KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Helsinki – Säännöllisesti putsatut rännit eivät tuota harmeja

Rännit voivat aiheuttaa harmeja, jos ne raidoittuvat, ruostuvat, jäätyvät, vääntyvät, tulvivat tai putoavat katon reunalta. Kun teetät omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon ja kerrostalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön vesikourujen puhdistuksen Helsingissä säännöllisesti, toimii sadevesijärjestelmä optimaalisella tavalla, eikä harmeja esiinny. Niin matalan kuin korkean talon vesikourujen puhdistus kannattaa tilata meiltä – Helsingin ohella myös Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa. Me teemme työn turvallisesti ja asianmukaisella huolellisuudella. Kaupan päälle tulee koko katon kunnon tarkastus, minkä perusteella osaamme antaa tarjouksen mahdollisesti tarvituista lisähuolloista tai korjauksista (joko kattoa tai sadevesijärjestelmää koskevista).

Kattovesien ei kannata antaa valua suoraan katolta maahan. Taloa ympäröivä maaperä voi silloin kastua niin runsaasti, että kosteus alkaa kivuta pitkin rakenteita. Kosteus heikentää ja pilaa rakenteet. Taloon voi syntyä lahovaurioita ja rappaus voi rapautua. Miten sade- ja sulamisvedet ohjataan pois talon luota? Kaiken A ja O on oikein mitoitettu ja asennettu sadevesijärjestelmä. Katon reunalle asennetaan rännit (ellei kyseessä ole tasakatto, mille kuuluu asentaa kattokaivot). Ränneistä vesi jatkaa matkaansa pitkin alastuloputkia. Alastuloputkista veden kuuluu jatkaa matkaansa esimerkiksi loiskekouruja tai sadevesiputkia pitkin. Purkupaikan on oltava vähintään kolmen metrin päässä talosta.

Jos vesikouruissa olisi runsaasti roskia, voisivat ne ruostua. Talviaikaan roskat ja niiden takana seisova vesi jäätyisivät. Keväällä olisi edessä jäätymisen aiheuttamien vaurioiden korjaus. Vaarana olisi myös jäätyneiden kourujen tai jäätyneistä kouruista roikkuvien jääpuikkojen putoaminen alas katon reunalta. Talon vieressä ei ole turvallista liikkua, jos katon reunalta meinaa pudota alas jäätä.

Anna meidän huolehtia tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmään liittyvistä töistä. Koska meillä on pitkä kokemus sekä runsaasti työmotivaatiota, hoituvat vesikourujen puhdistukset ja muut rännityöt nopeasti ja luotettavasti. Hintamme ovat kohtuullisia, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Yhteistyökumppanillamme on taas ilo tarjota asiakkaillemme kaikkiin kattotöihin sopivaa rahoitusta, jota voit hakea kotisivujemme kautta.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna. Erityisosaamista meille on kertynyt paljon huopakattotöiden osalta. Remontoimme huopa- sekä palahuopakatot ja saat meiltä tinkimättömät tekijät huopakaton korjauksiin. Asennamme, kunnostamme ja uusimme myös mm. kattoikkunat ja kattoluukut, sekä muut katto- ja kattoturvatuotteet. Ota yhteyttä!

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Panostaminen rännien puhdistukseen on kustannustehokasta katon huoltoa

Meidän ammattilaisemme panostavat kaikkiin kattotöihin yhtä paljon. Rännien puhdistus Helsingissä on meille yhtä tärkeä kattotyö kuin katon maalaus, kattovuodon korjaus tai vaikka kattoremontti. Emme hosu vesikouruja puhdistaessamme emmekä tarpeettomasti lykkää töiden aloittamista.

Tiedämme, että rännien puhdistus on tärkeä toimenpide. Sen tekemättä jättäminen uhkaa sadevesijärjestelmän kuntoa. Rännien puhdistamattomuudesta seuraavat jääpuikot voivat olla hyvin vaarallisia. Lisäksi on muistettava toimivan sadevesijärjestelmän merkitys kerrostalon, omakotitalon tai muun kiinteistön kosteudenhallinnalle. Emme halua, että talosi rakenteet kastuvat ja vaurioituvat liiallisen kosteuden seurauksena.

Jotta rännit toimisivat kaikkina vuodenaikoina, kannattaa ne puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran tiilikaton, bitumikaton tai peltikaton sadevesijärjestelmä kannattaa puhdistaa keväällä. Näin vesikourut ovat valmiina kesäsateiden alkaessa. Toisen kerran vesirännit pitää tyhjentää roskista loppusyksystä. Syksyn lehdet ovat voineet tukkia vesikourut ihan totaalisesti. Näin ollen rännit voisivat jäätyä jo alkutalvesta.

Teemme rivitalon, ulkorakennuksen tai esimerkiksi mökin rännien puhdistuksen katolta käsin. Tikkailla horjuminen ei olisi kovin turvallista. Erityisen korkeiden rakennusten rännitöissä voimme hyödyntää nosturiautoa.

Roskat keräämme oikopäätä roskapusseihin, sillä muuten piha voisi olla melkoisen siivottoman näköinen. Kun neulaset, lehdet ja esimerkiksi oksanpätkät on kerätty pois, voimme tarkastaa rännit kaikkine komponentteineen.

Rännien puhdistus Helsingissä voidaan tehdä yhtä aikaa katon harjauksen kanssa. Jos kyseessä on bitumi- tai bitumipaanukatto, poistamme roskat astetta hellävaraisemmalla metodilla, eli ilmapuhaltimella.

Roskat tulisi poistaa myös katolta aina puolen vuoden välein. Jos tilaat katon ja rännien puhdistuksen yhtä aikaa, kutsumme urakkaa (vuodenajasta riippuen) joko katon kevät- tai syyshuolloksi.

Riippumatta siitä, mitä kattotöitä tilaa, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Näin esimerkiksi rikkinäiset tiilet, irvistävät saumat, vääntyneet suojapellitykset ja uusimista odottava maalipinta eivät jää huomaamatta. Jos katto tarvitsee joitain lisähuoltoja tai -korjauksia, annamme hyvän tarjouksen niiden suorittamisesta.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – Tukokset pois myös syöksyputkista

Yleensä puiden lehdet, havunneulaset ja muut roskat kertyvät vain vesikouruihin. Roskien päätymistä alastuloputkiin – joita kutsutaan myös syöksyputkiksi – estävät eräänlaiset roskasihdit. Kaikenlaista voi kuitenkin sattua. Jos alastuloputkiinkin on päässyt roskia, ei vesi virtaa esteettä. Talvella roskaiset alastuloputket voivat jäätyä, mikä voi aiheuttaa saumojen aukeamista tai alastuloputkien irtoamista pois paikoiltaan.

Poistamme roskat alastuloputkista, jotta kattovedet voivat taas virrata vapaasti. Me löydämme parhaat ja toimivimmat ratkaisut kaikkiin tilanteisiin, olipa kyse tukkeutuneiden alastuloputkien avaamisesta, ruostuneiden rännien korjaamisesta, painuneen katon oikaisusta tai vaikka lahovaurioiden korjaamisesta Helsingissä.

Tiedämme mitä tehdä myös silloin, kun sadevesijärjestelmä on jäätynyt umpeen. Paras vaihtoehto ei ole jäädä odottamaan kevättä, jolloin aurinko sulattaa vähitellen kaiken jään. Tuona aikana jäätyneestä sadevesijärjestelmästä voi ehtiä koitua monenlaista harmia. Jäätynyt sadevesijärjestelmä jääpuikkoineen uhkaa myös pihalla liikkuvien ihmisten turvallisuutta.

Paras ratkaisu jään tukkimien vesikourujen ja alastuloputkien avaamiseksi ei ole myöskään se, että sadevesijärjestelmää alettaisiin potkia tai hakata kirveillä. Jään mekaaninen poistaminen voi rikkoa omakotitalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon vesikouruja ja syöksyputkia.

Se paras ratkaisu jäätyneiden rännien ja alastuloputkien avaamiseksi on jään höyrysulatus. Ota yhteyttä ja pyydä hyvä tarjous rännien sulattamisesta vesihöyryllä! Saamme jään sulamaan tuossa tuokiossa, kun suuntaamme jäätyneisiin kohtiin kuumaa vesihöyryä höyrytyslaitteestamme. Kuuman vesihöyryn käyttäminen jään sulatuksessa on ekologista, nopeaa ja kattoystävällistä. Tätä menetelmää voidaan soveltaa myös katon reunalla olevien jääpaanteiden sulattamiseen – paanteiden, mitkä voivat aiheuttaa saumavuodon estämällä sulamisveden valumisen vesikouruihin.

Miten usein rännien puhdistus Helsingissä kannattaa tilata?

Rännien puhdistus Helsingissä on kattotyö, mikä kannattaa tehdä kaksi kertaa joka vuosi. Koska rännit ovat päältä auki, kertyy niihin puolessa vuodessa paljon lehtiä, neulasia ynnä muita roskia. Jos roskia ei poisteta, häiriintyy sadevesijärjestelmän veto, ja lopulta se loppuu kokonaan. Sade- ja sulamisvedet etsivät silloin uuden reitin, ja tuo reitti kulkee luonnollisesti rännien yli. Tulvivat rännit kastelevat usein talon seinät ja raidoittavat vesikourut. Vesi päätyy maahan aivan talon kivijalan viereen, mikä on varsin huono asia, voivathan talon rakenteet kastua. Salaojista tai sokkelin eristeistä ei ole sanottavasti hyötyä, jos maaperään päätyy katolta tuhansia litroja vettä.

Rännien vetoa kannattaa varjella myös sen takia, että roskat ja roskatukoksien takana seisovat vesimäärät saavat vesikourut ruostumaan. Talvella mukaan astuu myös jää. Sekä jää että ruoste voivat vaurioittaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan sadevesijärjestelmää. Jää ja jääpuikot aiheuttavat myös vakavasti otettavan turvallisuusriskin Helsingissä – suotta ei varoitella katolta putoavasta jäästä!

Maito ei ole vielä maassa, vaikka ränneissä olisi ruostetta, tai vaikka ne jäätyisivät talvella. Me voimme tehdä ruosteenpoiston ja rännien huoltomaalauksen, ja jäätyneet rännit saamme sulamaan kuumalla vesihöyryllä.

Me olemme huolellisia kaikissa kattotöissä, myös sadevesijärjestelmän puhdistamisessa. Keräämme kaikki roskat pois, ja lopuksi voimme huuhdella kourut – emmekä unohda tehdä sadevesijärjestelmän kunnon tarkastusta. Kaadot, saumat, kiinnikkeet ja pinnoitteen kunto pitää tarkastaa yhtä usein kuin roskat on syytä poistaa, eli kaksi kertaa joka vuosi.