonttia ei tarvitse jäädä odottelemaan. Keskittämällä uusien läpivientien asentamisen meille varmistat, että uudet läpiviennit ovat vesi- ja lämpötiiviitä – ja että vanhat läpiviennit suojapellityksineen ovat edelleen hyvässä kunnossa.

Koska tarjoamme jokaisen kattotyömme yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, saat aina reaaliaikaista tietoa kattosi kunnosta ja siitä, vuotaako kattoikkuna vai ei. Huomaamme myös katon kunnossa tapahtuneet muutokset, joten osaamme tarjota niitä kattotöitä, joilla monet kattovuodot (niin läpivientivuodot kuin esimerkiksi jiirivuodot) voidaan torjua. Se toinen syy kattoläpiviennin vuotamiselle tulikin tässä jo ilmi. Katto voi vuotaa kattoikkunan, kattoluukun tai esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta, jos läpiviennin tiivisteet kuluvat liiaksi.

Tarkastamme myös muut katon yksityiskohdat voidaksemme tarjota kaikkia katon kuntoa tukevia kattotöitä aina sammaleiden poistamisesta katon huoltomaalaamiseen. Kattotarkastuksen yhteydessä vierailemme myös katon alla, jos sinne pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta. Katon alla ollessa voi nähdä esimerkiksi sen, onko peltikaton tai tiilikaton aluskate ehjä sekä oikein asennettu. Nämä seikat eivät kävisi ilmi vesikatolla kävellessä – tai maasta kattoa tiiraillessa.

Oikein asennettu aluskate on nostettu kaikkia katon läpivientejä vasten niin, että se tarjoaa parhaan mahdollisen suojan kattovuodoilta. Jos katto alkaisi vuotaa kattoikkunan, kattoluukun tai vaikkapa kattovalokuvun kohdalta, johtaisi aluskate vedet pois katon alta, eivätkä katon puurakenteet kastuisi. Myös eristeet säilyisivät kuivina kattovuodosta huolimatta. Toki kattovuoto pitää korjata pikaisesti hyvästä aluskatteesta huolimatta, sillä aluskatteen rasituksenkestävyyttä ei kannata koetella liikaa.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla ei ainut syy kattorakenteiden kastumiselle

Käynti katon alla voi paljastaa kattorakenteissa olevat merkit kosteudesta. Niin tummentumat, lahovauriot kuin valumajäljetkin kertovat kosteudesta. Myös eristeiden märkyys ja homeisuus sekä katon alla vallitseva ummehtuneisuus (mikä tuntuu joskus sisätiloihin asti) kertovat ongelmista kosteuden kanssa. Me korjaamme kerrostalojen, rivitalojen, paritalojen, mökkien, ulkorakennusten, rintamamiestalojen ja kesämökkien katot riippumatta siitä, mikä niillä on hätänä. Paikan päällä Helsingissä selviää, vuotaako katto jonkin läpiviennin kohdalta, vai onko kyseessä kenties saumavuoto. Vettä voi päästä katon alle myös harjatiilen tai harjapellin tai vaikka huopakattoon syntyneen halkeaman takia.

Kattoläpiviennit ovat suhteellisen tavallisia syitä kattovuodoille. Oikein asennettu antennin, ilmanvaihtoputki tai esimerkiksi viemärintuuletusputki on pitkään tiivis, mutta tilanne muuttuu ajan kanssa. Tiivisteet voivat kulua niin, että jonain keväänä katon huomataan vuotavan esimerkiksi IV-putken kohdalta.

Katto kannattaakin tarkastaa joka kevät, ja lisäksi vielä joka syksy. Näin kaikki muutokset katon kunnossa huomataan ajoissa, eikä katon alle pääse syntymään kosteusvaurioita.

Tiesitkö, että kattorakenteet voivat kastua alkaen lahota myös silloin, jos ulkokatto on täysin tiivis? Kattorakenteiden kastuminen voi johtua myös kondenssivedestä, mitä esiintyy eritoten pelti- ja tiilikattojen alla, ja varsinkin kevättalven pakkasilla. Jotta kondenssivesi pilaisi kattorakenteet, on yläpohjan ilman vaihduttava laiskasti, ja aluskatteessakin saisi olla puutteita.

Jos yläpohjassa on riittävästi eristeitä ja ilma vaihtuu tehokkaasti ehjän aluskatteen alla, ei kondenssivedestä ja sen aiheuttamista harmeista tarvitse olla huolissaan. Ota yhteyttä meihin, niin teemme tarvittavat toimenpiteet kondenssiveden aiheuttamien kosteusvaurioiden korjaamiseksi ja/tai kondenssiveden muodostumisen ehkäisemiseksi. Yläpohjan lisälämmöneristys laskisi myös lämmityskuluja sekä kattolumen (liian aikaisesta) sulamisesta aiheutuvien saumavuotojen todennäköisyyttä. Yläpohjan ilmanvaihtoa voidaan tehostaa esimerkiksi alipainetuulettimella, ja aluskatteen korjaaminen tai osittainen uusiminen on meille erittäin tuttu toimenpide.

Mitä kattosi tarvitseekaan, saan sen meiltä kaikkialla pääkaupunkiseudulla.

Katto vuotaa jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta – Korjaamme niin jiirin kuin muutkin katon ongelmakohdat

Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton jiiri on hankala asentaa, korjata ja huoltaa – paitsi jos olet tilannut kattotyöt meiltä. Meidän työntekijämme ovat kattoalan huippuammattilaisia, joten meiltä sujuvat kaikenlaiset kattotyöt. Meiltä uskallat tilata Helsingissä myös vuotavan jiirin korjauksen.

Jiiri voi vuotaa esimerkiksi sen takia, että se on asennettu väärin. Jiirivuodon voi aiheuttaa myös talvi. Lumen ja jään paino sekä niiden liikkeet kuormittavat katon sisätaitetta. Kuormitukset voivat johtaa kattovuotoon jiirin kohdalta.

Kun teemme katon kevättarkastusta Helsingissä, kiinnitämme huomiota jiirien kuntoon ja tiiviyteen. Tarvittaessa teemme tarjouksen kerrostalon, luhtitalon tai vaikka omakotitalon korjaamisesta jiirin kohdalta. Tarkastamme katon sisätaitteet huolella myös syystarkastusten yhteydessä. Syksyllä on vielä aikaa tiivistää jiiri ennen talvea ja sen koettelemuksia.

Talvella voit tilata meiltä lumenpoiston niin tiilikatolta, huopakatolta kuin peltikatolta. Osaamme toteuttaa kaikin puolin turvallisen ja kattoystävällisen lumenpudotuksen – sellaisen, mikä ei vaurioita talon kattoa edes jiirin kohdalta.

Tarkastamme mahdollisuuksien mukaan myös katon alapuoliset osat. Silloin voi käydä ilmi, että aluskate on asennettu väärin jiirin kohdalta. Tuollaisessa tilanteessa tahdomme korjata jiirin kohdalla olevat limitykset (tai mahdolliset reiät ja repeytymät), joten annamme hyvän tarjouksen aluskatteen korjaamisesta katon sisätaitteen kohdalta.

Kun aluskate on kunnossa, ei mahdollinen jiirivuoto pääse kastelemaan katon alla olevia rakenteita. Kun katon vesivahinko ei toteutunutkaan, on katon korjaaminen vuotavan jiirin kohdalta paljon simppelimpää.

Jiirin korjaukseen voidaan liittää muita kattokorjauksia, jos katto on vailla esimerkiksi läpivientien tiivistämistä tai rikkinäisten tiilien uusimista. Jiirin korjaukseen voidaan yhdistää myös muita kattotöitä, esimerkiksi katon kunnolle tärkeitä kattohuoltoja. Katon huoltaminen voi tarkoittaa vaikka katon pesua ja maalausta tai sammaleentuhokäsittelyä. Maalaus suojaa peltikaton ruosteelta. Sammaleentuhokäsittely voi estää monet kattovuodot.

Jiiritöiden yhteydessä voimme tehdä myös piipun pellityksen, räystäslautojen maalaamisen, kattoikkunan asentamisen, irronneiden peltilistojen kiinnittämisen, ruostevaurioiden kunnostamisen, rännien korjaamisen tai esimerkiksi lumiesteiden uusimisen.