KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Helsinki – Tarjoamme lumenpoistoa kaikkialla pääkaupungissa

Meidän kattopalvelumme hoitaa omakotitalojen, kesämökkien, autotallien, autokatoksien ja taloyhtiöiden (paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen) sun muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotukset kaikkialla Helsingissä. Toimimme myös muualla kuin maamme pääkaupungissa Helsingissä: tilaa lumenpoisto meiltä vaikka Espooseen, Vantaalle tai Sipooseen.

Sillä onkin väliä, kuka tiilikaton, peltikaton tai huopakaton lumenpudotuksen suorittaa. Lumenpudotus korkealta katolta on vaarallista puuhaa. Lumenpudottaja on koko ajan vaarassa pudota katolta ja loukata itsensä. Meidän lumenpudottajamme käyttävät aina asianmukaisia turvavaljaita ja -köysiä – myös silloin, kun kaltevan katon sijaan pudotetaan lunta tasakatolta. Tarvittaessa lumenpudotus tai jääpuikkojen poisto tehdään nosturiautolla – kuten huomaat, rakennuksen korkeus ei ole meille ongelma.

Panostamme lumenpudotuksen turvallisuuteen myös talon pihalla liikkuvien henkilöiden osalta. Selvitämme hyvissä ajoin, mihin lumet voidaan pudottaa ja milloin kattolumityöt kannattaa tehdä. Emme esimerkiksi pudota lumia pihalle pysäköityjen autojen päälle! Jos pihalla liikkuu kattolumitöiden aikana ihmisiä tai eläimiä, suunnittelemme tavan ohjata liikenne tarpeeksi kauas työmaasta.

Kattolumityöt uhkaavat myös katon kuntoa, jos lumenpudottajalla ei ole riittävästi ammattitaitoa tai malttia keskittyä siihen, mitä hän on tekemässä. Lapio ei saa raapia katteen pintaa, sillä silloin voisi irrota tiiliä. Katon pinnoitekin voisi naarmuuntua tai jokin tiiviste hajota. Me muistamme jättää katolle pienen lumikerroksen, mikä suojaa katetta kattolumitöiden ajan (ja mikä jää toimimaan kätevänä lisäeristeenä rasittamatta liikaa katon rakenteita). Katto jää jäljiltämme hyvään kuntoon, joten meiltä uskallat tilata lumen poiston katolta joka kohteeseen.

Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon kattolumityöt ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä. Kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa, saathan meiltä selkeän laskun. Jos tarvitset rahoitusta kattolumitöille, jään poistolle tai vaikka lumiesteiden asentamiselle (mistä kerromme kohta lisää), voit hakea yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta kotisivujemme kautta.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Olemme kerryttäneet erityisen laaja-alaisen osaamisen huopakatteisiin. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä huippuosaajat huopakaton korjauksiin. Asennamme, kunnostamme ja uusimme myös mm. kattoikkunat ja kattoluukut, sekä muut katto- ja kattoturvatuotteet. Ota yhteyttä!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta voi olla tarpeen lumiesteiden asennuksen jälkeenkin

Kaikkina talvina ei tarvita lumenpudotusta. Helsingin talvet ovat usein verran lauhoja ja vähälumisia, ettei lumenpudotusta huopakatolta, tiilikatolta tai peltikatolta tarvita. Kattolumen määrää, koostumusta ja jakaantumista on silti syytä seurata. Jos lunta alkaa olla liikaa kattorakenteiden kantokykyyn nähden tai jos lumikuorma uhkaa pudota alas katolta vaarallisella tavalla, ota yhteyttä meihin. Me teemme kattolumityöt nopeasti ja erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Mitä tapahtuu, jos katolla on liikaa lunta? Yksi mahdollinen skenaario on katon painuminen, mutta tämä koskee lähinnä hieman pohjoisempaa Suomea kuin pääkaupunkiseutua.

Lumen paino voi rasittaa katon liitoskohtia. Voi olla, että omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon katto alkaa vuotaa saumojen, jiirien tai katon läpivientien kohdalta. Etenkin silloin, jos jiirin päälle on kertynyt lunta enemmän kuin muualle, voi syntyä kattovuoto. Rasittunut jiiri voi päästää lumen ja vesikaton välissä olevan sulamisveden lävitseen.

Kattovuotoja voi syntyä myös lumimassojen katolta putoamisen seurauksena. Kun katolta putoaa lunta, voi lumen mukaan lähteä niin kattosiltoja kuin muitakin kattoturvatuotteita. Myös muut kattotarvikkeet voivat pudota katolta ja hajota. Kattolumen mukaan voi lähteä myös kattotiiliä. Katto voi alkaa vuotaa siihen syntyneiden reikien ja muiden vaurioiden takia.

Lumen putoamista katolta voidaan estää kahdella eri tavalla: toinen on lumimassojen vähentäminen katolta ja toinen lumiesteiden asentaminen. Lumiesteet ovat pakolliset, jos palahuopakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi betonitiilikaton kaltevuus on vähintään 1:8. Viranomaiset edellyttävät lumiesteiden asentamista, koska niiden avulla voidaan parantaa piha-alueen turvallisuutta. Pihalla on turvatumpaa liikkua, kun ei tarvitse olla huolissaan katolta mahdollisesti putoavasta lumesta ja jäästä.

Lumiesteet kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa siltä varalta, että lumiesteitä tulisi huoltaa, korjata tai uusia. Lumiesteistä huolimatta saatat tarvita lumen pudottamista katolta. Vaikka lumiesteet pitävät lumimassat todella hyvin kurissa, eivät ne kevennä lumen painoa. Pakkaslumesta ei useinkaan tarvitse olla huolissaan, mutta vettynyt suojalumi on toinen juttu – kuutiollinen suojalunta saattaa painaa pahimmillaan satoja kiloja.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Jään haittapuolet voivat olla vakavia

Ei ole hyvä asia, jos peltikaton, tiilikaton tai huopakaton reunalla on jäätä. Katon reunalla oleva jää saattaa estää sulamisvesien poistumisen katolta, jolloin katto voi alkaa vuotaa. Myös konesaumakaton suorastaan ultratiiviit saumat voivat alkaa vuotaa, jos katolle jää jumiin vettä.

Jos katon reunalta tai ränneistä riippuu jääpuikkoja, on talon läheisyydessä liikkuminen suorastaan vaarallista, voivathan jääpuikot pudota alas.

Umpeen jäätyneet vesikourut ja alastuloputket eivät vedä. Jään paino voi saada rännit tai alastuloputket irtoamaan kiinnikkeistään. Sadevesijärjestelmä voi myös vaurioitua jään muodostumisen takia.

Teemme jäänsulatukset kaikilta katoilta ja ränneistä. Jäätyneiden rännien sulatus onnistuu helposti vesihöyryllä. Höyry toimii upeasti myös katolla olevan jään poistoon. Tämä on erityisen kuuma vinkki, sillä vesihöyry on varsin kuumaa. Sitä sylkee katolle moderni ja tehokas höyrytyslaitteemme. Paksukin jää sulaa tuossa tuokiossa, kun suuntaamme siihen kuumaa vesihöyryä. Jää muuttuu takaisin vedeksi, ja vesi poistuu katolta rännejä pitkin. Rännien lisäksi vesihöyryllä voidaan sulattaa myös tasakaton kattokaivot.

Jotta rännit eivät jäätyisi alkaen kasvattaa jääpuikkoja, tulee huolehtia siitä, että ne puhdistetaan joka syksy. Parasta olisi, jos rännit puhdistettaisiin myös keväällä. Rännien puhdistaminen roskista ehkäisee myös ruostumista sekä rännien tulvimista, mikä voisi lopulta kastella talon rakenteet.

Sadevesijärjestelmään voidaan asentaa sulanapitokaapelit – kerromme mielellämme lisää tästä vaihtoehdosta, mikä ei kuitenkaan korvaa rännien säännöllistä puhdistamista.

Kannattaa selvittää syyt jääpuikkojen ja kattojään muodostumiseen, jotta tulevat talvet voitaisiin viettää ilman jäätä ja jään poistoa katolta. Rännien jäätyminen johtuu usein siitä, ettei niissä olevia lehtiä ja muita roskia ole syksyllä poistettu. Kyse voi olla myös jostain viasta tai vauriosta, kuten väärään suuntaan antavista kaadoista – tämäkin tulisi huomattua ja korjattua jokasyksyisen puhdistushuollon yhteydessä.

Katolla oleva jää kertoo usein lämmön karkaamisesta eli lämpöhukasta. Katon lisälämmöneristys on oikea ratkaisu puuttua harakoille karkaavaan lämpöön. Lisälämmöneristys vähentää usein myös kondensoitumisriskiä, eli lämpimän ilman tiivistymistä vedeksi katon alla.

Parhaat vinkit lumivaurioiden estämiseen

Kuumat vinkit lumivaurioiden estämiseen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla tai Sipoossa? Vinkki numero yksi on lumiesteiden asennus kaltevalle katolle (kattokaltevuudessa 1:8 lumiesteet ovat jo pakollisetkin). Meiltä hoituu myös lumiesteiden huolto ja korjaus.

Toinen vinkki on lumenpudotus. Vaikka katolla olisi lumiesteitä, saatat tarvita lumenpudotusta tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta. Tilaa kattolumityöt silloin, jos lunta on todella paljon, tai jos lumi meinaa pudota alas katolta lumiesteistä huolimatta (eli esimerkiksi silloin, jos lumiesteet ovat osittain irronneet). Me teemme niin tasakattojen lumenpudotukset kuin korkeiden rakennustenkin lumenpudotukset, ja aina yhtä turvallisesti sekä kattoystävällisesti. Mitä korkeampi rakennus, sitä varmempaa, että tuomme paikalle nosturiauton – nosturiautolla niin lumen pudotus kuin jääpuikkojen poisto onnistuu vaivattomasti korkealtakin katolta. Tarvittaessa lumenpudottajamme huolehtivat siitä, että katolta pudotetut lumet kuljetetaan pois tontilta.