KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Helsinki – Kattohuolloilla lisätään katon elinvoimaisuutta

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tahi kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuollot tehdään Helsingissä siksi, että katon elinvoimaisuutta voitaisiin lisätä. Elinvoimaisuus tarkoittaa muun muassa sitä, että katto kestää hyvin niitä rasituksia, joita se joutuu vuodesta toiseen kohtaamaan. Elinvoimaisuus tarkoittaa siis sekä pitkäikäisyyttä, että katon korjaustarpeiden vähyyttä. Hyvin huollettu katto on myös hyvännäköinen.

Kasvaako katollasi sammaleita? Onko katto paksun roskakerroksen peitossa? Vuotavatko puiden lehtien ja neulasten täyttämät rännit yli äyräiden? Meinaako katto painua lumitaakan alla, vai onko ohikulkijan oltava huolissaan katon reunalta pudota uhkaavasta jäästä?

Meidän kattohuoltajamme eivät jätä sinua tai kattoasi pulaan Helsingissä. Ota yhteyttä, niin tulemme tekemään sammaleentuhokäsittelyn, roskien poiston katolta, rännien puhdistuksen tai lumenpudotuksen. Poistamme lumet ja jääpuikot myös korkeiden kerrostalojen katoilta. Katon ja rännien sulatus onnistuu ekologisesti vesihöyryllä.

Omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuollot Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa sisältävät aina katon kunnon tarkastuksen. Tarkastamme katon ehjyyden ja tiiviyden jokaista saumaa myöten. Varmistamme myös katon läpivientien vedenpitävyyden sekä esimerkiksi aluskatteen vauriottomuuden. Kattotarkastuksen jälkeen kerromme mahdollisista tiivistys- tai lisähuoltotarpeista.

Kun ottaa huomioon kaupan päälle saatavan kattotarkastuksen sekä sen, että toteutamme kaikki pelti-, tiili- ja huopakattohuollot avaimet käteen -pakettina, voidaan todeta, ettei katon huoltaminen voisi enää olla helpompaa. Sinun tehtäväksesi jää vain hyväkuntoisesta katosta nauttiminen, sillä me toteutamme niin puolivuotishuollot kuin satunnaiset kattourakatkin.

Huomasitko jo, että kattotöillemme saa yhteistyökumppanimme kautta rahoituksen? Tuon rahoituksen hakeminen on nopeaa ja vaivatonta, ja sen avulla esimerkiksi lumenpudotus voidaan teettää heti, eikä vasta aikojen kuluttua. Yksityisasiakas voi hakea Verohallinnolta kotitalousvähennystä katon huolloista.

Pyydä tarjous mistä tahansa kattohuollosta – esimerkiksi katon puhdistuksesta, sammaleentuhokäsittelystä, lumenpudotuksesta tai rännien sulatuksesta vesihöyryllä!

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muut kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot ja korjaamme aluskatteet sekä tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisosaamista on kertynyt paljon huopakattotöiden osalta. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä tinkimättömät tekijät huopakaton korjauksiin. Mikäli katollasi kattotuotteet kaipaavat huomiota, olemme valmiina palvelemaan. Käsiemme kautta onnistuu kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus- ja uusimistyöt, kattoturvatuotteiden asennukset sekä muut kattotyöt.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Katon puhdistus Helsingissä verrattavissa säästämiseen

Ehdottomasti eniten tarvittu Helsingissä tarkoittaa katon puhdistusta, sillä tiilikaton, peltikaton, huopakaton tai palahuopakaton puhdistus tulisi tehdä puolen vuoden välein. Tiilikaton, peltikaton, huopakaton ja palahuopakaton puhdistuksen yhteydessä teemme myös sadevesikourujen puhdistuksen, mikä varmistaa sadevesijärjestelmän normaalin toiminnan läpi vuoden. Tillikatto voidaan puhdistaa harjaamalla, samoin mineriittikatto. Peltikatto voidaan puhdistaa myös ilmapuhaltamalla. Huopakatot ja palahuopakatot kannattaa puhdistaa ilmapuhaltamalla, sillä harjaaminen voi vaurioittaa katon pinnoitetta.

Rahaa kannattaa säästää, koska vararahaston avulla on helpompaa varautua yllätyksiin. Säästyneillä rahoilla voi myös toteuttaa erilaisia unelmia, kuten ostaa kesämökin. Katon huoltamiseen kulutettu raha voi pienentää katon aiheuttamia kokonaiskustannuksia. Vaikka kattohuolto tarkoittaakin välitöntä rahanmenoa, voit pitkässä juoksussa säästää paljon rahaa. Huollettu katto saavuttaa teknisen käyttöikänsä päätepisteen todennäköisemmin kuin katto, mitä ei ole pidetty puhtaana ja huollettuna.

Huollettu katto kestää paremmin erilaisia rasituksia, mikä vähentää katon korjauskustannuksia. Jos esimerkiksi lunta ei pudoteta katolta, voi katto painua luokalle. Näin tuskin käy Helsingissä, missä kattolumen määrä on vähäinen pohjoiseen Suomeen verrattuna.

Lehtien ja neulasten poisto katolta on tarpeen, oltiinpa Lapissa tai pääkaupunkiseudulla. Kaikki katot tulisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, sillä roskainen katto on vaarassa ruostua, sammaloitua, vuotaa ja ajautua uusimiskuntoon jopa kymmeniä vuosia etuajassa.

Kun katto puhdistetaan säännöllisesti, ei katto tarvitse raskaampia huoltoja tai paikkaustoimenpiteitä kuin harvoin. Joka kevät ja syksy puhdistettu katto kestää vuosikymmenestä toiseen. Katon puhdistaminen on siis erittäin kannattavaa, kuten rahan säästäminenkin. Kattoa huoltamalla voi säästää rahaa katon korjaus- ja uusimiskustannuksissa, joten säännölliset kattohuollot ovat avuksi säästämisprojekteissa.

Jos katto puhdistetaan väärällä tavalla, voidaan rahansäästön sijana saavuttaa turhaa rahanmenoa. Erityisen tarkkana tulee olla huopakattoa puhdistettaessa. Joissain tilanteissa voitaisiin ehkä toteuttaa oikein kevyt harjaus, mutta on parempi välttää katon mekaanista puhdistamista. Ilmapuhallus on paras tapa toteuttaa huopa- tai palahuopakaton jokakeväinen ja -syksyinen puhdistus Helsingissä.

Olipa kyseessä lukkosaumakatto, betonitiilikatto tai vaikka laattakatto, kuuluu katon puhdistukseen myös vesikourujen puhdistus. Kun katto on puhdistettu, voivat rännit olla täynnä katolta irronneita roskia. Jos rännien puhdistus unohtuisi, voisivat vesikourut alkaa vuotaa yli äyräidensä. Ränneistä valuva vesi voi päätyä kastelemaan talon rakenteet, joten sadevesijärjestelmä on syytä puhdistaa yhtä usein kuin talon kattokin.

Kuten edellä todetaan, saat kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tämä pitää kutinsa myös silloin, kun tilaat meiltä paritalon, ulkorakennuksen, rivitalon tai vaikka rantamökin katon puhdistuksen.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Helsingissä – Sammaleiden valta kukistuu sammaleenpoistoaineilla

Katon roskien poiston takana on halu pitää katto sammaleettomana ja ruosteettomana. Ikääntyneelle katolle sammaleita ja ruostetta voi kuitenkin syntyä. Ne kannattaa poistaa, jotta katon ikääntyminen ja kuluminen ei alkaisi ottaa jättiaskeleita. Sammaleenpoisto katolta kannattaa hoitaa sammaleenpoistoaineella, sillä esimerkiksi tiilikaton harjaus poistaa vain näkyvän kasvuston. Juuret ja itiöt jäävät jäljelle, siispä omakotitalon tai vaikka rivitalon katto on pian taas sammaleiden vallassa. Ota yhteyttä ja tilaa perusteellinen sammaleenpoisto Helsinkiin meiltä – sammaleenpoisto, minkä vaikutus kestää pitkään.

Sammaleille ei ole tarvetta sen paremmin kerrostalojen kuin saunamökkienkään katoilla. Sammaleinen katto on ikävä asia. Sammaleet ovat katon surma, sillä ne voivat kiihdyttää katon kunnon heikkenemistä niin paljon, että katto on uusittava kymmeniä vuosia liian aikaisin. Ei siis kannata ajatella, että sammaleinen katto olisi jotenkin rustiikkinen, sympaattinen, tunnelmallinen, luonnonmukainen tai sadunomainen – sammaleinen katto on vain ja ainoastaan huonossa kunnossa oleva katto. Jos kattovuotoja ja muita ongelmia ei jo esiinny, on vain ajan kysymys, koska sammaleet saavat katon kunnon romahtamaan.

Parasta sammaleiden torjuntaa on katon puhdistaminen puolen vuoden välein. Jos katolla on paljon roskia, kuivuu katto hitaasti. Kosteus ja epäsiisteys houkuttelevat paikalle sammaleet. Pian katto on sammaleiden vallassa. Peltikatto ei sammaloidu kuin harvinaisissa poikkeustilanteissa, mutta tämä ei tarkoita, etteikö peltikattokin pitäisi puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa. Jos peltikattoa ei puhdisteta, saa kosteus sen ruostumaan.

Ikääntyminen heikentää katon suojapinnoitteen tehoa, mikä helpottaa katon sammaloitumista. Jos omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katolla jo kasvaa sammaleita, on paras ratkaisu tilata sammaleentuhokäsittely Helsinkiin meiltä. Sammaleenpoisto katolta onnistuu varmimmin, kun kattoa ei puhdisteta mekaanisesti, vaan kemiallisesti. Mekaaninen sammaleenpoisto voisi tarkoittaa katon harjaamista, mikä ei ole hyvä idea huopakatoista puhuttaessa. Jos kyseessä on tiilikatto, voitaisiin se kyllä harjata, mutta harjaamalla ei saataisi poistettua kaikkia tiilien sisällä ja niiden välissä olevia juuria.

Painepesuripesu kannattaa unohtaa heti alkuunsa, sillä se vain rikkoisi katon. Näin ollen paras, luotettavin, nopein ja kattoystävällisin tapa poistaa katolta sammaleet on sammaleenpoistoaineillamme tehty käsittely. Sammaleiden valta kukistuu hetkessä, eikä enää tarvitse olla huolissaan sammaleiden haitallisesta vaikutuksesta katolle.

Tiilikattosi harjaus Helsingissä sisältää pari muutakin toimenpidettä

Kun tilaat meiltä tiilikaton harjauksen Helsinkiin, saat paikan päälle motivoituneet ja kokeneet ammattilaiset, joilta homma sujuu reippain ottein. Harjaamme isonkin katon lyhyessä ajassa, ja jäljiltämme kattosi on taas puhdas ja siisti. Harja kiidättää lehdet, neulaset, oksat, kävyt ja katupölyn alas katolta. Harjaamalla saa poistettua myös nuoret sammaleet tiilikatolta, mutta sitkein sammalkasvusto vaatii tekemäämme sammaleentuhokäsittelyä.

Oikea ajankohta harjata esimerkiksi omakotitalon tiilikatto on aikainen kevät sekä myöhäinen syksy. Toisin sanoen, suosittelemme, että tiilikatto harjattaisiin Helsingissä kaksi kertaa vuodessa. Tämä ei ole mikään tiilikattojen erityispiirre. Suosittelemme, että myös konesaumakatot, aaltopeltikatot, huopakatot, palahuopakatot ja kaikki muutkin katot puhdistettaisiin kaksi kertaa vuodessa.

Tiilikaton puhtaudesta huolehtiminen palkitaan hyväkuntoisella ja pitkäikäisellä katolla. Betonitiilikatto voi kestää 70 vuotta emmekä hämmästyisi, vaikka törmäisimme satavuotiaaseen savitiilikattoon. Usein harjattu tiilikatto ei ole herkkä sammaloitumaan, mikä pahentaisi katon pakkasrapautumista lisäten tiilikattovuotojen todennäköisyyttä.

Vaikka tiilikatto olisi harjattu todella usein, voi katolla silti olla rikkinäisiä tiiliä – esimerkiksi tuulen katolle paiskomien oksien aiheuttamia. Siksi teemme jokaisen katon harjauksen ja muun tiilikattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa mahdollisista korjaustarpeista (tai tarpeista lisähuolloille).

Tiilikaton harjaukseen kuuluu aina myös vesikourujen puhdistaminen niihin kertyneistä roskista. Jos roskia on päätynyt syöksyputkiinkin, toteutamme tukkeutuneiden alastuloputkien avauksen. Se, että sadevesijärjestelmä vetää kaikkina vuodenaikoina, on hyvin tärkeää koko rakennuksen kunnon ja kuivuuden kannalta.

Lumenpudotus – näin samalla ei rikota kattoa

Tilaa lumenpudotus ja jäänpudotus (eli jääpuikkojen pudotus) Helsinkiin aina meiltä, niin talvisetkin kattourakat sujuvat kattoa rikkomatta. Myös turvallisuus on meille tärkeä asia, joten ottaessasi yhteyttä meihin tiedät saavasi kaikin puolin turvallisesti tapahtuvan kattohuollon. Lumet pitää pudottaa, jos niitä on liikaa katon kantokykyyn nähden, tai jos lumen putoamisesta voisi koitua henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Jääpuikotkin uhkaavat pihalla liikkuvien henkilöiden turvallisuutta. Katon reunalla oleva jää voi johtaa saumavuotoon, joten sekin kannattaa poistaa – mutta ei mekaanisesti, vaan kuumalla vesihöyryllä.