KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Naantali – Näin aluskate toimii moitteettomasti

Meiltä voi kysyä mitä vain kesämökkien, omakotitalojen, taloyhtiöiden (kerrostalojen, rivitalojen tai paritalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteista. Asiantuntevat ammattilaisemme osaavat vastata esimerkiksi sellaisiin kysymyksiin, milloin aluskate voidaan korjata ja paikata, ja milloin on aika tehdä aluskatteen uusiminen.

Voimme avata asiaa hieman jo tässä yhteydessä. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet voidaan melkein aina korjata, ja se tulee edullisemmaksi kuin aluskatteen uusiminen (tai koko katon vaihto). Aluskatetta voidaan korjata Naantalissa esimerkiksi jiirin, eli katon sisätaitteen, kohdalta. Aluskatetta voidaan alkaa korjata myös jonkin katon läpiviennin, kuten savupiipun tai kattoluukun, kohdalta. Läpivientien kohdalla tehdyissä korjauksissa on usein syynä aluskatteen vääränlainen asennustapa.

Jos paikan päällä Naantalissa, Paraisilla, Maskussa, Raisiossa, Taivassalossa tai Turussa paljastuu, että aluskate on revennyt tai reikiintynyt, voimme uusia aluskatteen vain osittain. Aluskatetta voidaan vaihtaa kattotuoliväli kerrallaan, ja näin aluskate saadaan taas toimimaan moitteettomasti.

Jätä meille kaikki huopakaton, peltikaton tai tiilikaton aluskatetta koskevat työt, niin moitteeton toiminta on selvää heti alusta pitäen. Aluskatteen asentamisessa ei parane tehdä virheitä, mutta kokeneet ammattilaisemme onnistuvat kaikista työsuorituksista kiitettävin arvosanoin. Kattotyömme läpivientien ja saumausten tiivistyksestä aina myrskyvaurioiden korjaamiseen saakka voi vähentää verotuksessaan, ja yksityisasiakkailla on mahdollisuus kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen.

Asentamamme ja uusimamme aluskatteet ehkäisevät lahoa ja hometta Naantalissa

Aluskate kuuluu jokaisen kiinteistön katon alle, sillä se ehkäisee laho- ja homevaurioiden muodostumista katon alle Naantalissa. Aluskate on siis heti ulkokatteen alle asennettu vedenpitävä kerros, minkä päälle ulkokatteen läpi mahdollisesti valuvat vedet päätyvät. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatetta ei kuitenkaan ole tarkoitettu veden varastointiin, ei edes väliaikaisesti. Oikein asennettu aluskate on sen verran tiukalla, että se valuttaa kaiken kosteuden pois pinnaltaan. Vedet päätyvät räystäille ja sitä kautta pois yläpohjasta melkein saman tien. Aluskatteen repeytyessä tai haurastuessa (esimerkiksi päällään seisovan veden aiheuttaman paineen alla) vuotovedet voivat päästä tekemisiin katon puurakenteiden ja yläpohjan eristeiden kanssa. Puurakenteisiin voi syntyä lahovaurioita, joiden leviäminen voi viedä mennessään paritalon, huvilan tai vaikka muumitalon kattorakenteiden kantokyvyn. Eristeet uhkaavat puolestaan homehtua, jos niihin tippuu vettä. Homeiset eristeet voivat alkaa vaikuttaa rakennuksen sisäilman laatuun.

Meidän oikeaoppisesti asentamamme tai uusimamme aluskate suojaa yläpohjarakenteita myös kondenssikosteudelta. Kondenssikosteutta voi syntyä silloin, jos ulkona on kylmä ja sisällä lämmin. Sisätiloista karkaa aina jonkin verran lämpöä yläpohjaan, sillä lämmölle on luontaista kohota ylöspäin. Jos lämmin ilma ei pääse tuulettumaan pois katon alta, voi se tiivistyä eli kondensoitua kosteudeksi, mikä kastelee ja vaurioittaa yläpohjarakenteet.

Aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeet paljastaa katon kuntotarkastus Naantalissa

Aluskatteen korjauksen ja paikkauksen suorittamista on paras kiirehtiä Naantalissa. Aluskate on kuitenkin piilossa katseilta, onhan se katon alla. Pihalta tiiraillen tai rakennuksen sisällä asiaa pohtien aluskatteen kunnosta ei saa minkäänlaista varmuutta. Suosittelemmekin, että peltikaton ja tiilikaton aluskatteet tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa. Aluskatteen kunnon tarkastus on hyvä yhdistää koko katon kunnon tarkastukseen, mitä suosittelemme niin ikään kaksi kertaa vuodessa tehtäväksi. Katon tarkastuksen saa meiltä ihan ilmaiseksi, jos teettää meillä samalla jonkin muun kattotyön. Pääset nauttimaan ilmaisesta kattotarkastuksesta esimerkiksi rännien puhdistuksen, rikkinäisten tiilien vaihdon, katon kevät- ja syyshuollon, jiiripellitysten uusimisen ja lumiesteiden korjauksen yhteydessä. Katon kunnon tarkastuksen yhteydessä varmistamme myös omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan katon pinnoitteen kunnon. Tarkastamme myös kattoturvatuotteiden kiinnikkeiden luotettavuuden, läpivientien tiiviyden ja eristeiden riittävyyden.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.